-
Και όμως, τόσο με τη C5 (θυμίζω ~200HP και ~30Kgm) όσο και με το CX7 (~300HP, ~45Kgm) με παρόμοιες ταχύτητες πήγαινα, άντε να πάταγα λίγο παραπάνω το CX7 για να 'σιδερώνω' κάτι X5 και Cayenne που μου κολλάγανε Η C5 είχε την ίδια κατανάλωση, για μικρότερο βάρος, ενώ το CX7 ήταν πολύ πιο κοντά στο 15 από ότι στο 14. Και όπως έγραψα σε άλλο παραδιπλανό thread, τα αντίστοιχα SUV (Tiguan, Ateca, Kodiaq κλπ) με παραπλήσια δύναμη, βάσει Spritmonitor φαίνεται ότι καίνε το ίδιο ή και παραπάνω. Άρα πάει και το 'καίει το πάτο του το Kuga'
Τώρα το AWD σε βενζίνη και πετρέλαιο φαίνεται να καίει αρκετά, και μάλλον ευθύνεται τόσο η 4κίνηση όσο και το -υποχρεωτικό- αυτόματο....
-
To Q5 με πρόγραμμα (άψογα συντηρημένο αλλά με 150Κ χλμ στην πλάτη του), καίει σε μικτές συνθήκες 12.5 και με βαρύ ποδί. Με συνεχή ανοίγματα και άκρως επιθετική οδήγηση φυσικά πάει και 14-15. Οπότε οι καταναλώσεις του Kuga είναι πράγματι υψηλές εφόσον μιλάμε για μείον 500cc/100hp/200kg.
-
Ο χρήστης negro 1980 έγραψε:
Τον λόγο τον ξέρω και εγώ και όλοι λίγο πολύ...εγώ τούς είπα πώς γνωρίζω τον λόγο αλλά Θέλω να τον ακούσω και από το στόμα σάς όταν πήγα να παραλάβω...Βέβαια τι να μού πούνε.Εγώ πληρώνω το αμάξι τού προηγούμενου και ο επόμενος το δικό μού...αν κολλήσουν λίγο οι παραγγελίες,κολλάνε και οί τιμολογησεις...Δεν έχουν σοβαρό αποθεματικό και τα λεφτά σού τα χρησιμοποιούν για να κινούνται,έπεσε και το Πάσχα οπότε καταλαβαίνεις...Πάντως μία συμβουλή, όποιος έχει όλα τα λεφτά για να αγοράσει μην τα δώσει...Ας το πάρει με δάνειο...Έτσι δεν μπορούν να καθυστερήσουν το αμάξι σού...Το θέμα είναι γιατι προχώρησες με αυτό τον έμπορο ενώ λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι θέματα έχει;
Τόσο καλύτερη τιμή σου έκανε; -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
...που σημαινει το αγοραζεις και για τη χαμηλη τη καταναλωση. ειδικα αν ισχυουν και μετα οσα λεει ο αξεντ για καταναλωσεις για αναλογο περιπτερο......Οπότε οι καταναλώσεις του Kuga είναι πράγματι υψηλές εφόσον μιλάμε για μείον 500cc/100hp/200kg.
Ελέγξτε τους συλλογισμούς σας, γιατί δεν στέκουν ειδικά τη στιγμή που έχω γράψει ακριβώς από πάνω
...Και όπως έγραψα σε άλλο παραδιπλανό thread, τα αντίστοιχα SUV (Tiguan, Ateca, Kodiaq κλπ) με παραπλήσια δύναμη, βάσει Spritmonitor φαίνεται ότι καίνε το ίδιο ή και παραπάνω....
-
Για 1.5 150hp 2κινητο δε μιλάμε?
-
Όπως έγραψα και αλλού -δεν θυμάμαι σε ποιο thread- αν κοιτάξουμε πραγματικές καταναλώσεις όπως τις καταγράφουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες στο spritmonitor, σε σύγκριση με άλλα 1400-1600αρια SUV με 150-160 άλογα, 2κίνητα, manual και παραπλήσιο βάρος, δεν είναι τελικά και τόοοοοσο βενζινοβόρο: μέση κατανάλωση Kuga 8.5, ενώ Tiguan 8, Kodiaq 8.4, QQ 8, XTrail 10.2, 3008 8.4, και μόνο στο Ateca φαίνεται να καταγράφουν οι ιδιοκτήτες του πολύ χαμηλή μέση (7,6 ). Άρα αυτά που διαβάζουμε περί 'πίνει βενζίνη', 'χτυπάει 12αρια', 'καίει το πάτο του' και υπόλοιπα παρόμοια τραγελαφικά, δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
...που σημαινει το αγοραζεις και για τη χαμηλη τη καταναλωση. ειδικα αν ισχυουν και μετα οσα λεει ο αξεντ για καταναλωσεις για αναλογο περιπτερο...
...Οπότε οι καταναλώσεις του Kuga είναι πράγματι υψηλές εφόσον μιλάμε για μείον 500cc/100hp/200kg.
