-
Καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς με Υγεία!!!
-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
Μετά απο έρευνα 5 και πλέων μηνών και με τη σημαντική βοήθεια σας μέσα απο αυτό το νήμα, δηλώνω νέος κάτοχος Ford Kuga St Line Diesel 1.5 manual σε χρώμα Magnetic.
Παρέλαβα σε μια εβδομάδα (ήταν ήδη τελωνισμένο) απο Βελμάρ στο Μαρούσι.Σας παραθέτω τα πρώτα μου ερωτήματα που δεν μπορώ να λύσω ούτε με την 3η ανάγνωση των 260 σελίδων του νήματος!
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω στο αυτοκίνητο το πρώτο διάστημα; Ο πωλητής μου είπε δεν χρειάζεται στρώσιμο.. Εγώ προσέχω απλά να οδηγώ σε χαμηλές στροφές όπως έχω διαβάσει και σε προηγούμενα post.
Όσον αφορά τους χάρτες, το Apple Carplay μέσω IOS12 θα υποστηρίζει και Google Maps, όταν κάνω την σύνδεση έχω μόνο τον ήχο απο το αυτοκίνητο ενώ εμφανίζεται στο SYNC3 μόνο η εφαρμογή Apple maps.. Γνωρίζετε κάτι σχετικά; Πρέπει να κάνω update to SYNC 3 και αν ναι που το βλέπω γιατί στο ETIS δεν μπορώ να δω κάτι σχετικό? Ξέρω για τη διαδικασία ενημέρωσης μέσω USB όπως την έχετε περιγράψει αλλά δεν μπορώ να φτάσω μέχρι το σημείο να δω τι έχω και τι θα πρέπει να έχω σαν version.
Προσπάθησα χθες να δω το version των maps και της εφαρμογής(SYNC) απο το αυτοκίνητο αλλά δεν το βρήκα πουθενά..
Μπορεί κάποιος να μου παραθέσει το link που κάνω register ως ford user γιατί σε αυτό που προσπαθώ δεν αναγνωρίζει το VIN?
Επίσης.. είδα στο ETIS ότι υπάρχει διαθέσιμο update για το Powertrain του αυτοκινήτου.. (Powertrain Control Module) Το έχει κάνει κανείς ή έστω να γνωρίζει τι είναι αυτό και αν πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε;Συγνώμη για τον καταιγισμό αλλά καταλαβαίνετε! More to come
Καλοταξιδο! Τελη κυκλοφοριας ποσα εχει;
-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
Μετά απο έρευνα 5 και πλέων μηνών και με τη σημαντική βοήθεια σας μέσα απο αυτό το νήμα, δηλώνω νέος κάτοχος Ford Kuga St Line Diesel 1.5 manual σε χρώμα Magnetic.
Παρέλαβα σε μια εβδομάδα (ήταν ήδη τελωνισμένο) απο Βελμάρ στο Μαρούσι.Σας παραθέτω τα πρώτα μου ερωτήματα που δεν μπορώ να λύσω ούτε με την 3η ανάγνωση των 260 σελίδων του νήματος!
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω στο αυτοκίνητο το πρώτο διάστημα; Ο πωλητής μου είπε δεν χρειάζεται στρώσιμο.. Εγώ προσέχω απλά να οδηγώ σε χαμηλές στροφές όπως έχω διαβάσει και σε προηγούμενα post.
Όσον αφορά τους χάρτες, το Apple Carplay μέσω IOS12 θα υποστηρίζει και Google Maps, όταν κάνω την σύνδεση έχω μόνο τον ήχο απο το αυτοκίνητο ενώ εμφανίζεται στο SYNC3 μόνο η εφαρμογή Apple maps.. Γνωρίζετε κάτι σχετικά; Πρέπει να κάνω update to SYNC 3 και αν ναι που το βλέπω γιατί στο ETIS δεν μπορώ να δω κάτι σχετικό? Ξέρω για τη διαδικασία ενημέρωσης μέσω USB όπως την έχετε περιγράψει αλλά δεν μπορώ να φτάσω μέχρι το σημείο να δω τι έχω και τι θα πρέπει να έχω σαν version.
Προσπάθησα χθες να δω το version των maps και της εφαρμογής(SYNC) απο το αυτοκίνητο αλλά δεν το βρήκα πουθενά..
