-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Το θέμα είναι παλιό. Τον ίδιο διάλογο με υπάλληλο της Α.Ο. είχα κάνει πριν από 1+ χρόνο κι επειδή δεν καταλήξαμε πουθενά, έκτοτε όταν θέλω να βάλω 'credits' δίνω πρώτα το e-pass ώστε να μου ανοίξουν τη μπάρα και μετά εμφανίζω τα μονέδος. Και φυσικά πάντα φροντίζω, για να μην έχουμε εντάσεις, να κάνω τη διαδικασία αυτή μετά το πρώτο 'οριακό'.
Onyx...έως και σίγουρα πλήρωσες κανονικά και όχι με την έκπτωση. Είναι γνωστή η π@στιά.+1
Συμφωνώ και με τον χαρακτηρισμό. Γιατί περί π@στιάς πρόκειται.-
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Το οριακό εμφανίζεται στα 11-12 ευρώ.
Υπάρχει η δυνατότητα κάνοντας μια αίτηση στα γραφεία να βλέπεις απο τον υπολογιστή σου πόσες διελέυσεις σου απομένουν.Πως γινεται αυτο?? Θα με ενδιεφερε να βλεπω τις διευλευσεις που κανω
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
. Και φυσικά πάντα φροντίζω, για να μην έχουμε εντάσεις, να κάνω τη διαδικασία αυτή μετά το πρώτο 'οριακό'.Αυτό κάνω και εγώ γιατί δεν λέει καθόλου να πληρώνεις κερατιάτικα χωρίς λόγο
-
Ο χρήστης jdrossos έγραψε:
Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι ότι στην πρώτη χρήση πληρώνεις 25 λεπτά παραπάνω?
Ακριβώς! Το πρόβλημα μου είναι οτί δέν θέλω να τους δίνω 28 λεπτά παραπάνω ενώ δικαιούμαι μειωμένη τιμη! και αν σου φαίνονται λίγα τα 28 λεπτα μπορείς να κανεις τους αναλογους πολλαπλασιασμους!!! Ηδη είναι υπέρογκα τα διόδια τους!!! Και στην τελική δεν θα σωθώ εγώ προσωπικα με τα 28 λεπτά.... η διαφωνια μου έιναι στην ληστρική τους λογική τους που με το έτσι θέλω και παρανόμως προσπαθούν να τα αρπάξουν!!!!
Επειδή είμαι λίγο control freak και με το internet οι δυνατότητες είναι πολλές....
Εδώ είναι το εξτρέ από την 1η μου πληρωμή:
Όπως βλέπεις πλήρωσα τα 20€ στο 'μαγαζί' (στο γραφείο που είναι δίπλα στην είσοδο της Κατεχάκη) μου χρέωσαν άλλα 30€ στην πιστωτική και την ίδια ημέρα αμέσως μετά (περί τα 11 λεπτά) ακολουθώντας τις οδηγίες της υπαλλήλου πήγε στο γκισέ και αντί να δώσω μετρητά έδωσα το μηχανάκι. Όπως βλέπεις η πληρωμή χρεώθηκε 2.35€ και όχι 2.70€ που ήταν τότε. (10 λεπτά αντιστάθμιση για το ΦΠΑ)
Οπότε το θέμα που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι τι ακριβώς δεν έγινε σωστά με το e-pass και σου χρέωσαν κανονική διέλευση. Αυτό γιατί το σύστημα δεν μπορεί να χρεώσει άλλη τιμή στο e-pass (αν μπορούσε ζήτω που καήκαμε).
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ναι, είναι πρόβλημα. Εσένα τι σε πειράζει δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα με τις εξυπνάδες στο forum. Εσύ θα κρίνεις την τσέπη του άλλου;
Μου λες μειωμένη τιμή και την βάζεις αυξημένη. Αν το κάνεις αυτό 5-6 φορές το χρόνο, έχουμε 'κλοπή' 2,4€ το χρόνο από έναν χρήστη. Κάνε το ίδιο πράγμα x 1.000 και έβγαλες 2-3 μηνιάτικα των υπαλλήλων στα διόδια. Αλλά ξέχασα, αυτοί παίρνουν 1ο μισθό 40.000.000€ το μήνα...
Ευχαριστώ.
όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Όπως βλέπεις πλήρωσα τα 20€ στο 'μαγαζί' (στο γραφείο που είναι δίπλα στην είσοδο της Κατεχάκη) μου χρέωσαν άλλα 30€ στην πιστωτική και την ίδια ημέρα αμέσως μετά (περί τα 11 λεπτά) ακολουθώντας τις οδηγίες της υπαλλήλου πήγε στο γκισέ και αντί να δώσω μετρητά έδωσα το μηχανάκι. Όπως βλέπεις η πληρωμή χρεώθηκε 2.35€ και όχι 2.70€ που ήταν τότε. (10 λεπτά αντιστάθμιση για το ΦΠΑ)Οπότε το θέμα που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι τι ακριβώς δεν έγινε σωστά με το e-pass και σου χρέωσαν κανονική διέλευση. Αυτό γιατί το σύστημα δεν μπορεί να χρεώσει άλλη τιμή στο e-pass (αν μπορούσε ζήτω που καήκαμε).
Ισχύει αυτό που γράφεις. Μπορείς άμεσα να περάσεις και να χρεωθεί το epass (άρα τότε 2,35, όχι τα 2,70 της κανονικής χρέωσης).
Στην περίπτωση όμως που πας γιατί δεν έχεις καθόλου χρήματα στο epass χρεώνεσαι την κανονική τιμή. Κατά την άποψη μου πολύ καλά κάνουν και σε χρεώνουν κανονικά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κλασσικοί Έλληνες οι οποίοι το αφήνουν τελευταία στιγμή, φτάνει σε πολύ χαμηλό επίπεδο και τελικά δεν τους επιτρέπει τη διέλευση. Αυτό προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία καθώς αυτός που θα εγκλωβιστεί στη μπάρα γιατί δεν πλήρωσε το epass θα αναγκάσει τους υπόλοιπους να κάνουν όπισθεν (για να βγει) και γενικά να καθυστερούν.
Μου έχει τύχει σε μικρή είσοδο που έχει μια λωρίδα epass να αναγκαστούμε να κάνουμε 7 αυτοκίνητα όπισθεν επειδή κάποιος δεν είχε πληρώσει το epass (επιβεβαιωμένα, τον άκουσα μετά που διαμαρτυρόταν ).
Επίσης δεν θεωρώ ότι είναι τόσο τρομακτικό να έχει κάποιος +10 ευρώ στο epass του για να μην δημιουργεί προβλήματα.Onyx...έως και σίγουρα πλήρωσες κανονικά και όχι με την έκπτωση. Είναι γνωστή η π@στιά.
Δεν ισχύει αυτό. 100% πλήρωσε την τιμή με την έκπτωση. 2,80 γράφει σε κάθε αυτοκίνητο που προσεγγίζει την μπάρα. Αν δώσεις epass στο ταμείο και το περάσει γράφει ΟΡΙΑΚΟ (όπως έγραψε στον onyx) και ανοίγει η μπάρα. Άρα πλήρωσε μέσω του epass και ως εκ τούτου 2,52. Για αυτό και η απόδειξη που του έδωσαν είναι το ποσό με το οποίο γέμισε το epass.
-
To e-pass δεν μπορεί να έχει διαφορετικές χρεώσεις. Όχι γιατί η εταιρεία καίγεται για τη τσέπη μας αλλά γιατί δεν θέλει να μπορούν να κάνουν πουστ@ές οι υπάλληλοι.
Κατά τα αλλά το όλο thread πάει και αυτό στο hall of fame of hoaxes circulating the net....
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Το σύστημα ενημερώνεται αυτόματα. Αυτά που λένε είναι τρίχες. Η ενημέρωση διαρκεί 1-2 s το πολύ. Εξηγώ το πώς το κατάλαβα.
Όχι πάντα. Εμένα ενώ γέμισα Περ. Υμητού, στα διόδια Ελευσίνας δεν με περνούσε.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Το σύστημα ενημερώνεται αυτόματα. Αυτά που λένε είναι τρίχες. Η ενημέρωση διαρκεί 1-2 s το πολύ. Εξηγώ το πώς το κατάλαβα.
Όχι πάντα. Εμένα ενώ γέμισα Περ. Υμητού, στα διόδια Ελευσίνας δεν με περνούσε.
Ενδιαφέρον. Γέμισες στο γκισέ της Περιφερειακής (το γραφειάκι δίπλα στα διόδια) ή στην υπάλληλο στα διόδια (στην πόρτα)?