Ελέγξτε τους συλλογισμούς σας, γιατί δεν στέκουν ειδικά τη στιγμή που έχω γράψει ακριβώς από πάνω
...Και όπως έγραψα σε άλλο παραδιπλανό thread, τα αντίστοιχα SUV (Tiguan, Ateca, Kodiaq κλπ) με παραπλήσια δύναμη, βάσει Spritmonitor φαίνεται ότι καίνε το ίδιο ή και παραπάνω....
Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα...το κουγκα πιο οικονομικό από το γκρουπ!!!
Εν τω μεταξύ δεν έχει βρεθεί ούτε ένας στην Ελλάδα από το γκρουπ να καίει παραπάνω από το κουγκα αλλά άμα τον άλλο τον συμφέρει το sprintmonitor πάω πάσο.
Μάλλον οι Έλληνες ιδιοκτήτες λένε ψέματα -
Γενικα πολλοι λενε ψεμματα περι καταναλωσεων (και) εκτός φορουμ λες και ειναι 'μαγκιά' το να καις λιγοτερο απο τον χ, οποτε γραφουν νουμερα που οποιος εχει οδηγησει τα χ αμαξια ξερει πως δε στεκουν.
Αλλα τους αφηνεις να πιστευουν οτι εχουν δικιο [emoji14]Τωρα οσο για το kuga συγκεκριμενα προφανως δεν υπαρχει αμαξι που να εχει τα παντα ολα. Δε γινεται να παιρνεις suv σε τετοια τιμη με τετοιο εξοπλισμο και να γκρινιαζεις για την καταναλωση. Παντα κατι κερδιζουμε/χανουμε με τις επιλογες μας.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
...αλλά άμα τον άλλο τον συμφέρει το sprintmonitor πάω πάσο...Με 'συμφέρει' το γερμανικό spritmonitor ?
Όντως 'τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα' να'σαι καλά με αυτά που πετάς κάθε τόσο
Γενικα πολλοι λενε ψεμματα περι καταναλωσεων (και) εκτός φορουμ λες και ειναι 'μαγκιά' το να καις λιγοτερο απο τον χ...
Δηλαδή από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες που καταγράφουν τις καταναλώσεις τους, ΟΛΟΙ που έχουν Kuga ΚΑΙ ΟΛΟΙ που έχουν Tiguan λένε ψέματα, γιατί ΟΛΟΙ αυτοί είχαν μια καούρα να αποδείξουν στα VAG fanboys του 4TF ότι το Kuga είναι πιο οικονομικό, αφού δεν είναι δυνατόν, εμείς εδώ ξέρουμε ότι το Kuga 'καίει το πάτο του'...
Να τα λέτε πιο συχνά παιδιά, έχετε πλάκα
-
Δεν αναφερόμουν συγκεκριμένα σε kuga στην πρωτη μου 'παράγραφο'.
Για το kuga έγραψα μετά, το διευκρίνισα κιόλας!Sent from my iPad using Tapatalk
-
Περα απο τις αγαπες και τις προτιμησεις μας, αν τα βαλεις κατω ολα περιπου στο ιδιο επιπεδο ειναι... το karoq χτυπαει 10αρια , το KIA Sportage, το Tiguan, .... ενα λιτρο , εναμιση πανω κατω δεν νομιζω να αξιζει την συρραξη! Στην τελική ο νας καει 10αρια και βαζει απλη, ο αλλος 9,23662 και βαζει ΧΧΧΧΧΧσουπερ παουερρρρρ στηντελικη τα ιδια.... Ο μονος που δεν καιει και με διαφορα ειναι ο Τεσλας...... ΙΜΟ παντα....
-
Ο χρήστης greemlin έγραψε:
Περα απο τις αγαπες και τις προτιμησεις μας, αν τα βαλεις κατω ολα περιπου στο ιδιο επιπεδο ειναι... το karoq χτυπαει 10αρια , το KIA Sportage, το Tiguan, .... ενα λιτρο , εναμιση πανω κατω δεν νομιζω να αξιζει την συρραξη! Στην τελική ο νας καει 10αρια και βαζει απλη, ο αλλος 9,23662 και βαζει ΧΧΧΧΧΧσουπερ παουερρρρρ στηντελικη τα ιδια.... Ο μονος που δεν καιει και με διαφορα ειναι ο Τεσλας...... ΙΜΟ παντα....[emoji41] στα κιλά αυτά συμφωνώ απόλυτα! Αντέ βάλε με 190, 115κιλα να χορτασω με ένα τυλιχτο.... Η δικιά μου με 2 δαγκωνιες μου δίνει το έξτρα οπότε πάμε στα 3.5 τυλιχτα... [emoji16]
-
Guys τι βάση για κινητο χρησιμοποιείτε στο Kuga? Αναρωτιέμαι αν και κατα ποσο ταιριάζει βάση απο αυτες που πιάνουν πανω στον αεραγωγό... γιατι θέλω να αποφύγω τις βάσεις που βεντουζαρουν στο παρμπρίζ.
