-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
1)Δεν ξέρω για την Χουάνα την παρθένα, είμαι όμως αρκετά σίγουρος ότι αυτός που έχει αλλάξει αρκετούς ερωτικούς συντρόφους και στο τέλος καταστάλαξε σε έναν έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει πετύχει τον σωστό σε σχέση με κάποιον που δεσμεύτηκε με τον πρώτο.
Τα χαμηλά ποσοστά διαζυγίων των παλαιότερων εποχών οφειλόντουσαν σε ένα και μόνο λόγο: Τον υποτακτικό ρόλο που όλοι περίμεναν και απαιτούσαν από την γυναίκα. Από την στιγμή που επιτεύχθηκε η ισότητα, ήταν λογικό και επόμενο σχέσεις στις οποίες το ένα μέρος δεν ήταν ικανοποιημένο να τελειώσουν. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως χειρότερο από το να παραμένει κάποιος σε ένα γάμο δυστυχισμένος.
Έλα που δεν είναι έτσι όμως. Γιατί αν ήταν, τότε καλά κάνει το Ισραήλ και βομβαρδίζει αμάχους στην Γάζα, καλά κάνουν οι φανατικοί μουσουλμάνοι και κόβουν τις κλειτορίδες από τα κοριτσάκια, καλά κάνει η IS και σφάζει κόσμο. Στο φινάλε, αυτό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ να κάνει το Ελληνικό κράτος και αν σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει, πάρε τον μητροπολίτη σου από τα γένια και σε άλλη παραλία.
3)Αναρωτιέμαι αν (ακόμα και εσύ) πραγματικά δυσκολεύεσαι να καταλάβεις γιατί είναι παράλογο αυτό που πέταξες, εκτός αν απλά τρολάρεις: 'Στα πουλιά είναι φυσιολογικό να πετούν, άρα πρέπει να το κάνεις και εσύ'.
Η ομοφυλλοφυλία δεν απαντάται σε ένα μόνο είδος στην φύση, αλλά σε όλα και φυσικά και στο δικό μας. Το πως θα περάσει καλά κάποιος στο κρεβάτι του είναι αυστηρά δικό του θέμα εφόσον μιλάμε για συναινούντες ενηλίκους.
4)Στην πραγματικότητα ούτε εκείνες οι κοινωνίες το αποδέχονται εύκολα όπως λες. Γενικότερα αντίμετωπιζεται σαν πρόβλημα. Μην έχετε την τάση να εξιδανικευετε τα πάντα.
Από την άλλη, θα βγάλω το καπέλο σε εκείνο τον 'ανοιχτομυαλο' πατέρα, όπου όταν θα μάθει κάτι τέτοιο για το παιδί του, δεν θα το πετάξει στον δρόμο, και δεν θα ντρέπεται γι αυτό!
4)Ναι, δεν το αποδέχονται εύκολα. Στο Λουξεμβούργο ας πούμε δεν εξέλεξαν τον Ξαβιέ Μπετέλ πρωθυπουργό επειδή είναι ομοφυλόφιλος.
Εσύ ας πούμε θα πετούσες το παιδί σου στον δρόμο; Και θέλεις να λέγεσαι και 'χριστιανός' whatever that means? Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να νιώσω οργή, ή απλά αηδία με αυτά που διαβάζω.
Γνωρίζω πάντως οικογένεια ομοφυλόφιλου που όχι απλά τον αγαπά και είναι υπερήφανη για αυτόν, αλλά είναι πολύ πιο δεμένη και στέρεα από την μέση Ελληνική οικογένεια.
1)Εισαι αρκετά σίγουρος από τι; Από το γεγονός ότι 4 στους 10 γάμους καταλήγουν στο διαζύγιο;;; Δηλαδή, πόσοι έπρεπε να είναι; 9 στους 10, για πεισθείς για το αντίθετο;
Οφειλοντουσαν επίσης στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είχαν περισσότερη υπομονή από τους σημερινούς. Και μη τα στρέφεις όλα υπέρ της γυναίκας. Γιατί όταν και ένας άνδρας ανέχεται μια δύστροπη γυναίκα, την ίδια υπομονή δείχνει με εκείνη, η οποία ανέχεται έναν δύστροπο άντρα.
