-
Θελω εδω και ενα χρονο να αγορασω το lotus elan se(1993) σε κοκκινο χρωμα.απλα για μενα ειναι θεικο δε με νοιαζει πως ειναι παλιο, ειναι πανεμορφο..εχω κανει οσο μεγαλυτερη ερευνα μπορουσα σε ελληνικο και αγγλικο τυπο κ εχω βρει θετικα και αρνητικα
θετικα:το καλυτερο προσθιοκινητο ever,απολαυστικη οδηγηση-ποιοτητα κυλισης-προσφυση και επιδοσεις που ξεσηκωνουν.
αρνητικα:παλαιοτητα,λενε για την κουκουλα πως ψιλομπαζει,εχω ακουσει πως δεν ειναι καλο να εμπιστευτεις τοσο παλιο τουρμπο και ισως βγαλει προβληματα σε μηχανικα μερη.
ολα αυτα ομως πιστευω διαπιστωνονται σε μια επισκεψη σε εμπιστο μηχανικο-συνεργειο κλπ.
τελος παντων εκτος απο αυτα σε καποια forum διαβασα οτι κανεις δε το προτεινει παρολο που ειναι κλασσικο κ φοβερο.
ολοι λενε για mazda mx-5 και πραγματι εχω βρει μοντελα του '06-'07 πολυ ομορφα ελκυστικα καινουρια και ολα τα καλα..αλλα ρε μαμωτο..δεν ειναι lotus..
και αν μου αναφερετε σχεση πισω κινησης και εμπροσθιας δεν με απασχολει.ειχα bmw 316 E36 και τωρα εχω volvo s40 του ΄01.
πριν πειτε οτι να ναι ο τυπος , το bmw το ειχα στα 19 μου 15 μερες με το διπλωμα και το διαλυσα το αμαξι γιατι κλασσικα την ειχα δει οδηγαρα και εχω αμαξαρα κλπ. μετα πηρα το ματρακα το οικογενειακο και ηρεμησα .δε θελω να κανω λοιπον βλακειες.θελω απλα να απολαμβανω οδηγηση, γρηγορη μεν οταν χρειαζεται και ασφαλεια σε θεμα προσφυσης και κυλισης δε.
θα ηθελα πολυ να ακουσω γνωμες και ελπιζω να με βοηθησετε!!! -
Θελω εδω και ενα χρονο να αγορασω το lotus elan se(1993) σε κοκκινο χρωμα.απλα για μενα ειναι θεικο δε με νοιαζει πως ειναι παλιο, ειναι πανεμορφο..εχω κανει οσο μεγαλυτερη ερευνα μπορουσα σε ελληνικο και αγγλικο τυπο κ εχω βρει θετικα και αρνητικα
θετικα:το καλυτερο προσθιοκινητο ever,απολαυστικη οδηγηση-ποιοτητα κυλισης-προσφυση και επιδοσεις που ξεσηκωνουν.
αρνητικα:παλαιοτητα,λενε για την κουκουλα πως ψιλομπαζει,εχω ακουσει πως δεν ειναι καλο να εμπιστευτεις τοσο παλιο τουρμπο και ισως βγαλει προβληματα σε μηχανικα μερη.
ολα αυτα ομως πιστευω διαπιστωνονται σε μια επισκεψη σε εμπιστο μηχανικο-συνεργειο κλπ.
τελος παντων εκτος απο αυτα σε καποια forum διαβασα οτι κανεις δε το προτεινει παρολο που ειναι κλασσικο κ φοβερο.
ολοι λενε για mazda mx-5 και πραγματι εχω βρει μοντελα του '06-'07 πολυ ομορφα ελκυστικα καινουρια και ολα τα καλα..αλλα ρε μαμωτο..δεν ειναι lotus..
και αν μου αναφερετε σχεση πισω κινησης και εμπροσθιας δεν με απασχολει.ειχα bmw 316 E36 και τωρα εχω volvo s40 του ΄01.
