-
Σημερα βγηκε στην δημοσιοτητα οτι μετα την απογραφη του μαιου ολοι οι πολιτες αυτης της χωρας θα ειναι εν δυναμη δωρητες οργανων , βάσει νομου. Δεν λεω, ακουγεται καλο απο κοινωνικης αποψης αλλα η ερωτηση ειναι : με ποιο δικαιωμα;
νιωθω τυχερος που μεχρι αυτη τη στιγμη της ζωης μου δεν εχω νιωσει την αγωνια ενος ληπτη οργανου να περιμενει πανω απο το τηλεφωνο για να ερθει η σωτηρια...
Δεν μπορω ομως να σκεφτω, οσο και αν ακουγετε συνωμοσιολογικο, ότι πισω απο ολο αυτο υπαρχει ενα μεγαλο σχεδιο για αγοροπωλησίες οργανων και ευκολου τραβηγμα της μπριζας την κρισημη ωρα (μιας και ο καθε ασθενης ΚΟΣΤΙΖΕΙ).προσωπικα το θεμα δωρεας οργανων ειναι στο μυαλο μου εδω και χρονια και για καποιο εσωτερικο λογο (φοβο μαλλον) δεν παω να υπογραφω το χαρτι. Μετα απο αυτο ομως το νομοσχεδιο η ιδιοσυγκρασια μου εχει γυρισει αναποδα και μαλλον θα παω να υπογραψω για το αναποδο (μιας και με αυτα που λενε θα ειναι δικαιωμα του καθενος).
αποψεις;
Πρόσθεσα και ψηφοφορία [Mod]
-
Σημερα βγηκε στην δημοσιοτητα οτι μετα την απογραφη του μαιου ολοι οι πολιτες αυτης της χωρας θα ειναι εν δυναμη δωρητες οργανων , βάσει νομου. Δεν λεω, ακουγεται καλο απο κοινωνικης αποψης αλλα η ερωτηση ειναι : με ποιο δικαιωμα;
νιωθω τυχερος που μεχρι αυτη τη στιγμη της ζωης μου δεν εχω νιωσει την αγωνια ενος ληπτη οργανου να περιμενει πανω απο το τηλεφωνο για να ερθει η σωτηρια...
Δεν μπορω ομως να σκεφτω, οσο και αν ακουγετε συνωμοσιολογικο, ότι πισω απο ολο αυτο υπαρχει ενα μεγαλο σχεδιο για αγοροπωλησίες οργανων και ευκολου τραβηγμα της μπριζας την κρισημη ωρα (μιας και ο καθε ασθενης ΚΟΣΤΙΖΕΙ).προσωπικα το θεμα δωρεας οργανων ειναι στο μυαλο μου εδω και χρονια και για καποιο εσωτερικο λογο (φοβο μαλλον) δεν παω να υπογραφω το χαρτι. Μετα απο αυτο ομως το νομοσχεδιο η ιδιοσυγκρασια μου εχει γυρισει αναποδα και μαλλον θα παω να υπογραψω για το αναποδο (μιας και με αυτα που λενε θα ειναι δικαιωμα του καθενος).
αποψεις;
-
αποψεις;
-
Θετικός 100%. Πολύ καλή πρόταση η αντιστροφή του 'τεκμηρίου'.
-
Είμαι δωρητής οργάνων εδώ και καμιά 10αριά χρόνια και δε βλέπω για ποιό λόγο να μην είναι κανείς.
-
Θετικός 100% επίσης. Πολύ καλή κίνηση. Δίχως να είμαι γνώστης του θέματος (το οποίο έχει πάρα πολύ 'ψωμί'), πιστεύω οτι αυτή η ενέργεια μάλλον θα μειώσει παρά θα αυξήσει τις παράνομες διακινήσεις οργάνων.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είμαι δωρητής οργάνων εδώ και καμιά 10αριά χρόνια και δε βλέπω για ποιό λόγο να μην είναι κανείς.Από βαρεμάρα όπως εγώ, εξ'ου και θεωρώ εξαιρετική πρόταση την αντιστροφή του τεκμηρίου η οποία με απαλλάσει από την όποια διαδικασία
-
Θετικός και εγώ.