- Στροφαρεις καθόλου; Αν λοιπόν πανέξυπνε, κανένα 'κρατος' ΔΕΝ ανακατευονταν στα εσωτερικά του άλλου και δεν διεκδικούσε κάτι που ανήκει στον ΆΛΛΟ, τότε δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Οπότε για να απαντήσω και στις ερωτήσεις που έθεσες. Ασφαλώς και δεν κάνουν καλά όλοι αυτοί που λειτουργούν σαν δυναστες και 'κλεβουν' την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των αμάχων πληθυσμών που ανέφερες. Από την άλλη, μιλώντας για αυτοπροσδιορισμους (εκτομες κλπ): 'το κουβαδακι σου και σε άλλη παραλια'!! Λίγο μυαλό θέλει να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Επίσης λίγο θέλει για να δεις ότι σήμερα υπάρχει ένα έθνος που ΑΠΑΙΤΕΙ από όλα τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου, να μοχθουν για να μπορεί ΑΥΤΟ να καταναλώνει την μισή ενέργεια του πλανήτη!!
Μάλλον πως είσαι πολύ 'ρομαντικος'. Πιστεύεις φαντάζομαι και στον ρόλο του ΟΗΕ;; Απλά, καλά τα βλέπεις τώρα έξω από τον χορό. Όταν θα χτυπήσει κι η 'δική σου' πόρτα να δω... Αν και για να μη αντιλαμβανεσαι, σημαίνει πως δεν γνωρίζεις το παρελθόν σου και της χώρας σου.
- Δεν θες να το καταλάβεις και όλο παρεκκλινεις του παραδείγματος με υπεκφυγές, που δεν δηλώνουν άλλο πέρα από την έλλειψη επιχειρηματων. Όπως όμως και μόνος σου λες, αφού πετούν τα πουλιά, δοκίμασε κι εσύ να πετάξεις, να δούμε αν μπορεις. Μη το λες σε μένα, γιατί γνωρίζω και βλέπω πως ο άνθρωπος περπατά στα δύο πόδια και εκ φύσεως δεν πετά. Εσύ που αρέσκεσαι να 'παρατηρείς' την φύση και να την αντιγράφεις, προσπάθησε ότι θες.
Από την άλλη, καλό θα ήταν να μην κλείνουμε τα μάτια στο βασικότερο επιχείρημα. Μπορεί να δημιουργηθεί ζωή από την επαφή δύο ομοφυλων ανθρώπων; ΌΧΙ! Και επίσης; Μήπως στα ζώα που συμβαίνει και υπάρχει (αν και που), αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός φύλου και σε όλο το είδος επικρατεί ΈΝΑ φύλο; Αυτό παίρνεις σαν επιχείρημα τρομάρα σου;
Και για να εξηγηθώ καλύτερα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους. Έχω στο γενικό μου περιβάλλον ομοφυλοφιλους, και πότε ούτε τους χλευασα, ούτε τίποτε. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ, όπως εκτιμώ τον κάθε άνθρωπο γύρω μου. Όμως, δεν θα δεχτώ πότε μια 'επιλογή' προσωπική, ως κάτι το ΦΥΣΙΚΌ. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο... Κρίμα που δεν μπορείς να το αντιληφθείς και τα βάζεις όλα μέσα σε έναν κουβά..
4)Καλα θεωρείς σοβαρό επιχείρημα την εκλογή ενός ανθρώπου σε ένα κράτος ούτε 500.000 κατοίκων!! είσαι πραγματικά αστείος και χρησιμοποιεις γελοία επιχειρήματα.. Γι αυτό και δεν το σχολιάζω άλλο.
Τέλος, πρέπει να μάθεις ότι σε μια συζήτηση την 'νύξη' που σου κάνουν παρατεταρτο να μην την κάνεις εσύ ακριβώς! Γιατί είναι φανερό πως εκτίθεσαι. Έτσι λοιπόν, πουθενά δεν εξέφρασα την άποψη 'ότι θα πετάξω το παιδί μου στον δρόμο' (για γυρίσεις να πεις μάλιστα, 'τι χριστιανός είσαι εσυ'!- sic), απλά έβαλα τον καθένα στην σκέψη του τι θα κάνει και πως θα συμπεριφερθει σε μια ανάλογη περίπτωση, και εννοούσα ότι πολλοί από εσάς που τώρα είστε ένθερμοι υποστηρικτές, μάλλον δεν θα το παίρνατε και τόσο ζεστά, το να έρθει το παιδί σας και να πει 'είμαι ομοφυλόφιλος'.. Και μη μου πεις ότι το 'ευχεσαι' κιόλας..; Αυτο, γιατί απλά μερικοί είστε 'προοδευτικοι' στα χαρτιά μόνο...
