-
κάνεις δεν θα σε εμποδίσει να αγοράσεις αυτοκίνητο απο το εξωτερικό και να το φέρεις εδω.απλά αν έχεις αφμ και έσοδα στην Ελλάδα σε περίπτωση που σε σταματήσει το ΣΔΟΕ στον δρόμο (σταματάνε αυτοκινητα με ξένα νούμερα!)
απλά θα το κατασχεσουν.δεν ξέρω αν έχει και κάποιο πρόστιμο η υπόθεση...παλιά μπορούσες να τα ασφαλισεις σε ελληνικές ασφαλιστικές πράγμα το οποίο Τώρα δεν επιτρέπετε.πρέπει να είναι ασφαλισμενο απο την χώρα στην οποία εκδωθηκαν οι πινακίδες.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
κάνεις δεν θα σε εμποδίσει να αγοράσεις αυτοκίνητο απο το εξωτερικό και να τη φέρεις εδω.απλά αν έχεις αφμ και έσοδα στην Ελλάδα σε περίπτωση που σε σταματήσει το ΣΔΟΕ στον δρόμο (σταματάνε αυτοκινητα με ξένα νούμερα!)
απλά θα το κατασχεσουν.δεν ξέρω αν έχει και κάποιο πρόστιμο η υπόθεση...παλιά μπορούσες να τα ασφαλισεις σε ελληνικές ασφαλιστικές πράγμα το οποίο Τώρα δεν επιτρέπετε.πρέπει να είναι ασφαλισμενο απο την χώρα στην οποία εκδωθηκαν οι πινακίδες.Sent from my iPhone using Tapatalk
αυτο που λες δεν βγαζει νοημα. δηλαδη εαν εχω αφμ και εσοδα στην ελλαδα δεν μπορω να εχω αφμ και εσοδα στο εξωτερικο?
-
αν έχεις αφμ και έσοδα στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να έχεις αυτοκίνητο με ξένα νούμερα.μπορείς φυσικά να έχεις έσοδα σε όσες χώρες θες!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
αν έχεις αφμ και έσοδα στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να έχεις αυτοκίνητο με ξένα νούμερα.μπορείς φυσικά να έχεις έσοδα σε όσες χώρες θες!Sent from my iPhone using Tapatalk
εισαι σιγουρος? μπορουμε να το βρουμε καπου να το επαληθευσουμε?
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
αν έχεις αφμ και έσοδα στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να έχεις αυτοκίνητο με ξένα νούμερα.μπορείς φυσικά να έχεις έσοδα σε όσες χώρες θες!
Sent from my iPhone using Tapatalk
εισαι σιγουρος? μπορουμε να το βρουμε καπου να το επαληθευσουμε?
Μην ανοίγετε καινούριο θέμα, αυτή η ερώτηση έχει τεθεί 10 φορές στο παρελθόν.
Αν ήταν απλό, ΟΛΟΙ θα κυκλοφορούσαμε με αμάξια με γερμανικές πινακίδες, μαλάκες θα ήμασταν να τα εκτελωνίζαμε;
Για να μην το τραβάμε πολύ, δικαίωμα να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα αμάξι με ξένες πινακίδες έχουν ΜΟΝΟ όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι έιναι ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ και αυτοί κανονικά για 6 μήνες.
Τα τελευταία χρόνια και λόγω Ε.Ε επειδή είναι δύσκολο να αποδειχτεί πότε μπήκε/βγήκε ένα αμάξι από τα σύνορα, το δευτερο μέρος της διάταξης έχει ατονήσει και κυρίως ψάχνουν το αν είσαι κάτοικος εξωτερικού.Επειδή έχει συμβεί σε γνωστό μου σε τυχαίο έλεγχο, ζητήσαν να τους φέρει χαρτί με φορολογική δήλωση από την Γερμανία που να έχει πάνω το ΑΦΜ του, λογαριασμό που να πιστοποιεί την διευθυνσή του κτλ κτλ
Για το πιο πάνω που ρώτησες, πχ εδώ Θεσσαλονίκη πάρα πολλοί λόγω επιχειρήσεων έχουν αμάξια με βουλγάρικα νούμερα, έχουν κανονικά ΑΦΜ και έσοδα στην Ελλάδα και έχουν και επιχείρηση στην Βουλγαρία, οπότε γίνεται.