Μπορεί κάποιος να μου παραθέσει το link που κάνω register ως ford user γιατί σε αυτό που προσπαθώ δεν αναγνωρίζει το VIN?
Επίσης.. είδα στο ETIS ότι υπάρχει διαθέσιμο update για το Powertrain του αυτοκινήτου.. (Powertrain Control Module) Το έχει κάνει κανείς ή έστω να γνωρίζει τι είναι αυτό και αν πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε;Συγνώμη για τον καταιγισμό αλλά καταλαβαίνετε! More to come
Αναβάθμιση του SYNC από εδώ https://www.ford.co.uk/owner/resources-and-support/sync-bluetooth/update#/ , δεν θελει register, μονο το vin
Την έκδοση του sync την βλέπει από το μενού, νομίζω στις ρυθμίσεις; αμα πας ένα ένα τα μενού θα το βρεις
Το powertrain το έχω κάνει εγώ, δεν είδα καμία διαφορά πριν και μετά.
Για το waze δες μήπως είναι στη 2η σελίδα του carplay -
@Φάνη σε ευχαριστώ και τις ευχές και την μέχρι τώρα βοήθεια στην επιλογή του αυτοκινήτου!
@wantone νομίζω γύρω στα 140 αλλά επιφυλάσσομαι. Άντε να είναι 160 όμως το πολύ. Θα επανέλθω για επιβεβαίωσηΌσον αφορά τo software και τα maps Βρήκα τα versions όλα καλά, Sync 3.0 και Maps F7. Τα υπόλοιπα ερωτήματα παραμένουν.
Ένα πρόβλημα που παρατήρησα είναι ότι με Waze και Google maps ενεργό, όποτε μιλούσε το GPS για οδηγίες σταματούσε το ραδιόφωνο και δεν ξεκινούσε πάλι όπως κάνει με τα Maps της Apple και το navi της FORD το οποίο αξίζει να τονίσω ότι έχει ψευδή αφηγήτρια και δεν λέει το Ρ. Ότι καλύτερο!!!! -
Μιλάει Ελληνικά το Navigation της Ford; Νόμιζα ότι ήταν μόνο στα Αγγλικά, το έχω μόνιμα στο mute όποτε το χρησιμοποιώ.
-
συντοπιτη Infide1 καλημέρα, τώρα είδα την απάντηση σου, ευχαριστώ!
Ελληνικά μιλάει, εκτός αν κάνω τόσο λάθος και ακούω της Apple γιατί και τις 2 φορές το είχα συνδεδεμένο με Carplay. Θα το τσεκάρω και μετά τη δουλειά.
Το carplay δεν νομίζω ότι έχει 2η σελίδα γιατί δεν γεμίζει καλά καλά η πρώτη αλλά θα το τσεκάρω. Γενικά ακόμα το ψάχνω με το Sync και τις οθόνες του, το περίμενα πιο εύκολο αλλά δεν έχω ασχοληθεί πολύ ακόμα λόγω χρόνου. -
Για να σου εμφανίζει το Google Maps στο Apple CarPlay θα πρέπει να έχεις βάλει το iOS12 στο κινητό σου ΚΑΙ μετά να κάνεις update την εφαρμογή στο τηλέφωνο.
-
@wantone 164 είναι τα τέλη
@infide1 έχεις δίκιο αγγλικά είναι το built in Navi
@neurotica thanks! Δεν το είχα κάνει update to google maps, θα το δοκιμάσω -
σε προσφατο ταξιδι στην Αθηνα και καθισμενος στην θεση του συνοδηγου παρατηρησα σε ταχύτητες απο 120 και πανω εναν ενοχλητικο κραδασμο σττο δεξι μου ποδι. λογικα πρεπει να είναι η εξατμιση ε?
-
Δεξιά στο συνοδηγό και εξάτμιση, απίθανο μου φαίνεται, μάλλον θόλος είναι που δεν είναι καλά βιδωμένος, παίζει από τον αέρα, συντονίζει στα 120 και φέρνει τη δόνηση μέσα.