-
1)Δεν ξέρω για την Χουάνα την παρθένα, είμαι όμως αρκετά σίγουρος ότι αυτός που έχει αλλάξει αρκετούς ερωτικούς συντρόφους και στο τέλος καταστάλαξε σε έναν έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει πετύχει τον σωστό σε σχέση με κάποιον που δεσμεύτηκε με τον πρώτο.
Τα χαμηλά ποσοστά διαζυγίων των παλαιότερων εποχών οφειλόντουσαν σε ένα και μόνο λόγο: Τον υποτακτικό ρόλο που όλοι περίμεναν και απαιτούσαν από την γυναίκα. Από την στιγμή που επιτεύχθηκε η ισότητα, ήταν λογικό και επόμενο σχέσεις στις οποίες το ένα μέρος δεν ήταν ικανοποιημένο να τελειώσουν. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως χειρότερο από το να παραμένει κάποιος σε ένα γάμο δυστυχισμένος.
Έλα που δεν είναι έτσι όμως. Γιατί αν ήταν, τότε καλά κάνει το Ισραήλ και βομβαρδίζει αμάχους στην Γάζα, καλά κάνουν οι φανατικοί μουσουλμάνοι και κόβουν τις κλειτορίδες από τα κοριτσάκια, καλά κάνει η IS και σφάζει κόσμο. Στο φινάλε, αυτό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ να κάνει το Ελληνικό κράτος και αν σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει, πάρε τον μητροπολίτη σου από τα γένια και σε άλλη παραλία.
3)Αναρωτιέμαι αν (ακόμα και εσύ) πραγματικά δυσκολεύεσαι να καταλάβεις γιατί είναι παράλογο αυτό που πέταξες, εκτός αν απλά τρολάρεις: 'Στα πουλιά είναι φυσιολογικό να πετούν, άρα πρέπει να το κάνεις και εσύ'.
Η ομοφυλλοφυλία δεν απαντάται σε ένα μόνο είδος στην φύση, αλλά σε όλα και φυσικά και στο δικό μας. Το πως θα περάσει καλά κάποιος στο κρεβάτι του είναι αυστηρά δικό του θέμα εφόσον μιλάμε για συναινούντες ενηλίκους.
4)Στην πραγματικότητα ούτε εκείνες οι κοινωνίες το αποδέχονται εύκολα όπως λες. Γενικότερα αντίμετωπιζεται σαν πρόβλημα. Μην έχετε την τάση να εξιδανικευετε τα πάντα.
Από την άλλη, θα βγάλω το καπέλο σε εκείνο τον 'ανοιχτομυαλο' πατέρα, όπου όταν θα μάθει κάτι τέτοιο για το παιδί του, δεν θα το πετάξει στον δρόμο, και δεν θα ντρέπεται γι αυτό!
4)Ναι, δεν το αποδέχονται εύκολα. Στο Λουξεμβούργο ας πούμε δεν εξέλεξαν τον Ξαβιέ Μπετέλ πρωθυπουργό επειδή είναι ομοφυλόφιλος.
Εσύ ας πούμε θα πετούσες το παιδί σου στον δρόμο; Και θέλεις να λέγεσαι και 'χριστιανός' whatever that means? Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να νιώσω οργή, ή απλά αηδία με αυτά που διαβάζω.
Γνωρίζω πάντως οικογένεια ομοφυλόφιλου που όχι απλά τον αγαπά και είναι υπερήφανη για αυτόν, αλλά είναι πολύ πιο δεμένη και στέρεα από την μέση Ελληνική οικογένεια.
1)Εισαι αρκετά σίγουρος από τι; Από το γεγονός ότι 4 στους 10 γάμους καταλήγουν στο διαζύγιο;;; Δηλαδή, πόσοι έπρεπε να είναι; 9 στους 10, για πεισθείς για το αντίθετο;
Οφειλοντουσαν επίσης στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είχαν περισσότερη υπομονή από τους σημερινούς. Και μη τα στρέφεις όλα υπέρ της γυναίκας. Γιατί όταν και ένας άνδρας ανέχεται μια δύστροπη γυναίκα, την ίδια υπομονή δείχνει με εκείνη, η οποία ανέχεται έναν δύστροπο άντρα.