-
τι εννοείς, λέγοντας αντιστροφή τεκμηρίου;
-
Εννοώ να τεκμαίρεται άνευ άλλου τινός ότι είσαι δωρητής, εκτός αν πας και δηλώσεις ότι δεν θέλεις να είσαι. Σήμερα είναι το αντίστροφο : δεν είσαι δωρητής εκτός αν το δηλώσεις ρητώς.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Δεν μπορω ομως να σκεφτω, οσο και αν ακουγετε συνωμοσιολογικο, ότι πισω απο ολο αυτο υπαρχει ενα μεγαλο σχεδιο για αγοροπωλησίες οργανων και ευκολου τραβηγμα της μπριζας την κρισημη ωρα (μιας και ο καθε ασθενης ΚΟΣΤΙΖΕΙ).
Αυτό θα ίσχυε με την παρούσα κατάσταση, όπου τα διαθέσιμα όργανα είναι ελάχιστα.
Αν ισχύσει το νέο στάτους, τότε πιθανότατα θα έχουμε αφθονία κατάλληλων οργάνων, οπότε δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για παράνομο εμπόριο ή για να τραβήξουν την μπρίζα κάποιου για να του πάρουν τα όργανα. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εννοώ να τεκμαίρεται άνευ άλλου τινός ότι είσαι δωρητής, εκτός αν πας και δηλώσεις ότι δεν θέλεις να είσαι. Σήμερα είναι το αντίστροφο : δεν είσαι δωρητής εκτός αν το δηλώσεις ρητώς.Γιατί δε χρησιμοποιείς πολυτονικό;; Εεεε;;
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση
-
Δωρητης με το ζορι,τι αλλο θα ακουσουμε
Θα τρεχω σε υπηρεσιες με θεωρημενο το γνησιο για να μην με κανουν κοκορέτσι -
Υπερ σαν ιδεα (ακομα καλυτερα εαν καποιος τελικα παρει τα @@ μου) αλλα το υποχρεωτικα με 'σκοτωνει'.
Λογω ελλειψης πληροφορησης, λογω του τι ολοι ξερουμε οτι ειμαστε λαμογια (γιατι οχι και εδω), ειμαι λιγακι επιφυλακτικος. -
Αυτό ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και αρκετά χρόνια. Μακάρι να μην βρει αντίσταση. Άλλωστε όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει εναντίον. Δεν ξέρω τι θα ισχύει σχετικά με τους συγγενείς, αν δεν θέλουν κλπ αν αυτοί έχουν δικαίωμα να αρνηθούν.
Σίγουρα θα είναι μεγάλη βελτίωση για τους όσους σε ανάγκη αλλά μη νομίζετε ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Δεν κάνουν όλοι όσοι πεθαίνουν για δωρητές. Πρακτικά μόνο όσοι είναι 'φυτά', διασωληνωμένοι στην εντατική είναι κατάλληλοι...
Το επόμενο βήμα θα είναι να φτιαχτεί και τράπεζα ιστοσυμβατότητας όλων. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο να βρεθεί ο κατάλληλος λήπτης για την καλύτερη επιτυχία του μοσχεύματος.
Το τί μπάσταρδα παιδιά θα ανακαλυφθούν και πόσοι κερατάδες με τη βούλα θα κυκλοφορήσουν δε λέγεται....Επίσης καλό είναι να διαφοροποιήσουμε τη δωρεά οργάνων από δωρεά σώματος, άλλο το ένα άλλο το άλλο. Τα όργανα που ενδιαφέρουν είναι οι κερατοειδείς των ματιών, καρδιά, πνευμόνια, συκώτι, νεφρά. Αντίθετα αν δωρήσεις σώμα επιπλέον μπορείς να δώσεις δέρμα (γίνεται βιολογικός επίδεσμος σε εγκαυματίες), σκληρά μήνιγγα εγκεφάλου (γίνεται ουροδόχος κύστη σε καρκινοπαθείς), οστά (γίνονται μόσχευμα για τραυματισμούς ή παθήσεις) και λίγα ακόμα πράματα. Επίσης το σώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκπαίδευση φοιτητών ή χειρουργών.
-
Αρνητικός 100%. Φαντάζεσαι να σου τύχουν τα πλεμόνια του Saxon747;
-
Έχοντας γνωρίσει από κοντά (σε κοντινό μου πρόσωπο, όχι προσωπικά) το τι σημαίνει να περιμένεις συμβατό όργανο, θα έλεγα σίγουρα υπέρ.
