-
Πριν λιγες μερες στην Δυτικη Θεσ/νικη Δευτερα βραδυ, ΜΕΓΑΣ μαλακας με SKODA OKTAVIA 1 μαυρου χρωματος με κιτρινες χοντρες γραμμες, ερχεται με πανω απο 120 χλμ στο τουνελ(κομβος Ευκαρπιας) λιγο πριν την γεφυρα της οδου λαγκαδα με κατευθυνση δυτικα.Αφου κανει τις σφηνες του στριβει αριστερα στο φαναρι με σκοπο την αναστροφη προς Ευκαρπια (δεν γινεται λογο κατασκευης της 2ης αερογεφυρας) και ερχεται μουρη στα αυτοκινητα που ηταν σταματημενα για να πανε ευθεια για Δερβενι και αρχισε να κορναρει για να κανουν στην ακρη...
-
Έτυχαν μπροστά μου δύο αυτοκίνητα να μην μπορούνε σε στενό δρόμο εύκολα να περάσουν. Το ένα απέναντι από τον άλλο. Και τα δύο τα οδηγούσαν γυναίκες. Έκανα υπομονή μέχρι που έρχεται 60άρης (με τη γυναίκα του από πίσω), με παντόφλα, χωρίς κράνος και αρχίζει τα 'άντε κουνηθείτε, θέλετε να οδηγάτε κιόλας' κλπ....Κατέβηκα από την πάπια να βοηθήσω με νοήματα γιατί είδα τις είχε αγχώσει...
-
Ορθή γωνία, μηδέν ορατότητα λόγω μάντρας, έρχεται ασημί Ibiza και γλύφει το αριστερό πεζοδρόμιο. Εγώ με το ποδήλατο.
Του λέω να στρίβει στο ρεύμα του κι αρχίζει:
-Μια χαρά την πήρα τη στροφή.
-Πώς την πήρες μια χαρά, αφού πέρασες ξυστά από το αριστερό πεζοδρόμιο;
-Οδηγώ στην περιοχή εδώ και 15 χρόνια.
Κι εκεί που σκέφτομαι ότι χτύπησε πικ στην ατάκα ημέρας, πετάει το κορυφαίο:
-Κι είσαι με ποδήλατο!Tiger, τους έχει κάνει μεγάλη ζημιά με τις ιδέες σου. Πάντως ΔΕΝ ήσουν εσύ, ο τύπος δεν έβαλε όπισθεν να με πατήσει.
Συνέλθετε!
-
15 νομιστερακια χτυπησα μονο χθες το βραδυ που βγηκα παγανια
Κοιταξτε το ποδηλατο ειναι επικινδυνο σπορ στην Ελλαδα,ακομα και αν εγω σταματησω να οδηγω,μην εχετε αυταπατες.Το ποδηλατο ειναι μικρο και ευκολα χανεται απο το οπτικο πεδιο , αν εσυ μπαινεις αναποδα σε στροφη μονοδρομου και επαφιεσαι σε εμενα να σωθει η ζωη σου,συγγνωμη που αυτο δεν το θεωρω λογικο και πρακτικο και θα προτιμουσα να κινεισαι σε ποδηλατοδρομο.Αν θες να αυτοκτονησεις υπαρχουν αλλοι τροποι που δεν θα με επιβαρυνουν ψυχολογικα και οικονομικα.
-
Ούτε μονόδρομος ήταν ούτε πήγα να περάσω τάπα, για αυτό και δεν κινδύνευσα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έφτασες σε αυτά τα δύο συμπεράσματα, δεν ανέφερα κάτι τέτοιο στην αρχική μου δημοσίευση.
-
με τον ιδιο ακριβως τροπο που εσυ εφτασες σε 'συμπερασματα' για μενα
-
Θεωρείς ότι τα ποδήλατα ΔΕΝ πρέπει να κινούνται στο δρόμο, σωστά;
Για δες τι προεκτάσεις έχει αυτή η νοοτροπία: αντιμετώπιση των ποδηλατών ως παρείσακτους, έντονη επιθετικότητα που εκφράζεται με επικίνδυνες πρακτικές εναντίον τους. Τόσα και τόσα περιστατικά έχω αναφέρει τις τελευταίες ημέρες. Και δεν είναι ότι θα μου τσαλακώσουν το φτερό, αλλά ότι θα με σκοτώσουν ή θα με αφήσουν ανάπηρο.
