-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ποιός σοβαρός οδηγός θα κάνει 80-120 με 4η, 5η και 6η;
με 4η και 5η ειναι αρκετα συνηθισμενο
με 3η κανεις κοντρα
Σιγουρα περι ορεξεως...τι εχεις btw? γτ εχω ενα πασσατ στα 250 αλογα κ κατεβαζω παντα ταχυτητα οταν θελω να προσπερασω η γενικως να επιταχυνω σχετικα γρηγορα.
υπερβολικος..
με το χοντα δηλαδη τι κανεις βαρας κοφτες?
με 250 αλογα πραγματικα δε χρειαζεται καν να περνας τις 3500 για να προσπερνας το 90% των αυτοκινητων στο χαλαρο σου
και αν μου μιλας για εθνικη, απλα βαζεις μια 6η και πας στα διοδια μονο τη βγαζεις ή οταν φτασεις στο προορισμο σου
αντε αμα κολλησεις πισω απο κανα αργο κονβοι βαζεις και καμια 5η..[
σωστος!! -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Eγω νομιζα οτι μιλουσες για 200+ ...Δεν υπάρχουν μόνο τα άλογα, υπάρχει και η ροπή. Το δικό μου έχει υπερ-αρκετή για να επιταχύνω σβέλτα σχεδόν παντού και με οποιαδήποτε σχέση. Φυσικά, αν θέλω πιο γρήγορα, κατεβάζω. Εννοείται δεν συγκρίνω το δικό μου με το δικό σου, αφού είναι πολύ πιο δυνατό.
Με το μπαρδόν κιόλας που λένε ( ) αλλά τι άκυρες μετρήσεις είναι αυτές; Ποιός σοβαρός οδηγός θα κάνει **80-120 με 4η, 5η και 6η; **:slap: Με τέτοιες μετρήσεις βγάζεις φορτηγό ταχύτερο και από F1...
Αν θέλεις να κινηθείς χαλλλλαααρά και οικονομικά ίσως ?
Θα τρελαθούμε τώρα; Χαλαρά είναι να πηγαίνεις στο, ας πούμε, 60%; Αν θέλεις να πιάσεις το 100%, προφανώς κατεβάζεις, το αυτοκίνητο όμως σου επιτρέπει να πας σε τέτοιο ρυθμό εύκολα, όχι σαν διακόπτης 'ή είσαι στο 100%, ή είσαι στο 20%'..
Και τι σχέση έχει η χαλαρή μετακίνηση με τις μετρήσεις ελαστικότητας; Αν θες να πας χαλαρά δε μετράς σε πόση ώρα κάνει 80-120 με 6η και τέρμα γκάζι...
Η ελαστικότητα και οι μετρήσεις της δεν έχουν μόνο να κάνουν με την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση για να πας από την ταχύτητα Α στην Β > Α, έτσι; Αν ήταν έτσι, θα εξαντλούνταν στη μία μέτρηση με τη μικρότερη δυνατή σχέση, ή τέλος πάντων με την πιο αποδοτική για το αυτοκίνητο σχέση. Θα λέγανε 'το Χ αμάξι θέλει 3 δευτερόλεπτα για το 80-120 - τελεία'. Δεν το λένε γιατί προφανώς η οδήγηση δεν έχει πάντα τους ίδιους ρυθμούς.
Δεν είναι η οδήγηση παίδες συνέχεια 'τσίτα', 'μαλλιά' κλπ.. γι αυτό και τα 'τουρμπάκια' κάνουν πάταγο.
-
qsis κατεβαζω ταχυτητα Α) εχουμε κ ενα ηλεκτρικο γκαζι το οποιο δεν απλα...β) εχουμε κ ενα lag.
Για το corsa opc, μην τρελαθουμε κιολας ρε παιδια δεν εχει σχεση με το αστρα το 180αρι , κ σε καμια περιπτωση δεν ειναι απλως σβελτο αυτοκινητο. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τ
@Saligari_Magiko: Τα 2 δέκατα στα 1000 μέτρα μεταφράζονται περίπου σε 10 μέτρα απόσταση. Δεν το λες και μαζί αυτό... Όσο για τις ρεπρίζ, εξαρτάται ποιές θα συγκρίνεις. Σε ρεπρίζ μεσαίων στροφών υπερτερούν τα τούρμπο, σε ρεπρίζ υψηλών τα ατμοσφαιρικά.
Aμφιβάλλω αν υπάρχει τέτοια έννοια σαν την 'ρεπριζ υψηλών' που αναφέρεις... Ρεπριζ σημαίνει επιτάχυνση από ορισμένη (μικρομεσαία) χιλιομετρική ταχύτητα με συγκεκριμένη σχέση στο κιβώτιο.
-
Ρεπρίζ είναι και το 80-110 με 3η, ρεπρίζ και το 80-110 με 4η... καταλαβαίνεις φαντάζομαι τη διαφορά στις στροφές στο ίδιο αυτοκίνητο...