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Επειδή έχει συμβεί σε γνωστό μου σε τυχαίο έλεγχο, ζητήσαν να τους φέρει χαρτί με φορολογική δήλωση από την Γερμανία που να έχει πάνω το ΑΦΜ του, λογαριασμό που να πιστοποιεί την διευθυνσή του κτλ κτλ
Erwthsh. Egw poy eimai katoikos ekswterikoy se xwra ektos EE 8a zhthsoyn na toys ferw xarti apo thn xwra poy diamenw? H visa gia paramonh kai adeia ergasias sto diabathrio den toys kanei?
-
Καλησπέρα. Επειδή δεν μπόρεσα να ερμηνεύσω το νόμο στο 'δικό μου' θέμα, παρακαλώ θερμά τη βοήθειά σας.
Φίλοι μου Ρώσοι με αγορασμένη κατοικία στην Ελλάδα θέλουν να φέρουν το αυτοκίνητο τους και να το αφήσουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αυτό γιατί με ελληνικές πινακίδες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν κανένα σοβαρό αμάξι. Πόσο μάλλον το nissan armada των 5.500cc, που σκοπεύουν να φέρουν.
Εννοείται μόνιμη κατοικία στη Ρωσία.
Με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό νόμιμα; Ή έστω νομότυπα; Δηλαδή μια βόλτα στα Σκόπια(ωστε να πάρει σφραγίδα) αρκεί; Από την άλλη η visa του διαβατηρίου, δεν αποδυκνύει την παρουσία στην Ελλάδα για περιορισμένο διάστημα; Οπότε και δε χρειάζεται να βγει στο εξωτερικό;
Το αμάξι θα κυκλοφορεί αποκλειστικά από αυτούς. Εκτός όταν θα τους παραλαμβάνω από το αεροδρόμιο. Πως μπορώ να καλυφθώ νομικά απέναντι σε έλεγχο; Δηλαδή Έλληνας να οδηγεί αμάξι με ρώσικες πινακίδες. -
Αυτοκίνητο με ρώσικες πινακίδες;
Το μόνο που μένει είναι να βάλει σκούρες μεμβράνες στα τζάμια. Εξακολουθείς να πιστεύεις πως μετά θα τολμήσει κανείς να τον ελέγξει ή να του πει τίποτα;
-
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έχει μεμβράνες.
Θα το έχω το χειμώνα στην αυλή πίσω. Να το παίξω μαφιόζοςΆνετα!
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Καλησπέρα. Επειδή δεν μπόρεσα να ερμηνεύσω το νόμο στο 'δικό μου' θέμα, παρακαλώ θερμά τη βοήθειά σας.Φίλοι μου Ρώσοι με αγορασμένη κατοικία στην Ελλάδα θέλουν να φέρουν το αυτοκίνητο τους και να το αφήσουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αυτό γιατί με ελληνικές πινακίδες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν κανένα σοβαρό αμάξι. Πόσο μάλλον το nissan armada των 5.500cc, που σκοπεύουν να φέρουν.
Εννοείται μόνιμη κατοικία στη Ρωσία.
Με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό νόμιμα; Ή έστω νομότυπα; Δηλαδή μια βόλτα στα Σκόπια(ωστε να πάρει σφραγίδα) αρκεί; Από την άλλη η visa του διαβατηρίου, δεν αποδυκνύει την παρουσία στην Ελλάδα για περιορισμένο διάστημα; Οπότε και δε χρειάζεται να βγει στο εξωτερικό;
Το αμάξι θα κυκλοφορεί αποκλειστικά από αυτούς. Εκτός όταν θα τους παραλαμβάνω από το αεροδρόμιο. Πως μπορώ να καλυφθώ νομικά απέναντι σε έλεγχο; Δηλαδή Έλληνας να οδηγεί αμάξι με ρώσικες πινακίδες.Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
Ας έχουν μαζί τους τα ρώσικα διαβατήρια και ένα ρώσικο εκκαθαριστικό ή λογαριασμό για να είναι 100% σίγουροι. -
Αυτοί ίσως και να μην έχουν πρόβλημα,εσυ ομως θα έχεις σίγουρα αν σε σταματήσουν στη διαδρομή προς αεροδρόμιο..
