-
Άρα μόνο από τον κατάλογο της Ford;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θέλεις οροφής ή πορτμπαγκαζ?
Εγώ έχω αγοράσει από Autoplus μια της mottez (γαλλική). Είναι για το πορτμπαγκαζ, έχει καλή ποιότητα κατασκευής, την έχω χρησιμοποιήσει για δύο μεγάλα ποδήλατα και έχω κάνει και μεγάλες αποστάσεις χωρίς κανένα θέμα. Αν θέλεις οροφής ξεκινά από τη ford (έχει στα αξεσουάρ του kuga). -
Για πορτ μπαγαζ ψάχνω. Προς το παρόν ένα ποδήλατο αλλά αρκετά βαρύ.
-
Μια χαρά θα σου κάνει. Φαντάσου ότι σε ένα από τα ταξίδια είχα τα ποδήλατα για 1800χλμ. Κανένα θέμα. Το δικό ποδηλατο (με σχάρες και όλα τα παρελκομενα) είναι σχεδόν 14 κιλά.
-
από konmax » 09 Ιούλ 2018 06:44
Καλη εβδομάδα σε όλους,
Αρχικά να πω ένα ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις σας.
Όλα αυτά που διάβασα τα γνωρίζω (πραγματικά έχω διαβάσει 2 φορές όλο το νήμα του Kuga δεν το είπα για πλάκα ). Κάποιος απο εσάς που έχει diesel και κινείται στην πόλη έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα;Θέλω να διαβάσω προσωπικές εμπειρίες γιατί το τι ακούμε όλοι μας είναι γνωστό, εγώ πχ έχω 3 γνωστούς με diesel στην Αθήνα κανείς δεν μου έχει αναφέρει πρόβλημα, το ένα συνεργείο μου λέει όχι μην πάρεις το άλλο μου λέει ναι πάρε diesel.
Δεν θα το σκεφτόμουν αλλά πραγματικά είναι απαραίτητο για εμένα σε μια τέτοια αγορά να έχω το αυτόματο κιβώτιο (το 4Χ4 182HP είναι εκτός συζήτησης).Έχω το 1,5 diesel ST-line από τον Απρίλιο του 2018. Έχω κάνει περίπου 6000 χλμ. Καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες κάνω τουλάχιστον 40km εντός της Αθήνας. Ανα 2 με 3 εβδομάδες κάνω ταξίδι στην επαρχία. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι. Δεν έχει ανάψει ποτέ το λαμπάκι του dpf. Η κατανάλωση που έχω μετρήσει, με 60-70% εντός της Αθήνας και 40-30% σε εθνική είναι από 6,4 έως 6,8 lt/100 km, υπολογισμένα από γέμισμα σε γέμισμα. Έχω δει και 5,95 χωρίς aircondition Από ότι έχω καταλάβει η κατανάλωση επηρεάζεται αξιοσημείωτα από το ac. Επίσης σε ταξίδι προς την Λάρισα μέσω Δομοκού, με την χρήση παράπλευρων δρόμων για την αποφυγή διοδίων, με πάτημα στις ευθείες μέχρι 140~150km και αρκετά γρήγορα στις στροφές της ανηφόρας του Δομοκού, με μέση ωριαία ταχύτητα 94Km είδα κατανάλωση 7,5. Στην επιστροφή απο Εθνική Οδό με μέση ωριαία ταχύτητα 104km και cruise control, μέτρησα 6,88lt. Όλες οι μετρήσεις είναι από γέμισμα σε γέμισμα του ρεζερβουάρ. Επίσης διαπίστωσα ότι μερικές φορές οι μετρήσεις μου ήταν μεγαλύτερες από τις ενδείξεις του αυτοκινήτου έως και 10%.
-
Μια χαρά καταναλώσεις βάσει του στυλ οδήγησης αλλά και των δρόμων που περιγράφεις. Καλό είναι να το παρακολουθείς για μακρά περίοδο και χλμ. Στα 10000 το πολύ θα κάνει reset μόνο του.
-
από SPI_duster » 16 Ιούλ 2018 16:27
Μια χαρά καταναλώσεις βάσει του στυλ οδήγησης αλλά και των δρόμων που περιγράφεις. Καλό είναι να το παρακολουθείς για μακρά περίοδο και χλμ. Στα 10000 το πολύ θα κάνει reset μόνο του.
Νομίζω ότι για το βάρος του είναι καλή η κατανάλωση του. Περίμενα περισσότερο σύμφωνα με αυτά που είχα ακούσει.
-
Η κατανάλωση είναι ένα θέμα πολύ σχετικό. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον οδηγό, τις συνθήκες και τους δρόμους που κινείται ένα αυτοκίνητο κλπ. Εγώ για παράδειγμα κινούμενος με το duster και κυρίως σε ανοικτούς δρόμους (πχ ΑΟ, ΕΟ Αθηνών - Λαμίας) έχω μέση καταναλωση στα 5,8 το πολύ 5,9. Άλλοι με το ίδιο αυτοκίνητο φτάνουν τα 7,5-8 αλλά μπορεί να κινούνται είτε κυρίως στην πόλη ή σε βουνά κλπ. Το ντίζελ μέχρι και τις 2 με 2500 χλδ στροφές είναι πολύ οικονομικό. Αν οι στροφές αρχίζουν να ανεβαίνουν και η τουρμπίνα λειτουργεί για να προλάβει τις διαθέσεις του οδηγού ή τις απαιτήσεις της στιγμής, τότε βλέπω στιγμιαίες στα 24lt/100km
-
Έχει ακούσει κανείς για νέο Powershift κιβώτιο; Μου είπε ένας πωλητής ότι πλέον θα είναι wet clutch αντί για dry που ήταν μέχρι τώρα κτλπ..
