-
Έχει χώρους που πλησιάζουν το Kodiaq γιατί έχει και παρόμοιο μήκος και οχι γιατί έχει καμία σουπερ αρχιτεκτονική (κοινώς είναι και περ. 20 εκ μακρύτερο από το tiguan οπότε για κάποιους αυτο είναι μειονέκτημα και όχι πλεονέκτημα)
-
σωστη παρατηρηση και ειναι και εκει που χωλαίνει η παραγραφο της δημησιογράφου. Πραγματι το νεο κουγκα μακρυνε χωρις λογο. Το μικροτερο σουβ/κροσοβερ που εχει ειναι το πουμα που ειναι 4.20! επρεπε το πολυ να εμενε στο προηγουμενο μηκος 4.54 να μην πω οτι επρεπεπ να βαλει ταβανι τα 4.5μ. Αυτοι αντιθετα το πηγαν 4.61 απεχοντας 40 εκ απο το μικροτερο προσπαθωντας να χωθει στην D, ΜΕγαλωσε χωρις ομως αυτο να το βλεπεις στον χωρο αποσκευων και ειναι deal break για οποιον θελει ενα αμαξι για ολα.
-
Το Kuga πλέον είναι πολύ μεγάλο και το Puma κάπως μικρό. Νομίζω οτι υπάρχει χώρος για ένα ακόμα SUV απο τη ford ενδιάμεσα σε διαστάσεις. θα μπορούσε να είναι το επόμενο ecosport
-
Ετσι ακριβως , βλεπεις το πουμα , κουκλακι απο εξω μπαινεις μεσα μπροστα ας πουμε οκ πισω για παιδάκια. Πας στο κουγκα κοιτας τον κωλο του λες ακομα να τελειωσει αυτο το αμαξι? ανοιγεις τον χωρο αποσκευων λες που πηγε ο χωρος?
Φτιαξε ενα σουβ , κουβ οπως θες πες το 4.40Χ1.85Χ1.60 με 500λτ και θα σπασεις ταμεια γιατι θα το κανεις χωρις πλευσεις και με κοφτο τιμόνι...αφου το εχεις ....
-
Εδώ και λίγες μέρες έβαλα το πρόγραμμα της rica και έχοντας κάνει ήδη 2000 χλμ οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Το αυτοκίνητο έγινε σαφώς πιο σβέλτο με ωραίες ρεπρίζ, μεγαλύτερη ευστροφία και γεμάτη απόδοση ψηλά, ακόμα και μετά τις 4.000 στροφές. Δεν έγινε gti βέβαια αλλά πλέον δεν νιώθεις ότι σου λείπει δύναμη. Στην εθνική η έκτη γεμίζει με ρυθμό που πριν γέμιζε η πέμπτη και τα 180 έρχονται σχετικά εύκολα με 4 ενήλικες και φουλ μπαγκάζια έχοντας να δώσει ακόμα. Ταξιδεύει εξαιρετικά άνετα και ξεκούραστα με 150-160 έχοντας απόθεμα δύναμης. Θυμίζω ότι έχω το 1.5 diesel το οποίο πάει από τα 120 άλογα στα 143 και από τα 27 κιλά ροπή στα 33 με το remap. Η αίσθηση που αποκομίζω νομίζω ότι είναι κοντά στα νούμερα που υπόσχεται η rica, δεν έγινε δυναμομέτρηση πριν και μετά. Η κατανάλωση με κανονική οδήγηση είναι ελαφρώς καλύτερη καθότι μπορείς να κινείσαι παντού με μια ταχύτητα πάνω, άρα με χαμηλότερες στροφές. Το πρόγραμμα μπήκε στον γνωστό αντιπρόσωπο της ford λόγω της εγγύησης. Μπορώ να κάνω τα service σε όποια αντιπροσωπεία θέλω αλλά αν εμφανιστεί πρόβλημα το πάω σε αυτούς για να με καλύψουν (ή ελπίζω τουλάχιστον!). Θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις όταν γράψω και άλλα χιλιόμετρα, για την ώρα η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μια πολύ καλή αναβάθμιση για τους ντιζελάτους που επιθυμούν να βελτιώσουν την ενεργητική ασφάλεια με λογικό κόστος και την -έστω και υποσχόμενη- διατήρηση της εργοστασιακής εγγύησης.
oΙ εντυπώσεις συνεχίζουν να είναι θετικές? προφανώς έχεις το προηγούμενο μοντέλο σωστά? για ποιον αντιπρόσωπο λες? ποια η καταναλωση στα 140 με 6η?
-
Η Φορντ γενικά με τους χώρους δε το χει.
Όταν είχε βγάλει πριν λίγο χρονια το φοκους είχε το μικρότερο πορτμπαγκάζ.
Το Κούγκα για το μέγεθος του είχε αστείο πορτμπαγκάζ επισης
-
Το λέω εδώ και ένα χρόνο.
