-
Δες και το x trail με τα 163 άλογα αν σε ενδιαφέρει ένα αρκετά μεγάλο suv. Η Νισσαν έχει κατεβάσει τη τιμή τραγικά.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης negro 1980 έγραψε:
Καλημέρα και από εμένα....γράφω πρώτη φορά αν και διαβάζω το φόρουμ πολύ καιρό.Είμαι ένα βήμα πρίν την αγορά τού νέου μού αυτοκινήτου μίας και κάτι καλόπαιδα ήθελαν να με ξελαφροσουν λίγο και μού έφαγαν το προηγούμενο.Θέλω βέβαια να κάνω την όσο γίνεται πιο σωστή επιλογή μίας και δουλεύουμε σκληρά για κάποιες οικονομίες.Λοιπόν έχω οδηγήσει τα ακόλουθα αυτοκίνητα.Seat ateca-Hyundai tucson 2 φορές-skoda karoq(πού ήταν και αυτό πού περίμενα πρίν πάρω την τελική μού απόφαση μίας και με είχαν φτιάξει πολύ με τα reviews) και το ford kuga 2 φορές και αυτό.Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σάς για τα πιο πάνω αυτοκίνητα και επίσης να μού πείτε και οι κάτοχοι τού kuga μετά από την χρήση πού έχετε κάνει στο αυτοκίνητο τί εντυπώσεις έχετε.Αντικειμενικά τα υπέρ και τα κατά τού αυτοκινήτου σάς.Τα χρήματα πού διαθέτω είναι 25 -26 χιλιάδες.ΕυχαριστώΞεκινώ με τα άλλα: το Ateca το οδήγησα με τον 1.0 σε Style trim, και ενώ γενικώς ήταν μια χαρά (χώροι, αίσθηση, ακόμα και ο ήχος του κινητήρα) κοπάναγε πολύ πίσω, μια φορά αναπήδησε σε ένα κάτι-σαν-σαμαράκι. Δυστυχώς για το 1.4 που ενδιαφερόμουν η τιμή ξέφευγε αρκετά, χωρίς μάλιστα να έχει στον εξοπλισμό βασικά πράγματα που ήθελα. Πάει αυτό...Το Tucson το είδα μόνο στατικό, και ενώ σαν πακέτο είναι αρκετά καλό, δεν με ενθουσίασε ούτε καν όπως το είδα στην έκθεση, οπότε και δεν ζήτησα να κάνω test drive. Για το Karoq δεν ξέρω περισσότερα, αλλά το Kodiaq το έψαξα και το οδήγησα αρκετά (πήρα δύο μοντέλα για όση ώρα ήθελα, έχω φίλο στην Interauto), εξαιρετικό πακέτο και βγάζει αέρα macho και γενικά επιβολής με τον όγκο του, αλλά και αυτό μου άφησε κακές εντυπώσεις από την πίσω ανάρτηση (και αυτό αναπήδησε 3-4 φορές, και μάλιστα σε διαφορετικές περιπτώσεις). Με το μικρό 1.4 είναι πολύ καλό πακέτο (ή τουλάχιστον ήταν), αλλά με τον EVO ανεβαίνει αρκετά.
Γι'αυτούς και για άλλους λόγους κατέληξα στο Kuga, το οποίο έχει με διαφορά την καλύτερη αίσθηση και πάτημα στο δρόμο, σου λέει συνεχώς τι κάνουν οι τροχοί και η ανάρτηση, ακούει αρκετά καλά και άμεσα στους χειρισμούς, ενώ τα δύο πακέτα με τον 1.5 είναι αχτύπητα, ως προς τιμή και τι προσφέρουν.
Αρνητικά, μερικά που ξέρουν όλοι και μερικά που σου βγαίνουν στη χρήση:
- τσιμπημένη κατανάλωση (το βάζω πρώτο γιατί όλοι μας πρήζουν με την κατανάλωση του Kuga)
- 450lt πορτμπαγκάζ, τη στιγμή που π.χ. το Karoq και το Ateca έχουν μεγαλύτερο
- δεν έχει ambient φωτισμό στους πίσω επιβάτες, ούτε φωτισμό οροφής για το μοχλό ταχυτήτων και την κεντρική κονσόλα
- δεν έχει μοχλούς ανάκλισης της πίσω πλάτης μέσα από το πορτμπαγκάζ
- έχει μόνο δύο θέσεις του πίσω καθίσματος, όρθια και ριχτή
- ακόμα και στο ST-Line ή το Vignalle, έχει μερικές ελλείψεις (ή μάλλον διαφοροποιήσεις) εξοπλισμού που μόνο επίτηδες μπορεί να έχουν γίνει, π.χ. οι πίσω πόρτες στο ST-Line φαίνεται να έχουν έρθει από το Trend (αν υπήρχε Trend).
