-
Μετα απο καποιες συζητησεις σε καποια τοπικα (δεν θυμαμαι ποια ) προ ημερων μου ειχε δημιουργηθει η απορια, θα βαζατε καποιον αγνωστο στο αμαξι σας για να μετακινηθητε απο/προς την δουλεια με καποιον αλλο?? Εγω το κανω τις τελευταιες ημερες με διαφορες κοπελες απο διαφορα τμηματα της σχολη:shifty: . Τελευταια αφορμη ηταν ενα αρθρο απο το snowreport.gr για την μεταβαση σε χιονοδρομικα .
Παντως απο οτι εχω προσεξει τους τελευταιους 2,5 μηνες με τις απεργιες στα ΜΜΜ ολο και κερδιζε εδαφος σε συνδυασμο με την οικονομικη κριση, κλπ. -
Μετα απο καποιες συζητησεις σε καποια τοπικα (δεν θυμαμαι ποια ) προ ημερων μου ειχε δημιουργηθει η απορια, θα βαζατε καποιον αγνωστο στο αμαξι σας για να μετακινηθητε απο/προς την δουλεια με καποιον αλλο?? Εγω το κανω τις τελευταιες ημερες με διαφορες κοπελες απο διαφορα τμηματα της σχολη:shifty: . Τελευταια αφορμη ηταν ενα αρθρο απο το snowreport.gr για την μεταβαση σε χιονοδρομικα .
Παντως απο οτι εχω προσεξει τους τελευταιους 2,5 μηνες με τις απεργιες στα ΜΜΜ ολο και κερδιζε εδαφος σε συνδυασμο με την οικονομικη κριση, κλπ. -
μην βαζετε αγνωστους στα αυτοκινητα σας...
μονο αγνωστες
@thomas -
Ο χρήστης umaga έγραψε:
μην βαζετε αγνωστους στα αυτοκινητα σας...
μονο αγνωστες
@thomasΝαι βέβαια, να φοράει καμια φουτσόβρακο, να δω τι ωραία θα καλοπεράσετε πουλάκια μου
-
Όλοι μας πιστεύω ότι έχουμε πάρει άγνωστες κοπελιές όντας φοιτητές με το χρέπι μας. Αυτό που όμως είναι λίγο πιο πολύπλοκο είναι για το εάν κάποιος θα έπαιρνε κάποιον άγνωστο στο αμάξι που δεν περιμένει να έχει κάποιο άλλο όφελος πέρα από τη μείωση του κόστους μετακίνησης μέσω της καταβολής χρηματικού αντιτίμου, εναλλαγής χρήσης του αυτοκινήτου, ή στο εξωτερικό όπου υπάρχουν HOV (High Occupancy Vehicle) η δυνατότητα χρήσης των λωρίδων αυτών.
Το πιο απλό είναι εάν υπάρχουν συνάδελφοι σε μία δουλειά που μένουν κοντά να μοιραστούν τα έξοδα μετακίνησης. Το πιο περίπλοκο είναι η εύρεση συνταξιδιωτών μέσω ειδικών site.
http://www.carpooling.gr/
http://www.pamemazi.gr/Άλλη λύση, στην οποία όμως θέτονται θέματα ασφαλείας είναι η λύση του οτοστόπ. Και ερχόμενος να απαντήσω στο αρχική ερώτηση του Θωμά, να έχω πάρει οτοστοπ και αντίστοιχα έχω κάνει οτοστοπ, πάντα όμως στην επαρχία σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε εναλλακτικό μέσο μετακίνησης. Όλες τις φορές που πήρα κόσμο ήταν άνθρωποι σε μέρη που σε καμία περίπτωση δεν περίμενες να σου κάνουν κακό, ενώ όταν έκανα εγώ οτοστοπ έκρινα ότι τα ρίσκα είναι πολύ μικρά, μπροστά στον ...ποδαρόδρομο.