Έχει Fiesta, Fiesta Active, Ecosport, Puma και με προϋποθέσεις Focus και Focus Active έχουν σχεδόν το ιδιο πελατολόγιο, και μετά ξαφνικά πηγαινει στο Kuga στα 4.61..
Έπρεπε το Puma να ήταν 4.30-4.35 περίπου, αλλά φοβήθηκαν μήπως κανιβαλισουν τελείως τις πωλήσεις του Focus, και όποιος δεν τολμά, δεν κερδίζει. Κοτσαραν και το εσωτερικό του Fiesta 2017 για να μην ξεχνάμε από που προερχόμαστε, και έδεσε το γλυκό..
Εδώ η PSA τα πάει μέχρι στιγμής περίφημα στην τοποθέτηση 4 εταιριών, και η Ford δεν μπορεί να τοποθετήσει τα δικά της ούτε για πλάκα.
Χρειαζόταν να μεγαλώσει το ήδη μεγάλο Kuga; καλύτερη χωροταξική διαρρύθμιση ήθελε. Όλα αυτά θα στείλουν κόσμο στα B suv (θα έχει την μεγαλυτερη ποσοστιαία αύξηση) και εκεί η Ford παίζει κατά το ήμισυ..
-
Ή να έκανε ένα ακτιβ φοκους απο την αρχή όχι απλά ψηλωνοντας 2-3 εκ τα ελατήρια.
4.45-1.83-1.55 ώστε να έβγαζε και +400 λτ όταν ο ανταγωνισμός πιάνει+500 σε αυτό το μήκος αφού δεν το έχει θα ήταν άψογο κροσοβερ ( αλλά μετά γιατί να πάρεις το Κούγκα...)
Πολύ καλές διαστάσεις έχει η Χ2 4.36-1.83-1.53 και 470 λτ. Αλλά ποιος έχει τα λεφτά που ζητάει...
-
Ή να έκανε ένα ακτιβ φοκους απο την αρχή όχι απλά ψηλωνοντας 2-3 εκ τα ελατήρια.
4.45-1.83-1.55 ώστε να έβγαζε και +400 λτ όταν ο ανταγωνισμός πιάνει+500 σε αυτό το μήκος αφού δεν το έχει θα ήταν άψογο κροσοβερ ( αλλά μετά γιατί να πάρεις το Κούγκα...)
Πολύ καλές διαστάσεις έχει η Χ2 4.36-1.83-1.53 και 470 λτ. Αλλά ποιος έχει τα λεφτά που ζητάει...
Γι'αυτό βάζω 4.30-35 το Puma, για να έχει και λόγω ύπαρξης το Kuga. 25-30 πόντοι είναι τεράστια διαφορά και αντίστοιχα και 20-30 από τα μικρότερα Εcosport και Fiesta Active.
Το Xceed μάλλον ειναι καλό παράδειγμα δημιουργίας crossover από υπάρχον μοντέλο.
Θέλει δουλίτσα η Ford ακόμη..και επιτέλους να ανανεώσει τα εσωτερικά της..
-
Δεν παίρνεις Ford για το εσωτερικό. Άλλες είναι οι προτεραιότητες της μάρκας. Από κάπου όλοι κόβουν για να δώσουν έμφαση εκεί που ποντάρουν περισσότερο. Τελειότητα σε όλα δεν υπάρχει. Ειδικά σε αυτά τα χρήματα.
Αν κάποιος θέλει το πιο φανταχτερό και λουξ εσωτερικό υπάρχουν καλύτερες επιλογές από Ford.
Εμένα προσωπικά μου φαίνονται αρκετά άνω του μετρίου τα εσωτερικά της και τέλεια σε χρηστικότητα.
-
Προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικό το εσωτερικό τον Ford, πάρα πολύ εργονομικό και αρκετά όμορφο. Πολύ καλύτερο π.χ από Citroen ή VAG με τις οθόνες που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς αυτές. Γούστα όμως είναι αυτά, κάτι καθαρά υποκειμενικό.
-
Και εμένα χωρίς να πετάω την σκούφια μου δεν με χαλάει ωτο εσωτερικό των Φορντ. Εντάξει είναι όλα copy paste αλλά έχουν εργονομία έχουν μειώσει τους άπειρους διακόπτες των προηγούμενων ετών είναι οκ. Στην διαχείριση των χωρών είναι που το χάνουν και κυρίως στις αποσκευές.
-
Και εγώ εδώ να πώ οτι θεωρώ το εσωτερικό των Ford αρκετά ποιοτικό και πολύ τίμιο. Και άκρως εργονομικό. Ας πούμε στο puma δε το θεωρώ μεινονέκτημα που μοιράζεται του Fiesta. Γενικά με τα Ford το dna της εταιρίας ήταν να βγάζει fun to drive μοντέλα παραδοσιακά, με τα χωροταξικά να μην είναι το δυνατό της κομμάτι.
