-
Όταν το είχα δει σε φωτογραφίες είχα πάθει σοκ. Έλεγα ένα φουσκωμένο Focus. Δεν μου έκανε τίποτα.
Το καλοκαίρι είδα ένα μαύρο ST Line στην Καβάλα και από κοντά μου φάνηκε πολύ πιο όμορφο.
Εμένα κλασσικά με χαλάει το ίδιο πράγμα όπως και στα περισσότερα 'SUV'. Δεν υπάρχει προσιτή 4κίνητη έκδοση...
Νομίζω πως αν έπρεπε να πάρω κάτι από αυτή την κατηγορία θα ήταν το CRV AWD Auto 1.5 192ps. Όχι το υβριδικό!
-
Εντάξει μην τρελενομαστε το αμάξι είναι πολύ καλό.
Έχει καλύτερο στήσιμο, ανάρτηση , τιμόνι , από όσα αναφέρεις.
Είναι οικονομικό , έχει γκάζι, είναι τεχνολογικά προηγμένο, έχει ικανοποιητική ποιότητα εσωτερικού καλή εμφάνιση πολύ καλούς χώρους επιβατών μπροστά και πίσω συρομεμα καθίσματα και μεγαλύτερο πολύ χώρο αποσκευών από ολα τα παραπάνω με μπροστά τα καθίσματα.
Έχοντας οδηγήσει όλα αυτά που αναφέρεις στις τρέχουσες εκδόσεις θα πω ότι το Κούγκα μου άρεσε περισσότερο από όλα και με αρκετή διαφορά.
Το Κούγκα έξω πουλά καλά εδώ όχι και ας ψαξουν αυτοί που το πουλάνε τον λόγο.
Όχι, ειναι πολύ καλό, απλά αγγίζει την D για C suv, και υπάρχει μια τάση στην αγορά προς τα μεγάλα B που καλύπτουν πολλές ανάγκες.
Το argument είναι με αυτά που ΘΑ έρθουν, όλα αυτά που ανέφερα αντικαθίστανται από τώρα μέχρι άνοιξη του 21, δηλαδή σε ένα εξάμηνο το Kuga δεν θα είναι καν το καινούργιο της κατηγορίας. Δηλαδή τώρα που είναι ολοκαίνουργιο δεν δημιούργησε την αναμενόμενη αίσθηση στην αγορά, για την επόμενη 5ετια θα χτυπιέται αλύπητα από τους ανταγωνιστές.
Ήδη παρουσιάστηκε το Tuscon και δημιούργησε αίσθηση, περιμένω το καινούργιο Sportage να είναι ακόμη δυνατότερο στην Ελληνική αγορά, το QQ δεν μπορεί να μην κάνει σταθερές πωλήσεις - είναι το Yaris της κατηγορίας, η Renault κάνει όλα τα σωστά πράγματα τελευταία μέχρι κ σωστό Kadjar μπορεί να πετύχει, VAG θα έχει σχεδόν 8(!) μοντέλα που θα παίζουν ανάμεσα στο Kuga (από 4.38 - D κατηγορία) κ βέβαια PSA με τα δικά της που πάνε καλά σε πωλήσεις.
Δύσκολα τα πράγματα..
-
Θα ακολουθήσει η Φορντ την ίδια τακτική με το προηγούμενο μοντέλο μόλις δει ότι βουλιάζει παρατεταμένα σε πωλήσεις τα 600 και 1000 προσφορά θα τα κάνει 1200 και 2000 αντίστοιχα και εκεί θα αρχίσει να παίζει μπάλα.
Τα νέα που θα έρθουν όπως το τουσον που είδαμε όπως το είδαμε στα βίντεο της παρουσίασης θα έχει πάνω από 40000! Αυτό το τουσον που θα κάνει 25000 δεν θα έχει καμία σχέση με την παρουσίαση και ούτε τόσο καινοτόμο θα είναι....
-
Και μη ξεχνάμε ότι έρχεται facelift και στο Duster! Το οποίο αποτελεί το όχημα του λαού πλέον και είναι και αρκετά ικανό εκτός και ευρύχωρο. Εγώ περιμένω πως και πως να δω τι θα βελτιώσουν!