-
Εαν ηθελαν να ειναι ενταξει, θα επρεπε να να σου στελνουν και μηνημα να σε ειδοποιει.. Π.Χ. στα Εμιρατα οπου περνας ηλεκτρονικα χωρις να σταματας... σου στελνουν μηνηματα στο κινητο για το υπολοιπο... και αν ακομα δε περασεις, εχοντας εξαντλησει τα χρηματα της πιστωσης, εχεις δικαιωμα σε 2 επομενες μερες να βαλεις λεφτα στον λογαριασμο σου χωρις επιπτωσεις... εαν δεν βαλεις τοτε θα πληρωσεις προστιμο οταν πας να περασεις ΚΤΕΟ (ετησια βαση) οποτε βρισκουν ο,τι παραβασεις χρωστας...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εαν ηθελαν να ειναι ενταξει, θα επρεπε να να σου στελνουν και μηνημα να σε ειδοποιει.. Π.Χ. στα Εμιρατα οπου περνας ηλεκτρονικα χωρις να σταματας... σου στελνουν μηνηματα στο κινητο για το υπολοιπο... και αν ακομα δε περασεις, εχοντας εξαντλησει τα χρηματα της πιστωσης, εχεις δικαιωμα σε 2 επομενες μερες να βαλεις λεφτα στον λογαριασμο σου χωρις επιπτωσεις... εαν δεν βαλεις τοτε θα πληρωσεις προστιμο οταν πας να περασεις ΚΤΕΟ (ετησια βαση) οποτε βρισκουν ο,τι παραβασεις χρωστας...[funny mode] οουυυ οουυ αντίχριστε..... να πληρώνω πρόστιμο γιατί δεν πλήρωσα το βλεμυρό ιδιώτη που μου πίνει το αίμα οοουυυ οοουυυ.... [/funny mode]
Στο σοβαρό τώρα. Ότι με βρίσκεις αντίθετο τι να πω? Αλλά στην Ελλάδα ας κάνουν πρώτα τα ΚΤΕΟ τη δουλειά τους και μετά ας δούμε πως θα εξασφαλίσουμε την πληρωμή των προστίμων.
-
Εαν ηθελαν να ειναι ενταξει, θα επρεπε να να σου στελνουν και μηνημα να σε ειδοποιει.. Π.Χ. στα Εμιρατα οπου περνας ηλεκτρονικα χωρις να σταματας... σου στελνουν μηνηματα στο κινητο για το υπολοιπο... και αν ακομα δε περασεις, εχοντας εξαντλησει τα χρηματα της πιστωσης, εχεις δικαιωμα σε 2 επομενες μερες να βαλεις λεφτα στον λογαριασμο σου χωρις επιπτωσεις... εαν δεν βαλεις τοτε θα πληρωσεις προστιμο οταν πας να περασεις ΚΤΕΟ (ετησια βαση) οποτε βρισκουν ο,τι παραβασεις χρωστας...
[funny mode] οουυυ οουυ αντίχριστε..... να πληρώνω πρόστιμο γιατί δεν πλήρωσα το βλεμυρό ιδιώτη που μου πίνει το αίμα οοουυυ οοουυυ.... [/funny mode]
Στο σοβαρό τώρα. Ότι με βρίσκεις αντίθετο τι να πω? Αλλά στην Ελλάδα ας κάνουν πρώτα τα ΚΤΕΟ τη δουλειά τους και μετά ας δούμε πως θα εξασφαλίσουμε την πληρωμή των προστίμων.
Στα ΚΤΕΟ= ανανεωση αδειας κυκλοφοριας σε ετησια βαση, αν δεν πληρωσεις δεν παιρνεις την αδεια κυκλοφορειας, τα προστιμα ειναι γενικα και περιεχουν και τις παραβασεις του κωδικα που εχεις κανει και που ηδη σου εχει ερθει μηνημα τι χρωστας οταν τις εχεις κανει στη διαρκεια του ετους... Με εγραψαν για παρκιν και συμπτωματικα περνουσα ΚΤΕΟ σε μιση ωρα.... Το προστιμο ειχε περαστει!! αν και το ειχαν καταγραψει τροχαιοι με λαπτοπ.... σε περιπολικο.
Για σκεφθειτε να το περνουσαν στην Ελλαδα κατ'ευθειαν στις ΔΟΥ!!! για ενημερωτητα....
-
Παιδιά αυτό δεν είναι τίποτα.
Έχετε δοκιμάσει να περάσετε με γυρισμένο το e-pass ανάποδα;
Αντι για OK, γράφει 666. Λέτε να σημαίνει κάτι αυτό; -
Εμένα μου είπαν από ένα Datsun ότι τη διαφορά τη βάζει κρυφά (άρα αφορολόγητα) στην τσέπη του ο ιδιοκτήτης, γιατί κάνει ένα ειδικό κόλπο εκείνη τη στιγμή.
