-
Το οτι καποιος ειναι συνειδητοποιημενος πολιτης κ για αυτο επιλεγει το ποδηλατο για τις μετακινησεις του κ οχι επειδη εγινε μοδα, δεν αντιτιθεται στο οτι μπορει να ειναι ΚΑΙ καφρος οδηγος κ να συμπεριφερεται ετσι. Ουτε σημαινει οτι δεν ειναι τσαμπα μαγκας που κανει οτι γουσταρει επειδη δεν μπορεις να βρεις ποιος ειναι (πινακιδες στα ποδηλατα κλπ).
-
Αν μπορώ (δηλαδή ελέγξω και δεν ενοχλώ ή κινδυνεύω) να περάσω με κόκκινο, θεωρώ τον εαυτό μου ζώο αν σταματήσω. Για τον ίδιο λόγο που κάνω το ίδιο όταν είμαι πεζός. Σιγά μην είμαι στην ερημιά (είτε πεζός, είτε ποδηλάτης) και περιμένω το φανάρι για να περάσω.Τσεκάρεις και βουρ.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν μπορώ (δηλαδή ελέγξω και δεν ενοχλώ ή κινδυνεύω) να περάσω με κόκκινο, θεωρώ τον εαυτό μου ζώο αν σταματήσω. Για τον ίδιο λόγο που κάνω το ίδιο όταν είμαι πεζός. Σιγά μην είμαι στην ερημιά (είτε πεζός, είτε ποδηλάτης) και περιμένω το φανάρι για να περάσω.Τσεκάρεις και βουρ.Δε νομιζω να μιλαμε για φαναρια στις ερημιες...Πώς το εβγαλες αυτο το συμπερασμα??
Προφανως και για να εχουν τοσα παραδειγματα τοσοι εδω μεσα ΔΕΝ ΗΤΑΝ στην ερημια και υπηρχαν στη περιοχη οι συνφορουμιτες που ...τους ειδαν... -
Είναι διαφορετικό να περνάς κόκκινο με ποδήλατο. Κινδυνεύεις πολύ λιγότερο από το να περνάς με αμάξι - λιγότερο κι από πεζός.
Αλλά δεν είναι σωστό.
-
Θα ήθελα να προσθέσω κάτι στη συζήτηση. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ποδηλάτη που δεν έχει οδηγήσει και δεν οδηγεί αυτοκίνητο και σε αυτόν που οδηγεί και αυτοκίνητο καθημερινά. Αν θεωρήσουμε πως και οι δύο είναι συνειδητοποιημένοι ποδηλάτες, ο δεύτερος έχει το πλεονέκτημα του να γνωρίζει πως επηρεάζει η κίνηση του ποδηλάτου στους δρόμους της Αθήνας τα υπόλοιπα τροχοφόρα.
Παρατηρείται δε μία άγνοια από τους ποδηλάτες, που δεν χειρίζονται μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς, της ασφαλούς θέσης του ποδηλάτου κατά την κίνηση στον δρόμο. Πολλές φορές κάποιοι κατεβαίνουν από πεζοδρόμια και κόβουν κάθετα τον δρόμο (για να συνεχίσουν προφανώς στο απέναντι πεζοδρόμιο), άλλοι περνούν πολύ κοντά από παρκαρισμένα οχήματα και πολλοί πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους. Όλα τα ανωτέρω στοιχειοθετούν απείρως πιο επικίνδυνες συμπεριφορές από την 'παραβίαση' του ερυθρού σηματοδότη.
Δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κανέναν αλλά προσωπικά μετακινούμε με ΙΧ (περίπου 30000 χλμ τον χρόνο) και ποδήλατο (περίπου 50 - 60 χλμ εβδομαδιαία). Η προσωπική μου εμπειρία δείχνει πως με το ποδήλατο αν κινείσαι αποκλειστικά στην άσφαλτο (σιχαίνομαι τα πεζοδρόμια και οτιδήποτε ταλαιπωρεί τη μέση μου!), στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας (και σε μεγάλες λεωφόρους) δεν αντιμετωπίζεις το παραμικρό πρόβλημα ΑΝ είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις πως οδηγείς το πιο αργό μέσο του δρόμου. ΔΕΝ κάνουμε σφήνες, δεν προσπερνούμε λεωφορεία, οδηγούμε πάντα δεξιά και προσέχουμε πως θα τοποθετηθούμε για να στρίψουμε αριστερά σε δρόμο με περισσότερες από μία λωρίδες. Επίσης τα χέρια τα χρησιμοποιούμε για δείκτες κατεύθυνσης και όχι μόνο για να κρατάμε το τιμόνι.
Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το σεντόνι αλλά υπάρχουν επικίνδυνες ποδηλατικές συμπεριφορές που θα έπρεπε να μας ενοχλούν περισσότερο από τη διέλευση με ερυθρό σηματοδότη. Το κόκκινο πολλές φορές το περνάω γιατί το ποδήλατο μου επιτρέπει να ελέγξω πολύ εύκολα τη κίνηση σε μία διασταύρωση, μου επιτρέπει να μην επιβαρύνω την κυκλοφορία πίσω μου όταν ανοίξει το πράσινο (λόγω της αργής επιτάχυνσης) και τέλος με εξασφαλίζει από απρόσμενες καταστάσεις (όποιος έχει δει πτώση ποδηλάτη στην εκκίνηση στο φανάρι, κυρίως λόγω άγχους για να μην αργοπορεί τους υπόλοιπους καταλαβαίνει...).
Η ασφαλής λύση όταν προσεγγίζουμε διασταυρώσεις είναι μία, προστατεύω τη σωματική μου ακεραιότητα γιατί είμαι ευάλωτος και είμαι πάντα σε εγρήγορση.
Δεν παραβιάζουν όλοι οι ποδηλάτες τον ερυθρό σηματοδότη, από άγνοια, μαγκιά ή εξυπνάδα. Κάποιοι το κάνουν μεθοδικά και για κάποιο λόγο. Όπως σε όλες τις φυλές του δρόμου έτσι και στα ποδήλατα, ισχύει αυτό που βλέπουμε στους δρόμους και υπάρχουν ανάμεσα μας καλοί, κακοί, προσεκτικοί, απρόσεκτοι, ευγενικοί, αγενείς και ηλίθιοι. Αυτά! -
Παιδια, οταν μιλαμε για καφριλες, μιλαμε για καφριλες. Τα απο πανω (dimsabas πχ) ειναι αστειο κ που το συζηταμε. Αν το παρουμε με το γραμμα του νομου, εγω καθε φορα που κανω ποδηλατο βιαζω τον ΚΟΚ. Αλλα δεν ενοχλω ποτε μου κανεναν, ουτε εχω αναγκασει ποτε καποιον να φρεναρει/τρομαξει για μενα ή να με αποφυγει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φάγαμε στη μάπα τους ηλίθιους που αγόρασαν σκούτερ για ταχύτητα και οικονομία κυκλοφορώντας ακράνωτοι απαιτώντας να έχεις 8 μάτια για να παρατηρείς από πού θα σου πεταχτούν, τώρα θα έχουμε και τους καραγκιόζηδες ποδηλάτες. Χαίρομαι που τους βλέπω, αλλά όταν φέρονται σωστά.
Πίσω όμως από κάθε κάφρο ποδηλάτη, συνήθως κρύβεται ένας κάφρος που δεν μπορεί να πάρει αυτοκίνητο (με το οποίο θα έκανε τα ίδια και χειρότερα). -
Ζωον τεραστιο χθες το βραδυ ο παππους με το Νισσαν που καπνιζε και στο διπλανο καθισμα καθοταν ο γιος ? του με ενα μωρο στην αγκαλια. Ζωνη φυσικα δεν φορουσε κανεις.
-
Απορία σχετικά με το βιντεάκι: τι του πέταξε;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Απορία σχετικά με το βιντεάκι: τι του πέταξε;Γοπα
-
Δεν φτάνει που δεν έχει στη ΜπεΕμΒε πινακίδες (ούτε σήμα, ασφάλιση υποθέτω), παρκάρει και παράνομα σε λεωφόρο. Ένα κράτος της προκοπής θα έπρεπε να κατάσχει τέτοια αυτοκίνητα.