-
Για το corsa opc, μην τρελαθουμε κιολας ρε παιδια δεν εχει σχεση με το αστρα το 180αρι , κ σε καμια περιπτωση δεν ειναι απλως σβελτο αυτοκινητο.[/quote]
το corsa opc ειναι ενα πανεμορφο μικρο gti!!ειναι γρηγορο αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχει τις επιδοσεις που υποσχονται τα 190 αλογα του,ισως λογο οτι δεν ειναι και πολυ ελαφρυ(παθητικη ασφαλεια,εξοπλισμος)ισως οτι εχει lag(πολυ θα ελεγα,πριν τις 3100κοιμαται..)να μην παρεξηγηθω ειναι απο τα κορυφαια!οσο για το αστρα για το ποσο καλα αποδιδει σε αυτο ο 180αρης δεν μπορω να εκφερω γνωμη δεν το εχω οδηγησει αλλα κανω την συγκριση σε σχεση με το opc,ιδιο μοτερ ειναι αν δεν κανω λαθος! -
Νομίζω ότι η ροπή δεν έχει σχέση με την επιτάχυνση (αλλιώς τα τρένα θα ήταν τα πιο γρήγορα) αλλά με την ικανότητα να αυξήσεις την ταχύτητά σου.
Με το πόσο γρήγορα αυξάνεις την ταχύτητά σου (επιτάχυνση δλδ) έχει να κάνει πρωτίστως η ιπποδύναμη (και ωφέλιμη περιοχή στροφών, κλιμάκωση κιβωτίου, βάρος, αεροδυναμική, λάστιχα κλπ αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα).
-
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
Για το corsa opc, μην τρελαθουμε κιολας ρε παιδια δεν εχει σχεση με το αστρα το 180αρι , κ σε καμια περιπτωση δεν ειναι απλως σβελτο αυτοκινητο.το corsa opc ειναι ενα πανεμορφο μικρο gti!!ειναι γρηγορο αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχει τις επιδοσεις που υποσχονται τα 190 αλογα του,ισως λογο οτι δεν ειναι και πολυ ελαφρυ(παθητικη ασφαλεια,εξοπλισμος)ισως οτι εχει lag(πολυ θα ελεγα,πριν τις 3100κοιμαται..)να μην παρεξηγηθω ειναι απο τα κορυφαια!οσο για το αστρα για το ποσο καλα αποδιδει σε αυτο ο 180αρης δεν μπορω να εκφερω γνωμη δεν το εχω οδηγησει αλλα κανω την συγκριση σε σχεση με το opc,ιδιο μοτερ ειναι αν δεν κανω λαθος![/quote]
Το opc είναι ρουκέτα και στο δρόμο δείχνει όλα του τα ατια ...
-
Εγώ στην εθνική με μόλις 155hp με το ζόρι Βάζω 5...
Ακόμα και η 6 τραβάει ικανοποιητικά Απο τα 100 και πάνω ... -
Opel αν θες συνολικά ενα καλύτερο αυτοκίνητο,
αν πάλι οπως πολλοί στο post σε ενδιαφέρουν μόνο οι επιδόσεις ισως το seat -
Ο χρήστης Garus έγραψε:
αν πάλι οπως πολλοί στο post σε ενδιαφέρουν μόνο οι επιδόσεις ισως το seatΌταν λες συνολικά καλύτερο; Σε τι;
-
αν πάλι οπως πολλοί στο post σε ενδιαφέρουν μόνο οι επιδόσεις ισως το seatΌταν λες συνολικά καλύτερο; Σε τι;
Σε όλα πλην των ρεπρίζ με 4η και πάνω και ίσως στην οδήγηση σε στροφές ( ο σύνδεσμος Watt σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι ισάξιος ή και υπερτερεί των πολλαπλών*. Πρέπει να πετύχεις αυλάκι σε στροφή που πας με χίλια).
Σε όλα τα άλλα υπερτερεί. Χώρους, άνεση (το flexride κάνει δουλειά) ομορφιά αλλά και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι κάτω από 10λ και στον δρόμο εξαρτάται. Εύκολα μπορείς να κινηθείς κοντά ή και κάτω από 7,5. Για τα 140 hp μιλάω.*Με τον ημιάκαμπτο ξέρουμε οτι η κίνηση του ενός τροχού επηρεάζει τον άλλον αρνητικά. Με τους πολλαπλούς συνδέσμους, η αρνητική κίνηση του ενός δεν επηρεάζει τον άλλον. Με τον σύνδεσμο watt η αρνητική κίνηση του ενός αντισταθμίζεται από την θετική κίνηση του άλλου (έτσι το κατάλαβα, αν κάνω λάθος διορθώστε με)
-
Ο άξονας Watt είναι μια πανάρχαια εφεύρεση και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τους πολλαπλούς ή τα διπλά ψαλίδια τεχνικώς! Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι εξ' ορισμού ο ημιάκαμπτος δε στρίβει και οι πολλαπλοί στρίβουν ΠΑΝΤΑ καλύτερα καθώς είναι θέμα ρύθμισης. Τρανά παραδείγματα τα Megane RS με τον ημιάκαμπτο και το Ceed με τους πολλαπλούς. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το Leon έχει μια άψογα ρυθμισμένη ανάρτηση πολλαπλών πίσω και ένα κοφτερό μπροστινό σύστημα που του δίνει συνολικά σαφώς ανώτερη συμπεριφορά από το Astra.
