-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
είτε έχει ρευστότητα είτε όχι το δάνειο πολλές φορές βολεύει για ποικίλους λόγους...συνεπώς όποιος μιλάει για παξιμάδια κλπ κλαμπανιές όταν μπαίνει στην πρόταση το δάνειο , είτε δεν έχει ιδέα από οικονομικά είτε τα βρήκε τόσο στρωμένα που δεν αξίζει ούτε να πειραματιστεί λίγο παραπάνω...
πσσσσστ, έγραψες!
νιώθω άσχημα τώρα...
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Σε αυτή την αίσθηση παίζει ρόλο και ο τρόπος που αποδίδει το τούρμπο… ομαλός… δηλαδή 100% ΣουηδικόςΕπέτρεψε μου να διαφωνήσω. Τα σουηδικά είχαν turbo lag & ξέσπασμα.
Όσον αφορά το V40, είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο αλλά απευθύνεται στο μεγαλύτερο δυνατό ηλικιακά κοινό από τους αντιπάλους του.
Μπήκα, το είδα καθούμενος από όλα τα καθίσματα αλλά δεν μου έκανε αίσθηση να το οδηγήσω.Προσωπική μου γνώμη είναι ότι τις εντυπώσεις για εμένα τις κλέβουν Α3 και Α-Klasse. Το πρώτο γιατί η Audi είχε το know-how της συνταγής επιτυχίας σε συνδυασμό με τη νέα πλατφόρμα και το χαμηλό βάρος που δίνει άσσο στο μανίκι ακόμη και στις αδύνατες εκδόσεις του και η Mercedes γιατί με τέτοιο σχέδιο μέσα και έξω αποτελεί από μόνο του νεοτερισμό. Είναι φρεσκαδούρα παρόλα τα εργονομικά χτυπητά λαθάκια που έχει εντός καμπίνας αλλά είναι κούκλα και ποιοτική και στη μάσκα φέρει ένα σήμαααα ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
-
θα διαφωνήσω, και όπως έχω γράψει και στο θέμα της Α, τα δύο πιο ενδιαφέροντα είναι ΙΜΟ το V40 και η 1series.
στη premium hatch κατηγορία πάντα.συμφωνώ με Κάβουρα, και αν και θα έπαιρνα με χαρά το απερχόμενο Α3 το τωρινό δεν με ελκύει καθόλου.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
θα διαφωνήσω, και όπως έχω γράψει και στο θέμα της Α, τα δύο πιο ενδιαφέροντα είναι ΙΜΟ το V40 και η 1series.
στη premium hatch κατηγορία πάντα.συμφωνώ με Κάβουρα, και αν και θα έπαιρνα με χαρά το απερχόμενο Α3 το τωρινό δεν με ελκύει καθόλου.
Ειδικά η BMW 1 είναι το χειρότερο από όλα(Α3,Α-klasse,V40).
Όσο για την οδική συμπεριφορά της που αν κρίνεις αρνητικά εδώ μια BMW είναι κάτι σαν το προπατορικό αμάρτημα, αυτή παίζεται καθότι το Audi A3 έρχεται τσαμπουκαλεμένο. Το βάρος κάνει τη διαφορά και θα με θυμηθείς. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όποιος δεν θέλει κάτι δεν χρειάζρται να του κανεί και δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλύτερο που είναι σαφώς καλύτερο από τον προκάτοχό του
-
Σημερα ειδα ενα λευκο στο δρομο και μπορω να πω μου αρεσε αρκετα και σιγουρα περισσοτερο απο το προηγουμενο, απο το πιο ομορφα της κατηγοριας μαζι με Volvo v40.
-
Ο χρήστης marinos regata έγραψε:
Σημερα ειδα ενα λευκο στο δρομο και μπορω να πω μου αρεσε αρκετα και σιγουρα περισσοτερο απο το προηγουμενο, απο το πιο ομορφα της κατηγοριας μαζι με Volvo v40.Γούστα είναι αυτά.