Η εξάτμιση λογικά περνάει από τη μέση, οπότε αν ήταν αυτή, θα την ένιωθες στο αριστερό πόδι στον συνοδηγό.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
σκεφτηκα την εξατμιση επειδη εχει 2 δεξια και αριστερα
-
Όλα καλά, εκανα το Update στα google maps και μου το εμφάνισε κανονικά. Το Waze άφαντο αλλά δεν με απασχολεί και τόσο ! Thanks για την βοήθεια
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μηπως σου χτυπάει αυτό????
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Waze σε iphone παίζει ως sync app, όχι μέσα από το apple car play. Άρα για να το δεις απενεργοποιείς το carplay από το menu του sync3 και συνδέεις το iphone με καλώδιο, πατάς στο εικονίδιο του navigation στο sync3 και πρέπει να σου εμφανίσει επιλογή το waze. αμα googlaρεις sync3 waze θα βρεις και video
-
Ναι το είδα το βίντεο αυτό αλλά διάβασα ότι πλέον θα υποστηρίζεται και από apple CarPlay και έψαχνα να το βρω! ίσως αργότερα ..
-
pelek δεν το κοιταξα απο κατω ακομα δεν ξερω...
-
Το ερώτημα είναι πόσα θα είναι τα τέλη όταν εναρμονιστούν τα ελληνικά τέλη με το WLTP!
-
Το αυτοκίνητο είναι euro 6.2 . Αν αλλάξει ο υπολογισμός των τελών θα αλλάξει οριζόντια όχι μόνο για το Kuga
-
Για φέτος κάποιες χώρες πρόλαβαν την ενσωμάτωση, κάποιες άλλες όχι. Από του χρόνου πρέπει να μελετήσουν όλες τί θα γίνει. Το πτηνό θα το λάβουν εννοείται τα βαρύτερα που έχουν και τις μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις προ-WLTP εποχές.
Εν ολίγοις, βαρύ SUV χωρίς υβριδικότητα και χωρίς CNG, πάει τρελά πάνω.
Δεν θα προχωρούσα σε αγορά πριν αποφασιστούν όλα αυτά.Πολλοί θα πάνε χαρούμενοι να αγοράσουν πιστεύοντας τους απατεώνες και τυχάρπαστους πωλητές που κυνηγούν ένα νούμερο στο φύλλο excel, και θα δούμε τις αντιδράσεις όταν θα μάθουν ότι από 150 ευρώ τέλη στη μετάβαση του 2019, θα πάνε για 500 ευρώ τέλη το 2020.
-
Κάτι έχεις μπερδέψει. Όσα αυτοκίνητα πωλούνται τώρα είναι ήδη εναρμονισμένα με το νέο σύστημα υπολογισμού ρύπων, και επειδή τα τέλη βγαίνουν με βάση τους ρύπους, πληρώνουν και περισσότερα. Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι από πλευράς κράτους. Μάλιστα σε κάποιες χώρες μείωσαν τους πολλαπλασιαστές έτσι ώστε το τελικό ποσό να παραμένει το ίδιο. Στην Ελλάδα το άφησαν όπως ήταν και θα μαζέψουν περισσότερα χρήματα. Οι εταιρίες αυτοκινήτων δεν είναι υποχρεωμένες να επανυπολογίσουν τους ρύπους στα παλαιότερα μοντέλα, άρα δεν μπορούν να βγουν ανανεωμένες καταστάσεις ρύπων για αυτά.
Τα 164 ευρώ τέλη που αναφέρθηκαν για τον 1.5 diesel είναι με βάση τους νέους ρύπους. Όσα πουλήθηκαν μέχρι πριν λίγο καιρό έχουν και θα έχουν 122 ευρώ τέλη.
Τα παραπάνω αν παραμείνουν σταθεροί οι πολλαπλασιαστές. Αν αλλάξουν θα αλλάξουν για όλα τα αυτοκίνητα, και επειδή είναι πολλαπλασιαστές θα επιβαρύνουν περισσότερο αναλογικά τα αυτοκίνητα με τις νέες μετρήσεις.
Οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο είναι λίγες, γιατί όπως έχουμε επανειλημμένα πει, το κράτος θέλει να μαζεύει κάθε χρόνο ένα χ ποσό, και με την αλλαγή των ρύπων ήδη έχει κερδίσει ένα 5%
Ford Kuga