-
Zozo άκου τον Ηλία . Δουλειά του είναι και επιπλέον έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Zozo άκου τον Ηλία . Δουλειά του είναι και επιπλέον έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει.k ΓΑΠ εχει την καλη διαθεση να μας σωσει ,τα αποτελεσματα ομως φαινονται καταστροφικα
Η αποφαση δικη σου ..........................
-
αυτο το κορδονι που ως πυριμαχο μπαινει σε 'στεγονοποιησεις' σομπων κλπ, πως το λένε?
Επίσης στο σημειο προσαρμογης ενος μπουριου με τη τρύπα της καπνοδόχου τι μπορω να βαλω για 'στεγανοποιηση' επισης? -
Υαλοκόρδονο. Υπάρχει κ το κεραμοκόρδονο ή κεραμοΰφασμα, πολύ ακριβότερο (αλλά για μια σόμπα ή ένα τζάκι μιλάμε για μερικά € ευρώ μόνον).
Μαντεμόκολλα (μαγκανέζα) ή μαύρη 'σιλικόνη' υψηλής θερμοκρασίας, ό, τι βρεις πιό εύκολα. -
........ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤ@ , ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑΤΟΣ,,,,,,,,,
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
........ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤ@ , ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑΤΟΣ,,,,,,,,,κι είναι καλό αυτό το μοντέλο; ΓΙατί δεν κυκλοφορούν και πολλά
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Υαλοκόρδονο. Υπάρχει κ το κεραμοκόρδονο ή κεραμοΰφασμα, πολύ ακριβότερο (αλλά για μια σόμπα ή ένα τζάκι μιλάμε για μερικά € ευρώ μόνον).
Μαντεμόκολλα (μαγκανέζα) ή μαύρη 'σιλικόνη' υψηλής θερμοκρασίας, ό, τι βρεις πιό εύκολα.Αν βαλω αυτη τη μαντεμοκολλα, πως θα αφαιρω ομως μετα τα μπουρια για καθαρισμο??
-
Έχεις τρεις λύσεις για να αποφύγεις την μαγκανέζα.
α. Μην βάζεις τίποτα (η καλύτερη)
β. Αφού επιμένεις, βάλε πυρίμαχη αλουμινοταινία εκεί που ενώνει το ένα μπουρί με το άλλο.Πανεύκολο και αποτελεσματικότατο.
γ. Αφού δεν πείστηκες και τα θέλεις κι αποπάνω, βάλε λεπτό κορδόνι υάλου στις ενώσεις. Πιο δύσκολο και στο να το βρεις, και στο να το βάλεις σωστά, αλλά πιο εύκολο στην αποσυναρμολόγηση των μπουριών.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Nα΄σαι καλά φίλε για το ενδιαφέρον.
Το καλοριφέρ ήταν ένα κορεάτικο compact (όχι saturn) ελεεινό και τρύπησε ο λέβητας. Πάει για πέταμα.
Δεν έχεις και άδικο βέβαια τα χρήματα είναι πολλά για τις λίγες φορές που χρησιμοποιείται.Κωνσταντίνε ο γείτονας μου είπε ότι τα μαγαζιά που πουλάνε τζάκια και σόμπες στη Βουλγαρία έχουν αδειάσει και δεν έχουν να παραδώσουν γιατί τα έχουν αγοράσει όλα οι Έλληνες και τα πουλάνε στη διπλή τιμή.
-
Καλα οχι κ ετσι τραγικά, στο χωριο μου 20χιλ απο τα σύνορα με bg αρκετοί αγόρασαν ακόμα κ την τελευταία βδομάδα ξυλοσομπες!!
Π.χ ενας γείτονας ΣΚ την αναψε αρχικά εξω να στεγνώσει το χρώμα πριν τη βαλη μέσα στο σπιτι!
Αυτο που πρεπει να ξεπούλησαν ειναι τα ξύλα που εχουν σχεδόν μιση τιμη με εδώ!
-
Τα εργοστάσιά τους δεν προλαβαίνουν να φτιάχνουν τζάκια, δουλεύουν και νύχτα για να εξυπηρετήσουν το αμόκ που έχουμε πάθει με τις ξυλόσομπες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Nα΄σαι καλά φίλε για το ενδιαφέρον.