όποιος δεν θέλει κάτι δεν χρειάζρται να του κανεί και δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλύτερο που είναι σαφώς καλύτερο από τον προκάτοχό του
το ανέφερα και πιο πάνω. Γούστα είναι. Και λογικό είναι και προσωπικά το βρίσκω καλό/θετικό, γιατί αλλιώς όλοι θα διαλέγαμε το ίδιο αμάξι και τα πάντα θα ήταν πολύ βαρετά.
Όπως έχω αναφέρει παλαιότερα, προσωπικά ούτε το facelift του Α3 (8Ρ) μου αρέσει* (τα εμπρός φώτα βασικά δε μου αρέσουν και η αλλαγή στα κουμπιά στο κέντρο της κονσόλας - κάποια άλλα στοιχεία μου αρέσουν περισσότερο από το προ-facelift).
Το ίδιο ισχύει και με το τωρινό Α3.
Κάποια gadgets είναι ωραία και καλοδεχούμενα (πχ audi drive select επιτέλους και στο Α3!!), κάποια άλλα όχι (πχ φώτα εμπρός και πίσω, τιμόνι, προσωπικά δε μου αρέσουν καθόλου) και παρότι υπάρχουν αρκετά (+) και (-), για μένα το τελικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Οπότε αν επέλεγα κάτι από την κατηγορία του Α3, προσωπικά δε θα έβαζα το Α3 μέσα στη λίστα.
Δεν ξέρω...κάτι δε μου αρέσει....κάτι δε μου κάθεται καλά. Κάτι δε με πείθει σαν (υποθετικό) αγοραστή.*παρότι είχα την επιλογή να παρω το facelift, δεν το έκανα συνειδητά.
-
http://www.motorauthority.com/news/1080 ... -spy-shots
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
http://www.motorauthority.com/news/1080643_2014-audi-a3-sedan-spy-shotsΕπιτελους ενα compact sedan στα 4,44μετρα που δεν θα ζυγιζει 1,400 και βαλε κιλα...
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
http://www.motorauthority.com/news/1080643_2014-audi-a3-sedan-spy-shotsως τη στιγμή που άνοιξα τη σελίδα νόμιζα οτι το μνημόνιο ήταν το πιο εφιαλτικό πράγμα...thanks to audi, it's not anymore!
-
Το ειδα και εγω αυτες τις μερες...
Ρε παιδια νομιζεις οτι κυκλοφορει στην αγορα 4 με 5 χρονια.Θα μπορουσε να ειναι το 4ο f/l του προηγουμενου για να μοιασει στη νεα εταιρικη ταυτοτητα.Η διαφορα του με το προηγουμενο σε οτι αφορα την εμφανιση, ειναι οση εχει το Α4 β8 f/l με το προ f/l
Ειλικρινα απορω ωρες -ωρες τι σκεφτονται? -
Παίδες καλησπέρα. Μόλις διάβασα τη συζήτηση. Να επισημάνω ότι ο συλλογισμός μου, αφορά καθαρά την προσωπική μου άποψη, αν και θεωρώ ότι υπάρχουν και αρκετά αντικειμενικά κριτήρια σε αυτόν. Επίσης δίνοντας 22.000-30.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο για εμένα σημαίνει ότι πρέπει να σου αρέσει τόσο εμφανισιακά (εσωτερικό-εσωτερικό), να σε ικανοποιεί μηχανικά (επιδόσεις-οδηγική συμπεριφορά), να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου (εργένης ή οικογένεια ή ύπαρξη και άλλου αυτοκινήτου) και τις οικονομικές σου δυνατότητες. Σημαντικός ρόλος παίζει επίσης και το value for money αρκεί βέβαια να σου αρέσει κάτι πραγματικά.
Ο παρακάτω συλλογισμός αφορά, κυρίως την εμφάνιση των οχημάτων, με δεδομένο πως έχουν ικανοποιητικό χαμηλού κιβισμού, turbisio κινητήρα και ικανοποιητικά για μένα άλογα/επιδόσεις.
