-
Ο χρήστης GaGaKUGA έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα,Αύριο παραλαμβάνω το KUGA ST line 1.5D Magnetic. Το συγκεκριμένο φόρουμ και ειδικά αυτό το νήμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση (ειδικά οι “ Fanis75”& “AMarinos” βοήθησαν αρκετά με τις δημοσιεύσεις τους).
Σήμερα πήγα να το δω στην αντιπροσωπεία και ομολογώ πως ξαφνιάστηκα αρχικά, αφού δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Αναφέρομαι στις μικρές αλλαγές που έχουν γίνει στην έκδοση ST line (ΜΥ18 αν το λέω καλά). Πιο εμφανής στο μάτι αυτή της κόκκινης ραφής στο σαλόνι και το τιμόνι (δε τρελάθηκα μόλις το είδα). Επίσης, έχει αλλάξει το σήμα “ST Line” στο μπροστά φτερό (είναι πλέον πάνω στον αεραγωγό και όχι πάνω από τον αεραγωγό όπως ήταν). Ο πωλητής μου είπε πως έχει αλλάξει και το πίσω φως αλλά δε κατάλαβα κάτι. Αύριο που θα το έχω θα το δω καλύτερα.
Ξέρουμε αν έχουν γίνει άλλες αλλαγές;Ευχαριστώ!
Καλορίζικο!! Ελπίζω να μην σε 'πήρα στο λαιμό μου'
Μόνη διαφορά που βλέπω είναι η κόκκινη ραφή, το έμβλημα ήταν ήδη στον αεραγωγό, ενώ το πάνω πίσω stop ήταν LED, αυτά από πέρσι. Η κόκκινη ραφή μάλλον έγινε για να ευθυγραμμιστεί με τα υπόλοιπα ST-L μοντέλα.
-
Ford Kuga vignale σήμερα στο στενό μου, με πινακίδες leaseplan. Πιθανότατα είναι του συμμαθητή μου που του είχαν δώσει το 3008 πριν κανα χρόνο. Αν τον πετύχω θα ρωτήσω πως του φαίνεται σε σχέση με το 3008. Το χρώμα του πάντως δεν με ενθουσιάζει (αυτό το σαμπανιζέ)
-
Καλησπέρα και από εμένα,Αύριο παραλαμβάνω το KUGA ST line 1.5D Magnetic. Το συγκεκριμένο φόρουμ και ειδικά αυτό το νήμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση (ειδικά οι “ Fanis75”& “AMarinos” βοήθησαν αρκετά με τις δημοσιεύσεις τους).
Σήμερα πήγα να το δω στην αντιπροσωπεία και ομολογώ πως ξαφνιάστηκα αρχικά, αφού δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Αναφέρομαι στις μικρές αλλαγές που έχουν γίνει στην έκδοση ST line (ΜΥ18 αν το λέω καλά). Πιο εμφανής στο μάτι αυτή της κόκκινης ραφής στο σαλόνι και το τιμόνι (δε τρελάθηκα μόλις το είδα). Επίσης, έχει αλλάξει το σήμα “ST Line” στο μπροστά φτερό (είναι πλέον πάνω στον αεραγωγό και όχι πάνω από τον αεραγωγό όπως ήταν). Ο πωλητής μου είπε πως έχει αλλάξει και το πίσω φως αλλά δε κατάλαβα κάτι. Αύριο που θα το έχω θα το δω καλύτερα.
Καλημερα και καλοριζικο... μετα απο ποσο καιτο πηρες???
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
Ο χρήστης apostolis_bjj έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα,
Αύριο παραλαμβάνω το KUGA ST line 1.5D Magnetic. Το συγκεκριμένο φόρουμ και ειδικά αυτό το νήμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση (ειδικά οι “ Fanis75”& “AMarinos” βοήθησαν αρκετά με τις δημοσιεύσεις τους).
Καλημέρα. Σε 10 μέρες
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
Καλησπέρα και από εμένα,
Αύριο παραλαμβάνω το KUGA ST line 1.5D Magnetic. Το συγκεκριμένο φόρουμ και ειδικά αυτό το νήμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση (ειδικά οι “ Fanis75”& “AMarinos” βοήθησαν αρκετά με τις δημοσιεύσεις τους).
