-
Συζητούσα το μεσημέρι το θέμα με συνφορουμίτη και εξέφρασε μια άποψη που δεν είχα σκεφτεί..
Έστω οτι ένας Χ άνθρωπος νοσηλεύεται για σοβαρό λόγο σε ένα εξαιρετικά αναξιόπιστο δημόσιο νοσοκομείο. Ας πούμε οτι ακόμη και σε κώμα πέφτει. Γνωρίζοντας όλοι οτι αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα δότη οργάνων, πόσο απίθανο είναι ένας καλός και τίμιος γιατρός να παρουσιάσει 'επιπλοκές' στον ασθενή και να τον στείλει αδιάβαστο; Στην Ελλάδα ζούμε...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αρνητικός 100%. Φαντάζεσαι να σου τύχουν τα πλεμόνια του Saxon747;διδονται με γραπτη εγγυηση 20 χρονωςν, πιστοποιημενα με προσφατη σπιρομετρηση και ακτινογραφια σε ανεξαρτητους οργανισμους.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Συζητούσα το μεσημέρι το θέμα με συνφορουμίτη και εξέφρασε μια άποψη που δεν είχα σκεφτεί..Έστω οτι ένας Χ άνθρωπος νοσηλεύεται για σοβαρό λόγο σε ένα εξαιρετικά αναξιόπιστο δημόσιο νοσοκομείο. Ας πούμε οτι ακόμη και σε κώμα πέφτει. Γνωρίζοντας όλοι οτι αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα δότη οργάνων, πόσο απίθανο είναι ένας καλός και τίμιος γιατρός να παρουσιάσει 'επιπλοκές' στον ασθενή και να τον στείλει αδιάβαστο; Στην Ελλάδα ζούμε...
αφου ειναι σε σοβαρή κατασταση, οι συγγενείς αρνούνται τη δωρεά, σώζεται ο ασθενής (σαν κρύο αστειο ακούγεται αυτο) και τελικα οταν με το καλο αναρρώσει, κάνει μια άρση της άρνησης
ε μετα εάν ξαναβρεθει σε σοβαρη κατάσταση, παει να πει οτι ήταν γραμμένο να δώσει τα υγιέστατα όργανά του
πάντως με τους τόσους νεκρούς από αυτοκινητιστικά που εχουμε ετησίως, θα ήμασταν οι 1οι σε εξαγωγή οργάνων παγκοσμίως (μετά την Κίνα)
-
Έστω οτι ένας Χ άνθρωπος νοσηλεύεται για σοβαρό λόγο σε ένα εξαιρετικά αναξιόπιστο δημόσιο νοσοκομείο. Ας πούμε οτι ακόμη και σε κώμα πέφτει. Γνωρίζοντας όλοι οτι αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα δότη οργάνων, πόσο απίθανο είναι ένας καλός και τίμιος γιατρός να παρουσιάσει 'επιπλοκές' στον ασθενή και να τον στείλει αδιάβαστο; Στην Ελλάδα ζούμε...
Το εχω βιωσει ( ο πατερας μου, ζει ακομα ) και πραγματικα η ελπιδα υπαρχει μεχρι τελευταια στιγμη.
-
Υπερ, φυσικα. Αν εμενα δεν μου χρειαζονται, ας τα παρει αλλος να σωθει.
-
Συζητούσα το μεσημέρι το θέμα με συνφορουμίτη και εξέφρασε μια άποψη που δεν είχα σκεφτεί..Έστω οτι ένας Χ άνθρωπος νοσηλεύεται για σοβαρό λόγο σε ένα εξαιρετικά αναξιόπιστο δημόσιο νοσοκομείο. Ας πούμε οτι ακόμη και σε κώμα πέφτει. Γνωρίζοντας όλοι οτι αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα δότη οργάνων, πόσο απίθανο είναι ένας καλός και τίμιος γιατρός να παρουσιάσει 'επιπλοκές' στον ασθενή και να τον στείλει αδιάβαστο; Στην Ελλάδα ζούμε...