-
Για το duster μη περιμένεις πολλά.. ανασχεδιασμό στα φώτα (ίσως led) και κάποιες λεπτομέρειες. Μακάρι να εκπλήξει ευχάριστα και να προσθέσει και άλλα καλούδια
-
Για τα ταμπούρα πίσω μάλλον θα μπερδεύτηκες.. Δυστυχώς τα νέα μοτέρ 130 και 150 ίππων βενζίνης τα κατήργησαν στο duster. Άστο για άλλο topic για να μη βγαίνουμε off
-
Συμφωνώ απολύτως, θα το παίξει στην τιμή η Ford, αλλά και το να πουλάς φθηνά δεν ειναι καλή εμπορική επιλογή.
Σίγουρα αυτό το Tuscon που είδαμε ήταν τα πάντα όλα full complet, αλλά στα περιοδικά κ βιντεο πάλι τα full complet Kuga είδαμε κ δεν είδα ενθουσιασμό από πουθενά (ειδικό τυπο, youtubers, κοινό).
Εν το μεταξύ το Puma καθόλου εντύπωση δεν μου κάνει, το περίμενα επιβλητικοτερο στο δρόμο και ότι είδα (ήταν κ άσπρα τα περισσότερα), το Juke μπροστά του φαίνεται σχεδιαστικό αριστούργημα, και κανείς δεν μιλάει για αυτό (το έθαψαν με τον ένα κινητήρα)!
-
Για μένα αν βάλουν λεντ φωτα, αλλάξουν την οθόνη να μην έχει το usb από πάνω και περνάνε τα καλώδια μπροστά από την εικόνα και βγάλουν τα ταμπούρα πίσω θα είναι άριστο! Πάντα με δεδομένο την τιμή του στην έκδοση prestige. Τα φώτα ειδικά είναι η μεγάλη του έλλειψη. Τα νέα μοτέρ με τους 130 και 150 ίππους το έκαναν πολύ ελκυστικό.
-
Ναι απλά η διαφορά της παρουσίασης Κούγκα με τουσον είναι ότι στο Φορντ η εμφάνιση του αμαξιού παρουσίασης με ότι βασικο μοντέλο δεν είναι τόσο διαφορετικό στο τουσον όταν θα δούμε την βασική έκδοση σε σχέση με το φύλο θα πέσει κλάμα...
Αυτό το μοντέλο ήταν ένα στοίχημα της χιουνται να δείξει πόσο μεγάλη βιομηχανία είναι.
Της έχουν συρει πολλά για την συντηρητική εμφάνιση την πλαστικουρα και την έλλειψη εξοπλισμού του προηγούμενου και σε αυτό το τερμάτισε με συνέπεια το αμάξι κομπλέ να είναι πλέον πριμιουμ και απλησίαστο. Αυτά για τους κοινούς θνητούς θα έχουν μεγάλη διαφορά έτσι προβλέπω τουλάχιστον.
-
Εν το μεταξύ το Puma καθόλου εντύπωση δεν μου κάνει, το περίμενα επιβλητικοτερο στο δρόμο και ότι είδα (ήταν κ άσπρα τα περισσότερα), το Juke μπροστά του φαίνεται σχεδιαστικό αριστούργημα, και κανείς δεν μιλάει για αυτό (το έθαψαν με τον ένα κινητήρα)!
Γούστα είναι αυτά, το Puma για εμένα είναι πανέμορφο..το Juke απλά βλέπεται (το προηγούμενο δεν βλεπόταν καν), δηλαδή ψιλοχάλια είναι!
-
Dublin wrote:
Γούστα είναι αυτά, το Puma για εμένα είναι πανέμορφο..το Juke απλά βλέπεται (το προηγούμενο δεν βλεπόταν καν), δηλαδή ψιλοχάλια είναι!
Σίγουρα είναι γούστα! Εκείνο το Titanium σα γαλαζακι που έχει μου είχε αρέσει πολύ, τα άσπρα που είδα στο δρομο τελείως αδιάφορα. Δηλαδή τα κατάλαβα από τα led.
Συμφωνούμε ότι το παλιό Juke ήταν τραγελαφος!