-
Ναι, είναι πρόβλημα. Εσένα τι σε πειράζει δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα με τις εξυπνάδες στο forum. Εσύ θα κρίνεις την τσέπη του άλλου;
Μου λες μειωμένη τιμή και την βάζεις αυξημένη. Αν το κάνεις αυτό 5-6 φορές το χρόνο, έχουμε 'κλοπή' 2,4€ το χρόνο από έναν χρήστη. Κάνε το ίδιο πράγμα x 1.000 και έβγαλες 2-3 μηνιάτικα των υπαλλήλων στα διόδια. Αλλά ξέχασα, αυτοί παίρνουν 1ο μισθό 40.000.000€ το μήνα...
Ευχαριστώ.
όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.....
Την απάντησή σου, την πήρες ήδη:
viewtopic.php?p=2118679#p2118679
Σε αυτό το post, έκανα ό,τι ακριβώς έκανες κι εσύ στο αρχικό. Έκρινα, μπαίνοντας στην τσέπη σου, ότι τα λεφτά τα έχεις και μην μας πρήζεις περισσότερο γιατί:
το όλο thread πάει και αυτό στο hall of fame of hoaxes circulating the net....
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...θα μπορείς να κάνεις προσθήκη μετρηρών από διαδίκτυο, ακόμα και με SMS.
Ευχαριστώ.Εξαιρετική ιδέα που προφανώς δεν τους συμφέρει ή ενδιαφέρει, δεν πιστεύω ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και ισχύει σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα θα κέρδιζαν χρόνο για τους υπαλλήλους τους. Έχω όρεξη εγώ όποτε θέλω γέμισμα να στήνομαι στην ουρά για την αποφυγή της οποίας ακριβώς πήρα το παπαράκι σας;;; Δεν είναι ειρωνεία; Δεν είναι κοροϊδία;
Παρακαλώ!Μπορεί να εφαρμοστεί άνετα, με χρέωση της πιστωτικής όπως κάνεις αγορές από το διαδίκτυο ή με χρέωση του λογαριασμού του κινητού, όπως συμβαίνει με αγορές εφαρμογών από καταστήματα που πουλάνε εφαρμογές για κινητά (βλ. ovi, app store κτλ). Βέβαια, όταν έρθει η ώρα για τέτοια συζήτηση, οι 'μηχανικοί' θα λένε ότι αυτά τα συστήματα δε δουλεύουν, ότι δεν υπάρχουν, ότι θα χρειαστεί να βρουν admin με 40.000.000.000€ μισθό την ημέρα για να συντηρεί το σύστημα κτλ, ώστε, να μην αλλάξει κάτι από τα ήδη γνωστά και προσοδοφόρα τους.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Το οριακό εμφανίζεται στα 11-12 ευρώ.
Υπάρχει η δυνατότητα κάνοντας μια αίτηση στα γραφεία να βλέπεις απο τον υπολογιστή σου πόσες διελέυσεις σου απομένουν.Νομίζω τώρα γίνεται αυτόματα αυτό που γράφεις. Σε εμένα δηλαδή, έγινε αυτόματα. Μπαίνεις, φτιάχνεις λογαριασμό και τα κοιτάς από το PC. Δε χρειάζεται αίτηση στο γραφείο, απλά όταν παίρνεις το e-pass σου ζητάνε mail. Το δίνεις και εκεί σου έρχεται ένα mail που σου λέει σε ενεργοποιήσαμε (δηλαδή το e-pass υπάρχει στο σύστημά μας), πήγαινε να βάλεις λεφτά και μπες αν θες να κάνεις και λογαριασμό στο site της εταιρείας.
Ευχαριστώ.
-
To e-pass δεν μπορεί να έχει διαφορετικές χρεώσεις. Όχι γιατί η εταιρεία καίγεται για τη τσέπη μας αλλά γιατί δεν θέλει να μπορούν να κάνουν πουστ@ές οι υπάλληλοι.Κατά τα αλλά το όλο thread πάει και αυτό στο hall of fame of hoaxes circulating the net....