-
ποιο κράτος...οι πολίτες να κάνουν αυτό που του αξίζει, αναποδογύρισμα κ στη μεση του δρόμου για να το μαζέψουν αμέσως -
viewtopic.php?p=2469057#p2469057
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2469057#p2469057είχα ακούσει για παρόμοια περίπτωση
για θέσεις σε πυλωτή πολυκατοικίας...μήπως είναι ο ίδιος κ άλλαξε προάστιο? -
http://nonews-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_8607.html
Ένα από τα πολλά ζώα της Αγίας Παρασκευής...
-
Και πού να δεις πόσα είναι στο 4Τ forum...
-
Παιδιά τον τελευταίο μήνα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ειλικρινά με την μέση ταχύτητα των περισσότερων αυτοκινήτων. Είπαμε οικονομία στην βενζίνη αλλά ρε φίλε όταν μπροστά σου είναι άδειος ο δρόμος τελείως και δεν έχεις εμπόδια δεν πας με 10-20 χλμ. Είπαμε. Αυτό γίνεται από πάρα πολλούς δυστυχώς και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να παίρνω το μηχανάκι γιατί είναι γελοίο. Τι πιστεύουν ότι με το να πάνε έτσι θα κάψουν λιγότερο? ξυπνήστεεεεεεεεεεεεε τα ίδια θα κάψετε μετά τα 100 αρχίζει και καίει παραπάνω το αμάξι. Μιλάμε για πολλά περιστατικά και καθημερινά. Φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που έχει αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση . Αλλά οι χειρότεροι είναι οι ταξιτζήδες σε αυτό.
Και επίσης μέγιστο ζώο ο ταρίφας που σταμάτησε ακριβώς πάνω σε διασταύρωση για να πάρει πελάτη και είχαμε πράσινο και δεν μπορούσε να γίνει προσπέραση. -
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Αλλά οι χειρότεροι είναι οι ταξιτζήδες σε αυτό.
Και επίσης μέγιστο ζώο ο ταρίφας που σταμάτησε ακριβώς πάνω σε διασταύρωση για να πάρει πελάτη και είχαμε πράσινο και δεν μπορούσε να γίνει προσπέραση.E κι εσυ τωρα... ειναι επαγγελματιες αυτοι....
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Παιδιά τον τελευταίο μήνα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ειλικρινά με την μέση ταχύτητα των περισσότερων αυτοκινήτων. Είπαμε οικονομία στην βενζίνη αλλά ρε φίλε όταν μπροστά σου είναι άδειος ο δρόμος τελείως και δεν έχεις εμπόδια δεν πας με 10-20 χλμ. Είπαμε. Αυτό γίνεται από πάρα πολλούς δυστυχώς και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να παίρνω το μηχανάκι γιατί είναι γελοίο. Τι πιστεύουν ότι με το να πάνε έτσι θα κάψουν λιγότερο? ξυπνήστεεεεεεεεεεεεε τα ίδια θα κάψετε μετά τα 100 αρχίζει και καίει παραπάνω το αμάξι. Μιλάμε για πολλά περιστατικά και καθημερινά. Φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που έχει αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση . Αλλά οι χειρότεροι είναι οι ταξιτζήδες σε αυτό.Αν δεν υπαρχει ελαχιστο οριο ταχυτητας γιατι σε ενοχλει;
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Αλλά οι χειρότεροι είναι οι ταξιτζήδες σε αυτό.
Και επίσης μέγιστο ζώο ο ταρίφας που σταμάτησε ακριβώς πάνω σε διασταύρωση για να πάρει πελάτη και είχαμε πράσινο και δεν μπορούσε να γίνει προσπέραση.E κι εσυ τωρα... ειναι επαγγελματιες αυτοι....
Nαι είναι
Η φώτο είναι Φρατζή και Καλλιρόης, Παρασκευή βράδυ.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]