Το καινούργιο το είδα συμπαθητικό στο δρόμο, κ μέσα που το είδα μου άρεσε πάρα πολύ (το μέσα του μου άρεσε πιο πολύ από το έξω του!). Μετά το 2008 νομίζω έχει το καλύτερο εσωτερικό της κατηγορίας, βέβαια, σε καλή έκδοση κ αυτό.
Για να δούμε, μετά τα B, από εδώ και πέρα θα είναι η περίοδος των C, θα έχει ενδιαφέρον.
-
342 ευρώ σέρβις Κούγκα στο Μαρούσι! Ο θάνατος της αλεπούς....το τσίμπησα από το fb. Δείτε χρεώσεις εργατωρων 150 ευρώ!
Λάδι από 10 ευρώ το λίτρο 15.60 και μετά του κάνουν 15% έκπτωση. Όπου το πιάσεις κωλοπιασιμο....
-
Εγώ στην 3ετία είχα πληρώσει αρκετά λιγότερα πάντως. Η εργατώρα είναι πολύ φτηνή στα €55/ώρα, σε άλλα μαγαζιά έχει €80-110.
-
Η εργατοωρα είναι πολύ φθηνή 55 +ΦΠΑ δλδ Το οκτάωρο ενός μηχανικού αυτοκινήτου κοστολογειται 545 ευρώ την μέρα , ο υπάλληλος παίρνει τα 45 και το μαγαζί τα υπόλοιπα 500 και το λέμε φθηνό... γιατί όχι... βέβαια ο άνθρωπος πλήρωσε 150 εργατικά συνολικά για ένα σέρβις.
4 μηχανικούς το μαγαζί την μέρα 2000 βγάλε αλλά 45*4=180 με τα ένσημα τους 1800 την μέρα τσέπη ( οκ χωρίς ρεύματα ,γραμματείες φόρους) 1800 Χ 22= 40000 τσέπη το 60% να πηγαίνουν λέμε σε ρεύμα ,γενικά έξοδα , γραμματείς και εφορία μένουν 16000 μόνο από τις εργατωρες που είναι το 45% του παραπάνω τιμολογίου. Αλλά δλδ 20000 από τα αναλώσιμα ανταλλακτικά πάμε σε 36000 τσέπη το μήνα μια καλή αντιπροσωπεία με φουλ δουλειά! Δεν είναι και άσχημα για την κλαψα που ρίχνουν περί κρίσης στην Ελλάδα του 2020....
-
... βέβαια ο άνθρωπος πλήρωσε 150 εργατικά συνολικά για ένα σέρβις.
Είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα ή χρέωση της εργατώρας και το πόσες εργατώρες θα χρεώσουν, μην τα μπερδεύεις. Πλήρωσε πολλά για εργασία, γιατι τον χρεώσαν πολλές εργατώρες. Αλλά €55/ώρα σε εξουσιοδοτημένο, ναι είναι φτηνά...είναι από τις χαμηλότερες χρεώσεις που υπάρχουν. Οιίδιος μηχανικός, στο ίδιο μαγαζί χρεώνεται διαφορετικά εαν δεν είναι Ford και είναι Saab και διαφορετικά (λίγο λιγότερο) εαν είναι Fiat ή Hyundai.
Τώρα όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν κάποιο νόημα στην συζήτηση, γιατί ούτε εσύ, ούτε εγώ ξέρουμε όλα τα μεγέθη, κόστη κλπ. αλλά δεν ενδιαφέρουν κιόλας. Οι χρεώσεις στα εξουσιοδοτημένα είναι συγκεκριμένες και βάσει καταλόγου της μητρικής, εαν δεν μας αρέσει πάμε αλλού, γνωστό είναι αυτό. Ξέρω εξουσιοδοτημένο που κάνει τζίρο €10 εκατ./χρόνο, τι σημαίνει αυτό?
-
Φάνη δεν μπερδεύω τίποτα. Του χρέωσαν 150 εργατικά για ένα σέρβις που συμφωνούμε όλοι ότι είναι υπερβολή.