Καλημέρα. Σε 10 μέρες
Το ειχαν ετοιμοπαραδοτο φανταζομαι. Εμεις ειμαστε στην αναμονη εδω και 25 μερες σνιφ κλαψ.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα,
Καλορίζικο!! Ελπίζω να μην σε 'πήρα στο λαιμό μου' [emoji38]
Μόνη διαφορά που βλέπω είναι η κόκκινη ραφή, το έμβλημα ήταν ήδη στον αεραγωγό, ενώ το πάνω πίσω stop ήταν LED, αυτά από πέρσι. Η κόκκινη ραφή μάλλον έγινε για να ευθυγραμμιστεί με τα υπόλοιπα ST-L μοντέλα.
Ευχαριστώ! Ελπίζω και εγώ να μη το μετανιώσω
Πρώτες εντυπώσεις πάντως πολύ καλές.Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
Ο χρήστης apostolis_bjj έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα,
Καλημέρα. Σε 10 μέρες
Το ειχαν ετοιμοπαραδοτο φανταζομαι. Εμεις ειμαστε στην αναμονη εδω και 25 μερες σνιφ κλαψ.
Ήταν στο τελωνείο μου είπε. Για την ακρίβεια σε 8 μέρες ήταν έτοιμο (εκτελωνισμός, πινακίδες, προετοιμασία από αντιπροσωπεία / συναγερμός κτλ)
-
Καλησπέρα και από εμένα,
Καλημέρα. Σε 10 μέρες
Ήταν στο τελωνείο μου είπε. Για την ακρίβεια σε 8 μέρες ήταν έτοιμο (εκτελωνισμός, πινακίδες, προετοιμασία από αντιπροσωπεία / συναγερμός κτλ)
Εμενα ειναι καπου εκει εδω και 25 μερες ενω εχω ηδη πινακιδες αδεια και ασφαλεια. Απλα η αντιπροσωπεια με παει απο βδομαδα σε βδομαδα.
-
Καλημέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να συνδεθώ στο φόρουμ. Τελικά κατάφερα και το συνδεσα το sync3, το θέμα το είχε το κινητό μου. Για κάποιον φίλο που ρώτησε το 4κινητο πήρα. Με το κλειδί στο χέρι και το μόνο έξτρα τα θερμαινομενα καθίσματα μου βγήκε 32.700! Μέχρι στιγμής έχω κάνει 400χλμ εαν προλάβω και το στρωσω πριν φυγω Ελλάδα έχω σκοπό για πρόγραμμα και τότε θα σας πω ακριβώς τις διαφορές.
-
Σε συνέχεια των πολύ καλών εντυπώσεων από το 1ο service και το συνεργείο, να πω και ένα αρνητικό.
Προχτές μου άναψε η ένδειξη ότι πρέπει να αλλάξω λάδια!! ....γιατί συμπληρώθηκε 1 χρόνος. προφανώς ξέχασαν να μηδενίσουν την ένδειξη στο συνεργείο. Με 5' ψάξιμο στο youtube και άλλο 1' για να ολοκληρώσω την διαδικασία και το μηδένισα μόνος μου. Αλλά είναι απαράδεκτο μετά από service να μην μηδενίζουν την ένδειξη για το service.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σε συνέχεια των πολύ καλών εντυπώσεων από το 1ο service και το συνεργείο, να πω και ένα αρνητικό.Προχτές μου άναψε η ένδειξη ότι πρέπει να αλλάξω λάδια!! ....γιατί συμπληρώθηκε 1 χρόνος. προφανώς ξέχασαν να μηδενίσουν την ένδειξη στο συνεργείο. Με 5' ψάξιμο στο youtube και άλλο 1' για να ολοκληρώσω την διαδικασία και το μηδένισα μόνος μου. Αλλά είναι απαράδεκτο μετά από service να μην μηδενίζουν την ένδειξη για το service.
Μακάρι να είναι μόνο αυτό που ξεχνάνε στα σέρβις!
-
Κάλεσα πριν λίγο την ford Σφακιανάκης και ζήτησα να μιλήσω με το τεχνικό τμήμα. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να περάσω για να δούμε αν υπάρχει αναβάθμιση για τα modules και ειδικά για το SYNC3.