- Στροφαρεις καθόλου; Αν λοιπόν πανέξυπνε, κανένα 'κρατος' ΔΕΝ ανακατευονταν στα εσωτερικά του άλλου και δεν διεκδικούσε κάτι που ανήκει στον ΆΛΛΟ, τότε δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Οπότε για να απαντήσω και στις ερωτήσεις που έθεσες. Ασφαλώς και δεν κάνουν καλά όλοι αυτοί που λειτουργούν σαν δυναστες και 'κλεβουν' την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των αμάχων πληθυσμών που ανέφερες. Από την άλλη, μιλώντας για αυτοπροσδιορισμους (εκτομες κλπ): 'το κουβαδακι σου και σε άλλη παραλια'!! Λίγο μυαλό θέλει να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Επίσης λίγο θέλει για να δεις ότι σήμερα υπάρχει ένα έθνος που ΑΠΑΙΤΕΙ από όλα τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου, να μοχθουν για να μπορεί ΑΥΤΟ να καταναλώνει την μισή ενέργεια του πλανήτη!!
Μάλλον πως είσαι πολύ 'ρομαντικος'. Πιστεύεις φαντάζομαι και στον ρόλο του ΟΗΕ;; Απλά, καλά τα βλέπεις τώρα έξω από τον χορό. Όταν θα χτυπήσει κι η 'δική σου' πόρτα να δω... Αν και για να μη αντιλαμβανεσαι, σημαίνει πως δεν γνωρίζεις το παρελθόν σου και της χώρας σου.
- Δεν θες να το καταλάβεις και όλο παρεκκλινεις του παραδείγματος με υπεκφυγές, που δεν δηλώνουν άλλο πέρα από την έλλειψη επιχειρηματων. Όπως όμως και μόνος σου λες, αφού πετούν τα πουλιά, δοκίμασε κι εσύ να πετάξεις, να δούμε αν μπορεις. Μη το λες σε μένα, γιατί γνωρίζω και βλέπω πως ο άνθρωπος περπατά στα δύο πόδια και εκ φύσεως δεν πετά. Εσύ που αρέσκεσαι να 'παρατηρείς' την φύση και να την αντιγράφεις, προσπάθησε ότι θες.
Από την άλλη, καλό θα ήταν να μην κλείνουμε τα μάτια στο βασικότερο επιχείρημα. Μπορεί να δημιουργηθεί ζωή από την επαφή δύο ομοφυλων ανθρώπων; ΌΧΙ! Και επίσης; Μήπως στα ζώα που συμβαίνει και υπάρχει (αν και που), αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός φύλου και σε όλο το είδος επικρατεί ΈΝΑ φύλο; Αυτό παίρνεις σαν επιχείρημα τρομάρα σου;
Και για να εξηγηθώ καλύτερα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους. Έχω στο γενικό μου περιβάλλον ομοφυλοφιλους, και πότε ούτε τους χλευασα, ούτε τίποτε. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ, όπως εκτιμώ τον κάθε άνθρωπο γύρω μου. Όμως, δεν θα δεχτώ πότε μια 'επιλογή' προσωπική, ως κάτι το ΦΥΣΙΚΌ. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο... Κρίμα που δεν μπορείς να το αντιληφθείς και τα βάζεις όλα μέσα σε έναν κουβά..
4)Καλα θεωρείς σοβαρό επιχείρημα την εκλογή ενός ανθρώπου σε ένα κράτος ούτε 500.000 κατοίκων!! είσαι πραγματικά αστείος και χρησιμοποιεις γελοία επιχειρήματα.. Γι αυτό και δεν το σχολιάζω άλλο.
Τέλος, πρέπει να μάθεις ότι σε μια συζήτηση την 'νύξη' που σου κάνουν παρατεταρτο να μην την κάνεις εσύ ακριβώς! Γιατί είναι φανερό πως εκτίθεσαι. Έτσι λοιπόν, πουθενά δεν εξέφρασα την άποψη 'ότι θα πετάξω το παιδί μου στον δρόμο' (για γυρίσεις να πεις μάλιστα, 'τι χριστιανός είσαι εσυ'!- sic), απλά έβαλα τον καθένα στην σκέψη του τι θα κάνει και πως θα συμπεριφερθει σε μια ανάλογη περίπτωση, και εννοούσα ότι πολλοί από εσάς που τώρα είστε ένθερμοι υποστηρικτές, μάλλον δεν θα το παίρνατε και τόσο ζεστά, το να έρθει το παιδί σας και να πει 'είμαι ομοφυλόφιλος'.. Και μη μου πεις ότι το 'ευχεσαι' κιόλας..; Αυτο, γιατί απλά μερικοί είστε 'προοδευτικοι' στα χαρτιά μόνο...