Το αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες απαγορεύεται να το οδηγεί αλλος εκτός απ' αυτόν που γράφει στην αδεια.Ασε που αν συμβεί κάτι στη διαδρομή προς αεροδρόμιο πιθανότατα να μην σε καλύψει και η ασφάλεια -
Το παρακάτω ξέρω ότι ίσχυε παλιότερα για αμερικάνικο (άρα εκτός ΕΟΚ) δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
Κανονικά πρέπει να το σφραγίζουν με κάποια διαδικασία όταν φεύγουν και να το ξεσφραγίζουν όταν έρχονται και να μένει σε κυκλοφορία κάποιο μέγιστο αριθμό μηνών ανά χρόνο.
Στην πράξη δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα όσο κι αν το οδηγάνε. Εσύ όμως να μην το οδηγήσεις. -
Μπορώ με κάποια εξουσιοδότηση ή με κάποιο άλλο έγγραφο(π.χ. αντίγραφο των εισητηρίων τους), να τους παραλαμβάνω από το αεροδρόμιο;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το παρακάτω ξέρω ότι ίσχυε παλιότερα για αμερικάνικο (άρα εκτός ΕΟΚ) δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
Κανονικά πρέπει να το σφραγίζουν με κάποια διαδικασία όταν φεύγουν και να το ξεσφραγίζουν όταν έρχονται και να μένει σε κυκλοφορία κάποιο μέγιστο αριθμό μηνών ανά χρόνο.
Στην πράξη δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα όσο κι αν το οδηγάνε. Εσύ όμως να μην το οδηγήσεις.Λες για τις πρασινες πινακιδες;Μηπως ομως αυτο ειναι μονο για τους Ελληνες του εξωτερικου;
Μπορώ με κάποια εξουσιοδότηση ή με κάποιο άλλο έγγραφο(π.χ. αντίγραφο των εισητηρίων τους), να τους παραλαμβάνω από το αεροδρόμιο;
Θα κανεις ασκησεις ενδυναμωσης του σβερκου και θα βαψεις ξανθα τα μαλλια σου.Κανενας δεν θα σε σταματησει.
-
Όχι, οι πράσινες πινακίδες είναι άλλο πράμα και είναι ελληνικές πινακίδες για αυτοκίνητα που για κάποιους λόγους δεν πληρώνουν φόρο και με κάποιο ορίζοντα χρονικό λίγων ετών. Εϊναι δηλαδή προσωρινές. Τέτοιες είχαν στους ολυμπιακούς και τέτοιες έχουν φοιτητές ξένοι κλπ.
Το άλλο που λέω είναι για ξένες πινακίδες και συγκεκριμένα ξέρω 2 περιπτώσεις με αμερικάνικες από ανθρώπους που έρχονταν εδώ μόνο καλοκαίρι. -
Μιλάμε για μεγάλο SUV με ρωσικες πινακίδες και φιμε.
Ποιος θα σκεφτεί να το σταματήσει για έλεγχο;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μιλάμε για μεγάλο SUV με ρωσικες πινακίδες και φιμε.Ποιος θα σκεφτεί να το σταματήσει για έλεγχο;
Το πρώτο που θα σταματήσουν και μάλιστα θα του την πέσουν και άγρια.
Αν και καλό είναι να μη βλέπουμε τόσα έργα. Αυτοί που είναι πραγματικά μπλεγμένοι, μόνο να τραβούν την προσοχή δεν επιδιώκουν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μιλάμε για μεγάλο SUV με ρωσικες πινακίδες και φιμε.
Ποιος θα σκεφτεί να το σταματήσει για έλεγχο;
Το πρώτο που θα σταματήσουν και μάλιστα θα του την πέσουν και άγρια.
Αν και καλό είναι να μη βλέπουμε τόσα έργα. Αυτοί που είναι πραγματικά μπλεγμένοι, μόνο να τραβούν την προσοχή δεν επιδιώκουν.
Μάλλον τα έργα θα φταίνε....
Ίσως οι δικοί σας αστυνομικοί λειτουργούν διαφορετικά.
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =108409161
Φθηνά ΙΧ με πινακίδες Βουλγαρίας...