-
Το θέμα είναι θεωρητικά εξαιρετικά απλό, αλλά ακόμη μία φορά το ελλαδιστάν (ηγεσία και πολίτες) καταφέρνει να το περιπλέξει ή τουλάχιστον δημιουργεί προϋποθέσεις για να το περιπλέξει εξαιτίας της αναξιοπιστίας του.
Έχουμε λοιπόν μία καλή ιδέα που πιστεύω κανείς δεν θα διαφωνεί ότι όταν όντως κάποιος δεν έχει ελπίδες επιβίωσης, τότε καλό είναι να δίνεται ζωή σε έναν άλλο άνθρωπο. Όμως, η αποδεδειγμένη αναξιοπιστία μας ώς έθνος, μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι μπορεί η εκτίμηση των πιθανοτήτων επιβίωσης είναι τροποποιηθεί υπέρ του κυρίου Λεφτόπουλου ώστε να κερδίσει λίγα χρόνια ζωής στην ιδιωτική κλινική του.
Η άποψη μου?
Όχι δεν θα πάω να υπογράψω αυτό το χαρτί, ακόμα και αν φοβάμαι ότι μπορεί να συμβεί αυτό το αηδιαστικό φαινόμενο. Γιατί?-Το βασικότερο όλων είναι ότι αποτελεί άλλη μια δήλωση παρτακισμού. Όταν προσπαθούμε όλοι να αποφύγουμε σαν το διάολο το λιβάνι κάθε συναλλαγή με το δημόσιο, κάποιοι θα μπουν στον κόπο να απορρίψουν την πιθανότητα να χαρίσουν ζωή σε έναν άνθρωπο και ευτυχία στους δικούς τους.
-Έχω κουραστεί από την τρομοκρατία. Τρομοκρατία είναι να πρέπει να σκέφτεσαι την δική σου ασφάλεια και των ανθρώπων σου με οποιοδήποτε κόστος για εμάς ή για το κοινωνικό σύνολο όπως όταν αγοράζουμε SUV για να υπερτερούμε στις συγκρούσεις οχημάτων, ή όταν φυλάμε βλαστοκύτταρα μόνο για το βλαστάρι μας με αμφισβητίσιμη χρησιμότητα αντί να τα φυλάμε σε δημόσιες τράπεζες βλαστοκυττάρων*.
-Δεν ξέρω ακριβώς τις πιθανότητες ιστοσύμβατότητας σε σχέση με το λόγο προσφοράς/ζήτησης οργάνων όπως είναι τώρα και όπως θα διαμορφωθεί, αλλά η παρακάτω πρόταση μου φαίνεται πολύ λογική
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Αυτό θα ίσχυε με την παρούσα κατάσταση, όπου τα διαθέσιμα όργανα είναι ελάχιστα.
Αν ισχύσει το νέο στάτους, τότε πιθανότατα θα έχουμε αφθονία κατάλληλων οργάνων, οπότε δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για παράνομο εμπόριο ή για να τραβήξουν την μπρίζα κάποιου για να του πάρουν τα όργανα.Με αλλαγμένες λοιπόν τις πιθανότητες ίσως όντως να μην χρειάζεται να τραβάμε πρίζες.
Ελπίζω πραγματικά σε όλον τον κόσμο που θα υπογράψει το χαρτί αυτό να μην φτάσει ποτέ σε αυτήν την θέση
*Πρέπει κάποτε να γίνει το ίδιο και για τα βλαστοκύτταρα, για την βελτίωση των πιθανοτήτων επιβίωσης όλων μας (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τα φυλάνε για πάρτη τους) και φυσικά για την εξάλειψη μία τσαρλατανίστης βιομηχανίας που ανθεί μόνο στο ελλαδιστάν.
-
Μπορούν απλά να κάνουν τη διαδικασία μη αποδοχής, πάναπλη ως συνήθως: να φέρεις 200 χαρτιά από τις 4 μεριές του κόσμου.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αρνητικός 100%. Φαντάζεσαι να σου τύχουν τα πλεμόνια του Saxon747;Τοταλ ρισπέκτ!
Δωρεα Οργανων