-
Ο λογος για τον οποιο οι παλιοι γαμοι κρατουσαν δηθεν δεν ηταν η υπομονη αλλα η καταπιεση και η κοινωνικη κατακραυγη. Οι μανες τοτε λεγανε στις κορες οτι αν δεν τις χτυπαει και δεν χαρτοπαιζει ο αντρας, ειναι μια χαρα και να κατσουν στα αυγα τους. Τραγικες εποχες. Οχι οτι και το σημερινο που παντρευονται χωρις να το πολυσκεφτουν και μετα χωριζουν ειναι πολυ σωστο δηλαδη.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Eνα γενικοτερο σχολιο...
Ειναι κριμα που αυτοι που γραφουν ολες αυτες τις παπαρες δεν ειναι απο τη γενια που μας αφηνει σιγα σιγα.
Πιστευα οτι γινομαστε πιο εξυπνοι αλλα η προσελευση σε 'τοπους λατρειας' δειχνουν αλλα.
Και κουβαλανε και τα κουτσουβελα τους τα οποια δεν εχουν αποψη για το που θα παει η οικογενεια το καλοκαιρι και θα καταλληξει να ειναι ενα απο αυτα τα βλαμμενα που μιλανε λες και ειναι παπαδιες.
Πραγματικα κριμα. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δυστυχώς έχουν ήδη κερδίσει, τη στιγμή που κάποιοι δέχονται αυτά τα πράγματα...
Ολα ωραια ειναι στη θεωρια, αν ομως ο Αχμετ ο γειτονας σου που ειναι θρησκος πολυ αλλα μεχρι τωρα δε σε ενοχλει και λετε μια καλημερα, χαθει για 3-4 μηνες και οταν επιστρεψει σου πει 'πηγα στη Συρια και πολεμησα με τους Τζιχαντιστες, εφαγα και εγω μερικους ΑΠΙΣΤΟΥΣ, εκει μαντηλες, κλειτοριδεκτομες, και γαμω, οχι οπως τα τσουλια τα δικα σας' δε νομιζω να λες τα ίδια. Άποψη μου.
Όταν αρχίσουν οι προληπτικές συλλήψεις / λογοκρισίες, κτλ (γιατί ο τέως δήμαρχος του Λονδίνου μίλησε για **προληπτικές **συλλήψεις) και κάποιος χτυπήσει την πόρτα σου για κάτι που δεν έκανες, τότε δεν νομίζω να λες τα ίδια... Άποψή μου...
Ο δημαρχέσσος ειπε να τσιμπάνε οσους ΠΗΓΑΝ στη Συρια, (οπως ο Αχμετ στο παραδειγμά μας) και να τους βαζουν να αποδειξουν οτι δεν εκαναν κατι (σε αντιθεση με την ισχυουσα πρακτικη).... οχι οσους θα μπορουσαν/ηθελαν/ονειρευονταν να πανε και ΔΕΝ πηγαν. Εννοειται οτι ξερουν/μπορουν να μαθουν ποιος ταξιδιώτης ειναι βλακομουτζαχεντιν και οχι Γιατρος του κόσμου.
Η Τερεζα τους κολλαει αυτοκολλητο 'βαρατε με' στην πλατη και τους παιρνει τα διαβατηρια και καλα τους κάνει.
Εχει μια διαφορα απο της προληπτικες συλληψεις που περιγραφεις/φανταζεσαι. Μπας και εχεις στο μυαλο σου δεκαετια '50 που μαζευαν καθε τοσο του κομμουνιστες στην Ελλαδα?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο λογος για τον οποιο οι παλιοι γαμοι κρατουσαν δηθεν δεν ηταν η υπομονη αλλα η καταπιεση και η κοινωνικη κατακραυγη. Οι μανες τοτε λεγανε στις κορες οτι αν δεν τις χτυπαει και δεν χαρτοπαιζει ο αντρας, ειναι μια χαρα και να κατσουν στα αυγα τους. Τραγικες εποχες. Οχι οτι και το σημερινο που παντρευονται χωρις να το πολυσξεφτουν και μετα χωριζουν ειναι πολυ σωστο δηλαδη.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Eνα γενικοτερο σχολιο...