πριν πειτε οτι να ναι ο τυπος , το bmw το ειχα στα 19 μου 15 μερες με το διπλωμα και το διαλυσα το αμαξι γιατι κλασσικα την ειχα δει οδηγαρα και εχω αμαξαρα κλπ. μετα πηρα το ματρακα το οικογενειακο και ηρεμησα .δε θελω να κανω λοιπον βλακειες.θελω απλα να απολαμβανω οδηγηση, γρηγορη μεν οταν χρειαζεται και ασφαλεια σε θεμα προσφυσης και κυλισης δε.
Υπαρχει και η.. μεση λυση!!
-
οχι mg το εχω σκεφτει παρα πολλες φορες αλλα ειναι και μια εταιρεια που δεν υπαρχει πλεον και δεν υποστηριζεται ευκολα.δε συγκινει τοσο για μενα..
-
Μη νομιζεις παντως οτι κ η συντηρηση της λοτους θα ειναι ευκολη (η φθηνη υποθεση). Αν βεβαια το γουσταρεις τοσο που λες 'χαλαλι η ταλαιπωρια' δε χρειαζεται καν να αναρωτιεσαι, παρ'το αφου το'χεις ονειρο
Αν παλι θες να σου βγει οσο πιο 'αναιμακτα' γινεται η ολη κινηση θεωρω λογικοτερη την αγορα του ΜΧ-5.
-
Υπέροχο αυτοκίνητο το έχω οδηγήσει και είναι αλήθεια ότι έχει ένα από τα καλύτερα μπροστινά και ένα αρκούντος δυνατό μοτέρ αλλά και φτηνιάρικη καμπίνα και λίγο προβληματική οροφή , αν βρείς κάποιο που να αξίζει προχόρα το μιάτα είναι η εύκολη λύση πάντος καμία σχέση με Ε36 .
-
Εχω υποψιν οτι το εσωτερικο δεν ειναι σουπερ.ειναι απλο λιτο και..παλιο.σιγουρα ακομα κ ενα πεζο 207 καλυτερο ειναι.απλα δε ξερω ρε παιδια..οταν το ειδα..αυτο το κοψιμο η μουρη ο..κωλος το στησιμο..μου αρεσει παααρα πολυ. το μχ5 ειναι αναμφιβολα καλο κ απο τα καλυτερα roadster αλλα δε ξερω κατι με γοητευει στο ελαν.
τα μικροπροβληματα κλπ εχω σκοπο να τα κοιταξω καλα δε παιζει να το παρω στο σακι..
και ακομα απο καταναλωση εκει που εχει παει η βενζινη διαβαζω κ βλεπω πως εχει αρκετα καλη και νορμαλ για την ηλικια του.
οσον αφορα το σερβις παιδια παντου τα ιδια ειναι πλεον πανω κατω...η μανα μου εχει beetle του '04 και παλι ακριβο ειναι το σερβις.πλεον μονο με κανα daewoo και hyundai και ΚΙΑ εχεις πραγματικα φθηνοτερο σερβις.
οποτε δε το βαζω ως παραγοντα..βαζω μονο τα δικα του σαν αμαξι προβληματα και γενικα αν πιστευετε πως αξιζει σαν αγορα σαν κομματι σαν αμαξι..σαν lotus elan!
πραγματικα θελω την γνωμη σας! -
Aν εχεις λεφτα για να κανεις την τρελα σου αξιζει με 1000, αν εχεις σκοπο ομως να επενδυσεις σοβαρα σε αυτο και να μην εχεις ορεξη να πετας λεφτα πανω του τοτε δεν αξιζει καθολου.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aν εχεις λεφτα για να κανεις την τρελα σου αξιζει με 1000, αν εχεις σκοπο ομως να επενδυσεις σοβαρα σε αυτο και να μην εχεις ορεξη να πετας λεφτα πανω του τοτε δεν αξιζει καθολου.+1 Πιστεύω ότι αξίζει να πάρεις το έλαν μόνο εάν έχεις τρελό εφηβικό κόλλημα, έχεις οδηγήσει και τα δύο και το έχεις ερωτευτεί, ή απλά θέλεις να ακουμπάς κλειδιά της λότους στο τραπέζι.