Το ίδιο ακριβώς γιατί δεν το έχεις σκεφτεί δηλ. για την περίπτωση πχ κληρονομιάς ;
Γενικώς αυτά τα επιχειρήματα δεν είναι σοβαρά, τα ίδια λένε και για την ευθανασία κλπ κλπ...Θα φτιαχτεί ένα ικανοποιητικό προστατευτικό πλαίσιο για αυτά τα θέματα και τέλος : πάντα θα υπάρχουν φονιάδες, απατεώνες, επίορκοι κλπ. Δε γίνεται με αυτό το επιχείρημα να 'σταματάμε' τα πάντα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σίγουρα θα είναι μεγάλη βελτίωση για τους όσους σε ανάγκη αλλά μη νομίζετε ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Δεν κάνουν όλοι όσοι πεθαίνουν για δωρητές. Πρακτικά μόνο όσοι είναι 'φυτά', διασωληνωμένοι στην εντατική είναι κατάλληλοι...Επίσης καλό είναι να διαφοροποιήσουμε τη δωρεά οργάνων από δωρεά σώματος, άλλο το ένα άλλο το άλλο. Τα όργανα που ενδιαφέρουν είναι οι κερατοειδείς των ματιών, καρδιά, πνευμόνια, συκώτι, νεφρά. Αντίθετα αν δωρήσεις σώμα επιπλέον μπορείς να δώσεις δέρμα (γίνεται βιολογικός επίδεσμος σε εγκαυματίες), σκληρά μήνιγγα εγκεφάλου (γίνεται ουροδόχος κύστη σε καρκινοπαθείς), οστά (γίνονται μόσχευμα για τραυματισμούς ή παθήσεις) και λίγα ακόμα πράματα. Επίσης το σώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκπαίδευση φοιτητών ή χειρουργών.
Καλησπέρα!Να πω κι εγώ ότι η δωρεά οργάνων αφορά ασθενείς οι οποίοι είναι ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ!!!Η διαδικασία της πιστοποίησης του ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη διαδικασία,που γίνεται με αυστηρότατα ιατρικά κριτήρια από ομάδα ιατρών.Έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να υπάρξει δόλος.Επίσης οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα γίνονται μόνο από στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, είναι δηλαδή ΑΠΟΥΣΑ η όποια ΙΔΙΩΤΙΚΗ πρωτοβουλία.Οι λίστες είναι γνωστές και μεγάλες.Θεωρώ πολύ δύσκολο να υπάρξει συνενόηση όλων των εμπλεκομένων για να βγεί κέρδος.Επειδή λόγω επαγγέλματος έχω 'διαχειριστεί' και δότες και λήπτες και επειδή η ανάγκη για μοσχεύματα είναι πολλή μεγάλη,είμαι σαφώς υπέρ.Η δωρεά οργάνων -όπως και αίματος-είναι κάτι που θα έπρεπε να διδάσκεται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και με συνεχείς καμπάνιες ενημέρωσης μέσω των ΜΜΕ όλης της κοινής γνώμης...
-
Πριν τοποθετηθώ (αν τοποθετηθώ), μια ερώτηση: αυτή την ιδέα την έχουν εφαρμόσει στον υπόλοιπο κόσμο; Αν ναι, γνωρίζουμε πού;
-
+
-
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υιοθετούν το opt out (σε διάφορες παραλλαγές), αρχή της εικαζόμενης συναίνεσης.
http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/se ... ______.pdf
σελ. 17-18 -
Μόνο και μόνο ότι το έκαναν **υποχρεωτικό **προβλέπω 'πόλεμο'.
Βαθιές αναλύσεις θεωριών συνομωσίας ενάντια στον Ελληνικό λαό.... και άλλα όμορφα θα γραφτούν και θα ειπωθούν....Φυσικά και συμφωνώ με το νόμο.-
-
Ψήφισα υπέρ, φυσικά.
-
Ωραίο θέμα ποπολάρε!
Ψήφισα υπέρ, φυσικά.
+1
-
Κατά γιατί είμαι τομάρι.