Ειναι κριμα που αυτοι που γραφουν ολες αυτες τις παπαρες δεν ειναι απο τη γενια που μας αφηνει σιγα σιγα.
Πιστευα οτι γινομαστε πιο εξυπνοι αλλα η προσελευση σε 'τοπους λατρειας' δειχνουν αλλα.
Και κουβαλανε και τα κουτσουβελα τους τα οποια δεν εχουν αποψη για το που θα παει η οικογενεια το καλοκαιρι και θα καταλληξει να ειναι ενα απο αυτα τα βλαμμενα που μιλανε λες και ειναι παπαδιες.
Πραγματικα κριμα.Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση τίποτε από αυτά που λέτε. Περισσότερη εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι μιλάτε για όλα σαν να είναι τα πάντα ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Κρίμα είναι να μην μπορείς να αντιληφθείς την πολυφωνία των καταστάσεων και να τα θεωρείς όλα με το ένα, και περιορισμένων δυνατοτήτων μυαλό σου (όπως θεωρώ πως είναι κάθε ανθρώπου, δεν το λέω για να προσβάλλω κανενα). Τι σημαινει: 'γίνομαι πιο εξυπνος'; Δώστε ορισμό και παρουσιάστε το αντίκρισμα που έχει αυτό στην κοινωνία! Γιατί, οι ασύνδετες και ακαταλαβιστικες προτάσεις, δείχνουν και βεβαιώνουν ένα πράγμα. Πως σίγουρα δεν γινόμαστε 'πιο εξυπνοι' με το πέρασμα των καιρών (κάθε αλλο), αλλά και πως αυτό σίγουρα δεν σχετίζεται με τους 'λογους' που έχετε σαν αιτία στο μικρό σας μυαλό. Άρα, χρειάζεται να επαναπροσδιοριστουν κάποιες παράμετροι.
-
Επειδή έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω με τον χρόνο μου από το να απαντώ σε ανοησίες, θα σταθώ ΜΟΝΟ σε αυτό:
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Αν αύριο ο γιος σου σου αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος, τι θα κάνεις; Ένας πιστός τι πρέπει να κάνει;
-
Γραφεις το απο πανω, και λιγο πιο πανω εχεις γραψει αυτο εδω:
Δεν πρέπει να αντιδράσει δηλαδή η κοινωνία, όταν πάνε να περαστούν απόψεις, ότι η ομοφυλοφιλία 'είναι κάτι το φυσικό-φυσιολογικό'; Να βγάλουμε και μια κίνηση πολιτών, να λέει 'κι εσύ ΜΠΟΡΕΙ'. Και αντί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα (γιατί πρόβλημα είναι οτιδήποτε το μ η φ υ σ ι ο λ ο γ ι κ ο ), το κρύβουμε κατω από το χαλί και το βαπτίζουμε 'φυσιολογικό'. Αυτό περιμένεις να το δεχτεί ποιος; Επειδή το δέχεσαι εσύ (που μπορεί στο κάτω-κάτω να μην έχεις παιδιά και να μη σε απασχολεί);
Πως τους σεβεσαι και τους εκτιμας και δεν εχεις κανενα προβλημα με τους ανθρωπους (υπογραμμισμενα πρωτου μερους), οταν αυτα που λες δημιουργουν διακρισεις, αντιπαθεια κ ισως και μισος εναντιον τους? Οταν λες οτι η κοινωνια πρεπει να αντιδρασει, δημιουργεις προβλημα. Οταν λες 'μη φυσιολογικο', για κατι που πολυ απλα ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ, δημιουργεις προβλημα. Οταν το αποκαλεις 'προβλημα' και μαλιστα 'προβλημα που πρεπει να αντιμετωπιστει και οχι να το κρυβουμε κατω απο το χαλι', δημιουργεις προβλημα σε αυτους που υποτιθεται οτι εκτιμας και σεβεσαι, ασχετα αν δινουν το κωλο τους.
Οταν τη δικια του επιλογη (που ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ) την χαρακτηριζεις αρνητικα και προτρεπεις και αλλους αντιστοιχα, τοτε προαγεις την αντιπαθεια, τις διακρισεις και το μισος εναντιον αυτων των ανθρωπων.
