-
Χθες ακουσα απο γνωστη μου οτι κοπηκαν τα δρομολογια απο Αλεξ/πολη για Αθηνα τις καθημερινες, απο την Aegean. Πραγματι μπαινω να κλεισω εισιτήρια να κατεβω τον Οκτωβρη Αθηνα και δε μου βγαζει διαθεσιμες πτησεις. Δηλαδη ειναι σα να μου λενε, να παω με την Olympic που εχει ελικοφορα και θα μου παρει τ'αυτια.
Edit: Nα και αρθρο.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Χθες ακουσα απο γνωστη μου οτι κοπηκαν τα δρομολογια απο Αλεξ/πολη για Αθηνα τις καθημερινες, απο την Aegean. Πραγματι μπαινω να κλεισω εισιτήρια να κατεβω τον Οκτωβρη Αθηνα και δε μου βγαζει διαθεσιμες πτησεις. Δηλαδη ειναι σα να μου λενε, να παω με την Olympic που εχει ελικοφορα και θα μου παρει τ'αυτια.Edit: Nα και αρθρο.
Στα ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
-
Καλημέρα!
Ευχαριστώ πάλι όλους για τις πληροφορείς περί Ρώμης και Φλωρεντίας!
Το ταξίδι έγινε και μας άρεσε πολύ!
Τελικά η δικιά μου πρόταση δεν πέρασε - δεν έλαβε αρκετούς ψήφους (1 υπέρ, 3 κατά)!
Και έτσι πήγαμε Ρώμη (5 νύχτες) και αυθημερόν στην Φλωρεντία! Ότι προγραμματίσαμε το καταφέραμε!Ρώμη.
Τι να πω .. Ότι και να πω λίγο θα είναι! Όλοι με το στόμα ανοιχτό μείναμε..
Πλακόστρωτο σχεδόν σε όλο το κέντρο - Βατικανό - Piazza del Popolo - Fontana del Tritone - Colosseo - Trastevere. Πανέμορφα στενά. Δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε μια μέρα τα ΜΜΜ. Μόνο από και προς Αεροδρόμιο.
Αν σου αρέσει και αντέχεις το περπάτημα θα απολαύσεις την Αιώνια Πόλη! Βρήκαμε κοντά (ούτε 50 μ.) στο Βατικανό διαμέρισμα.
Για φαγητό δεν μπορώ να πω πολλά, μέτριο θα έλεγα (σε σχέση με εδώ) .
Nescafe πήραμε μαζί!!!
Εξυπηρέτηση χειρότερη από εδώ. Ακόμα και στα κεντρικά σημεία με μπλοκάκι παίρνουν την παραγγελία.
Στην Piazza Navona φάγαμε μακαρονάδες - καλές, πολλές επιλογές, αλλά … Στο σχεδόν άδειο μαγαζί (ακριβώς στην πλατεία) κάτσαμε και μετά από 15 λεπτά ήρθε ο σερβιτόρος, πήρε την παραγγελία και αφού πέρασαν 45 λεπτά και λίγο πριν λιποθυμήσουμε μας ήρθαν τα μακαρόνια! Στο τέλος μας φούσκωσαν (κυριολεκτικά) και τον λογαριασμό.Φλωρεντία.
Ξεκινήσαμε με το ταχυτρένο στις 7:20 (1,5 ώρα διαδρομή) και επιστροφή στις 22:04.
Μας άρκεσε αυτό τουλάχιστον για μια καλή βόλτα στην πόλη! Μέχρι και στην Piazzale Michelangelo πήγαμε!
Φανταστική πόλη - τα στενά, τα κτήρια μας άρεσαν περισσότερο από την Ρώμη! Δεν μας άρεσε - τον κάθε ναό έχουν μετατρέψει σε μουσείο, με είσοδο δηλαδή!
Στην Ρώμη όλα ελευθέρα και μέσα η διακόσμηση (τοίχοι, αγάλματα) ωραιότερη!Φαγητό.