Η ομορφιά είναι υποκειμενική. Για την άνεση μάλλον έχεις δίκιο. Σε ασφάλεια όμως που υπολείπεται το Leon? Και για κατανάλωση ας μη μιλήσουμε... το Leon έχει 2-3 λίτρα κάτω λόγω μικρότερου βάρους αλλά και πιο εξελιγμένου μοτέρ.
-
Ο άξονας Watt είναι μια πανάρχαια εφεύρεση και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τους πολλαπλούς ή τα διπλά ψαλίδια τεχνικώς! Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι εξ' ορισμού ο ημιάκαμπτος δε στρίβει και οι πολλαπλοί στρίβουν ΠΑΝΤΑ καλύτερα καθώς είναι θέμα ρύθμισης. Τρανά παραδείγματα τα Megane RS με τον ημιάκαμπτο και το Ceed με τους πολλαπλούς. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το Leon έχει μια άψογα ρυθμισμένη ανάρτηση πολλαπλών πίσω και ένα κοφτερό μπροστινό σύστημα που του δίνει συνολικά σαφώς ανώτερη συμπεριφορά από το Astra.Η ομορφιά είναι υποκειμενική. Για την άνεση μάλλον έχεις δίκιο. Σε ασφάλεια όμως που υπολείπεται το Leon? Και για κατανάλωση ας μη μιλήσουμε... το Leon έχει 2-3 λίτρα κάτω λόγω μικρότερου βάρους αλλά και πιο εξελιγμένου μοτέρ.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... 2=&m3=&m4=
Μιλώντας για εξελιγμένα μοτέρ και κατανάλωση...http://www.theaa.com/allaboutcars/ncap/ ... 2009-11-01
http://www.theaa.com/allaboutcars/ncap/ ... 2005-11-01
http://www.theaa.com/allaboutcars/ncap/ ... jsp?cat=A2
NCAP:crush test -
Τα στοιχεία κατανάλωσης που παραθέτεις από το site των 4Τ, είναι εργοστασιακές τιμές που όπως πάντα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα!
Όσο για το NCAP, 5 πάνω 5 κάτω σιγά τα ωοά. Και τα δύο πεντάστερα είναι. Εξάλλου η ενεργητική ασφάλεια είναι πολύ προτιμότερη της παθητικής!
-
Τα στοιχεία κατανάλωσης που παραθέτεις από το site των 4Τ, είναι εργοστασιακές τιμές που όπως πάντα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα!Όσο για το NCAP, 5 πάνω 5 κάτω σιγά τα ωοά. Και τα δύο πεντάστερα είναι. Εξάλλου η ενεργητική ασφάλεια είναι πολύ προτιμότερη της παθητικής!
Η πραγματικότητα απο τι καθορίζεται; Δηλαδή στα χαρτιά είναι οικονομικότερο το αστρα αλλά στη καθημερινή χρήση οχι;
Υποθετικά μιλώντας,ισχυρίζεσαι οτι το Leon καίει λιγότερο από το αστρα ή βασιζεσαι σε μετρήσεις;;5 πάνω 5 κάτω σε περίπτωση ατυχήματος μπορούν να σώσουν μια ζωή...ειδικά οταν κάποιος ίσως να έχει υπερεκτημίσει την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου του...
-
Σε μετρήσεις βασίζομαι.
Σε ίδιας τεχνολογίας/εποχής αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας (όχι να συγκρίνουμε π.χ. S Class με Aygo) πιο πολύ η τύχη θα σε σώσει παρά η διαφορά στις προδιαγραφές που είναι σχεδόν πανοποιότυπες.
-
Αυτή η σύγκριση είναι πιο σωστή.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=CompareModels&panel=0&m1=5052&m2=6371
Επίσης σημαντικό είναι και αυτό http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=CompareModels&panel=0&m1=5052&m2=6371Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ο σύνδεσμος Watt δεν βοηθάει σημαντικά 2 τροχούς σε σχέση με ανεξάρτητες αναρτήσεις.
-
Στα γρήγορα ...
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12912Και είναι σημαντικά πιο αργό ,κσι καίει παραπάνω ...
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ο σύνδεσμος Watt δεν βοηθάει σημαντικά 2 τροχούς σε σχέση με ανεξάρτητες αναρτήσεις.Γιατί είναι panadol σε κάποιον με σάπιο δόντι.
opel astra 1.4T vs seat leon 1.4 TSI