Μέχρι πρότινος οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας ήταν γνωστό πως μεταβαίνουν σε γειτονικές χώρες για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους εξαιτίας της χαμηλότερης τιμής που διατίθενται τα καύσιμα. Ωστόσο σήμερα το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων αλλά και η υψηλή τιμή απόκτησης εξαιτίας κυρίως του φόρου πολυτελείας έχει οδηγήσει περισσότερους από 3.000 έλληνες να ιδρύουν “εταιρείες” στη Βουλγαρία...
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η ίδρυση της προσωπικής τους εταιρείας στη Βουλγαρία πραγματοποιείται σε μόλις 10 ημέρες ενώ το ελάχιστο απαιτούμενο από το Νόμο εγκεκριμένο κεφάλαιο είναι μόλις 2 λέβα δηλαδή 1 ευρώ!
Ο αριθμός των αιτήσεων από Ελληνες συνεχώς αυξάνεται και όπως επισημαίνουν στην “Η” επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα οι περισσότεροι που ιδρύουν εταιρεία στη γειτονική χώρα το κάνουν για να ξεφύγουν από τη δαγκάνα των τεκμηρίων ή να διατηρήσουν το ΙΧ τους με χαμηλό κόστος ενώ υπάρχουν και κάποιοι που αποκτούν αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες μετά τη σύσταση της εταιρείας τους. Αλλωστε το κόστος διατήρησης της εταιρείας είναι πολύ χαμηλό ενώ το πρόβλημα με τα τελωνειακές Αρχές δεν υφίσταται καθώς οι επιχειρηματίες πηγαινοέρχονται συνεχώς από τη Θεσσαλονίκη προς τη Βουλγαρία για “δουλειές”, ψώνια ή προμήθεια καυσίμων...
Ωστόσο πέραν των αυτοκινήτων οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία μπορούν να μεταβιβάσουν και τα ακίνητά τους στην εταιρεία τους έχοντας σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.
Οσον αφορά στις διαδικασίες έχουν συσταθεί πάρα πολλές εταιρείες οι οποίοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια το οποίο κυμαίνεται από 1.500 έως 3.000 ευρώ.
Ειδικότερα για τη σύσταση εταιρείας το νομικό κείμενο και η εγγραφή της χρεώνεται από 500 έως 850 ευρώ ενώ το Πιστοποιητικό για ενδοκοινοτικές συναλλαγές υπολογίζεται σε 300 έως 450 ευρώ. Η ετήσια νομική ανανέωση της εταιρείας κοστίζει από 150 έως 200 ευρώ ενώ παρέχεται και λογιστική στήριξη με μόλις 50 ευρώ. Το ετήσιο κόστος παροχής έδρας στοιχίζει από 50 έως 100 ευρώ. Αν η εταιρεία είναι θυγατρική ξένης εταιρείας το νομικό κείμενο καθώς και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα κοστίζουν από 1.000 έως 1.500 ευρώ.
Σύσταση Εταιρειών
Η ίδρυση - σύσταση νέας εταιρείας στη Βουλγαρία, διαρκεί από 2 εβδομάδες. Οι υπηρεσίες των εταιρειών που αναλαμβάνουν την ίδρυσή τους στη γειτονική χώρα περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες καταχωρίσεις και τις εγγραφές, που επιτρέπουν στη νεοσυσταθείσα εταιρεία να είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επιχείρησή της. Στα παραπάνω περιλαμβάνεται και η καταχώρηση στο Μητρώο BULSTAT και στο Εθνικό Οργανισμό Εσόδων.
Η ελάχιστη απαιτούμενη, από τον Νόμο, εγκεκριμένο κεφάλαιο είναι 2 λέβα (ευρώ 1). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ένα αυθαίρετο όνομα για την επιχείρησή τιους, εφόσον το όνομα αυτό είναι ελεύθερο. Πάντως με την επιλογή κάποιου εναλλακτικού ονόματος εξοικονομείται χρόνος. Η βουλγαρική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης μπορεί να συσταθεί και με ένα μόνο μέτοχο, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας και ο διαχειριστής της. Η Εταιρεία δύναται να βρίσκεται σε οποιαδήποτε θέση στη Βουλγαρία. Η διεύθυνση διοικήσεως μπορεί να μη συμπίπτει με την έδρα της εταιρίας.
Κυκλοφορία στην Ελλάδα με ξένες πινακιδες