Bistecca Fiorentina - δεν είπαμε τίποτα για να δούμε το γνήσιο Bistecca! Όντως κατακόκκινο μας το σέρβιραν, τίποτα ιδιαίτερο στην γεύση. Ανάλατο μας φάνηκε, όπως και Bistecca στην Ρώμη! Αλλά στη Ρώμη ήταν σχεδόν ψημένο α-λα Ελλάδα!
Μας άρεσε όμως το Lampredotto Panino! Με το κόκκινο σος πολύ καυτερό θα έλεγα, με πράσινο - ότι πρέπει!Γενικώς τα παγωτά ήταν καλά παντού - Ρώμη, Φλωρεντία.
Τα μουσεία (Βατικανό, Uffizi) θέλουν πολύ χρόνο. Πολλά εκθέματα!!!
Και τα δυο αξίζουν!For Android users:
Florence City Guide, Rome City Guide- με έβγαλαν ασπροπρόσωπο! OffLine χάρτες με GPS να δείχνει το κάθε βήμα μας!
Αυτά... Να μην σας ζαλίσω άλλο.. -
Mήπως γνωρίζει κάποιος : η ανανέωση διαβατηρίου μικρού παιδιού -7 ετών- απαιτεί τα ίδια δικαολογητικά με αυτά που χρειάστηκαν για να εκδοθεί, ή είναι απλούστερη η διαδικασία?
ευχαριστώ
-
Ο χρήστης epi έγραψε:
Mήπως γνωρίζει κάποιος : η ανανέωση διαβατηρίου μικρού παιδιού -7 ετών- απαιτεί τα ίδια δικαολογητικά με αυτά που χρειάστηκαν για να εκδοθεί, ή είναι απλούστερη η διαδικασία?ευχαριστώ
Ακριβώς τα ίδια -για την ακρίβεια δε γίνεται πλέον ανανέωση, όλα τα διαβατήρια όταν λήξουν επανεκδίδονται 'από την αρχή'.
-
σ' ευχαριστώ πολύ
-
Δε βρήκα τόπικ 2014 και ποστάρω εδώ πέρα, αν θέλουν οι μοντερέιτορς ας το αλλάξουν...
Φέτος έχει Σκόπελο για λίγες ημέρες... Για όσους ενδιαφέρονται για το νησί, στα πολύ συν η αστακομακαρονάδα σε 5στερο ξενοδοχείο με θέα τη θάλασσα... Αξίζει να πάει κανείς εκεί αν θέλει αστακομακαρονάδα. Και εν γένει πολύ καλές τιμές.
Εν τέλει αποδείχθηκε μάλιστα σε τιμές αναλογικά πολύ καλύτερο το εστιατόριό του και από παραδοσιακές ταβέρνες της σειράς... Το συνιστώ ανεπιφύλακτα...Επίσης αξίζει να νοικιάσει κανείς σκαφάκι. Πολύ όμορφες παραλίες λίγο βορειότερα της μηλιάς, αλλά μη προσβάσιμες...
-
Ax Σκοπελος!!! Απο τα πρωτα ερωτικα σκιρτηματα!!! Ειχα παει το 1992 με τους δικους μου. Μεναμε Αγνωντα!
Στο διπλανο σπιτακι μια οικογενεια με 2 κορες..Μου αρεσε η μικρη απο τις 2. Εκεινη 10 εγω 13...Θυμαμαι στον Πανορμο...Με την μασκα κοιτουσα και ξαφνικα το χαος!! Χεστηκα!!
Το χιτ του νησιου...Techno remix το James Brown is dead!!!
Και το βιντεο στην Αθηνα να γραφει το γαλλικο grand prix 92...
-
Το έζησα και αυτό... έχασα το πλοίο για 3-4 λεπτά...
Δεν πειράζει... υγεία... -
Καλησπέρα .... ξέρεις κανείς εάν συμφέρει να πάω από Ιωαννινα - Παραμυθιά - Πρέβεζα - Λευκάδα ή να ακολουθησω την προτεινόμενη του apostaseis.gr από Ιωαννινα - Φιλλιπιάδα - Πρέβεζα - Λευκάδα .
