-
Ίσως στα 2 μέτρα μπορεί να γίνει DIY. Αλλά στα +10-20 μέτρα να χρειάζεται το 'μάστορα' και ποιος έχει λεφτά για μαστόρους, κρίση, φάε φούμο ρε αναίσθητε γείτονα.
-
Ουκρανια θα γένουμε, ή εσσδ προτερων δεκαετιων!
-
Άμα καίει σωστά το τζάκι, δεν βγάζει μαύρο ντουμάνι η καμινάδα, εκτός από τα πρώτα 5-10 λεπτά. Βγάζει μόνο μυρωδιά ξύλου, που εμένα μου θυμίζει καταστάσεις εκδρομικού τύπου (χιονοδρομικό, ορεινό χωριό, καταφύγιο κλπ), που όχι μόνο δεν με ενοχλεί, αλλά με ηρεμεί κιόλας.
Αν βέβαια έμενα σε διαμέρισμα και ο από κάτω μου έβγαζε μπουρί μές τα μούτρα μου, ούτε να μαλώσω, ούτε βενζίνες να του ρίξω. Παίρνεις το λάστιχο του μπαλκονιού και το χώνεις μέσα στην καμινάδα και του σβήνεις το τζάκι/σόμπα. Άμα πει τίποτα, 'έπλενα το μπαλκόνι μου και έπεσαν νερά κατά λάθος...'
-
Δε σβήνεις τίποτα με αυτόν τον τρόπο...
Επειδή το μπουρί θα βγει πρώτα οριζόντια, θα έχει Τ που έχει μια τρύπα στην κάτω μεριά. Οπότε αν αυτός μένει στον 2ο και εσύ στον 3ο, αυτός θα συνεχίσει να καίει και τα βρωμόνερα θα πάνε στον 1ο. Καλύτερη λύση είναι να του κλείσεις την καμινάδα με βρεγμένα ρούχα. ΑΛλά μπορεί να τον δηλητηριάσεις έτσι...
Μιλάμε προφανώς για καταστάσεις Ζιμπάμπουε, αλλά δεν απέχουμε πολύ....Στο χωριό μου πάντως το χειμώνα, πάντα είχε αυτή τη μυρωδιά και δεν πείραζε κανέναν
-
Οι γύρω μου δεν χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις θέρμανσης για να μη κάψουν πετρέλαιο και ανάβουν μόνο τα τζάκια.
Αιθαλομίχλη. -
Στο χωριό το ένα σπίτι είναι εδώ και το άλλο 50 μέτρα παραπάνω, στις πόλεις είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Αν αρχίσουν να βάζουν όλοι σόμπες όπως έβαλαν ατομικό καυστήρα αερίου, σε λίγο δε θα μπορούμε να αναπνεύσουμε από την κάπνα!
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
ελπιζω να μην δουμε τετοια φαινομενα. φανταζομαι απο την πρωτη μερα κιολας ο απο πανω θα φαει μαυρο ντουμανι που λογικα δεν θα τον αφησει να συνεχισει, αλλιως οπως ειναι η καμιναδα, χυνεις 1 μπουκαλι βενζινη και βλεπεις το κατω διαμερισμα να γινεται καρβουνοΝαι, το να βάλεις φωτιά στο διαμέρισμα από κάτω σου, είναι πάντα μια πολύ έξυπνη ιδέα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ελπιζω να μην δουμε τετοια φαινομενα. φανταζομαι απο την πρωτη μερα κιολας ο απο πανω θα φαει μαυρο ντουμανι που λογικα δεν θα τον αφησει να συνεχισει, αλλιως οπως ειναι η καμιναδα, χυνεις 1 μπουκαλι βενζινη και βλεπεις το κατω διαμερισμα να γινεται καρβουνο
Ναι, το να βάλεις φωτιά στο διαμέρισμα από κάτω σου, είναι πάντα μια πολύ έξυπνη ιδέα
εννοειτε οτι παιρνεις τηλεφωνο την πυροσβεστικη λιγο πριν το ριξεις. οποτε παιρνει φωτια, την οποια την σβηνουν γρηγορα πριν παθεις ζημια εσυ, μετα αυτος μπλεκει με μυνησεις και ανακρισεις απο την πυροσβεστικη και δεν ξαναβαζει ποτε την σομπα.