Το καλοριφέρ ήταν ένα κορεάτικο compact (όχι saturn) ελεεινό και τρύπησε ο λέβητας. Πάει για πέταμα.
Δεν έχεις και άδικο βέβαια τα χρήματα είναι πολλά για τις λίγες φορές που χρησιμοποιείται.Κωνσταντίνε ο γείτονας μου είπε ότι τα μαγαζιά που πουλάνε τζάκια και σόμπες στη Βουλγαρία έχουν αδειάσει και δεν έχουν να παραδώσουν γιατί τα έχουν αγοράσει όλα οι Έλληνες και τα πουλάνε στη διπλή τιμή.
Πανικός φίλε έχει καταλάβει τον κόσμο. Και ο Ζοζος πιο πάνω διαμαρτύρεται για το δημοψήφισμα στο τοπικό της σόμπας
Δεν λες το γείτονα να φέρνει και σόμπες. Θα θησαυρίσει
-
Δέν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά, αλλά έπεσα τυχαία σε αυτό το άρθρο: http://oee.nrcan.gc.ca/publications/inf ... ction2.cfm
Αυτό που λέει σε λίγα λόγια είναι οτι τα ανοιχτά τζάκια τραβάνε πάρα πολύ (κρύο) αέρα απο έξω προς τα μέσα στο σπίτι οπότε συνολικά κρυώνουν το σπίτι αντί να το θερμάνουν.
Με τις σόμπες τί ισχύει?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
........ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤ@ , ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑΤΟΣ,,,,,,,,,
κι είναι καλό αυτό το μοντέλο; ΓΙατί δεν κυκλοφορούν και πολλά
φαντάσου να βάλει και καλή ξυλόσομπα και να σφίξουν οι ζέστες
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έχεις τρεις λύσεις για να αποφύγεις την μαγκανέζα.α. Μην βάζεις τίποτα (η καλύτερη)
β. Αφού επιμένεις, βάλε πυρίμαχη αλουμινοταινία εκεί που ενώνει το ένα μπουρί με το άλλο.Πανεύκολο και αποτελεσματικότατο.
γ. Αφού δεν πείστηκες και τα θέλεις κι αποπάνω, βάλε λεπτό κορδόνι υάλου στις ενώσεις. Πιο δύσκολο και στο να το βρεις, και στο να το βάλεις σωστά, αλλά πιο εύκολο στην αποσυναρμολόγηση των μπουριών.
Ολα τα εσωτερικα μπουρια καποια στιγμη καταληγουν στο καπνοδοχο. Στη δικη μου περιπτωση υπάρχει στήλη καπνοδόχου χτιστή όπου σε τρυπα μπαίνουν και τερματιζουν τα μπουριά. ΕΚΕΙ επειδη δεν υπάρχει σύσφιξη αλλά αρκετο κενο, τί μπορω να βάλω για να εφαρμοσει καλα το μπουρί? μεγκανεζες, αλουμινοχαρτα κλπ δεν 'παιζουν'. Παλια στο χωριο βάζαν πανιά τυλιγμένα και τα στουπώναν έτσι, απο πάνω μπαίνει ενα δαχτυλιδι 'διακοσμητικο'.
Επισης, σήμερα πηγα να πάρω το υαλοκόρδονο και ειδα τις prity απο κοντά. Είχε όμως ο μαγαζατορας και τις lanordica!
Καμια σχέση σε ποιοτητα~ Τόσο σε εμφανιση αλλά κυρίως σε κατασκευη! Απο τα μέταλλα και τους διακοπτες για τα πορτάκια, μέχρι το κλείσιμο, τους διακοπτες αέρα και την εφαρμογη των τζαμιων. Δεν ρωτησα τιμες μιας και είχε κόσμο, αλλα αν θα επαιρνα σόμπα τώρα, και ήμουν αναμεσα σε αυτες τις μάρκες, θα επαιρνα τις ιταλικες με κλειστα ματια .Ρωτησα μόνο για μια σομπα μαγειριο που είχε, μια κόκκινη απαστραπτουσα με όλα τα κομφορ, φουρνο σαν τον ηλεκτρικο εσωτερικα, συρταρι με ροδακια κλπ και μου ειπε τιμη 2100€
πρέπει να ήταν αυτη -
τί μπορω να βάλω για να εφαρμοσει καλα το μπουρί?