Προφανώς κι αυτή η νοοτροπία ΔΕΝ εκφράζει την πλειοψηφία των οδηγών, οι περισσότεροι προσέχουν τους ποδηλάτες και ξέρουν πώς να συνυπάρξουν φυσιολογικά.
Και βέβαια, όσο πιο ευρωπαϊκή παιδεία έχει κάποιος, τόσο ασφαλέστερος είναι για τους γύρω του. -
Μόνο εγώ προτιμώ να βλέπω τα ποδήλατα να πηγαίνουν αντίθετα με μένα; Όταν κάνω προσπέραση τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να μη με κατάλαβαν και να το κόψουν πάνω μου. Το δε χειρότερο να σκοντάψουν κάπου εκείνη την ώρα. Γενικά τους αφήνω πάρα πολύ χώρο αλλά δε λείπουν και τα ζώα που πετάγονται από τα πεζοδρόμια στο δρόμο.
-
Έβαλε ο Δήμος κορίνες για να μπορεί ο κοσμος να κάθεται στο παγκάκι στον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας:
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έβαλε ο Δήμος κορίνες για να μπορεί ο κοσμος να κάθεται στο παγκάκι στον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας:Έτσι κάνουν και στα οριοθετημένα parking με κορίνες και μετά σου κλείνουν την έξοδο.
Ο.κ. να τις ακουμπήσεις λίγο και με μικρή ταχύτητα καθώς παρκάρεις,αλλά το να τις ισοπεδώνεις έτσι σημαίνει ότι είσαι στα @ρχιδ@ σου.
Όταν 'πονέσεις' υλικά,οικονομικά κ.τ.λ.,μαθαίνεις να προσέχεις.Στον νεοέλληνα μόνο ο συνεχής φόβος της ζημιάς ή της ποινής φέρνει αποτελέσματα.Τίποτα άλλο.Κρίμα να μην είναι σιδερένιες ή από τσιμέντο...
-
Κριμα που ζούμε σε μια χώρα στην οποία παίρνεις την αστυνομία και δεν συμβαίνει απολυτως τίποτα.
-
Γέροντας και κινητό τηλέφωνο...
Ίωνος Δραγούμη και Διοχάρους στα Ιλίσια, ιδιαίτερα στενή διασταύρωση με φωτεινούς σηματοδότες. Έχω τον γέροντα μπροστά μου, ο οποίος αρχίζει να κόβει ταχύτητα τη στιγμή που το φανάρι γίνεται πορτοκαλί. Οκ, λέω, το πάμε 'by the book'... Αμ δε. Εκείνος έψαχνε το κινητό, το οποίο το βρήκε τη στιγμή που το φανάρι είχε γίνει ήδη κόκκινο, απάντησε στην κλήση και χωρίς καμία συναίσθηση, προσπέρασε στεγνά το φανάρι και σταμάτησε στη μέση της διασταύρωσης!
Ξεκινάει ασφαλώς ο οδηγός που εκείνη τη στιγμή είχε πράσινο και πάει και σταματάει ακριβώς δίπλα στην πόρτα του. Εκείνος, εντελώς ατάραχος και με ρυθμούς χελώνας, αρχίζει και πάλι να τσουλάει, ωσότου έφτασε πια απέναντι...Σχετικά με τα ποδήλατα, Lap & KiloMeater με κάλυψαν απόλυτα.
-
Καλησπέρα. Να αναφέρω δύο περιστατικά με ποδήλατα.
- Πριν 3-4 χρόνια κατέβαινα την Κηφισίας και στην αριστερή λωρίδα κάτω από τη γέφυρα Κατεχάκη που είναι κ ψιλό σκοτεινά να σου ένας λεβέντης να πηγαίνει με το ποδήλατο. Άγιο είχα που δεν τον έκανα κρέμα.