Επειδή βρίσκομαι από το καλοκαίρι στη σκέψη αλλαγής αυτικινήτου και προσανατολίζομαι στην αγορα μικρομεσσαίου Premium όπως λένε κάποιοι αυτοκινήτου, περίμενα με ανυπομονησία, τόσο το νέο GOLF (δε το θεωρώ premium αλλά για μένα είναι η επιλογή μετά από αυτά) όσο και το Α3, που οι προκάτοχοί τους (εμένα προσωπικά πάντα), για την εποχή που βγήκαν και με βάση τους τότε κινητήρες τους (1.4TSI GOLF VI 2009 και 1.4TFSI A3 2007) αποτελούσαν όνειρο. Θυμάμαι πως ένιωσα όταν μπήκα στο μαύρο Α3 3d Ambition το 2008 1.4TFSI του αδερφού του πατέρα μου, που με έκανε να πω τη λέξη 'Αυτό Θέλω' και έμοιζε στα μάτια μου έτη φωτός από τον ανταγωνισμό. Επίσης, αν και ψιλοέκραζα λόγο εξωτερικού το Golf , όταν μπήκα στο VI Highline 1.4 σε ένα συνάδελφό μου, υπήρξε η μεγαλύτερη αλλαγή συναισθημάτων που έχω νιώσει για ένα αυτοκίνητο και εντυπωσιάστηκα (κυρίως από το εσωτερικό του), σε σημείο που είπα ότι αυτός πιθανόν να είναι ο επιλαχών αν έρθει η ώρα να αλλάξω αμάξι.
Το Golf VII, ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση, καθότι έχει διαφορά το ότι προσπαθώ να κρατήσω αναλοίωτο ένα αυτοκίνητο με το πέρασμα των χρόνων, με την έλλειψη δημιουργικής φαντασίας σε μια εποχή που οι ανταγωνιστές ομορφύνανε και φτάσαν ή και ξεπεράσαν τους επαναστατικούς Turbo κινητήρες του ομίλου WV. Το μόνο θετικό η χαμηλή του τιμή σε σχέση με τον προκάτοχό του και μάλιστα με extra εξοπλισμό. Σε λίγο οι Γερμανοί δε θα παίρνουν μόνο τα μεταχειρισμένα από Ελλάδα αλλά θα ψωνίζουν και τα καινούργια.
Περνώντας στο Α3, αν και ομολογουμένως δεν είναι τόσο απογοητευτικό όσο το golf, η αίσθηση που μου αφήνει είναι γλυκόπικρη με φανερή διάθεση απογοήτευσης. Εν έτος σχεδόν 2013, μπαίνοντας στο Α3, δε μου θύμισε σε τίποτα την αίσθηση που μου είχε αφήσει η προηγούμενη είσοδός μου στο Α3 2008 (που μάλιστα έβγαινε από το 2003 ίδιο με εξαίρεση τον κινητήρα και το τιμόνι). Ο χαρακτηρισμός 'minimal' για το εσωτερικό του είναι μάλλον δικαιολογία και όχι η πραγματικότητα. 'Minimal' είναι το εσωτερικό του MINI COOPER και είναι άλλης λογικής και νοοτροπίας από Α3. Επίσης αν αναλογιστεί κανείς πως το Α3 είχε τις εξής χρονολογίες παραγωγής:
- 1996-2003
2)2003-2012
2012-Σήμερα
Σημαίνει ότι αυτό το μοντέλο θα μας συντροφεύει πιθανότατα μέχρι το 2020 (εκτός αν σταματήσει να πουλά σε κάποια φάση και παραβούν τον κανόνα τους και βγάλουν κάτι νωρίτερα). Η παρεμβολή ενός μικρoύ facelift, δε θα αλλάξει κάτι. Το εσωτερικό του Α3, αν και μπορεί όντως να έχει την καλύτερη συναρμογή και τα καλύτερα υλικά, δε θα είναι εκείνο που θα κάνει το μοντέλο να δείχνει ωραίο σε 3-4 χρόνια (στα ΄μάτια μου ακόμα και σήμερα είναι απογοητευτικό για το Α3) και ειδικά το σχεδόν άδειο ταμπλό από το τιμόνι του οδηγού και δεξιά όπως το κοιτάς, κάνουν ήδη και θα κάνουν και περισσσότερο στο άμεσο μέλλον το αμάξι πιο φτωχό και θα παλιώσει σχετικά γρήγορα και η ονομασία 'minimal' θα αντικατασταθεί από τη λέξη 'φτωχό', στον τομέα που τα απερχόμενα Α3, ήταν έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον συμμετέχοντα στη Θεματική συζήτηση Κάβουρα που λέει:
