-
Ο χρήστης hlias_3 έγραψε:
Δεν ήξερα αν έπρεπε να ανεβάσω εδώ τη φωτό ή στην ενότητα super market. Στο parking του ΑΒ στο Ίλιον. Του έλειπαν οι πινακίδες, καθόλου περίεργο...Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τις έχει βάλει μέσα στην εταζέρα το λαμόγιο....
-
Τα κλασσικά...'Μα είναι άδειο'...
-
Πρωί, πρωί. Πάω να πάρω το Aveo. Παρκαρισμένο σε δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας. Άδειος ο δρόμος, κοιτώ μπας και ερχόταν κανένας και πάω να κάνω αναστροφή. Και μπαίνω κάθετα στο δρόμο μεταξύ δύο πεζοδρομίων, έτοιμος να ολοκληρώσω την αναστροφή.
Και έρχεται η άλλη ξαφνικά από στροφή με τα χίλια, μπαίνει στο δρόμο με βλέπει που κάνω αναστροφή και έρχεται και κολλάει στην πόρτα μου.Την κοιτώ, με κοιτά. Ανοίγω το παράθυρο και της λέω να κάνει 1 μέτρο ποιο πίσω για να καταφέρω να κάνω την αναστροφή. Και μου φωνάζει, με κλειστά τα παράθυρά της, ότι έχω κλείσει το δρόμο.Και της φωνάζω και εγώ με ανοιχτά τα παράθυρα: 'Ε τότε να κάτσουμε έτσι. Δεν τρέχει και τίποτα.Δεν θα πεθάνω κιόλας.'
Κλείνω παράθυρο, είχα βάλει καλοριφέρ, μουσικούλα, ζεσταινόταν και το αυτοκίνητο, καθόμουν κάθετα στο δρόμο και όλα μια χαρά.Κατάλαβε ότι έπρεπε να βάλει το χέρι στο λεβιέ ταχυτήτων, να ψάξει να βρει τι και ποια είναι η όπισθεν και να κάνει πίσω ακριβώς ένα μέτρο ώστε να καταφέρω να κάνω την αναστροφή.
Φυσικά όταν πέρασε από δίπλα μου έκανε και κωλοδάχτυλο, με έβρισε και εκείνη τη στιγμή είδα ότι στο πίσω κάθισμα καθόταν και ένα παιδάκι.
-
Με λίγη ανοχή από τη μεριά της, θα είχατε γλυτώσει τα νεύρα και οι δύο από την αρχή.
Από τη στιγμή που δεν ήθελε να δείξει ανοχή, η δική σου συμπεριφορά δε προβλέπεται.
Αν δε βιάζονταν αυτή και σκαλωνε κανώντας ότι και εσύ , τι θα γινόταν; -
Εγώ έχω μάθει στη ζωή μου όταν βλέπω κάποιον που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει αναστροφή (σε δρόμο που δεν απαγορεύεται) να σταματώ εγκαίρως και να του αφήνω χώρο να ολοκληρώσει την αναστροφή του, ώστε να περάσει δίπλα μου χωρίς κίνδυνο ατυχήματος.
Ούτε πάω να του κολλήσω στην πόρτα, ούτε απαιτώ να βρει εκείνος τη λύση και κυρίως δεν αναζητώ αφορμή για να πλακωθώ στα χαστούκια.Αν όμως πέσω σε περίεργο ή περίεργη δεν θα κάτσω να μου τον φορέσουν κιόλας.
-
Κατι παρομοιο ειχα και εγω χθες.Γυρναω σπιτι απο την πλατεια,και εχω ενα Octavia απο πισω μου βεντουζα για 500 μετρα τουλαχιστον.
Μπαινω στο στενο μου,και φτανοντας στο σπιτι μου,κανω οσο πιο δεξια μπορω και σταματαω,προκειμενου να φυγει,μεχρι να ανοιξει η γκαραζοπορτα....
Δεν χωραγε ομως να περασει και να φυγει.Ανοιγει η γκαραζοπορτα,κανω να μπω μεσα,και απο το Octavia,πιτσιρικας γυρω στα 25 μαγκια-κλανια μου λεει 'alarm δε παιζουνε;'...
Τι να του πεις;Σαφως και θα επρεπε να αναψω alarm,δεν το συζηταμε,αλλα δε νομιζω οτι θα αλλαζε και πολλα... -
Τα βλέπετε όπως σας βολεύουν και σας συμφέρει. Με την ψυχρή λογική όμως, έχετε κι οι δύο άδικο.