- Σήμερα το πρωί ανεβαίνοντας την Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της πλατείας Μαβίλη πάλι αριστερή λωρίδα ποδηλάτης στο ρεύμα προς κέντρο.
Προκαλούμε την τύχη μας.
Δυστυχώς η Αθήνα δεν έχει προδιαγραφές για ποδήλατο αν και πολύ θα ήθελα να πηγαίνω με αυτό στη δουλειά.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν αναφερω καν ποσοι γεροι εκει εξω ανανεωνουν το διπλωμα..νυχτα ενω δεν βλεπουν πολλα πραγματα....
Πλεον θα υποβάλλονται και σε τεστ οδηγησης (Οσοι μετα τα 74 θελουν να ανανεωσουν την αδεια οδηγησης τους)
-
Έχεις δίκιο σε αυτο το συμπέρασμα κατέληξα και εγω.Ο φόβος τα κάνει ολα... Προχθές ζευγάρι με πινακίδες απο Σουηδία παρακαλώ πέρασε με κόκκινο.Στην χώρα τους με την υπόνοια για πορτοκάλι κόκκαλο...Η παιδεία ειναι σε αλλα θέματα όπως η συμπεριφορά και γενικά η καθημερινότητα σαν πολίτης....
-
Νομιζω οτι οταν οδηγεις σε ξενη χωρα ειναι ευκολοτερο να υποπεσεις σε παραβαση,γιατι δεν ξερεις τα κατατοπια
Βαλε και λιγο google maps να πηγαινεις σαν τον μεθυσμενο,εδεσε το γλυκο -
Κλασικά πράγματα, οδηγούσε ανάποδα για 3,5 χλμ στο ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο.Τελικά εντοπίστηκε , πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα.
Πηγή -
Ένας τύπος αποφάσισε να βρει χώρο στάθμευσης, εκεί που είναι η παράλληλες γραμμές για τις.....μοτοσυκλέτες...Έπιασε ένα μέρος. Ο κλήρος έπεσε σε εμένα που η μόνη ελεύθερη ήταν ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητό του....Για να πω την αλήθεια εκνευρίστηκα και για αυτό πριν κατέβω από την πάπια κλείδωσα το τιμόνι για να μη μπορεί να την μετακινήσει εκτός αν μετακινούσε και την διπλανή και την παραδιπλανή κλπ κλπ...Πήγα έκανα τη δουλειά μου και όταν γύρισα είδα έναν τύπο να κοιτάζει τη μηχανή μου. Ήταν ο έξυπνος που πάρκαρε στο χώρο στάθμευσης για μοτοσυκλέτες.
Με μεγάλο θράσος μου ζήτησε τον λόγο που τον 'έκλεισα' από πίσω και περίμενε να έρθω για να φύγει. Χαλαρά έβγαλα το κινητό μου και τον ρώτησα αν επιθυμεί να έρθει η τροχαία και να τον βοηθήσει στην απορία του γιατί πάρκαρα εκεί που πάρκαρα. Το βούλωσε και μπήκε στο αμάξι του περιμένοντας να φύγω με την πάπια. Δεν ξέρω αλλά ο κόσμος κάνει εντελώς το δικό του. -
Καλησπέρα από την Κω.
Ένα παράδειγμα των ντόπιων οδηγών..
Κανένας σεβασμός στα φανάρια. Βλέπετε είναι για τους άλλους, εμείς είμαστε στο χωριό μας άρα έχουμε και προτεραιότητα. -
Ακολουθούσα ποδηλάτη με το αυτοκίνητο κι ήταν τραγικός. Καμία συναίσθηση του τι γίνεται γύρω του, καμιά 55αριά ετών. Ήθελα να κατεβάσω το τζάμι και να του φωνάξω την προσφιλή μου ατάκα: ΣΥΝΈΛΘΕΤΕ!
Δε θα με/μας κακολογούν για χάρη σου και των ομοίων σου.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]