ομορφα και τακτοποιημενα
-
ναι ναι
Άσε που έχεις και το Darwin Award στο τσεπάκι να το βάλεις σε προθήκη -
Εχεις πάρει και ανεμιστήρες για το ντουμανι
-
Καλημέρα
Ενδιαφέρομαι για αλλαγή ανοιχτού τζακιού σε ενεργειακό με σύνδεση καλοριφερ. Έχω πάρει κάποιες τιμές για αγορά εστίας και του υδραυλικού κιτ αλλά μου φαίνονται λίγο ακριβές.. (πχ κασέτα Termojolly+κιτ περίπου 4000 μόνο αγορά)
Οι τιμές εκεί κυμαίνονται γενικά ή ήταν ακριβός ο συγκεκριμένος...?Επίσης αν τα χρήματα είναι αντίστοιχα σκέφτομαι να αλλάξω τελείως την παλιά εστία και να τοποθετήσω νέα από την αρχή. Θα αξίζει πχ λόγω απόδοσης και επιλογών ή πολύ φασαρία για το τίποτα?
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Καλημέρα
Ενδιαφέρομαι για αλλαγή ανοιχτού τζακιού σε ενεργειακό με σύνδεση καλοριφερ. Έχω πάρει κάποιες τιμές για αγορά εστίας και του υδραυλικού κιτ αλλά μου φαίνονται λίγο ακριβές.. (πχ κασέτα Termojolly+κιτ περίπου 4000 μόνο αγορά)
Οι τιμές εκεί κυμαίνονται γενικά ή ήταν ακριβός ο συγκεκριμένος...?Επίσης αν τα χρήματα είναι αντίστοιχα σκέφτομαι να αλλάξω τελείως την παλιά εστία και να τοποθετήσω νέα από την αρχή. Θα αξίζει πχ λόγω απόδοσης και επιλογών ή πολύ φασαρία για το τίποτα?
Μιας κ τα εχω μπροστα μου ,για το τζακι καλοριφερ ειμαι κατηγορηματικα αρνητικος κ αν πεσεις πανω σε υπευθυνο επαγγελματια ειναι σιγουρο οτι θα προσπαθησει να σε αποτρεψει .Γενικα δεν περπατησε λογω πολλων προβληματων που εμφανιζονται στη συνεχεια
Τζακι αεροθερμο κλειστου +ανοιχτου τυπου για καλυψη 120 τμ
Κοστος
Εστια 1200
Πετρα +κορδονια +σιλικονες,πετροβαμβακας ,καμιναδα κ αλλα πυραντοχα υλικα 500
Εργατικα 500 -
Τι είδους προβλήματα?
Με... προβληματίζεις αφού έχω μιλήσει με γνωστό (από άλλη χώρα) που έχει και είναι ευχαριστημένος. Πάνε βέβαια χρόνια από τότε...Από την άλλη το σπίτι είναι μεζονέτα, οπότε είναι δύσκολο-το ίδιο δαπανηρό να περάσω αεραγωγούς παντού ώστε να ζεσταθεί ολόκληρο από το αερόθερμο τζάκι. Με το τζάκι-καλοριφέρ είναι πιο απλά τα πράγματα νομίζω.
-
Εγώ είμαι και επαγγελματίας και υπεύθυνος κ σου λέω ότι όχι απλά δεν το αποτρέπω, αλλά το θεωρώ κ την βέλτιστη λύση.
Η κασέτα της Jolly Mec είναι όντως ακριβή, αλλά είναι ό, τι καλύτερο. Μπορείς κ να το αλλάξεις όλο κ να βάλεις τζάκι (αντί της κασέτας), το κόστος θα είναι παραπλήσιο. Μιλάμε πάντα για τζάκι καλοριφέρ. Πόσο μεγάλο είναι το σπίτι? (Αν είναι πάνω από 110 μ2 θέλει καλόν υδραυλικό)ΓΙΩΡΓΟΣ123 δεν μπορεί, κάτι επαφές έχεις μ' αυτούς που πουλάνε ανοιχτά τζάκια, δεν εξηγείται διαφορετικά!
-
Από περιέργεια θα ήθελα να μάθω κι εγώ τα τεχνικά προβλήματα αυτής της εγκατάστασης, περιμένουμε
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ενα παλιο ρουχο σε πλαστικη σακουλα και σπρωξιμο του μπογου μεσα στην σωληνα απο ενα κονταρι.Σε πεντε λεπτα ηταν ετοιμες.http://en.wikipedia.org/wiki/Chimney_sweep
Ουκρανια θα γένουμε, ή εσσδ προτερων δεκαετιων!