Ο τεχνικός (δεν συγκράτησα όνομα) με ενημέρωσε ότι αναβάθμιση στα modules ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γίνει εκτός και να λάβει ρητή εντολή από την ford
Ως λόγους μου ανέφερε ότι α. μπορεί η αναβάθμιση να μην κάνει για το συγκεκριμένο module (ναι, αμα δεν ξέρεις τι σου γίνεται), β. ότι μπορεί να καεί ο εγκέφαλος (μάλιστα μου είπε ότι έχει κάψει πολλούς !!!) και γ. ότι η αναβάθμιση μπορεί να δημιουργήσει νέα θέματα (αυτό ας το δεχτούμε)
Δλδ, τον ρωτάω, ούτε στο SYNC3 δεν κάνουν αναβάθμιση; Ούτε σε αυτό μου λέει.
Πολύ ευγενικά του είπα ότι έχω θέμα με το sync 3 και ότι δεν ολοκληρώνει τον έλεγχο για ενημερώσεις. Και ότι νεότερα μοντέλα έχουν αναβάθμιση η οποία λύνει και προβλήματα με τα iphone.
Μου είπε ότι είναι φυσιολογικό να μην ολοκληρώνει το check for updates γιατί ο έλεγχος δεν προορίζεται για την Ελλάδα αλλά για την αγορά της Αμερικής!!! Αλα νταλα της παρασκευής το γάλα που λένε και στο χωριό μου.
Και εκεί μου είπε ότι έχει πελάτη που περιμένει και άμα θέλω να περάσω από εκεί.
Seriously; -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
α. μπορεί η αναβάθμιση να μην κάνει για το συγκεκριμένο module (ναι, αμα δεν ξέρεις τι σου γίνεται)
β. ότι μπορεί να καεί ο εγκέφαλος (μάλιστα μου είπε ότι έχει κάψει πολλούς !!!)
γ. ότι η αναβάθμιση μπορεί να δημιουργήσει νέα θέματα (αυτό ας το δεχτούμε)Με τη σειρά που τα έβαλες
α)
β)
γ)
Τι 'τεχνικός' ήταν ακριβώς ? -
Ζήτησα να μιλήσω με το υπεύθυνο του service. Ήμουν πολύ ευγενικός, και αυτός στην αρχή, μέχρι που άρχισα να του κάνω δύσκολες ερωτήσεις. Εκεί διέκρινα έναν εκνευρισμό. Να πω ότι η συζήτηση δεν κράτησε πάνω από 3 λεπτά, δεν τον έπρηξα στις ερωτήσεις ή κάτι τέτοιο. Απλά τον ρώτησα αν μπορώ να φέρω το αμάξι για τις αναβαθμίσεις και κάτι άλλο που ήθελα.
Το όνομα του μου το είπε αλλά δεν το συγκράτησα ύστερα από αυτά που άκουσα.Αρχίζω και διαπιστώνω αυτό που υποπτευόμουν ήδη. Στα service δεν υπάρχουν άτομα με τις απαραίτητες γνώσεις Η/Υ και την διάθεση να κάτσουν να μάθουν τα διαγνωστικά εργαλεία. Τα βλέπουν όπως βλέπουν οι παππούδες τα καινούργια κινητά, με τρόμο και αποστροφή. Φοβούνται μην κάνουν κάτι λάθος και μετά δεν μπορούν να το διορθώσουν. Δυστυχώς όμως η τεχνολογία προχωράει και δεν γίνεται αλλιώς. Σε BMW για παράδειγμα για να αλλάξεις πίσω τακάκια πρέπει πρώτα να βάλεις το αυτοκίνητο σε κατάσταση 'αλλαγής φρένων'' η οποία απελευθερώνει την πίεση από το πίσω έμβολο για να μπορέσεις να το κάνεις να υποχωρήσει. Αυτοί τι θα κάνουν; Θα βάλουν σκύλα όπως κάναν στα παλιά; και μετά θα βρίζει ο πελάτης την BMW που χάλασαν τα πίσω φρένα μετά από 2 αλλαγές.