Δε θα σε περιμένει ο πίσω μέχρι να ανοίξει η γκαραζόπορτά σου. Εκείνη τη στιγμή κλείνεις το δρόμο. Ε και τι θα γίνει; Δεν μπορεί να περιμένει λίγο; Αναγκαστικά θα περιμένει, αφού δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι γαϊδουριά σου. Αφού ξέρεις ότι δε χωράει να περάσει πίσω σου, θα πρέπει να βρεις άνοιγμα να χωθείς πριν φτάσετε σπίτι σου, ώστε να περάσει και να μην τον έχεις πίσω σου.
Κι όχι, δεν είναι το λογικό να κλείνεις το δρόμο για να κάνεις αναστροφή. Θα πας μπροστά (ή πίσω, ό,τι βολεύει) ώστε να ελευθερωθεί ο δρόμος να περάσει η κυρά. Θα μπορούσε να περιμένει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υποχρεούται, ενώ εσύ υποχρεούσαι να μην κλείνεις το δρόμο. Και μετά της έκανες και τσαμπουκά κι απορείς γιατί σου έκανε κωλοδάχτυλο. Αμ έχουμε άδικο, αμ το παίζουμε ιστορία και βγαίνουμε από πάνω. Και μετά μπαίνουμε και στο φόρουμ να διαμαρτυρηθούμε.
-
Οκ, μαλακία που δεν άναψε αλαρμ, αλλά τι; μπαίνω δρόμο και ψάχνω να παρκάρω, πίσω έρχεται άλλος πρέπει να τον αφήσω να περάσει μπροστά; Και αν ψάχνει και εκείνος να παρκάρει;
Πόσο έκανε να ανοίξει η γκαραζοπορτα 1';
Δεν νομίζω ότι αν άναβε αλαρμ δεν θα έτρωγε κρα από τον άλλο.Αν είσαι σε δρόμο που η αναστροφή επιτρέπεται, και δεν έρχεται άλλος, την ξεκινάς. Αν κατά τη διάρκεια της έρθει κάποιος πρέπει να σου δώσει χώρο να την τελειώσεις (πρέπει να την τελειώσεις με μπροστά πίσω μπροστά σε 3 κινήσεις βάση ΚΟΚ)
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Εγώ δεν ανέφερα πουθενά τη λέξη αλάρμ, γιατί δεν κάνει διαφορά στη νοοτροπία του 'κλείνω το δρόμο αντί να διευκολύνω'. Αν εσύ βέβαια ψάχνεις να παρκάρεις, μόνο με τα αλάρμ μπορείς να ειδοποιήσεις τον πίσω.
Τώρα, σχετικά με το να κάνεις στην άκρη να περάσει, αυτό είναι το σωστό. Αλλιώς πας αργά κι όλο κοιτάς για θέση κι εκνευρίζεις τον πίσω. Όλοι μας το έχουμε πάθει.
Αν βέβαια είσαι σε περιοχή κι ώρα που η λογική λέει ότι κι αυτός θα ψάχνει για στάθμευση, τότε δε θα τον αφήσεις γιατί θα σου φάει τη θέση. Προφανώς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλό είναι να μην τον εγκλωβίζεις πίσω σου.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
...
Κι όχι, δεν είναι το λογικό να κλείνεις το δρόμο για να κάνεις αναστροφή. Θα πας μπροστά (ή πίσω, ό,τι βολεύει) ώστε να ελευθερωθεί ο δρόμος να περάσει η κυρά. Θα μπορούσε να περιμένει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υποχρεούται, ενώ εσύ υποχρεούσαι να μην κλείνεις το δρόμο. Και μετά της έκανες και τσαμπουκά κι απορείς γιατί σου έκανε κωλοδάχτυλο. Αμ έχουμε άδικο, αμ το παίζουμε ιστορία και βγαίνουμε από πάνω. Και μετά μπαίνουμε και στο φόρουμ να διαμαρτυρηθούμε. -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αν είσαι σε δρόμο που η αναστροφή επιτρέπεται, και δεν έρχεται άλλος, την ξεκινάς. Αν κατά τη διάρκεια της έρθει κάποιος πρέπει να σου δώσει χώρο να την τελειώσεις (πρέπει να την τελειώσεις με μπροστά πίσω μπροστά σε 3 κινήσεις βάση ΚΟΚ)Που είναι αυτό στον ΚΟΚ; Ρωτάω γιατί και εγώ την πέφτω σε όποιον κλείνει τον δρόμο κάνοντας αναστροφή εμποδίζοντας την κυκλοφορία ενώ θα μπορούσε να κάνει ένα γύρο στα στενά παρακάτω. Αν νομιμοποιείται, εγώ είμαι το ζώο (και το παραδέχομαι) και πρέπει να το κόψω.
