-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν μόνιμος κάτοικος Ελλάδας μάλλον δεν δικαιούσαι καθόλου να το έχεις εδώ... Οι 6 μήνες το χρόνο θα ίσχυαν αν ήσουν κάτοικος Γερμανίας (το ότι έχεις σπίτι και ΑΦΜ εκεί δεν αρκεί αν ζεις και εργάζεσαι στην Ελλάδα κάτι που φαίνεται από τα φορολογικά σου).** Και δεν καλούνται αυτοί να μετρήσουν τους 6 μήνες αλλά εσύ να αποδείξεις ότι δεν τους έχεις ξεπεράσει....**+1
-
Στην θεωρία όλα αυτά βέβαια...
Ξέρω άτομο που το κινεί όλο το χρόνο με γερμανικές πινακίδες από το 1999 και δεν του έχουν κάνει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ
-
υπάρχουν πολλά τρικ να δείχνεις ότι μόλις ήρθες
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
υπάρχουν πολλά τρικ να δείχνεις ότι μόλις ήρθεςΦορας συνεχεια βερμουδα με ασπρη καλτσα μεχρι το γονατο και πεδιλο??
-
Ι lol'd
Ταριφοθωμά κάτι τέτοια πετάς και συνεχίζω να ελπίζω οτι δεν είσαι τελείως χαμένη περίπτωση
-
Mια ερωτηση για οποιον γνωριζει (αν και θα ρωτήσω και την εταιρεια γιατι εναι λιγο μπερδεμένο)
Βρισκομαι για προσωρινή εργασια στην Ιταλια για 2 χρονια. (Ελληνας υπήκοος) Προσφατα μου παραχώρησαν ενα εταιρικό αυτοκίνητο και θελω να δώ αν μπορώ να το παρω μαζί μου στην Ελλάδα για 25 μερες περιπου τον Αυγουστο για τις διακοπές.. Το αυτοκινητο ανήκει σε εταιρεια leasing και ειναι μισθωμενο απο την εταιρεια οπου εργάζομαι..
Επισης με την ασφάλεια & οδική βοήθεια τι γινεται ;
-
Αυτό θα σου το πουν οι Ιταλοί. Με την ελλάδα δεν έχεις κανένα πρόβλημα
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Mια ερωτηση για οποιον γνωριζει (αν και θα ρωτήσω και την εταιρεια γιατι εναι λιγο μπερδεμένο)Βρισκομαι για προσωρινή εργασια στην Ιταλια για 2 χρονια. (Ελληνας υπήκοος) Προσφατα μου παραχώρησαν ενα εταιρικό αυτοκίνητο και θελω να δώ αν μπορώ να το παρω μαζί μου στην Ελλάδα για 25 μερες περιπου τον Αυγουστο για τις διακοπές.. Το αυτοκινητο ανήκει σε εταιρεια leasing και ειναι μισθωμενο απο την εταιρεια οπου εργάζομαι..
Επισης με την ασφάλεια & οδική βοήθεια τι γινεται ;
Σε ερώτηση πριν 4-5 χρόνια αν μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο απ' την Ελλάδα για να παω Ιταλία,η απάντηση απο διαφορετικές εταιρείες ήταν οχι
Η δική σου περίπτωση όμως είναι διαφορετική,αρα όπως σου είπαν πιο πάνω,ρώτα τους Ιταλούς -
Γεια σε όλους.
Έχω κάποιες ερωτήσεις και θα το εκτιμούσα αν μπορούσε κα΄ποιος να μου απαντήσει.Ζω δτο Βέλγιο από τον Σεπτέμβρη του 2010 για διδακτορικές σπουδές, και σκεφτόμουν να ανέβω με το αμάξι μου τέλος του καλοκαιριού και να το κρατήσω εδώ για τα υπόλοιπα 3 χρόνια ή όσο πάει τέλοσπάντων. Το χω ψάξει (όσο γίνεται δηλαδή) και εφόσον είμαι φοιτητής και το αυτοκίνητο είναι από χώρα τησ ΕΕ, δεν χρειάζεται όυτε να το εγγράψω στο Βέλγικο κράτος, ούτε να πληρώνω φόρους, προφανώς γιατί πληρώνω στην Ελλάδα.