Το γράφω αυτό γιατί - νομίζω - ότι έχω ακούσει ότι παρόλο που η 1η διαδρομή είναι κάποια Κμ παραπάνω , είναι και καλύτερος δρόμος , και πιο γρήγορός και με λιγότερη κίνηση . ( νομίζω ότι αυτή χρησιμοποιούν οι locals )
Ευχαριστώ ...
ΥΓ .... Κοζάνη - Γρεβενα - Ιωαννινα -->.....>Λευκαδα
-
Απο Γιάννενα-->φιλλιπιάδα
-
S'oraios ... thnx
-
Καλησπέρα.
Εχει κάποιος να προτείνει ταβέρνα στο Μέτσοβο με καλή ποιότητα και τιμή φυσικά;
Επίσης ξέρουμε εαν έχει μαγαζιά σαν τα κλασικά σαντουιτσάδικα που έχει η Θεσ/νίκη; -
Καλησπέρα
Ετοιμαζόμαστε για οικογενειακές διακοπές στα Χανιά και ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος να προτίνει καμία καλή ταβέρνα με κρητική κουζίνα. -
Καλο οργανωμενο καμπινγκ σε νησι του ιονιου τι ξερουμε?
εξαιρουνται Λευκαδα και Κερκυρα για υποκειμενικους λογους. -
**Kρήτη 2018 **
Λάηκ
- Το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου
- Οι θάλασσες στο νότο
- Το μαχαιράδικο του Σκαλιδάκη στα Χανιά, Καραισκάκη 13-15
- Το παγωτό βανίλια- (στάσου) μύγδαλα του Γιανναράκη στο Ηράκλειο
- Οι ανεμόμυλοι στο οροπέδιο Λασιθίου
- Η στάκα με αυγά, όπου τη βρείτε
- Το οινοποιείο Κτήμα Πατεργιαννάκη έξω από το Ηράκλειο
- Η μπουγάτσα με μυτζήθρα του Ιορδάνη στα Χανιά
- Η παλιά πόλη των Χανίων όταν έχει λίγο κόζμο
- Το φαράγγι του Θέρισου στα Χανιά ή της Αράδαινας στα Σφακιά, αν επιμένετε οπωσδήποτε να πάτε σε φαράγγι
Ντιζλάηκ
- Η πόλη του Ηρακλείου
- Το οδικό δίκτυο και ιδίως η (έλλειψη στη) σήμανσή του
- Η όλη ιστορία με τα φαράγγια είναι ένα καλοστημένο χάιπ
- Είναι νησί, αλλά από ψάρια σχεδόν γιοκ
- Η βαβούρα από τους τουρίστες στα χοτ σημεία
-
Δεν σου άρεσε το φαράγγι της Σαμαριάς; Όταν είχα πάει το είχα βρει από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια των διακοπών.
-
Είχα πάει πριν από πολλά χρόνια για τα πρώτα 500μ. για να πάρω μια γεύση και μετά γύρισα πίσω. Αυτή τη φορά πήγα σε Αγιοφάραγγο και Τράφουλα, φαράγγια-ανέκδοτα και τα 2. Και έφαγα τκαι τον ήλιο της αρκούδας, ιδιαίτερα στο πρώτο.
Τα έφερε όμως η τύχη και πήγα στο άγνωστο και ανύπαρκτο στους ταξιδιωτικούς οδηγούς (το γιατί, παρακάτω) φαράγγι του Θέρισσου. Βρισκόμασταν στα Χανιά και κάποιος πέταξε την ιδέα να φάμε στάκα με αυγά και κάτι άλλα ντόπια φαγητά, και τραβήξαμε για το χωριό Θέρισσο με μία ντόπια που ήξερε το μαγαζί.