-
Σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης που δεν υπάρχουν σήματα απαγόρευσης αναστροφής ή συνεχής διαχωριστική γραμμή μονή ή διπλή, επιτρέπεται με βάση τον ΚΟΚ. Το αν είναι η σωστότερη κίνηση, είναι άλλο μεγάλο θέμα.
-
Στα δύο τελευταία περιστατικά που αναφέρθηκαν όπως και σε πολλά άλλα που όλοι παρατηρούμε καθημερινά, ο βέλτιστος τρόπος αντιμετώπισης είναι η θετική διάθεση, η ευελιξία στον τρόπο σκέψης/δράσης και το χαμόγελο.Κατά την άποψή μου, σε τέτοιες light καταστάσεις δεν έχει νόημα να φθείρουμε ούτε τα δικά μας νεύρα ούτε των άλλων, πόσο μάλλον να ψάχνουμε το νομικό πλαίσιο...είναι προφανές τι πρέπει να κάνουμε αν κάποιος βιάζεται πίσω μας ή αν κάνει μια νόμιμη αναστροφή μπροστά μας ή αν έχει σταματήσει σε ένα περίπτερο χωρίς flash!
Με τόσα παλαβά που βλέπουμε έξω στους δρόμους και με όσα έχουμε διαβάσει εδώ, τα παραπάνω ''πταίσματα'' μου φαίνονται πολύ μικρά για να μην τα αντιμετωπίσω με χαμόγελο ή έστω με ήπια γαλλικά -
Σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης που δεν υπάρχουν σήματα απαγόρευσης αναστροφής ή συνεχής διαχωριστική γραμμή μονή ή διπλή, επιτρέπεται με βάση τον ΚΟΚ. Το αν είναι η σωστότερη κίνηση, είναι άλλο μεγάλο θέμα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Όπως τα λες και συμπληρώνω ότι η αναστροφή ήταν και είναι ένα από τα βασικά θέματα στα πρακτικά μαθήματα για δίπλωμα οδήγησης όπως και στην πρακτική εξέταση.
Και μάλιστα είναι και μία από τις παγίδες για εύκολο κόψιμο αν ο εξεταζόμενος δεν κάνει αυτά που πρέπει, όταν του πούνε να κάνει αναστροφή κάπου στα ξαφνικά.Εφόσον οι συνθήκες και ο ΚΟΚ επιτρέπουν αναστροφή αυτή μπορεί να γίνει. Αν ξαφνικά προκύψει όχημα που έρχεται προς το αυτοκίνητο που ήδη έχει ξεκινήσει αναστροφή είναι υποχρεωμένο το όχημα αυτό να σταματήσει, να κρατήσει απόσταση ασφαλείας και ικανή απόσταση ώστε να γίνει ομαλά η αναστροφή. Δεν πάει να κολλήσει στην πόρτα του αυτοκινήτου που ήδη είναι κάθετα στο δρόμο.
Απορώ που υπάρχουν μέλη που δεν τα γνωρίζουν αυτά.
-
Κι εγώ απορώ που υπάρχουν μέλη που δε γνωρίζουν ότι η παρακώλυση κυκλοφορίας δεν μπορεί να είναι νόμιμη. Που και να ήταν, προσωπικά δε θα μου έκανε καμία διαφορά γιατί ΔΕΝ είναι ηθική. Έστω με τον δικό μου τρόπο που βλέπω τα πράγματα, που δε θέλω να ενοχλώ/παρεμποδίζω/καθυστερώ τους άλλους. Προφανώς είμαι η μειοψηφία, βλέποντας πώς συμπεριφέρονται οι υπόλοιποι οδηγοί στη ζούγκλα γύρω μας.
-
Κάτι τέτοια είναι πιο κοντά στους κανόνες αστικής ευγένειας παρά τον ΚΟΚ.
Σκέψου αντίστοιχες συμπεριφορές πχ κατά την είσοδό-έξοδο σε ανελκυστήρα, η διέλευση σε μια πόρτα νοσοκομείου που ανοίγει και προς τις δύο μεριές.