Το θέμα μου είναι τί γίνεται με τον έλεγχο ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο είναι αγορά του 2008, οπότε δεν έχει περάσει ακόμα ΚΤΕΟ, αλλά πρέπει να περάσει το 2012. Και φαντάζομαι πως για να περάσω έλεγχο ΚΤΕΟ (αν γίνεται δηλαδή εφόσον το αυτοκίνητο δεν έχει ξαναπεράσει κτεο???) θα πρέπει να αλλάξω πινακίδες. το ερώτημα μου είναι πως αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνω φόρους εδώ ή θα παραμείνει η ιδότητα του φοιτητή που έχω και δεν θα χρειαζεται να πληρώσω??Αν υπάρχει κάποιος που ζει στο εξωτερικό και ξέρει για την νομοθεσία στο σσυγεκκριμένο θέμα ας με ενημερώσει..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμμη αν είναι άσχετο με τη συζήτηση. -
Γιατι να αλλαξεις πινακιδες;Περνα απο το κτεο οταν ερθεις Ελλαδα ,πιο φτηνο θα ειναι το προστιμο απο το να το φερεις ενδιαμεσα για να περασει απο ελενχο.
-
Κανονικά αν μένεις εκεί και δεν είσαι τουρίστας υποχρεούσαι να αλλάξεις πινακίδες και να βάλεις τοπικές και προφανώς να συμμορφωθείς με τους τοπικούς κανονισμούς. Οι ελληνικές πινακίδες σου φυλάσσονται για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά ίσως αποσταλούν πίσω στην Ελλάδα. Αν μετά γυρίσεις στην Ελλάδα μπορείς να ξαναβάλεις ελληνικές πινακίδες (ίσως όχι τις ίδιες) χωρίς να θεωρηθεί ότι το κάνεις εισαγωγή αλλά δεν ξέρω πως.
Στην πράξη αν δε σου βάλουν χέρι εκεί και δεν έχεις θέμα με ασφάλιση, πάρκινγκ κλπ κράτα τις ελληνικές ως έχει. Κτεο θα περάσεις όταν έρθεις για διακοπές ή πέρνα το πριν φύγεις κι ας είναι πριν την ώρα του. -
κρατα τις Ελληνικές... τωρα που μας έχουν και σε συμπάθεια... Αμα το παρκάρεις έξω από γηπεδο ξέρεις τι θα σκεφτούν?
-
Καλημέρα σε όλους!
Μόλις ήρθα σε αυτό το forum περισσότερο για να μου λυθεί μια απορία στην οποία οσο και αν ψάχνω μια σωστή απαντηση δεν έχω πάρει. Είμαι ναυτικός στο επάγγελμα και ο αδερφός μου μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και συγκεκριμένα κάτοικος Αγγλίας θελουμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο απο Αγγλία για να το έχω Ελλάδα για 4-5 μήνες το χρόνο σκεφτόμαστε να το έχουμε συνιδιοκτησια. Η ερώτηση έχει ως εξεις: Μπορω εγω να το κυκλοφορω και αν ναι για ποσος χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, κάθε φορά που θα με σταματάει η τροχαία θα πρέπει να τα εξηγώντας όλα; Υπάρχει κάποια εφημερίδα κυβερνήσεως να με βγάζει απο την διαδικασία ή θα τρώο την κλίση και μετα με κάποια χαρτιά θα τρέχω να την σβήνω; Μπορεί το αυτοκίνητο αν αγοραστεί diesel να κυκλοφωρει Αθήνα και Ραφήνα όπου διμένω εγω και η οικογένεια μου;
Οποία βοήθεια τεκμηριωμένη είναι ευπρόσδεκτη! -
Και SLS, 458,GTO ακόμα και Aperta πουλήθηκαν φέτος και μάλιστα δεν υπάρχει μείωση σε σχέση με άλλες χρονιές απλά οι ιδιοκτήτες τις ταξινομούν σε γειτονικές χώρες αφού η διαφορά είναι τεράστια ....
-
Και το Ελληνικό Δημόσιο με την απέραντη σοφία του βοηθά τις χειμαζόμενες οικονομίες της Βουλγαρίας και Ρουμανίας...
Κατά τα άλλα οι 'Σωτήρες' μας δουλεύουν για εμάς και το καλό μας.