Ο ίδιος πωλητής μου είπε ότι η ford συνηθίζει να προσφέρει βελτιωμένες εκδόσεις (απο άποψη εξοπλισμού) όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει το τέλος του κύκλου πώλησης (βλ Kuga?).
Γενικά επειδή δεν τον πολύ εμπιστεύομαι, έχετε ακούσει κάτι απο αυτά;
Χθες ενημερώθηκα τηλεφωνικά απο Σφακιανάκη (δεν αναφέρομαι σε αυτόν πιο πάνω) ότι για τιμές για diesel 1.5 με αυτόματο κιβώτιο θα πρέπει να περιμένουμε καθώς προς το παρόν έχουν μόνο για 2 λιτρο. Ποιος ξέρει άραγε γιατί. -
Ο χρήστης konmax έγραψε:
Χθες ενημερώθηκα τηλεφωνικά απο Σφακιανάκη (δεν αναφέρομαι σε αυτόν πιο πάνω) ότι για τιμές για diesel 1.5 με αυτόματο κιβώτιο θα πρέπει να περιμένουμε καθώς προς το παρόν έχουν μόνο για 2 λιτρο. Ποιος ξέρει άραγε γιατί.Κατά πάσα πιθανότητα (κατά 99.9%) λόγω της αλλαγής των ρύπων.
-
Πιθανότατα λόγω αλλαγης στον υπολογισμό των ρύπων
-
Η λογική αυτό λέει, αλλά γιατί δεν έγινε το ίδιο και για όλα τα υπόλοιπα; Μόνο στο diesel 1.5 με αυτόματο κιβώτιο δεν έχουν τιμή!
-
σ εμια βδομαδα κλεινω χρονο με 15000 (οχι πολλα) με το 1,5 D με το powershift ,και ειμαι σε ψαξιμο για το πρωτο σερβισ,σε μια βελμαρ που εχω παρει μου ειπαν 160 (+10 καρτα καυσαυριων) με λαδια και φιλτρα λαδιου καμπινας... ξερετε αν ολες οι βελμαρ εχουν ιδια τιμη?? η ποια ειναι η ποιο καλη σε εξυπηρετηση...?
-
Βελμαρ στη Μαραθωνος είναι Οκ. Δε νομίζω ότι διαφέρει σημαντικά το κόστος. Άλλωστε το αναγράφει και στο site.
-
Καλησπερα
Πρωτο ταξιδι με το kuga 1,5 diesel powershift
2 ενηλικες και ενα παιδακι και αποσκευες
Το ταξιδι ηταν πειραιας ηγουμενιτσα κι πισω.
Καταναλωση 7,4 με μονιμα ανοικτο το κλιμα.
Ενα θεματακι που αντιμετωπιζω ειναι με την ενδειξη εξωτερικης θερμοκρασιας.
Πρεπει να υπαρχει καποια δυσλειτουργια γτ με πολυ ζεστη εξω εδειχνε 26 βαθμουςSent from my iPhone using Tapatalk
-
εχθες εγινε το πρωτο σερβισ και ξεμπουκωμα στην εθνικη ειδα 200!! σε εναν γκρεμο στην εθνικη!!
λαδια φιλτρο και φιλτρο καμπινας , ρωτησα για αναβαθμιση στο syn3 μου ειπε ο υπευθυνος αν εχει θα γινει ...δεν ειδα καμια αλλαγη οταν το παρελαβα... -
15 χλμ πάνω απο του κατασκευαστή δηλαδή αλλά σε κατηφόρα σωστά;
Στις πόσες στροφές και τι κατανάλωση έγραφε θυμάσαι;
Πόσο πήγε τελικά το service ? -
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Καλησπερα
Πρωτο ταξιδι με το kuga 1,5 diesel powershift
2 ενηλικες και ενα παιδακι και αποσκευες
Το ταξιδι ηταν πειραιας ηγουμενιτσα κι πισω.
Καταναλωση 7,4 με μονιμα ανοικτο το κλιμα.
Ενα θεματακι που αντιμετωπιζω ειναι με την ενδειξη εξωτερικης θερμοκρασιας.
Πρεπει να υπαρχει καποια δυσλειτουργια γτ με πολυ ζεστη εξω εδειχνε 26 βαθμουςSent from my iPhone using Tapatalk
Σήμερα το πρωί 9 η ώρα στον Κηφισό μου έγραφε εξωτερική 29, οπότε μάλλον κάτι τρέχει, εκτός και αν είσαι πολύ ορεινά
-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
15 χλμ πάνω απο του κατασκευαστή δηλαδή αλλά σε κατηφόρα σωστά;
Στις πόσες στροφές και τι κατανάλωση έγραφε θυμάσαι;
Πόσο πήγε τελικά το service ?Βάλε και τα 10-15 του σφάλματος ταχυμέτρου.
-
Με ενημέρωσαν απο Σφακιανάκη ότι το Diesel 1.5 Powershift κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξαναμπεί σε παραγωγή, προφανώς τους είναι ασύμφωρο να συμμορφωθεί με τον νέο κανονισμό/μέτρηση ρύπων (?).
Επομένως είτε ξεχνάω το αυτόματο λόγω έρωτα με το Kuga και παίρνω το ST - Line πετρέλαιο, είτε πάω σε Kia Sportage με αυτόματο κιβώτιο (ή κάποια άλλη πρόταση που να μην ξεπερνάει τα 27.000).
Στον αντίλογο φίλων 'Γιατί να δώσεις τόσα χρήματα και να πάρεις ΚΙΑ ενώ μπορείς να πάρεις Ford' τι απαντάμε;
Ford Kuga