α. Τίποτα, η καμινάδα έχει υποπίεση, δεν θα έχεις έξοδο καυσαερίων.
β. Στουπιά, όπως παλιά.
γ. Λίγο λάσπη ή γύψο για να φύγει εύκολα με ένα σφυράκι αύριο που θα μαζέψεις το μπουρί.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Επισης, σήμερα πηγα να πάρω το υαλοκόρδονο και ειδα τις prity απο κοντά. Είχε όμως ο μαγαζατορας και τις lanordica!
Καμια σχέση σε ποιοτητα~ Τόσο σε εμφανιση αλλά κυρίως σε κατασκευη! Απο τα μέταλλα και τους διακοπτες για τα πορτάκια, μέχρι το κλείσιμο, τους διακοπτες αέρα και την εφαρμογη των τζαμιων. Δεν ρωτησα τιμες μιας και είχε κόσμο, αλλα αν θα επαιρνα σόμπα τώρα, και ήμουν αναμεσα σε αυτες τις μάρκες, θα επαιρνα τις ιταλικες με κλειστα ματια .Ρωτησα μόνο για μια σομπα μαγειριο που είχε, μια κόκκινη απαστραπτουσα με όλα τα κομφορ, φουρνο σαν τον ηλεκτρικο εσωτερικα, συρταρι με ροδακια κλπ και μου ειπε τιμη 2100€
πρέπει να ήταν αυτηΔεν μετάνοιωσα στιγμή για το κόστος της La Nordica. Επαυξάνω σε όσα λες για ποιότητα κατασκευής + προσθέτω την απόδωση και τη χαμηλή κατανάλωση.
Αν ήθελα για το εξοχικό, όπως ο κων5, θα αγόραζα πελετόσομπα με τηλεχειρισμό.
Γνώμη μου για όσους επιλέγουν κάτι φθηνό, ότι μπορεί να τους βγει στην πορεία ακριβότερο...
Το γεγονός ότι είναι ξυλόσομπα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι του πεταματού. Στο εξωτερικό, άνθρωποι χωρίς οικονομικό πρόβλημα, τις χρησιμοποιούν ως κύρια θέρμανση για την ποιότητα της ζέστης και λόγο οικολογικής συνείδησης. Προφανώς και γιατί δεν γουστάρουν να πετάνε λεφτά σε πετρέλαιο-αέριο. Στην Ελλάδα τις συνδυάζουμε με φτώχεια και κρύο. Κυρίως γιατί έχουμε στο νου μας, τις μασίνες που συνδυάζονται με παλιά και διαλυμένα σπίτια. -
Έφυγαν όλα τα . Αν θες να μοιραστείς τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου υπάρχει κατάλληλο θέμα. [Mod]
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ολα τα εσωτερικα μπουρια καποια στιγμη καταληγουν στο καπνοδοχο. Στη δικη μου περιπτωση υπάρχει στήλη καπνοδόχου χτιστή όπου σε τρυπα μπαίνουν και τερματιζουν τα μπουριά. ΕΚΕΙ επειδη δεν υπάρχει σύσφιξη αλλά αρκετο κενο, τί μπορω να βάλω για να εφαρμοσει καλα το μπουρί? μεγκανεζες, αλουμινοχαρτα κλπ δεν 'παιζουν'. Παλια στο χωριο βάζαν πανιά τυλιγμένα και τα στουπώναν έτσι, απο πάνω μπαίνει ενα δαχτυλιδι 'διακοσμητικο'.Τώρα στο κενό βάζουμε πετροβάμβακα κ από πάνω ενα δαχτυλιδι 'διακοσμητικο'.
Καμια σχέση σε ποιοτητα~ Τόσο σε εμφανιση αλλά κυρίως σε κατασκευη! Απο τα μέταλλα και τους διακοπτες για τα πορτάκια, μέχρι το κλείσιμο, τους διακοπτες αέρα και την εφαρμογη των τζαμιων.Άμα τα λέω εγώ με κράζουν, όμως.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Συγγενής μου έχει καινούργιο σχετικά σπίτι με τζάκι ανοιχτού τύπου, το οποίο ζήτημα να άναψε 2 φορές. Πέρσι κάναμε μια προσπάθεια αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία, γιατί ούτε τα ξύλα άρπαζαν εύκολα, ενώ μας φάνηκε πως δεν τραβούσε καλά και το τζάκι.