Θεωρείς ότι τα 550 / ανά οκτάωρο που κοστολογεί στην Ελλάδα τον μηχανικό αυτοκινήτου η Φορντ είναι χαμηλή τιμη....διαφωνώ....τόσο δεν κοστολογούν οι εταιρείες που φτιάχνουν γέφυρες και άλλα έργα υποδομής τους μηχανικούς του Μετσόβιου ( στην Ελλάδα πάντα) ...αλλά σύμφωνα με τις αντιπροσωπείες ο μηχανικός του ΕΠΑΛ κοστίζει πάνω από τον μετσοβιτη...
-
Κοροϊδία ειναι ολες τους. Πανακριβες. Απλα η ρημαδα εγγυηση τους δινει δουλεια.
-
Θεωρείς ότι τα 550 / ανά οκτάωρο που κοστολογεί στην Ελλάδα τον μηχανικό αυτοκινήτου η Φορντ είναι χαμηλή τιμη....διαφωνώ....
Η κοστολόγηση είναι κάτι σχετικό, και εγώ ως σύμβουλος κοστολογούμαι $2000/μέρα από την εταιρεία μου άσχετα εαν ο μισθός που δεν έχει καμία σχέση. Δεν κοστολογούν τον μηχανικό, αλλά την υπηρεσία, για αυτό και η BMW π.χ. χρεώνει €108/ώρα + ΦΠΑ. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό για να πέφτουμε από τα σύνεφα, όλα τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία χρεώνουν από €50/ώρα και πανω εδώ και πολλά χρόνια.
Ο συλλογισμός σου είναι λίγο απλοϊκός, γιατί υπολογίζεις μόνο τα έξοδα μισθοδοσίας του μηχανικού και όχι όλα τα άλλα που πρέπει να πληρωθούν από τα €ΧΧ/ώρα, όπως:
- Τεχν. Σύμβουλοι
- Δντης συνεργείου
- Γραμματεία
- Υπάλληλος ανταλλακτικών
- Υπάλληλος ταμείου
- Λογαριασμοί (ρεύμα, τηλέφωνο, κλπ.)
- Συνεργείο καθαρισμού ή καθαριστές
- Εργοδηγοί
- Αυτοκίνητα αντικατάστασης
- Εκπαίδευση προσωπικού (τα πληρώνουν οι έμποροι, δεν είναι δώρο και κοστίζουν αρκετά χρήματα)
- Δικαιώματα προς τις μητρικές για χρήση software (ετήσια είναι αυτά)
- Εξοπλισμό που είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν από συγκεκριμένους κατασκευαστές
- Εξειδικευμένος εξοπλισμός και εργαλεία/μηχανήματα τα οποία επίσης κοστίζουν αρκετά
Συγνώμη για το εκτός θέματος.
-
Φάνη ωραία τα γράφεις αναλυτικά τα έξοδα. Αν διαβάσεις , τον απλοϊκό μου υπολογισμό , θα δεις ότι έχω υπολογίσει ένα τεράστιο πόσο 60% για αυτά που αναφέρεις για λοιπά έξοδα και εφορία που δεν αναφέρεις πιο πάνω. Μετά από αυτά τα έξοδα είναι τα ποσά που γραφω.
110 ευρώ την ώρα στην bmw χωρίς ΦΠΑ είναι κοστολόγηση Μονάχου! Αν θεωρείς ότι όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα κινούνται σε ρυθμούς Μονάχου τότε να είναι και οι χρεώσεις της bmw τέτοιες....
Εγώ από την άλλη θα πω ότι οι αντιπρόσωποι ζουν σε εικονική πραγματικότητα χρεώνουν με τιμές ΑΘΗΝΑ 2004 και ποντάρουν στο χαρτί/απειλή της εγγύησης.
-
Καλησπέρα,
είμαι και εγώ κάτοχος Ford Focus diesel 1.5 ecoblue (2019) και σκέφτομαι για το remap της RICA. Έχω διαβάσει αρκετά σχόλια που αφορούν κυρίως το remap στον 1.5 diesel του KUGA. Έχουμε κάποια σχόλια / κριτική για τον diesel του focus ??
Έπισης θα ήθελα να ρωτήσω τα profil οδήγησης (normal, eco, sport) εξακολουθούν να έχουν νόημα μετά το remap ?? Ευχαριστώ
Ford Kuga