-
μετά από αυτό με την elan βεβαια
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
μετά από αυτό με την elan βεβαια+1
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ολα καλα?Sent from my MB525 using a gezellig dutch cow
Η Γιαδικιάρογλου κοίταγε την Παπαπετροπούλου που μίλαγε με την Ευαγγέλου που μίλαγε με την Αθανασοπούλου...
Στεναχωριέμαι για τον papatza. Άργησε το παιδί 3-4 χρόνια να ασχοληθεί με το φόρουμ. Τω καιρώ εκείνο υπήρχαν πάσης φύσεως προβληματικές περιπτώσεις που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν στο να στοιχειοθετήσει φιλοσοφικές αναζητήσεις του τύπου 'Ποιός θα δείρει το Σουγκλάκο;', 'Ποιός την έχει πιο μεγάλη;', Ποιανού ο ξάδερφος είναι μεγαλύτερος και θα μας δείρει όλους;' και άλλα τέτοια πνευματώδη.
Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν κατά καιρούς απόψεις του τύπου 'Η Brera θα κοιτάξει στα ίσα την Boxster', 'Το μέταλλο έχει ψυχή', 'Άμα είναι ευλογημένο το μοτέρ με νερό από τον ποταμό Grana del Monferrato, κερδίζει 15 άλογα στο λίτρο' κλπ...
Αυτές οι απόψεις μπορεί να εκφράζουν ένα 5% (και πολύ λέω) και απ' όσο βλέπω δεν αντιπροσωπεύονται από κάποιον αυτό τον καιρό στο forum.
Άρα το ερώτημα είναι...
ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΤΕ ΤΑ @@ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΠΙΠΕΣ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 5%;Να πω μια καθαρά προσωπική γνώμη βασισμένη στην εμπειρία που έχω από αρκετά χιλιόμετρα και πολλούς μήνες συμβίωσης με κάποια μοντέλα (και όχι από 1-2 βόλτες δανεικές από φίλο).
Το 2004 πήρα την 147. Αντί αυτής θα μπορούσα να είχα πάρει κάποιο από τα κάτωθι:
-Α3 1,6 FSI (γυμνό)
-Golf 1,6 FSI (με λίγο παραπάνω εξοπλισμό)
-Seat Ibiza FR
-Opel Astra 1,6Τόσα χρόνια άκουσα ΟΛΕΣ τις πίπες που ανέφερα προηγουμένως. Οι Alfa σπάνε, χαλάνε, σκουριάζουν, μένουν, σκοτώνουν κλπ. Μόνο ότι θα μου μείνει το τιμόνι στο χέρι δεν άκουσα και ότι θα τρυπήσει το πάτωμα για να βγάλω τα πόδια μου α λα Φρεντ Φλιντστόουν. Τελικά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά αλλά η κορυφή ήρθε όταν πέρασα αρκετό καιρό με κάποιο από τα προαναφερθέντα.
Πχ για το Astra που έχω γράψει και τα περισσότερα χλμ μπορώ να πω ότι αν το 2004 είχα ακούσει κάποιον 'περιοδικάκια-φορουμίτη' και είχα προτιμήσει το Astra από την 147, σήμερα θα ήθελα να του αφήσω μόνιμο σημάδι στο πρόσωπο.
Αναγνωρίζω και εξαίρω τα πλεονεκτήματα του Astra αλλά αυτά που μου προσέφερε η 147 7 χρόνια, το Astra ούτε κατά διάνοια.
Για τα vagoμοντέλα θα έλεγα ότι θα το σκεφτόμουν αν τότε έβγαιναν με τον 1,4 tsi αλλά στην τελική τώρα διαβάζω κάποια τεστ αυτών και βλέπω μέσες καταναλώσεις γύρω στο 9-10 (σε αντίθεση με τα 7-8 των λανσαρισμάτων... ).
Από την άλλη όμως (ειδικά για το Audi) σκέφτομαι ότι οι πούστηδες θέλαν πάνω από 25.000 για ένα καλά εξοπλισμένο hatch. Σα πολλά να είναι τη στιγμή που με 20 στην Alfa είχα καθαρίσει μια full extra έκδοση...
Για το FR δεν το συζητάω καν. Οι φίλοι των φαναριών και πεζοδρομίων έχασαν ένα μέλος...
Αν είχα το ίδιο δίλημμα σήμερα πιστεύω ότι το πιο πιθανό θα ήταν να έπαιρνα το Scirroco 160 (και αν με έφταναν τα κουκιά με dsg) από τη στιγμή που η Alfa δεν έχει βγάλει κάποιο εξίσου καλό προϊόν και η Mito αν και ενδιαφέρουσα δεν ξέρω αν με τράβαγε τελικά τόσο πολύ. Βέβαια δεν έχω πάει σε αντιπροσωπεία να πέσει το κουστούμι. Γιατί αν ζητάνε πολύ πάνω από 30 οι Ναζί για ένα μικρομεσαίο κουπεδάκι, επίσης να πάνε να γαμηθούν.