Μα δεν έχει το e-pass διαφορετικές χρεώσεις. Δίνεις στον υπάλληλο Χ € και αυτός κάνει το εξής:
Χ-2,80 € στο e-pass και
2,80 στα διόδια και σου δίνει και απόδειξηΑυτό γίνεται για 2 λόγους:
-
Βάζεις μεν τα λεφτά στα e-pass, αλλά τα συστήματά τους είναι τόσο άχρηστα που δεν έχουν real-time ενημέρωση, αλλά περιμένεις κάποιο διάστημα μέχρι να ενημερωθούν.
-
Το κάνουν γιατί απασχόλησες το υπάλληλο = θα πληρώσεις το κανονικό διόδιο.
Το (1), δεν το πίστευα ότι συμβαίνει γιατί σε εμένα δεν έγινε και πέρασα μέσα σε 1 min από τα διόδια. Βλέπω όμως πως ο skous το αναφέρει ότι του συνέβη αυτή η καθυστέρηση σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Βέβαια, εκεί παίζει και το γεγονός ότι θεωρητικά είναι 2 διαφορετικές εταιρείες, υποτίθεται, και μπορεί να 2 συστήματα να μην ενημερώνονται τόσο γρήγορα. Για σιγουριά, πρέπει η ίδια η εταιρεία να απαντήσει σε πόσο χρόνο γίνεται η ενημέρωση του συστήματός της.
Το (2) έχει μία λογική, αλλά από την άλλη, υπάρχει και η λογική κάποιου που περνάει σχετικά συχνά και καλό είναι να του κάνεις και μία έκπτωση επιπλέον, αν δεν θεωρείς, ως εταιρεία, ότι δεν αξίζει να έχει την αρχική του έκπτωση αφού σου απασχόλησε τον υπάλληλο.
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Παιδιά αυτό δεν είναι τίποτα.
Έχετε δοκιμάσει να περάσετε με γυρισμένο το e-pass ανάποδα;
Αντι για OK, γράφει 666. Λέτε να σημαίνει κάτι αυτό;Όταν το έχεις γυρισμένο ανάποδα, είναι δύσκολο να περάσει γιατί η κεραία κοιτάει στο εσωτερικό του οχήματος και εφόσον είναι παθητικό το σύστημα δεν μπορεί να καταλάβει ότι του στέλνουν κάτι. Τότε, λοιπόν, απλά δεν το ανιχνεύει και ΔΕΝ σε περνάει. Για να βγάλει 666 θα έπρεπε να ανιχνεύει πρώτα παρουσία οχήματος, μετά απουσία χρημάτων και μετά να βγάζει την ένδειξη. Σε συνδυασμό όμως με την πιεζοηλεκτρική λωρίδα, θα μπορούσε να γίνει και αυτό. Και μάλιστα, αν σε δει να περνάς γρήγορα, να βγάζει το 999, δηλαδή το όνομα του Ιησού, σαν ευχή να γλυτώσουν οι άλλοι από την επικίνδυνη οδήγησή σου. Επίσης, αν κάποιος αρνείται να πληρώσει, μπορεί να του βγαίνει ένα κ... δάχτυλο, προσφορά της εταιρείας. Ή ακόμα ακόμα, να σου ανοίγει μια καταπακτή και να σου λέει: δωρεάν δρόμο δε θέλεις; Πάρε μια λακκούβα ΝΑΑΑΑ τώρα. Απεριόριστες δυνατότητες υπάρχουν, αρκεί να έχεις φαντασία και όρεξη.
Ευχαριστώ.
-
Το να περνάς και χωρίς να έχεις λεφτά στο e-pass είναι πολύ πιο ασφαλές από το να φτάνεις να σταματάς και μετά όσοι έρχονται πίσω σου βλαστημώντας να κάνουν όπισθεν κόντρα στην ροή.... Τα στοιχεία σου τα έχουν, θα σε βρουν να σε χρεώσουν και το σχετικό κόκκινο σημάδι θα φανεί οπότε θα ξέρεις ότι τελείωσε. Μιλάω για μια φορά όχι συνέχεις. Ή έστω το οριακό να στο λέει όταν είσαι οριακός δηλαδή σου μένει άλλο ένα πέρασμα. Ή ακόμα καλύτερα να σου δείχνει κάθε φορά πόσα λεφτά σου μένουν να κάνεις το κουμάντο σου (έτσι κάνει το σύστημα εισιτηρίων ΜΜΜ στο Λονδίνο). Το να σου λέει οριακό ενώ έχεις κάμποσα περάσματα ακόμα το κάνουν για να σου κρατάνε κάμποσα ευρώ αιωνίως τα οποία τοκίζουν κλπ.
Το “κόλπο” της “Αττικής Οδού” με τα e-pass !!!!