Το θέμα με τη Ford είναι οτι σαν εταιρία στην Ελληνική αγορά μπορεί να σου βγάλει πολύ vfm επιλογές και να λές δε μπορεί κάποιο λάθος έχουν κάνει, ενώ σε άλλες τιμολογήσεις δείχνουν να είναι εκτός πραγματικότητας. Τελευταία πέσανε όλα μαζί.. κορονοιός, νέα μοντέλα, αλλαγή στα ΤΤ. Πιστεύω όλοι το έχουν χάσει και θα χρειαστεί λίγο χρόνος να ξαναωριμάσει η αγορά
-
Στην διαχείριση των χωρών είναι που το χάνουν και κυρίως στις αποσκευές.
Ισχύει, ως ένα βαθμό, αλλά προσωπικά ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό το θέμα. Οι χώροι ήταν το τελευταίο που κοίταζα σε ένα αυτοκίνητο και ειδικάο χώρος αποσκευών, εκτός εαν π.χ είναι όπως στο νεο 208 που πίσω έχει πρόβλημα να κάτσει ο οποιοσδήποτε. Ίσως επειδή είχα αρκετές bmw που παραδοσιακά (ελέω πίσω κίνησης) είχαν άθλιους χώρους για την κατηγορία τους.
-
Kοιτα αν έχεις 2-3 ταυτόχρονα αμάξια δεν σε νοιζουν απαραίτητα οι χώροι αν έχει ένα αμάξι για όλα όμως σε νοιάζουν. Νοιωθω και λίγο @αλακας να έχω ένα αμάξι πχ φοκους 4.40μ και όταν θα χρειαστώ χώρο να βάζω τα μισά πράγματα στο πίσω κάθισμα γιατί δεν μπορεί ο σχεδιαστής να σπάσει το κεφάλι του να βρει χώρους.
Πάρτε τα σχέδια από το καροκ και αντιγράψτε την αναλογία χώρων και τα κόλπα εξοικονόμησης που κάνουν. Δεν νομίζω να χαθεί η οδηγική απόλαυση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα καλοστημενο αμάξι δεν μπορεί να έχει και σωστή εκμετάλλευση χώρων.
Απλά δεν δίνουν σημασία. Σου λέει εγώ δίνω βάρος στο τιμόνι στο σύστημα διεύθυνσης στα ελατήρια κοκ και τους χώρους τους κλείνω λίγο τσατρα πατρα.
-
Όχι τα θέλω ολα. Και αφού κάποιοι σε αυτό το μήκος τα δινουν μπορούν όλοι! Ας ψάξουν να δουν τι κάνει καλά ο άλλος που τα καταφέρνει.
-
Δηλαδή προτιμάτε να έχετε περισσότερο χώρο αποσκευών και λιγότερο για τους επιβάτες;
Ο χώρος του focus είναι αξιοπρεπέστατος αλλά σίγουρα όχι ο μεγαλύτερος. Ολα τα μοντέλα κάπου υποχωρούν. Δεν υπάρχει τέλειο αυτοκίνητο. Αν υπάρχει πάρτε το! Δεν υπάρχει τέλειο μοναδικό αυτοκίνητο. Αν θέλουμε να τα κάνουμε όλα τέλεια θέλουμε πάνω από ένα.
Για όποιον θέλει κάπου κάπου περισσότερο χώρο υπάρχουν λύσεις. Πλέγμα μέχρι την οροφή για φόρτωση πάνω από την εταζερα, κουτί οροφής ή τέλος πάντων αν κάποιος θέλει πολύ χώρο αποσκευών συνέχεια ας πάρει το wagon.
-
Έκανα edit όσο απαντούσες. Διάβασε πάλι πάνω παρακαλώ.
Κανένας δε τα καταφέρνει καλά σε όλα. Όλοι κάπου υποχωρούν. Και μη μου βάλεις ως παράδειγμα το karoq γιατί μπορώ να μιλάω μέχρι αύριο για πράγματα που δε κάνει καλά ως μοναδικό αυτοκίνητο το karoq...
Επιλογές υπάρχουν, διαλέγουμε τι μας βολεύει και τι δεν μας ενδιαφέρει
-
Η Χ2 ας πούμε τα έχει όλα ...αλλά κοστίζει. Καλούς χώρους για 4 άτομα καλό μήκος , καλό χώρο αποσκευών καλό ύψος , και φυσικά είναι bmw με ότι συνεπάγεται στην οδηγική εμπειρία.
Σκέψου είναι κοντύτερη από το φοκους και έχει 100 λτ παραπάνω αποσκευές. Οκ θα έχει μάλλον λίγο χειρότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω αλλά λίγο χειρότερο όχι τραγικές διάφορες.
-
Καλή η Χ2 μόνο που δύσκολα τη λές SUV... Όμορφη,Χαμηλή, σφιχτή, πιο συμμετοχική αλλά λιγότερο άνετη. Πιο δρομίσια απο όλα της κατηγορίας.
Ford Kuga