Φαντάζεσαι σκηνικό να κάθεται ο ένας απέναντι στον άλλο και να μην κουνιέται κάνεις; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης που δεν υπάρχουν σήματα απαγόρευσης αναστροφής ή συνεχής διαχωριστική γραμμή μονή ή διπλή, επιτρέπεται με βάση τον ΚΟΚ. Το αν είναι η σωστότερη κίνηση, είναι άλλο μεγάλο θέμα.
Όπως τα λες και συμπληρώνω ότι η αναστροφή ήταν και είναι ένα από τα βασικά θέματα στα πρακτικά μαθήματα για δίπλωμα οδήγησης όπως και στην πρακτική εξέταση.
Και μάλιστα είναι και μία από τις παγίδες για εύκολο κόψιμο αν ο εξεταζόμενος δεν κάνει αυτά που πρέπει, όταν του πούνε να κάνει αναστροφή κάπου στα ξαφνικά.Εφόσον οι συνθήκες και ο ΚΟΚ επιτρέπουν αναστροφή αυτή μπορεί να γίνει. Αν ξαφνικά προκύψει όχημα που έρχεται προς το αυτοκίνητο που ήδη έχει ξεκινήσει αναστροφή είναι υποχρεωμένο το όχημα αυτό να σταματήσει, να κρατήσει απόσταση ασφαλείας και ικανή απόσταση ώστε να γίνει ομαλά η αναστροφή. Δεν πάει να κολλήσει στην πόρτα του αυτοκινήτου που ήδη είναι κάθετα στο δρόμο.
Απορώ που υπάρχουν μέλη που δεν τα γνωρίζουν αυτά.
Ακόμα δεν έχω δει που επιτρέπει ή απαγορεύει ο ΚΟΚ αναστροφή, πόσο μάλλον αυτές τις «3 κινήσεις» που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αν η αναστροφή διδάσκεται και εξετάζεται (που δεν μπορώ να θυμηθώ να γινόταν κάτι τέτοιο) μπορεί να είναι γιατί καθίσταται απαραίτητη όταν υπάρχει εμπόδιο μπροστά, όχι για την ταχύτερη εξυπηρέτηση (σε βάρος άλλων πάντα) του εκτελών την αναστροφή.
-
Και πιο συγκεκριμένα:
Ο χρήστης ΚΟΚ - Άρθρο 23 - παρ.1 έγραψε:
Aπαγoρεύεται η πρoς τα πίσω κίνηση των oχημάτων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις κατά τις oπoίες η πρoς τα μπρoς κίνηση είναι αδύνατη ή γίνεται ελιγμός στάθμευσης, καθώς και στις περιπτώσεις εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.Συμπέρασμα: Δεν βάζουμε όπισθεν όποτε γουστάρουμε και η αναστροφή είναι μέσα στο «γουστάρουμε», εκτός αν την κάνετε χωρίς όπισθεν, οπότε απαγορεύεται μόνο σε αυτοκινητόδρομους και σήραγγες...
-
Σίγουρα διδάσκεται και εξετάζεται με παγίδα στην εξέταση αυτό που ανέφερε ο storm (κάνε αναστροφή και ο εξεταζόμενος δεν κοιτάζει συνεχείς διαχωριστικές κλπ). Πρέπει να γίνει με μαξ 3 κινήσεις (μπροστά πίσω μπροστά).
Δεν λέει κάπου για το που επιτρέπεται ( άρα όπου δεν απαγορεύεται σημαίνει ότι επιτρέπεται). Στα περισσότερα σημεία επειδή παίζει συνεχής διαχωριστική, απαγορεύεται.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Σίγουρα διδάσκεται και εξετάζεται με παγίδα στην εξέταση αυτό που ανέφερε ο storm (κάνε αναστροφή και ο εξεταζόμενος δεν κοιτάζει συνεχείς διαχωριστικές κλπ). Πρέπει να γίνει με μαξ 3 κινήσεις (μπροστά πίσω μπροστά).
Δεν λέει κάπου για το που επιτρέπεται ( άρα όπου δεν απαγορεύεται σημαίνει ότι επιτρέπεται). Στα περισσότερα σημεία επειδή παίζει συνεχής διαχωριστική, απαγορεύεται.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Αυτό:
Aπαγoρεύεται η πρoς τα πίσω κίνηση των oχημάτων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις κατά τις oπoίες η πρoς τα μπρoς κίνηση είναι αδύνατη ή γίνεται ελιγμός στάθμευσης, καθώς και στις περιπτώσεις εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
Να υποθέσω ότι δεν το διάβασες από το κινητό;
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]