Για να μη σεντονάρω λοιπόν, οι καιροί είναι ύποπτοι, η εγκληματικότητα αυξάνεται, αλλά εντάξει κοτζάμ μαντράχαλοι είμαστε μπορούμε να κόψουμε φάτσες, οπότε το οτοστοπ το προσφέρουμε και το ζητάμε πάντα με κριτική ματιά αλλά χωρίς να το απορρίπτουμε. Το carpooling, εάν οργανωθεί καλά, είναι πολύ καλό εργαλείο, αλλά το να βρεις ένα τραβελμέιτ για μετακινήσεις κάθε μέρα που να ταιριάζουν τα ωράρια, οι προορισμοί και άλλα δευτερευούσης σημασίας δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.
-
μακαρι να εβρισκα καποιον για carpooling, αλλα θα πρεπει να εχει το ιδιο ωραριο με μενα, να μενουμε κοντα, να δουλευουμε κοντα και πανω απολα να εχουμε σταθερο ωραριο εργασιας χωρις πολλες εκτακτες υπερωριες.
με λιγα λογια ειναι λιγο δυσκολο. παντως εαν εβρισκα καποιον θα το εκανα 100%
-
Kαλη φαση,θα παρακολουθησω την διαδρομη του sv2 με την ιταλιδα και εντελως τυχαια παντα θα ειμαι στο δρομο του
Παντως οπως αναφερθηκε και πριν με την εγκληματικοτητα που υπαρχει ειναι λιγο ρισκο να φορτωσεις καποιον αγνωστο στο αυτοκινητο.Οσο και να τον κοψεις με το ματι δεν μπορεις να ξερεις τι μπορει να σου κανει.Η ποιο καλη λυση ειναι να βρεις καποιον συναδελφο η καποιον γειτονα που να κανετε το ιδιο δρομολογιο.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Όλοι μας πιστεύω ότι έχουμε πάρει άγνωστες κοπελιές όντας φοιτητές με το χρέπι μας.Define exoyme parei.....
-
Έκανα την πρώτη δοκιμή σήμερα με συνάδελφο από τη δουλειά.
Είναι 'κάπως'..... ιδίως αν οδηγείς τόσα χρόνια.
Παρατηρείς τον τρόπο που οδηγεί ο άλλος και κάνεις διάφορες σκέψεις
Οφελος?
Γλύτωσα 15 χιλιόμετρα από το να προστεθούν στα 43300.
Επόμενη προσπάθεια αύριο. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Οφελος?
Επόμενη προσπάθεια αύριο.Το φρενο του συνοδηγου??
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Οφελος?
Γενικότερα το σύνδρομο του συνοδηγού. Με αποκορύφωμα την τρύπα στο χαλάκι που έχεις κάνει με το πόδι, πατόντας το fictional πεντάλ του φρένου...
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Οφελος?
Γενικότερα το σύνδρομο του συνοδηγού. Με αποκορύφωμα την τρύπα στο χαλάκι που έχεις κάνει με το πόδι, πατόντας το fictional πεντάλ του φρένου...
Μπα , όχι.
Εξ αλλου ο συνάδελφος είναι οπαδός της 'ήπιας' μετακίνησης.
Περισσότερο το πόσο διαφορετικό είναι το στυλ οδήγησης και πόσο αυτό μπορεί να επηρρεάζεται από το όχημα. -
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς carpooling για ταξίδια υπεραστικά; Με το αμόρε να είναι Αθήνα, το Αθήνα-Βόλος και πίσω το έχω λιώσει με το ΚΤΕΛ και ψάχνομαι μήπως μπορέσω να γλιτώσω ταλαιπωρία και χρόνο από τα μισητά λεωφορεία. Θέλω να πηγαινοέρχομαι για ΣΚ βδομάδα παραβδομάδα κατά μέσο όρο και με άλλους 2 στο αυτοκίνητό μου θα γλιτώναμε χρήματα ακόμη και σε σχέση με το ΚΤΕΛ.
Έχετε δουλέψει κάποιο από τα παραπάνω sites που παρατίθενται για carpooling; -
έχει ήδη ξεκινησει πρόγραμμα στο ΕΜΠ από σταθμό Κατεχάκι μέχρι Μηχ μηχ...
στο μάθημα της εργονομίας υπήρχε θέμα για την βελτίωση της λειτουργίας του καρπουλινγκ... -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Όλοι μας πιστεύω ότι έχουμε πάρει άγνωστες κοπελιές όντας φοιτητές με το χρέπι μας.
Define exoyme parei.....