-
Αν το ETIS δείχνει ότι υπάρχει αναβάθμιση, σημαίνει ότι (α) ταιριάζει με το version της ECU ή του όποιου εγκεφάλου αφορά, (β) ότι θα γίνει και θα ολοκληρωθεί κανονικά, και (γ) ότι δεν θα χαλάσει κάτι άλλο. Το ότι 'θα καεί', ή το ότι έχουν ήδη 'κάψει πολλούς εγκεφάλους' με απλή αναβάθμιση, ως Μηχανικό Η/Υ που έχω κάνει και μαθήματα ΜΕΚ, μου προκαλεί διάφορα συναισθήματα, κανένα από τα οποία δεν γράφεται/λέγεται δημόσια
Πες ότι βαριέσαι, πες ότι δεν θες να δεσμεύσεις το διαγνωστικό, πες ότι δεν έχεις χρόνο και χώρο, πες στη τελική ότι το διαγνωστικό έλεγξε τα versions και δεν βγάζει κάποιο module που να χρειάζεται αναβάθμιση (παρόλο που φαίνεται στο ETIS) να τα καταλάβω και ίσως να συμφωνήσω κιόλας. Μη λες αυτά όμως, γιατί είναι πιθανό ο πελάτης να ξέρει περισσότερα από σένα, οπότε απλά θα χάσεις ένα πελάτη που δεν θα ξαναπατήσει στο μαγαζί σου....
-
Πάντως και στην Βελμάρ, δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση για αναβάθμιση (μου είπαν διάφορες κουλές δικαιολογίες, παρόμοιες με του Σφακιανάκη)...μάλλον βαριούνται ή δεν θέλουν να κρατάνε κατειλημμένο το διαγνωστικό πολύ ώρα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πάντως και στην Βελμάρ, δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση για αναβάθμιση (μου είπαν διάφορες κουλές δικαιολογίες, παρόμοιες με του Σφακιανάκη)...μάλλον βαριούνται ή δεν θέλουν να κρατάνε κατειλημμένο το διαγνωστικό πολύ ώρα.Είναι ακριβώς το ίδιο που λένε και στο αμερικάνικο και στο αγγλικό forum, δηλαδή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, απλά η Ford δεν κάνει αναβαθμίσεις παρά μόνο αν τους πρήξεις τα @@ ....
-
Οπότε ο μόνος τρόπος είναι να διαβάσεις ποιο ακριβώς πρόβλημα λύνει η αναβάθμιση και να το αναφέρεις ως δικό σου πρόβλημα στο service. Δυστυχώς όμως η ford δεν το γράφει πουθενά.
-
Σε όλες τις εταιρείες έτσι είναι!
Σε ΤΟΥΟΤΑ δεν έχω κάνει πότε αναβάθμιση λογισμικού
Στη Νισσαν δεν έβγαζε ποτέ κάτι και μόνο σε μια ανάκληση ασφαλείας μου είχαν κάνει
Στη BMW ένα εξουσιοδοτημένο (αλλά όχι μεγάλο) συνεργείο μου είπε ότι βλέποντας το VIN υπάρχει μια αναβάθμιση και να πάω να την κάνω εντός εγγύησης, άλλο μεγάλο μου είπε δεν ξέρω κάτι, δεν βλέπω τίποτα από το VIN, αν έχει κάτι θα το δούμε αν συνδέσουμε το αμάξι με το μηχανημα! Το μικρό βέβαια δεν εβγαζε ΚΕΚ που έχω ανάγκη να το πάω γιατί έκλεισε χρόνο.
Οτι να ναι! και με αυτά και με εκείνα θα πάω για την ΚΕΚ στο δικό μου της Τογιότα, να κλείσω και το σερβις του Γιαρις!
Αγνοια και βαρεμάρα μαζί!
Και αυτό με το ότι ξεχνάνε να σβήσουν την ένδειξη των σερβις ή να το περάσουν στο κλειδί το ακούω ολοένα και περισσοτερο για πολλές μάρκες! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σε όλες τις εταιρείες έτσι είναι!Και όμως έχω πολύ χειροπιαστό και σύγχρονο παράδειγμα (Citroen με τη C5 μου), που μου έκαναν έλεγχο και αναβάθμιση, χωρίς καν να με ενημερώσουν (αν το έγραψαν στο τιμολόγιο, για να με χρεώσουν μισή ώρα). Και μιλάμε για αυτοκίνητο 7ετίας, έτσι, όχι κάτι σύγχρονο και super-duper...Και το κατάλαβα επειδή ξαφνικά ψόφησε το αυτοκίνητο, αφού μου έσβησαν το remap
Ford Kuga