ΥΓ: Εγκυκλοπαιδικά και ίσως να μην νοιάζει κανέναν αλλά εγώ θα το πω (
εγώ αν άλλαζα το Α3 8Ρ, δεν θα έπαιρνε το Α3 πάλι. Δεν μου προκαλεί τη διάθεση να το αποκτήσω, παρότι αυτό που βλέπω, καταλαβαίνω ότι μου αρέσει. Όχι όμως τόσο που θα θέλω να το αγοράσω.
Την BMW 1 δε θα την πολυσχολιάσω καθώς το μοντέλο του 2011 βελτίωσε αρκετά τον κινητήρα που έπασχε το μοντέλο, εξωτερικά σχεδόν μια από τα ίδια, είτε σε αρέσει ως αυτοκίνητο, είτε το θεωρείς ότι πιο άσχημο. Εσωτερικά μια μικρή λογική για την εποχή αναβάθμιση, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.
Τo Volvo μου είναι αδιάφορο και δε μου αρέσει ενώ η Julietta είναι αντικειμενικά όμορφη (όχι υποκειμενικά όμως) και δεν είναι της λογικής μου, οπότε δε θα τα σχολιάσω.
Αντίθετα, η νέα Mercedes, εμφανισιακά, τόσο εξωτερικά, όσο κυρίως εσωτερικά, τη θεωρώ το αυτοκίνητο της δεκαετίας, με το πείραμα να πετυχαίνει και για κάποιον που διαθέτει τα (αρκετά) παραπάνω χρήματα να την πάρει με τα μπιμπελό και τις επενδύσεις που πρέπει. Βέβαια το αστέρι δεν ταιριάζει ούτε στην ηλικία μου (33 ετών), ούτε στη χρήση που θα το κάνω (70% κίνηση στην πόλη), ούτε στις επισκέψεις στους πελάτες μου (δεν μπορεί να πηγαίνω με Mercedes σε πελάτη να του ζητήσω ή να του κάνω δουλειά για ένα ενεργειακό πιστοποιητικό πχ των 200 ευρώ ή για μια άδεια των 400 ευρώ), αλλά και ούτε και σχεδόν στα 30.000 ευρώ που θα έκανε η έκδοση που θα έπερνα αν την έβαζα πραγματικά στο μάτι.
Έτσι, αν και είμαι πολύ καλά οικονομικά, προσωπικά και οικογενειακά, λόγω εποχής και νοοτροπίας και επειδή θεωρώ ότι η τακτική μάλλον πρέπει να είναι αμυντική, αποφάσισα συνειδητά την αγορά μεταχειρισμένου Α3 ambition 1.4 2008-2011 ή εναλλακτικά GOLF VI HIGHLINE 2009-2011 μέσα στο 2013 (και εννοώ μόνο από ιδιώτη), με κόστος όπως υπολογίζω 7.500-11.000 ευρώ, ανάλογα με μοντέλο, έτος κτήσης και χιλιόμετρα (δηλαδή 40%-45% του αντίστοιχου καινούργιου). Θα είναι ότι πρέπει (με το δικό μου σκεπτικό και δεδομένα) για μια μεταβατική κατάσταση 3ετίας-6ετίας (βλέπουμε σε αυτό), μέχρι να δω πως θα πάει η δουλειά, η κατάσταση στη χώρα και μέχρι τότε θα βγουν και οι αντικαταστάτες των μοντέλων που πρόσφατα δε με ικανοποίησαν για τα χρήματα που κοστίζουν και βλέπουμε. Πιστεύω ότι μέσα στο 2013 η κυκλοφορία των νέων μοντέλων θα σκοτώσει αρκετά τα προηγούμενα αν και έχουν βγει ήδη κάποια σε καλές τιμές (ειδικά Α3).
