-
Εγώ η μόνη ομοιότητα που βλέπω μεταξύ 4C και Elise είναι στο προφίλ κι αυτό μόνο και μόνο λόγω τυπολογίας μηχανικών μερών. Κατά τα άλλα μέρα με τη νύχτα. Επίσης η 4C φαίνεται και πρέπει να είναι πολύ πιο ογκώδης από τη μικροκαμωμένη Elise...τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό θα φανεί στο χειροκρότημα. Την Elise πάντως δεν νομίζω να την φτάνει γιατί στο gruppo δεν δείχνουν διάθεση να φτιάχνουν τόσο απόλυτα αυτοκίνητα εκτός κι αν φέρουν το αλογάκι μπροστά...
-
Τι σημαίνει τυπολογία?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ η μόνη ομοιότητα που βλέπω μεταξύ 4C και Elise είναι στο προφίλ κι αυτό μόνο και μόνο λόγω τυπολογίας μηχανικών μερών. Κατά τα άλλα μέρα με τη νύχτα. Επίσης η 4C φαίνεται και πρέπει να είναι πολύ πιο ογκώδης από τη μικροκαμωμένη Elise...τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό θα φανεί στο χειροκρότημα. Την Elise πάντως δεν νομίζω να την φτάνει γιατί στο gruppo δεν δείχνουν διάθεση να φτιάχνουν τόσο απόλυτα αυτοκίνητα εκτός κι αν φέρουν το αλογάκι μπροστά...E εάν της μοιάζει στο προφίλ, της μοιάζει και ενφάς, τι μένει;; Η πίσω όψη;;;
Για όλα τα άλλα specs, προφανώς και δεν ξέρουμε κάτι σίγουρο.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι σημαίνει τυπολογία?Το 'που' έχει 'τι'.
E εάν της μοιάζει στο προφίλ, της μοιάζει και ενφάς, τι μένει;; Η πίσω όψη;;;
Για όλα τα άλλα specs, προφανώς και δεν ξέρουμε κάτι σίγουρο.
Ανφάς δεν βρίσκω καμία ομοιότητα όπως και πίσω.
vs
-
Φώτα 'τριγωνικά'
Θόλοι που μέσα τους είναι τα φώτα
Υαλοκαθαριστήρας
Υπερηψωμένο κεντρικό τμήμα
Σποιλεράκια κάτω δεξιά και αριστερά -
Εξακολουθώ να μην βρίσκω ομοιότητες. Νεα είναι αυτή η Elise? Έχει κυκλοφορήσει? Και πάλι η 4C είναι πολύ πιο ογκώδης και υπερυψωμένη μπροστά, έχει το χαρακτηριστικό για Alfa V στο καπό και τα φανάρια της είναι σαν εξέλιξη αυτών της Mito. Σε προφίλ λογικό είναι να μοιάζουν αφού έχουν το μοτέρ στο ίδιο μέρος. Εμένα πάντως η Elise μου κάνει ίδια με αυτή μπροστά:
-
σαν να αντιπαραθετεις 20χρονο μωρακι με μια 55αρα υπαρβαρη ειναι η Ελιζ με την καλιφορνια...
απο εκει και περα κατσητε να δουμετε πως θα βγει το πραγματικο μοντελο.....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
σαν να αντιπαραθετεις 20χρονο μωρακι με μια 55αρα υπαρβαρη ειναι η Ελιζ με την καλιφορνια...απο εκει και περα κατσητε να δουμετε ΑΝ θα βγει το πραγματικο μοντελο.....
fixed
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
σαν να αντιπαραθετεις 15χρονο βυζανιάρικο με μια 35αρα γυναικάρα ειναι η Ελιζ με την καλιφορνια...απο εκει και περα κατσητε να δουμετε πως θα βγει το πραγματικο μοντελο.....
fixed.
-
Ε αυτό έλειπε να μην είχε μπροστά το σήμα της Alpha
Εγώ εξακολουθώ να τα βλέπω όμοια, αλλά δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτό! Πιθανώς να βγει και πολύ καλύτερο στο τέλος από την μικρή Lotus.
Υ.Γ. Καλά το ότι η california αντέγραψε την Elise είναι πλέον γνωστό.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ε αυτό έλειπε να μην είχε μπροστά το σήμα της AlphaΕγώ εξακολουθώ να τα βλέπω όμοια, αλλά δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτό! Πιθανώς να βγει και πολύ καλύτερο στο τέλος από την μικρή Lotus.
Δεν μιλάω για το θυρεό της ALFA! Μιλάω για τα νεύρα σε σχήμα V στο καπό που είναι χαρακτηριστικό των ALFA ROMEO. Βλ. Mito, 147, 8C κτλ κτλ
@Υ.Γ.
Αφού η California είναι προγενέστερη της Elise MY2011 που λέμε. Τα φανάρια τους και τα καμπυλωτά φτερα είναι ολόιδια πάντως!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ε αυτό έλειπε να μην είχε μπροστά το σήμα της Alpha
Εγώ εξακολουθώ να τα βλέπω όμοια, αλλά δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτό! Πιθανώς να βγει και πολύ καλύτερο στο τέλος από την μικρή Lotus.