Έτσι όμως βεντούζα. Ο Έλληνας είναι απλά βλαξ και τρώει τα σκ@τά που του σερβίρουν οι Δημοσιογράφοι.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και SLS, 458,GTO ακόμα και Aperta πουλήθηκαν φέτος και μάλιστα δεν υπάρχει μείωση σε σχέση με άλλες χρονιές απλά οι ιδιοκτήτες τις ταξινομούν σε γειτονικές χώρες αφού η διαφορά είναι τεράστια ....Χαιρομαι! Προσωπικα δε με ενοχλει καθόλου.. κι εγω αυτο θα εκανα.. αρα όσα (η πολλα απο τα) αυτοκινητα που βλεπουμε με βουλγαρικες πινακιδες η γερμανικες τις εχουν συμπατριωτες μας... Αυτο γίνεται μονο στη βορεια Ελλάδα ή και Αθηνα?
Οπότε η πραγματική μείωση αφορά σε μοντέλα όπως Cayenne κι αυτό λόγω περιορισμών στα leasing.
Έχω φτασει να μου έρχεται να... χειροκροτήσω όποτε βλεπω corvette c5 και πάνω γιατι θέλει πραγματικά κοτσια πλεον να το κανεις αυτο στο σημερινο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον...
-
Ποιος νοιάζεται για τις πινακίδες τους; Σημασεία έχει να υπάρχουν σπορ οχήματα.
Τώρα με βουλκγάρικα νούμερα έχω δει
Mercedes SLS, Corvette Z06, Cadillac SRX, Maybach, Bentley και άλλα καλούδια. Και επειδή δύσκολο να ανήκουν όλα αυτά σε μεγιστάνε;ς βούλγαρους καταλαβαίνει κανείς τη βλακεία των δικών μας. Σε βούλγαρους ανήκουν κάτι Scenic, Golf, A3, Astra δεκατίας+ που αλονίζουν στα δυτικά και ανατολικά προάστρια με βουλγάρικες πινακίδες. Άλλα καλά τα βουλγάρικα εξηγείται λέμε. Κάτι Lexus, Mercedes, Cadillac, BMW με αλβανικές πως εξηγούνται; -
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Κάτι Lexus, Mercedes, Cadillac, BMW με αλβανικές πως εξηγούνται;καποιος τα κλαιει...
-
Ποιος νοιάζεται για τις πινακίδες τους; Σημασεία έχει να υπάρχουν σπορ οχήματα.
Τώρα με βουλκγάρικα νούμερα έχω δει
Mercedes SLS, Corvette Z06, Cadillac SRX, Maybach, Bentley και άλλα καλούδια. Και επειδή δύσκολο να ανήκουν όλα αυτά σε μεγιστάνε;ς βούλγαρους καταλαβαίνει κανείς τη βλακεία των δικών μας. Σε βούλγαρους ανήκουν κάτι Scenic, Golf, A3, Astra δεκατίας+ που αλονίζουν στα δυτικά και ανατολικά προάστρια με βουλγάρικες πινακίδες. Άλλα καλά τα βουλγάρικα εξηγείται λέμε. Κάτι Lexus, Mercedes, Cadillac, BMW με αλβανικές πως εξηγούνται;Που αλωνίζουν Βούλγαροι στα αντολικά προάστια και δεν τους έχω δει
Αντίθετα θα μπορούσα να πω ότι αλωνίζουν πολλοί 'Βούλγαροι' από τους καλούς τελευταία με Cadillac Escalade,Merc S-Class κλπ στην τριγύρω περιοχή -
Ποιος νοιάζεται για τις πινακίδες τους; Σημασεία έχει να υπάρχουν σπορ οχήματα.Νοιαζεται ο μαλακας που πληρωνει φορους κανονικα για να εχει ελληνικες πινακιδες
Και στο κατω κατω χεστηκαμε να υπαρχουν εξωτικα και σπορ γενικα αυτοκινητα, πώς θα αλλαξει αυτο τη ζωη μας?
Το καταλαβαινω μεχρι ενα σημειο απο την οπτικη του αυτοκινητοφιλου, απο κει και περα ομως δε μας προσφερει τιποτα το ουσιαστικο, ειδικα αυτη τη περιοδο οπου καποιοι δεν εχουν φραγκο και καποιοι αλλοι βγαζουν βουλγαρικες πινακιδες σε πανακριβα οχηματα για να μας υπενθυμισουν οτι δεν εχουν σκοπο να πληρωσουν ποτε οπως ο υπολοιπος κοσμος
Σε υπερβολικα ακριβα αυτοκινητα εμενα μου φαινεται και λιγο γυφτια παντως.. και οχι μονο οι βουλγαρικες, αλλα οι αγγλικες, γερμανικες, ιταλικες κτλ..
Sent from my LG-P500
Κυκλοφορία στην Ελλάδα με ξένες πινακιδες