-
...αλλά άμα τον άλλο τον συμφέρει το sprintmonitor πάω πάσο...
Με 'συμφέρει' το γερμανικό spritmonitor ?
Όντως 'τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα' να'σαι καλά με αυτά που πετάς κάθε τόσο
Γενικα πολλοι λενε ψεμματα περι καταναλωσεων (και) εκτός φορουμ λες και ειναι 'μαγκιά' το να καις λιγοτερο απο τον χ...
Δηλαδή από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες που καταγράφουν τις καταναλώσεις τους, ΟΛΟΙ που έχουν Kuga ΚΑΙ ΟΛΟΙ που έχουν Tiguan λένε ψέματα, γιατί ΟΛΟΙ αυτοί είχαν μια καούρα να αποδείξουν στα VAG fanboys του 4TF ότι το Kuga είναι πιο οικονομικό, αφού δεν είναι δυνατόν, εμείς εδώ ξέρουμε ότι το Kuga 'καίει το πάτο του'...
Να τα λέτε πιο συχνά παιδιά, έχετε πλάκα
Δες μέσα στο φόρουμ αν υπάρχει ένας από γκρουπ να έχει καταναλώσεις σαν του κουγκα. Δε θα βρεις. Πιο fun από σένα δεν υπάρχει. Το βρήκες και πιο οικονομικό κιόλας και γελάει ο κόσμος. Ελεος
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Guys τι βάση για κινητο χρησιμοποιείτε στο Kuga? Αναρωτιέμαι αν και κατα ποσο ταιριάζει βάση απο αυτες που πιάνουν πανω στον αεραγωγό... γιατι θέλω να αποφύγω τις βάσεις που βεντουζαρουν στο παρμπρίζ.για εμενα, οπως και σε καθε αυτοκινητο, αυτο ειναι το κορυφαιο αφου ειναι εξειδικευμενο για καθε ταμπλο
https://www.broditnederland.nl/contents ... -(854796).html
μαζι με την αναλογη ενεργη/παθητικη βαση για το καθε κινητο
τσιμπημενο, αλλα εξαιρετικο -
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Δεν αναφερόμουν συγκεκριμένα σε kuga στην πρωτη μου 'παράγραφο'.
Για το kuga έγραψα μετά, το διευκρίνισα κιόλας!Sorry my bad, είχα διαβάσει το μαργαριτάρι του troll πιο πριν και ήμουν ελαφρώς προκατειλημμένος
Περα απο τις αγαπες και τις προτιμησεις μας, αν τα βαλεις κατω ολα περιπου στο ιδιο επιπεδο ειναι... το karoq χτυπαει 10αρια , το KIA Sportage, το Tiguan, .... ενα λιτρο , εναμιση πανω κατω δεν νομιζω να αξιζει την συρραξη! Στην τελική ο νας καει 10αρια και βαζει απλη, ο αλλος 9,23662 και βαζει ΧΧΧΧΧΧσουπερ παουερρρρρ στηντελικη τα ιδια.... Ο μονος που δεν καιει και με διαφορα ειναι ο Τεσλας...... ΙΜΟ παντα....
Έτσι, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, περισσότερο για να λένε 'το πιο οικονομικό' στις διαφημίσεις, παρά διαφορές που θα αισθανθείς στη τσέπη σου. Προφανώς το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο, όπως επίσης και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε κινητήρας, και εδώ συνήθως το πιο νέο μοτέρ είναι και πιο οικονομικό.
Πάντως για να το ξέρετε όλοι: το Kuga ΔΕΝ είναι το πιο οικονομικό SUV της κατηγορίας, οπότε αν θέλετε τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση καυσίμων, δεν θα πρέπει να το βάλετε στη κορυφή της λίστας σας
-
Βλεπω στο car ενα λευκο Kuga st-line 2017 προς πωληση απο ιδιωτη.φανης για την ακριβεια...
μηπως ειναι ο ....γνωστος? -
Ο χρήστης lefteris-g έγραψε:
Βλεπω στο car ενα λευκο Kuga st-line 2017 προς πωληση απο ιδιωτη.φανης για την ακριβεια...
μηπως ειναι ο ....γνωστος?Όχι δεν είμαι εγώ. Εγώ έχω το Business σε βενζίνη και όταν το πουλήσω, θα το μάθετε πρώτοι εδώ!
-
χεχεχε
-
Πάντως για να το ξέρετε όλοι: το Kuga ΔΕΝ είναι το πιο οικονομικό SUV της κατηγορίας, οπότε αν θέλετε τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση καυσίμων, δεν θα πρέπει να το βάλετε στη κορυφή της λίστας σαςΔε χρειάζεται να παραδεχτείς κάτι που ξέρει όλος ο κόσμος. Μη ζορίζεσαι. Ανεξάρτητα από τις έρευνες δεν υπάρχει κάτοχος μέσα στη πολη που να έχει κάτω από 10
Ford Kuga