Ή επιτέλους Ευρώπη!
Άμα καίει σωστά το τζάκι, δεν βγάζει μαύρο ντουμάνι η καμινάδα, εκτός από τα πρώτα 5-10 λεπτά. Βγάζει μόνο μυρωδιά ξύλου, που εμένα μου θυμίζει καταστάσεις εκδρομικού τύπου (χιονοδρομικό, ορεινό χωριό, καταφύγιο κλπ), που όχι μόνο δεν με ενοχλεί, αλλά με ηρεμεί κιόλας.
Το ότι δεν φαίνεται πολύ, δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν υπάρχει!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ είμαι και επαγγελματίας και υπεύθυνος κ σου λέω ότι όχι απλά δεν το αποτρέπω, αλλά το θεωρώ κ την βέλτιστη λύση.
Η κασέτα της Jolly Mec είναι όντως ακριβή, αλλά είναι ό, τι καλύτερο. Μπορείς κ να το αλλάξεις όλο κ να βάλεις τζάκι (αντί της κασέτας), το κόστος θα είναι παραπλήσιο. Μιλάμε πάντα για τζάκι καλοριφέρ. Πόσο μεγάλο είναι το σπίτι? (Αν είναι πάνω από 110 μ2 θέλει καλόν υδραυλικό)ΓΙΩΡΓΟΣ123 δεν μπορεί, κάτι επαφές έχεις μ' αυτούς που πουλάνε ανοιχτά τζάκια, δεν εξηγείται διαφορετικά!
Οντως εχω γινει φιλος μάυτον που μου τα τοποθετησε ,μονο που πουλαει κλειστου τυπου σαν αυτο που ανεβασα στην φωτο .
Αν εχει εσωτερικη καμιναδα κ ο κατω χωρος ειναι ενιαιος (για μεζονετα μιλαμε ) ενα αεροθερμο ειναι οτι πρεπει πιστευω σαν καλος επαγγελματιας να συμφωνησεις
Ηλια τα τζακια που εχω κ εχω δυο, ειναι κλειστου τυπου αλλα η αναγκη
-
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αν αυτό το φαινόμενο επεκταθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό σε όλη τη χώρα τότε φίλε kacey αυτό θα σημαίνει ότι η κατάσταση θα έχει φτάσει σε τέτοιο τραγικό σημείο που ο κόσμος όχι απλά θα ζορίζεται αλλά κυριολεκτικά θα λιμοκτονεί. Ας ευχόμαστε να βάλουν λίγο μυαλό οι ιθύνοντες ώστε να μην ζήσουμε τέτοια σκηνικά. Βέβαια και τότε ο ΣΚΑΙ θα πρωτοστατεί στην σωτηρία του ''περιβάλλοντος'' ,κενού κατοίκωνΕπαναλαμβάνω προς αποφυγή παρεξήγησης (που βρίσκει ομολογουμένως πρόσφορο έδαφος στα forum) καταδικάζω την παράνομη κοπή ξύλων γενικά αλλά δεν μου πάει καρδιά να κατηγορήσω ένα ταλαίπωρο άνθρωπο που προσπαθεί να ζεστάνει το σώμα και την παγωμένη καρδιά του. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις ακραίας πενίας.
Φαντάζομαι αστειεύεσαι για τα bold.
Δεν υπάρχει χειρότερη νοοτροπία από αυτή. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει δίχως εξαιρέσεις να αποτελεί προτεραιότητα για τον ανθρώπινο πολιτισμό και όχι η προστασία των δις πιθήκων που έχουν καταχρηστικά γεμίσει τον πλανήτη και χέζουν, κλάνουν και γαμούν εις βάρος όλων των έμβιων όντων.
Πολιτισμός my ass. Όταν το παιχνιδάκι που στήσαμε δε μας βγαίνει, βγάζουμε τα μάτια του ανυπεράσπιστου δάσους κοκ.
Το ενδεχόμενο να μειωθεί ο πληθυσμός των πιθήκων υφίσταται ή αποτελεί ταμπού?
-
Και λίγα λες. Ίσως δραστικότερη λύση είναι ο μαζικός εκτοπισμός του παγκόσμιου πληθυσμού στα πέρατα του σύμπαντος...
Μεταξύ των προτεραιοτήτων και η επαναφορά των δεινοσαύρων
Ξυλόσομπα