Παύλος,
WV Polo 1.4 16V (2001)................Είναι το προσωπικό μου αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσω
WV Tiguan 1.4 TSI (2010).............Είναι το αυτοκίνητο του πατέρα μου που παίρνω σε ταξίδια ή όταν το θελήσω καθώς έχει άλλα 2 (TOYOTA COROLLA 1.3 1998, FORD MONDEO 1.8 2005).Υ.Γ.: Το σχόλιο για την εμφάνιση του νέου Α3, είναι καθαρά προσωπικό καθώς γνωρίζω ότι ο καθένας κρίνει διαφορετικά τα αυτοκίνητα και έχει διαφορετικό γούστο (αυτό είναι και το ωραίο). Το κρίνω με βάση την εποχή που βγήκε και τον ανταγωνισμό και ιδίως με βάση το ειδικό βάρος του προκατόχου του για την εποχή που είχε βγει αυτό. Καλή συνέχεια παιδιά!!
- 1996-2003
-
Διόρθωση:
- Για το MINI COOPER ήθελα να πω τη λέξη RETRO και όχι MINIMAL.
- Επίσης, δεν εξέτασα οδηγικά τα αυτοκίνητα καθόλου, καθώς χαριτολογώντας 'θα ξημερώναμε'.
- Τέλος, για να προλάβω κάποιους 'μικρού κυβισμού καλός turbisios κινητήρας' δε σημαίνει καλή οδική συμπεριφορά και τα σχετικά
-
Πήρε φίλος το νέο Α3 1.6 TDi S-tronic.
Δεν πρόλαβε να κάνει 2 km από την αντιπροσωπεία και το αμάξι έκανε ένα περίεργο θόρυβο.
Μέτα ανέβαζε κ κατέβαζε στροφές χωρίς να δίνει γκάζι.
Κι όλα αυτά ενώ στη δοκιμαστική βόλτα με τον αντιπρόσωπο δεν έκανε τίποτα.
Τελικά μετά από μιάμιση εβδομάδα ενημερώθηκε ότι ήταν ελατωμματικός ο εγκέφαλος και το αυτοκίνητο θα αντικατασταθεί με νέο. Η ξενέρα φυσικά τεράστια. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Πήρε φίλος το νέο Α3 1.6 TDi S-tronic.
Δεν πρόλαβε να κάνει 2 km από την αντιπροσωπεία και το αμάξι έκανε ένα περίεργο θόρυβο.
Μέτα ανέβαζε κ κατέβαζε στροφές χωρίς να δίνει γκάζι.
Κι όλα αυτά ενώ στη δοκιμαστική βόλτα με τον αντιπρόσωπο δεν έκανε τίποτα.
Τελικά μετά από μιάμιση εβδομάδα ενημερώθηκε ότι ήταν ελατωμματικός ο εγκέφαλος και το αυτοκίνητο θα αντικατασταθεί με νέο. Η ξενέρα φυσικά τεράστια.Το νόημα αυτού του post ποιό είναι ακριβώς?
Γιατί σε μία μαζική παραγωγή όπως είναι σήμερα στα 'κοινά' αυτοκίνητα με πραγματικό κόστος αγοράς χωρίς φόρους τα 15.000€-25.000€ (αναλόγως εξοπλισμού και έκδοσης), τέτοια προβλήματα είναι τουλάχιστον 'αποδεκτά' και μπορεί να συμβούν, αρκεί να είναι σπάνια ή να λύνονται χωρίς κόστος και χωρίς να επανεμφανίζονται.