Δεν μιλάω για το θυρεό της ALFA! Μιλάω για τα νεύρα σε σχήμα V στο καπό που είναι χαρακτηριστικό των ALFA ROMEO. Βλ. Mito, 147, 8C κτλ κτλ
@Υ.Γ.
Αφού η California είναι προγενέστερη της Elise MY2011 που λέμε. Τα φανάρια τους και τα καμπυλωτά φτερα είναι ολόιδια πάντως!
Καλά και εγώ δεν έλεγα για τον θυρεό, για το όλο καπό έλεγα.
Η California όμως δεν είναι προγενέστερη της Elise S2 (άντε οκ, τα σποιλεράκια τα έκλεψε η Lotus, το άλλο όμως...)
Anyway είμαστε way
Τελικά λέγεται 4C ή 4C GTA?
-
4C σκέτο. Αν και η συγκεκριμένη είναι η μοναδική Alfa αυτή τη στιγμή που δικαιολογεί το Α(llerregita) από το GTA...
-
Εχουν οσες ομοιοτητες θα μπορουσαν να εχουν 2 κεντρομηχανα, χαμηλοβαρα κλπ αυτοκινητα. 2 θεσεις, 2 πορτες, η μηχανη στο κεντρο κλπ
Καμια σχεση δηλαδη
-
Οσοι την εχουν δει απο κοντα, εχουν μεινει με το στομα ετσι...
Ειναι πανεμορφη, ειναι ουσιαστικα ΤΟ αυτοκινητο της φετινης εκθεσης της Γενευης, υποσκελιζοντας σε αμεσο/πρωτο ενδιαφερον την FF και την Aventador!
Το 'κακο' της υποθεσης ειναι οτι το ματ κοκκινο μεταλλικο δειχνει σαν το χρωμα παραγινομενου ροδακινου
(οπως ευστοχα ανεφερε ενας Αγγλος δημοσιογραφος), στις φωτο που βλεπουμε.
Live ομως λενε οτι ειναι απιστευτο, οπως εξισου απιστευτο θα ειναι σε κανονικα...γυαλιστερα μεταλλικα χρωματα που θα βγει.
Κατα τα αλλα, πραγματι υπαρχουν μοιραια -λογω κοινης προσπαθειας για την βελτιστη αεροδυναμικη και απο τους δυο κατασκευαστες- καποιες κοινες σχεδιαστικες λεπτομερειες με την Elise, καθως και τα δυο ειναι
σπορ κεντρομηχανα διθεσια με μηκος στα 4 μετρα. Αυτες ειναι τα μπροστα φτερα και η ενσωματωση των εμπρος προβολεων σε αυτα, οι αεραγωγοι αμεσως μετα τις πορτες και το βαθουλωμα πριν απο αυτους -αν και λιγο ψηλοτερα σε σχεση με την Elise, και τελος τα πισω 'καπουλια'-φτερα, τα οποια ειναι επισης πιο τονισμενα, πιο sexy στην 4C. -
Το οτι τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις είναι έτσι μορφοποιημένα για 'βέλτιστη αεροδυναμική' είναι δικη σου εκτίμιση?
-
προφανως...
Δε βρισκω που ειναι το κακο ΑΝ και ΟΠΩΣ βγει η 4c στο να αντιγραψει καποιες ιδεες απο τη λοτους; (γιατι δε βλεπω ουτε εγω να δανειζεται κατι χτυπητο απο τη λοτους).Μιλαμε ετσι κι αλλιως για τη...Λοτους,οχι για τη huyndai...
-
Πάντως εμένα αυτό το μπουρδοροδοκοκκινο μου αρέσει πολύ!!!
Btw νομίζω ότι η Elose δέν έχει καλή αεροδυναμική, οπότε μάλλον άλλος ο λόγος σχεδιασμού της Alpha κατά αυτόν τον τρόπο.
--
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Πάντως εμένα αυτό το μπουρδοροδοκοκκινο μου αρέσει πολύ!!!Btw νομίζω ότι η Elose δέν έχει καλή αεροδυναμική, οπότε μάλλον άλλος ο λόγος σχεδιασμού της Alpha κατά αυτόν τον τρόπο.
--
Sent from my iPhone using TapatalkAlfa ντε!! Δεν είναι τράπεζα ούτε κανάλι! Θα συμφωνήσω για το χρώμα. Είναι άπαιχτο!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
προφανως...Αρα εμμεσως πλην σαφως εννοεις οτι ΔΕΝ εχει καλη αεροδυναμικη...
Δε βρισκω που ειναι το κακο ΑΝ και ΟΠΩΣ βγει η 4c στο να αντιγραψει καποιες ιδεες απο τη λοτους; (γιατι δε βλεπω ουτε εγω να δανειζεται κατι χτυπητο απο τη λοτους).Μιλαμε ετσι κι αλλιως για τη...Λοτους,οχι για τη huyndai...
Ουτε εγω βρισκω κατι κακο...Απλα τονισα οτι λογω μηχανολογικης διαταξης και μηκος αμαξωματος, ηταν μοιραιο να εχουν
καποιες κοινες επιλογες ως προς στην αεροδυναμικη, και ψυξη κινητηρα. Οποιος καταλαβε, καταλαβε...
Alfa Romeo 4C