-
Αντιλαμβανεσαι το γεγονός ότι το ΤΙ ΚΆΝΕΙ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ, δεν χρειάζεται 'διαφημιση' για οποιονδήποτε λόγο;
Η κοινωνία οφείλει να αντιδράσει από την στιγμή που μπορεί να γίνονται προσπάθειες επηρεασμού κάποιου υποσυνόλου της (πχ παιδιά!!) . Αυτό το αντιλαμβανεσαι; Όλα καλά και όλα ωραία, μπορεί ο καθένας να κάνει ΌΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ στο κρεββάτι του, αλλά μέχρι εκεί.
Ασφαλώς και δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν άνθρωπο, λόγω των επιλογών του, εφόσον αυτές δεν επηρεάζουν τις δικές μου επιλογές. Αυτό ισχύει παντού σε ότι κι αν συμβαίνει. Είσαι ελεύθερος μέχρι εκεί που δεν επηρεάζεις την δική μου ελευθερία. Από εκεί και πέρα ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ.
Και μην είσαι τόσο αφελής πια. Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά και 'ομορφα' όπως τα παρουσιάζεις, τότε δεν θα επικρατούσε η παρούσα μπερδεμένη κατάσταση. Κατάλαβε και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι εδώ με το προοδευτικό μυαλό, ότι δεν είναι όλα τόσο απλά για τις κοινωνίες. Δεν είναι, δεν ήταν ποτέ και χρειάζονται χρόνο. Όχι χαζοπροοδευτικές ακραίες απόψεις.
Το έχουμε βρει τώρα και στο όνομα της 'ελευθεριας' ισοπεδωνονται τα πάντα. Αλλά δεν είναι έτσι.
-
Επειδή έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω με τον χρόνο μου από το να απαντώ σε ανοησίες, θα σταθώ ΜΟΝΟ σε αυτό:Από την άλλη, θα βγάλω το καπέλο σε εκείνο τον 'ανοιχτομυαλο' πατέρα, όπου όταν θα μάθει κάτι τέτοιο για το παιδί του, δεν θα το πετάξει στον δρόμο, και δεν θα ντρέπεται γι αυτό!
Αν αύριο ο γιος σου σου αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος, τι θα κάνεις; Ένας πιστός τι πρέπει να κάνει;
Μου κάνει εντύπωση που αδυνατείς να καταλάβεις, ότι αυτό δεν είναι η άποψη μου. Είναι πράγμα που έχω δει. Δεν συνηθίζω να παίρνω θέση σε τόσο ευαίσθητα θέματα, ούτε μιλάω για πράγματα που δεν έχω άμεση επαφή. Τι νομίζεις ότι είναι όλοι σαν κι εσένα και μερικούς άλλους εδώ που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια;; Μόνο λόγια;
Ασχολήσου με τα καλύτερα πράγματα και άσε αυτές τις συζητήσεις γύρω από τα θέματα που σε μπερδεύουν.. Εγώ προσωπικά, δεν έχω μάθει να είμαι απόλυτος και να παίρνω αποφάσεις με τα τωρινά μου δεδομένα για τα μελλοντικά 'ΑΝ'.. Είμαι εντελώς διαλλακτικός. Και η πραγματική μου απάντηση στο αυτό, αφού τόσο την ζητάς είναι 'δεν ξέρω'. Έθιξα το συγκεκριμένο, γιατί εσείς εδώ είστε απόλυτοι σε όλες τις απόψεις . Μια γνώμη για όλα, ένα μέτρο για τα πάντα. Πεταλουδιτσες πετουν παντού... Όταν όμως έρθει η ώρα να αντιμετωπισουμε μια πρόκληση σαν αυτή, τότε; Τότε τι; Οι απόλυτες απόψεις γίνονται φτερό στον άνεμο..
-
Πεταλουδίτσες, φτερά, στον .... μας λουλούδια και γύρω γύρω μέλισσες.
Το πράγμα είναι απλό. Στο κρεβάτι συναινούντων ενηλίκων δεν έχεις καμία απολύτως δουλειά, ούτε εσύ, ούτε οι διάφοροι ταλιμπάν που κραδαίνουν ένα βιβλίο για να πουν στους άλλους πως πρέπει να ζουν.
Ευτυχώς, στην Ευρώπη κάποιες συμπεριφορές απλά δεν γίνονται αποδεκτές πλέον, έχουν ξεπεραστεί, και σιγά σιγά σβήνουν και χάνονται. Όσο και να κοπανιούνται κάποιοι αγανακτισμένοι.