Χθες είπαμε δυστυχώς να κάνουμε ακόμη μια προσπάθεια. Τα ξύλα άρπαξαν γρήγορα, άλλα μόλις δυνάμωσε η φωτιά η κάπνα άρχισε να βγαίνει μπροστά από το τζάκι. Το σπίτι ντουμάνιασε και γέμισε στάχτες! Εννοείται πως όχι μόνο δεν ζεσταθήκαμε, αλλά ξεπαγιάσαμε κιόλας γιατί μετά ανοίξαμε τις πόρτες για να φύγει η κάπνα.
Το θέμα είναι πως μετά από λίγο ήρθε ο γείτονας από πάνω, για να μες ενημερώσει πως από τους αεραγωγούς που έχει στο δικό του τζάκι άρχισε να βγαίνει καπνός μόλις το ανάψαμε εμείς.
Αυτός πρότεινε να φωνάξουμε τζακά, αλλά φοβάμαι μήπως είχε κάνει αυτός καμιά μακακία όταν άλλαξε το τζάκι του από απλό σε ενεργειακό.
Αξίζει τώρα να φωνάξουμε τζακά για να το δει ή μήπως να μείνει ως έχει μπας και κάποια στιγμή αλλαχτεί μια και καλή σε ενεργειακό; Τι κόστος μπορεί να έχει η επισκευή ώστε να τραβάει σωστά το τζάκι;ειχα το ιδιο θεμα στο σπιτι που νοικιαζω και εφερα τζακα ο οποιος ηθελε να ασχοληθει και μου εφτιαξε μια μεταλλικη κατασκευη οπου χαμηλωνε το πανω μερος του τζακιου(εσωτερικα), ωστε να εγκλωβιζει τον καπνο μεχρι να προλαβει να τον ρουφηξει.
το κυριως προβλημα ειναι οτι δεν αεριζεται σωστα το τζακι σου οπως και το δικο μου. εαν ανοιξεις λιγο το παραθυρο (να ειναι κοντα στο τζακι) θα δεις οτι δεν θα καπνιζει καθολου (εκτος και εαν ειναι αλλο το προβλημα). οι λυσεις ειναι δυο ή αυτο που σου ειπα ή να φροντισεις η τρυπα που φερνει αερα στο τζακι απο εξω να βαλεις βεντιλατερ και να εισαι σιγουρος οτι το τζακι εχει ανοιγματα για να ρουφαει τον αερα που θα ερχεται απο εξω.
για τον απο πανω, 2 λογοι συντρεχουν ή οταν το εκανε ενεργειακο τρυπησε την καπνοδοχο σου ή στην σκεπη οι καπνοδοχοι ειναι διπλα διπλα και κανει αναροφηση και φερνει καπνο στο τζακι του. την επομενη φορα πες του να κλεισει το καπακι του τζακιου οταν δεν το δουλευει (αυτο με την αλυσιδα) για να μην κανει αναροφηση
Τελικά το ΣΚ που πέρασα άνοιξα την σχάρα που υπάρχει χαμηλά στο μπαλκόνι, πίσω από το τζάκι να δω τι παίζει. Πίσω από την σχάρα είχε 4 τρύπες (με διάμετρο 1-2 εκατοστά η καθεμιά). Έβαλα το κατσαβίδι για να τσεκάρω και διαπίστωσα πως από τις 4 τρύπες οι 3 δεν βγαίνουν από την άλλη πλευρά αλλά σταματάν σε τούβλο Με λίγα λόγια μόνο από την μία τραβάει αέρα μέσα.
Από ότι είδα μετά, ο τύπος το έχει χτίσει με τούβλα εσωτερικά το τζάκι και από πάνω έβαλε τα πυρότουβλα. Ανάμεσα στο μάρμαρο και τα μπροστινά πυρότουβλα υπάρχουν διάκενα στους αρμούς, που μάλλον από εκεί τραβάει τον αέρα από έξω (άλλη εισαγωγή αέρα δεν βρήκα), αλλά με μια τρυπούλα μόνο ανοιχτή τι να σου κάνει.
Βαρέθηκα να ασχοληθώ παραπάνω, δεν έχω και τόσο μεγάλη μύτη για τρυπάνι, το παράτησα και το ξανάκλεισα. Φοβερός ο μάστορας...
Ξυλόσομπα