Ξέρω άτομο που μέτρησε 27.000 για Α3 1,6 FSI. Καθένας με τα κριτήρια του... -
True story mod
-
Δλδ οι Αλφίστι θέλετε να μας πείσετε ότι τα ιταλικά μπορούν και στρίβουν έτσι (άμα λάχει):
?
Ήμαρτον!
(Εδώ δεν είναι το μακρυκοντέικο νήμα ? )
-
No changes at the car except semislicks
-
απο παλια..
Youtube Video -
-
Εγώ λέω να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας γιατί η υπομονή μας εξαντλείται. mod
-
-
Παιδιά τι παίζει με το κόστος συντήρησης/κατοχής μεταξύ brera και tt? Ας επικεντρωθούμε στον TBI έναντι του 2.0 TFSI
-
Για τον TFSI υπολόγιζε 150€ για αλλαγή λαδιών (εννοείται πως βρίσκεις τα ίδια λάδια πιο φθηνά αν ψάξεις) και 450-500€ για κανονικό σέρβις (φίλτρο αέρα,βενζίνης,λάδια κλπ). Σε γενικές γραμμές πολύ ακριβό. Αν πιάνουν τα χέρια σου βέβαια πολλά μπορείς να τα κάνεις μόνος σου.
-
Λείπει και ο Ο3 να βάλει ψηφοφορία: ποιοι είναι χειρότεροι?
α) οι εvagελάτοι με το πανταχού παρών γκολφ?
β) οι αλφίστι με τις ψυχές και τα πολτεργκάιστ?
γ) τα κλασικά τρολλς-τοπικοαλεξιπτωτιστές? -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για τον TFSI υπολόγιζε 150€ για αλλαγή λαδιών (εννοείται πως βρίσκεις τα ίδια λάδια πιο φθηνά αν ψάξεις) και 450-500€ για κανονικό σέρβις (φίλτρο αέρα,βενζίνης,λάδια κλπ). Σε γενικές γραμμές πολύ ακριβό. Αν πιάνουν τα χέρια σου βέβαια πολλά μπορείς να τα κάνεις μόνος σου.Που σε χρέωσαν τόσα Professeur για τα βασικά; ΠΟΤΕ δεν έχω πληρώσει τόσα.
60 € λάδια από Λαμπριανίδη
300 € μεγάλο σερβις ΜΕ αλλαγή όλων των φίλτρων και κάρτα ΚΕΚΑνάλογες χρεώσεις έχει και η Alfa Romeo.
-
Στην Καρέντα. Τα λάδια (καστρόλ όμως γιατί φέρνουν και κάτι άλλα φθηνότερα. Περίπου στα 110+ € για τα φθηνά) είναι στα 140+ ευρώ. Μόνο τα λάδια είναι 23(το κάθε ένα)χ5=115€. Εγώ βέβαια τα αγοράζω από έξω στα 17€ στο μπουκάλι. Η τελευταία αλλαγή μου κόστισε βέβαια 17χ5=85€ + φίλτρο λαδιού καθώς την έκανα μόνος.
-
-
To τετράλιτρο?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για τον TFSI υπολόγιζε 150€ για αλλαγή λαδιών (εννοείται πως βρίσκεις τα ίδια λάδια πιο φθηνά αν ψάξεις) και 450-500€ για κανονικό σέρβις (φίλτρο αέρα,βενζίνης,λάδια κλπ). Σε γενικές γραμμές πολύ ακριβό. Αν πιάνουν τα χέρια σου βέβαια πολλά μπορείς να τα κάνεις μόνος σου.
Που σε χρέωσαν τόσα Professeur για τα βασικά; ΠΟΤΕ δεν έχω πληρώσει τόσα.
60 € λάδια από Λαμπριανίδη
300 € μεγάλο σερβις ΜΕ αλλαγή όλων των φίλτρων και κάρτα ΚΕΚΑνάλογες χρεώσεις έχει και η Alfa Romeo.
60 λάδια (5 λίτρα Mobil1 5w30)
9 φίλτρο
20 εργασία σε επίσημο
89 έουρος το απλότο μεγάλο 270 με όλα τα φίλτρα+παραφλού+ υγρά φρένων + ΚΕΚ πάλι σε επίσημο
η audi βέβαια έχει άλλα τιμολόγια.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&category_id=123&flypage=flypage.tpl&product_id=273&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el&vmcchk=1&Itemid=5712 € το μπουκάλι
Σωραίος! Bookmark added!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
To τετράλιτρο?Όχι του 1 λίτρου έχει τόσο
Brera vs TT (πρωην ALFA ROMEO vs. AUDI)