Εδώ γιατί καθυστέρησα να απαντήσω ένα χρόνο Μα με το αμάξι φυσικά, είμαι λίγο φλώρος για να πηγαίνω με κοπέλες που δεν έχω φάει μπόλικη παντόφλα πιο πριν ( ^ 2 )
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς carpooling για ταξίδια υπεραστικά; Με το αμόρε να είναι Αθήνα, το Αθήνα-Βόλος και πίσω το έχω λιώσει με το ΚΤΕΛ και ψάχνομαι μήπως μπορέσω να γλιτώσω ταλαιπωρία και χρόνο από τα μισητά λεωφορεία. Θέλω να πηγαινοέρχομαι για ΣΚ βδομάδα παραβδομάδα κατά μέσο όρο και με άλλους 2 στο αυτοκίνητό μου θα γλιτώναμε χρήματα ακόμη και σε σχέση με το ΚΤΕΛ.
Έχετε δουλέψει κάποιο από τα παραπάνω sites που παρατίθενται για carpooling;Όχι άλλα δούλεψε τα εσύ και γράψε μας εντυπώσεις!! Πάντως πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας μέσω των site αλλά μου φαίνεται πραγματικά απίθανό να βρεις συνταξιδιώτη που να ταιριάζεται σε ώρες και μέρες για τόσο μακρινό προορισμό. Αλλά εάν ήμουν βολιώτης όπως εσύ θα κόλλαγα κανένα αφισάκι στο πανεπιστήμιο του Βόλου (δεν έχει κατιτίς εκεί?) και θα αναζητούσα ένα μαμάκια αθηναίο που θα νοσταλγούσε τον κυριακάτικό σπιτικό μουσακά...
Αγάπαμε ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας πάντως γιατί στην Ε.Ο. τρώει τα υπόλοιπα ΚΤΕΛ
Σήμερα παρεπιπτόντως πήρα και μία γιαγιά έκανε οτοστοπ, μετά από 2-3 χρονάκια αποχής από το ζμπορ και σε όλη τη διαδρομή με ζάλισε με τα σταυροκοπήματα της . Σίγουρα απείχε πολύ από το καυτό δίδυμο πιπινιών που είχα χτυπήσει την τελευταία φορά αλλά όταν παίρνεις κάποιον σε ότοστοπ πάντα νιώθεις μία περίεργη ευφορία. Όταν σε παιρνουν εσένα δε, απλά λύτρωση γιατί γλιτώνεις από μπόλικο περπάτημα ή ακριβό ταξί. Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!
-
Εγώ άγνωστο δεν βάζω, ούτε άγνωστη έχω βάλει και δεν σκοπεύω.
Δεν υπάρχει μέρος ασφαλές. Παλιά σε επαρχία στη μέση του πουθενά τη στήνανε ομάδες που βάζαν έναν να κάνει ωτοστόπ και μόλις σταμάταγες σου επιτίθεντο. Άλλη περίπτωση είναι με ψεύτικο παπά ή ψεύτικο αστυνόμο....
Συνάδελφο ακόμα και όχι γνωστό (δηλαδή να ξέρω τη φάτσα του αλλά να μην έχουμε πάρε δώσε) δεν θα είχα πρόβλημα.
Το δύσκολο είναι να ταιριάξουν και οι ώρες και η κατεύθυνση. Αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κανείς. -
Προσωπικα το εχω χρησιμοιποιησει πολλες φορες οταν κατεβαινα στον αδερφο στο παρισι.
Εστελνα mail σε μια mailing list που χρησιμοποιουμε οι ξενοι φοιτητες για διαφορα και παντα ειχα κοσμο να ερχεται. Μαλιστα ειχα και καποιους τακτικους πελατες απο ενα σημειο και περα τους οποιους ειχα σε λιστα προτεραιοτηταςM αυτο τον τροπο το ταξιδι κοστιζε 30-40€ αντι για 140...
-
Ποσους επιβατες επαιρνες και ποσο τους κοστιζε; Θα μπορουσες να βγαλεις και κερδος...
-
2-3, το κοστος ηταν 140€ χοντρικα. Κερδος δε γουσταρα να βγαζω, αν κ με τις υπηρεσιες που προσεφεα θα επρεπε
Carpooling στην Ελλαδα