Καταλαβαίνω το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ξενέρωμα ακόμα κι αν είσαι εσύ ο ένας νέος ιδιοκτήτης ανάμεσα στους 1.000.000.000 αγοραστές που του έτυχε, αλλά....δεν καταλαβαίνω τι προσφέρει το παραπάνω post στο συγκεκριμένο topic.
-
Ότι προσφέρουν αντίστοιχα posts σε πολλά άλλα θέματα.
Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα στην αναφορά ενός γεγονότος. -
Αλλοιώνει την γεύση ρε παιδιά η δημοσίευση αυτή.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Κοίτα όταν δίνεις 30 χιλιάρικα για ένα αυτοκίνητο με το σήμα της Audi σίγουρα δεν είχες φανταστεί ότι θα το πάρεις στο χέρι βγαίνοντας από την αντιπροσωπεία. Σίγουρα τα προβλήματα είναι τυχαία και μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε προιόν μαζικής παραγωγής. Και σίγουρα αν οι εγγυήσεις είναι καλές και η εξυπηρέτηση είναι καλή τότε οκ ξενερώνεις αλλά περνάει. Αλλά επίσης σίγουρα περιμένεις ότι οι πιθανότητες να σου εμφανιστεί κάτι τέτοιο είναι λιγότερες όταν πληρώνεις audi.
Προσωπική μου εικόνα και ως κάτοχος ενός Α3 είναι ότι όσες πιθανότητες έχει ένα Audi έχει και ένα VW και ένα Skoda και ένα Seat. Σίγουρα αυτό δεν είναι τιμητικό για εταιρεία που θέλει να αποκαλείται premium. Και δεν έχω πεισθεί ότι εν τέλει αξίζει το επιπλέον ποσό που δίνεις για ένα μοντέλο της Audi έναντι ενός αντίστοιχου πχ της VW.Το νόημα: πέρα από την απλή αναφορά του γεγονότος, νομίζω αναδεικνύει τη σοβαρή αντιμετώπιση από τη πλευρά της Karenta που προχωρά σε πλήρη αντικατάσταση του αυτοκινήτου, που θα μπορούσε πολύ απλά να προχωρήσει σε αντικατάσταση εγκεφάλου. Σίγουρα σου αποζημιώνει το ξενέρωμα. Και νομίζω ότι όπως μπαίνουμε εδώ μέσα και κράζουμε αντιπροσωπείες και κεντρικά όταν η αντιμετώπιση δεν είναι σωστή, θα πρέπει να αναδεικνύονται και οι θετικές τους πλευρές.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Το νόημα: πέρα από την απλή αναφορά του γεγονότος, νομίζω αναδεικνύει τη σοβαρή αντιμετώπιση από τη πλευρά της Karenta που προχωρά σε πλήρη αντικατάσταση του αυτοκινήτου, που θα μπορούσε πολύ απλά να προχωρήσει σε αντικατάσταση εγκεφάλου. Σίγουρα σου αποζημιώνει το ξενέρωμα. Και νομίζω ότι όπως μπαίνουμε εδώ μέσα και κράζουμε αντιπροσωπείες και κεντρικά όταν η αντιμετώπιση δεν είναι σωστή, θα πρέπει να αναδεικνύονται και οι θετικές τους πλευρές.
That's weird .Μπας και έκαναν καμιά μακακία?
-
Δηλαδη ποιο θα ταν το λογικο?Να του πουν ΟΚ εβγαλε προβλημα στα 10 λεπτα που το βολταρες,πληρωνε τωρα?
2 km ειχε το αυτοκινητο.Δυο.Αλοιμονο αν δεν αλλαζαν και τετοιες βλαβες επι τοπου σε ολοκαινουριο αυτοκινητο
Audi A3 (2012)