-
Από την άλλη, καλό θα ήταν να μην κλείνουμε τα μάτια στο βασικότερο επιχείρημα. Μπορεί να δημιουργηθεί ζωή από την επαφή δύο ομοφυλων ανθρώπων; ΌΧΙ!
Όμως, δεν θα δεχτώ πότε μια 'επιλογή' προσωπική, ως κάτι το ΦΥΣΙΚΌ.
Βασικοτατο επιχείρημα τι να λέμε τώρα!
Ελπίζω να κάνεις σεξ μόνο για αναπαραγωγικους σκοπούς.Άρα είναι επιλογή τους έτσι?
Επιλεγουν να έχουν τον κάθε υπαναπτυκτο να τους κατακρίνει και να ζητάει να αντιμετωπιστει το πρόβλημα.
Και μάλιστα το επιλεγουν σε μια ηλικία που είναι ακόμα χειρότερα.Αλήθεια δεν μας είπες. Πως θες να αντιμετωπιστει το πρόβλημα?
Οι στρειτ πρέπει και αυτοί να προσέχουν να μην επηρρεαζουν τα παιδιά? -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Από την άλλη, καλό θα ήταν να μην κλείνουμε τα μάτια στο βασικότερο επιχείρημα. Μπορεί να δημιουργηθεί ζωή από την επαφή δύο ομοφυλων ανθρώπων; ΌΧΙ!
Όμως, δεν θα δεχτώ πότε μια 'επιλογή' προσωπική, ως κάτι το ΦΥΣΙΚΌ.
Βασικοτατο επιχείρημα τι να λέμε τώρα!
Ελπίζω να κάνεις σεξ μόνο για αναπαραγωγικους σκοπούς.Άρα είναι επιλογή τους έτσι?
Επιλεγουν να έχουν τον κάθε υπαναπτυκτο να τους κατακρίνει και να ζητάει να αντιμετωπιστει το πρόβλημα.
Και μάλιστα το επιλεγουν σε μια ηλικία που είναι ακόμα χειρότερα.Αλήθεια δεν μας είπες. Πως θες να αντιμετωπιστει το πρόβλημα?
Οι στρειτ πρέπει και αυτοί να προσέχουν να μην επηρρεαζουν τα παιδιά?Καλα άλλαξε και λίγο ρεπερτόριο όλο τα ίδια λες..! Εγώ μπορει να μην κάνω μόνο για αναπαραγωγικούς σκοπούς... Τα ζώα όμως;; Μίλα μας ως εκπρόσωπος..!
-
Όλοι ζώα είμαστε σε περίπτωση που δεν το ξέρεις.
Αν και με εσένα μπορεί να πιστέψω πως είσαι φτιαγμένος απο χώμα.Απαντήσεις φυσικά για ακόμα μια φορά καμιά. Μόνο προσπάθεια προσβολής μέχρι το περιορισμενο σημείο που φτάνει το μυαλό σου.
-
η φυση μας εχει φτιαξει ετσι ωστε να μας ελκυει το αντιθετο φυλλο .
τελεια και παυλα -
Επίσης η φύση έχει φτιάξει τις γυναίκες έτσι ώστε να είναι πολυγαμικές._
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επίσης η φύση έχει φτιάξει τις γυναίκες έτσι ώστε να είναι πολυγαμικές._μην μπερδευεις την φυση με τα κοινωνικα θεματα.
-
οσα σπερματοζωρια και να μπουν στον κολπο,και ειναι χιλιαδες αυτα,ενα θα ειναι το τυχερο.
-
Ο χρήστης italakias- έγραψε:
τελεια και παυλαΕμας δε ξέρω αν μας έχει φτιάξει έτσι, αλλά στα υπόλοιπα ζώα γίνεται του καρα-ξεσκίσματος...
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual ... in_animals
Πτηνά (πιγκουίνοι, περιστέρια, παπαγάλοι,...) σχηματίζουν ομοφυλόφιλα ζευγάρια και φτιάχνουν μαζί φωλιές... Αν είναι θηλυκά κλωσάνε και αυγά...
Στα θηλαστικά τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.... Είναι σχετικά συχνό σκυλιά (και όχι μονο) του ίδιου φύλου να κάνουν σεξ (και μάλιστα εναλλαξ)... http://www.youtube.com/watch?v=OuHRpVhy258
-
Ο χρήστης italakias- έγραψε:
τελεια και παυλαΜίλησε ο ειδικός. Κλείστε το θέμα παιδιά. Ολα εντάξει.
Περί εκκλησίας [#3]