Κατά τα λοιπά χωρίς να έχω καμία επαφή με αυτά τα δύο οχήματα, θα επαιρνα απερίφραστα μιάτα, επειδή θα είναι καλύτερο σε όλους, μα όλους τους τομείς από τεχνικής απόψεως.
...πλεον μονο με κανα daewoo και hyundai και ΚΙΑ εχεις πραγματικα φθηνοτερο σερβις...
Ε τότε πάρε έλαν με σηματάκι κια
(έβγαινε στα τέλη του 90 και με αυτό το σήμα)Όλα λαμαρίνες είναι λοιπόν για αυτό μην ψαρώνεις με λότους και μπρίτις ρέισινγκ γκρίν. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν ξέρω εάν ο τσάπμαν θα ήθελε προσθιοκίνητο...
-
Συγνωμη , που πας να μπλεξεις ?? Συγκρινεις αυτοκινητα με διαφορα μιας δεκαετιας κ βαλε ?? Το mazda ειναι πολυ ανωτερο σε καθε συγκριση κ μην ξεχναμε πως η συγκεκριμενη lotus δεν ειναι κ τοσο....lotus.
-
Mazda.... και θα το χαρείς για τουλάχιστον 10 χρόνια...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Mazda.... και θα το χαρείς για τουλάχιστον 10 χρόνια...+100
-
καλα τιθεται ερωτημα?????? MAZDA only
-
Φίλε, μην το σκέφτεσαι. Λότους. Και το επιχείρημα είναι το εξής ένα: Μια ζωή την έχουμε.
Κάνε την τρέλα σου και μη κολλάς πουθενά. -
Συγκρίνεται αυτοκίνητο 18ετίας με 3ετίας; Οταν μάλιστα το νεο είναι το πιο διασκεδαστικό πισωκίνητο με άλλα επίπεδα ασφάλειας και καλή αξιοπιστία;
Για μένα πέραν απο χρήματα και ρομαντισμούς, το αμάξι είναι καταρχας εργαλείο που κινείται και όχι να είναι στο συνεργείο + βαζεις τη ζωή σου μεσα...
-
θελω απλα να απολαμβανω οδηγηση, γρηγορη μεν οταν χρειαζεται και ασφαλεια σε θεμα προσφυσης και κυλισης δε.
Με βάση αυτό, έχουμε ένα ψευτοδίλημμα. Το Λότους είναι γενιές πίσω.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Mazda.... και θα το χαρείς για τουλάχιστον 10 χρόνια...
+100
Δηλαδή σύνολο ..........110 χρόνια
-
τουλάχιστον....είναι made in japan και δεν σπάει , δεν χαλάει! :
Τώρα με την ραδιενέργεια δεν θα χρειάζεται ν' ανάβει φώτα το βράδυ...θα φωτίζει μόνο του! -
Καταρχάς οι 2 επιλογές σου παίζουν στα ίδια λεφτά ; Όπως και να έχει αν έχεις καψούρα την Λότους προχώρα του. Μην το κάνεις όμως για το σηματάκι μπροστά.Επένδυση δεν είναι κανένα αυτοκίνητο έτσι κι αλλιώς. Για να προσανατολίζεσαι για αγορά roadster πάει να πει πως θες κάτι παραπάνω από ένα αυτοκίνητο να κάνεις τη δουλειά σου.Αν αντέχει η τσέπη σου πάρε ότι θες, αν όχι απλά κοίτα να μην απλώσεις τα πόδια πιο πέρα από το πάπλωμα.Και με τα 2 πάντως μια χαρά θα περνάς.
LOTUS ELAN 1993 H MAZDA MX-5 TOU 06-07?