-
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, ωστόσο, παρότι η δωρεά οργάνων ακούγεται αυτονόητη, η υποχρεωτική δωρεά οργάνων ίσως δεν είναι και τόσο, είναι κάπως σαν την υποχρεωτική χρήση ζώνης. Στο κάτω-κάτω δεν είναι δικαίωμα καθενός να διαθέτει το σώμα του όπως νομίζει ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, ωστόσο, παρότι η δωρεά οργάνων ακούγεται αυτονόητη, η υποχρεωτική δωρεά οργάνων ίσως δεν είναι και τόσο, είναι κάπως σαν την υποχρεωτική χρήση ζώνης. Στο κάτω-κάτω δεν είναι δικαίωμα καθενός να διαθέτει το σώμα του όπως νομίζει ?Δεν είναι ακριβώς έτσι...
Κατα την ταπεινή μου γνώμη, λάθος λέξη είναι η ¨υποχρεωτική¨... η σωστή για εμένα, είναι η αυτόματη.
Αυτόματη δωρεά οργάνων εκτός και αν δεν θέλει ο δότης.Απο την στιγμή δηλαδή που έχεις το δικαώμα να υπογράψεις και να πεις, κύριοι εγώ δεν δίνω τίποτα δικό μου, τότε αμέσως αμέσως χάνει την υπάρξη της η λέξη υποχρεωτική.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, ωστόσο, παρότι η δωρεά οργάνων ακούγεται αυτονόητη, η υποχρεωτική δωρεά οργάνων ίσως δεν είναι και τόσο, είναι κάπως σαν την υποχρεωτική χρήση ζώνης. Στο κάτω-κάτω δεν είναι δικαίωμα καθενός να διαθέτει το σώμα του όπως νομίζει ?Δεν θα είναι υποχρεωτική, απλώς θα θεωρείται ότι συναινείς, εκτός και αν έχεις αρνηθεί ρητά.
-
Ψήφισα 'υπέρ', γενικά είμαι θετικός αλλά θέλω να υπάρχουν και κάποια προυποθέσεις.
Θέλω 'Αυτός Εκεί Πάνω' να πιστοποιήσει τον θάνατο μου όπως αποφάσισε αρκετά χρόνια πριν να μου προσφέρει την ζωή!
Αν μου διασφαλίσουν αυτό τότε ΝΑΙ, οι οικείοι μου να γνωστοποιήσουν εκείνη και μόνο την στιγμή την όποια επιθυμία μου.
Μέχρι και στο τελευταίο μου δευτερόλεπτο ζωής όμως δεν έχει κανένας κανένα δικαίωμα στο σώμα μου! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ψήφισα 'υπέρ', γενικά είμαι θετικός αλλά θέλω να υπάρχουν και κάποια προυποθέσεις.
Θέλω 'Αυτός Εκεί Πάνω' να πιστοποιήσει τον θάνατο μου όπως αποφάσισε αρκετά χρόνια πριν να μου προσφέρει την ζωή!
Αν μου διασφαλίσουν αυτό τότε ΝΑΙ, οι οικείοι μου να γνωστοποιήσουν εκείνη και μόνο την στιγμή την όποια επιθυμία μου.
Μέχρι και στο τελευταίο μου δευτερόλεπτο ζωής όμως δεν έχει κανένας κανένα δικαίωμα στο σώμα μου! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, ωστόσο, παρότι η δωρεά οργάνων ακούγεται αυτονόητη, η υποχρεωτική δωρεά οργάνων ίσως δεν είναι και τόσο, είναι κάπως σαν την υποχρεωτική χρήση ζώνης. Στο κάτω-κάτω δεν είναι δικαίωμα καθενός να διαθέτει το σώμα του όπως νομίζει ?Οπότε αυτόματα θα δεχόσουν και το αντίστροφο; Δηλαδή, αν δεν θέλεις να είσαι δωρητής, τότε δεν θα έχεις και το δικαίωμα μεταμόσχευσης;
Δωρεα Οργανων