Το φαράγγι του Θέρισσου είναι παρά κάτι 7χλμ. σε μήκος, είναι πολύ πιο γκλαμ από τα άλλα 2 που ανέφερα, είναι σκιερό μέσα στο καταμεσήμερο στο μεγαλύτερό του μήκος διότι είναι κατάφυτο αλλά και λόγω του προσανατολισμού του (τεράστιο προσόν), και ταράμ ταράμ : το διασχίζεις ολόκληρο με ΙΧ αφού έχει καλό ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Φυσικά άμα θέλεις το πας και με τα πόδια. Δίπλα στο δρόμο έχει και τη ρεματιά, το χειμώνα κατεβάζει και νερό μερικές φορές. Λάηκ, το προτείνω ανεπιφύλακτα στον οποιοδήποτε, ας πάει να δει αυτό με το ΙΧ του, και αν του αρέσει ψάχνεται και για κανένα άλλο. Είναι τίγκα και στις κατσικούλες, τα παιδιά τρελλαίνονται για ενσταντανέ με αυτές. Στα καπάκια φαί μέχρι τελικής πτώσης στις ταβέρνες του χωριού, εμείς πήγαμε στις 'Μαδάρες', την τρίτη στη σειρά.Ενδεικτικό του πόσο χάιπ είναι η φαραγγοκατάσταση είναι ότι όταν πας και μιλήσεις με ντόπιους σου λένε καμαρώνοντας ότι : 'η Κρήτη έχει πάνω από 400 φαράγγια και πρέπει να πάτε οπωσδήποτε σε μερικά' (και μόνο του νούμερο είναι ικανό από μόνο του να σε ψυλλιάσει). Πήγα στο Αγιοφάραγγο και κατάλαβα ότι το χωριό μου έχει τουλάχιστον 2 και η χώρα μερικές χιλιάδες (αρκετές).
Κάθε ρεματιά, κάθε υποχαραδρούλα, κάθε τι που χωρίζει δυό ράχες βαπτίζεται φαράγγι και στήνεται (σε μερικές περιπτώσεις) και εκδρομούλα με ανάλογο αντίτιμο. Πίπες με λοφίο συνήθως και γι' αυτό το τεράστιο ρισπέκτ. Ποια άλλα φαράγγια ξέρετε, εκτός από τα υπεργαμάουα του Βίκου ή του Βουραικού στα Καλάβρυτα, οέο?
Ρισπέκτ, εγκέιν.
Παρόλα αυτά άκουσα καλά λόγια για το φαράγγι της Αράδαινας στα Σφακιά, το μισό από της Σαμαριάς σε μήκος, αλλά πιο εντυπωσιακό σε τοπία και εναλλαγές, και αυτό από ανθρώπους που πήγαν και στα 2.
Όταν, εκ των υστέρων, ρώτησα σε δύο ταξιδιωτικά γραφεία για αυτό του Θέρισσου, ο ένας μου είπε ΄δεν το ξέρω΄και ο άλλος 'μην πας, δεν είναι καλό', προφανώς γιατί δεν έβγαιναν εκδρομές σε δαύτο αφού είναι δίπλα στα Χανιά και μπορείς να πας όπως είσαι. -
+1 για Θερισσο , το είχαμε περάσει με μηχανή πριν 15ετια και το θυμάμαι ακόμα
-
Φέτος πήγα Λέσβο και διαμονή στο χωριό Πολιχνίτος. Είχα πάει και πριν 18 χρόνια αλλά τώρα νόμιζα ότι ήταν άλλο νησί...... λογικό!!!! Τέλειο οδικό δίκτυο χωρίς ίχνος λακουβας, μέσα σε πευκοδάση, ελαιώνες και ηφαιστειακά τοπία στο απολιθωμένο δάσος. Τα εξαιρετικά ντόπια προϊόντα στα ταβερνάκια,σε συνδυασμό με τις τιμές χώμα! Δωρεάν οι ομπρέλες ξαπλώστρες και οι θαλάσσιοι παιδότοποι, πίνοντας ένα φρέντο!!!
Μοναδικό μείον τα ακτοπλοϊκά και τα μίλια
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)