Ότι άλλο θες, ρωτάς
-
Ευχαριστώ πολύ Amarinos.Όντως το Kodiak είναι πολύ ωραίο αλλά νομίζω πώς αξίζει μόνο στους δυλιτρους κινητήρες πετρελαίου και μόνο αν έχεις μεγάλη οικογένεια.Αυτό πού ήθελα να σε ρωτήσω(γιατί από ότι κατάλαβα έχεις το kuga 1.5 βενζίνη)είναι αν με το αμάξι κάνεις άνετο ταξίδι 3 άτομα και με πολλά μπαγκάζια;Έχει αρκετή δύναμη για να σε πάει ξεκούραστα ένα ταξίδι 3-4 ώρες;Μού φάνηκε λίγο βαρύ στο τεστ ντραιβ αν και δεν είχα δρόμο ανοιχτό να το δοκιμάσω...Πάντως αν ενδιαφέρετε κάνεις για το tucson είναι πολύ καλό οδηγικα και οι ανεξάρτητοι σύνδεσμοι πίσω κάνουν πολύ καλή δουλειά.
-
Επίσης θα ήθελα όποιος μπορεί να ανεβάσει μία φωτογραφία από το δικό τού kuga για να δω χρώματα και αν τυχών έχει αλλάξει κάποιος κάτι από την έκδοση πού το έχει πάρει
-
Ευχαριστώ πολύ Amarinos.Όντως το Kodiak είναι πολύ ωραίο αλλά νομίζω πώς αξίζει μόνο στους δυλιτρους κινητήρες πετρελαίου και μόνο αν έχεις μεγάλη οικογένεια.Αυτό πού ήθελα να σε ρωτήσω(γιατί από ότι κατάλαβα έχεις το kuga 1.5 βενζίνη)είναι αν με το αμάξι κάνεις άνετο ταξίδι 3 άτομα και με πολλά μπαγκάζια;Έχει αρκετή δύναμη για να σε πάει ξεκούραστα ένα ταξίδι 3-4 ώρες;Μού φάνηκε λίγο βαρύ στο τεστ ντραιβ αν και δεν είχα δρόμο ανοιχτό να το δοκιμάσω...Πάντως αν ενδιαφέρετε κάνεις για το tucson είναι πολύ καλό οδηγικα και οι ανεξάρτητοι σύνδεσμοι πίσω κάνουν πολύ καλή δουλειά.150 άλογα και 25 κιλά ροπή έχει, υπεραρκετά για να κάνεις εύκολο, άνετο και σβέλτο ταξίδι. Αν θες το κάτι παραπάνω από πλευράς επιδόσεων, ούτε τα 180 του ίδιου κινητήρα, ούτε ο δίλιτρος diesel θα σου δώσουν κάτι, πρέπει να πας σε remap στα 200 άλογα και 30 κιλά ροπής, εκεί γίνονται ενδιαφέροντα τα πράγματα (κάτω από 9' 0-100, 210χαω+ τελική)
-
Καλησπέρα,
μιας και με ενδιαφέρει αρκετά το ST-line 1.5d θα μπορούσαμε να έχουμε λίγες παραπάνω πληροφορίες για τα αρνητικά. Δε κατάλαβα τα παρακάτω
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
- δεν έχει ambient φωτισμό στους πίσω επιβάτες, ούτε φωτισμό οροφής για το μοχλό ταχυτήτων και την κεντρική κονσόλα
- αν δε κάνω λάθος έχει φως οροφής για τους πίσω. τι είναι ο ambient φωτισμός που λείπει;
έχει μόνο δύο θέσεις του πίσω καθίσματος, όρθια και ριχτή
- είχα την εντύπωση οτι τα πίσω καθίσματα έχουν 2 ή 3 θέσεις ανάκλισης. Κάνω λάθος;
π.χ. οι πίσω πόρτες στο ST-Line φαίνεται να έχουν έρθει από το Trend (αν υπήρχε Trend).
- δε κατάλαβα τι ακριβώς έχουν οι πίσω πόρτες του ST-line. σαν αίσθηση εννοείς; δεν έχω καταλάβει κάτι, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είμαι της λεπτομέρειας.
-
O ambient φωτισμός είναι αυτό
To πρόβλημα είναι ότι αυτό συμβαίνει μόνο μπροστά, καθώς οι πίσω θέσεις δεν έχουν κανένα φωτισμό, ούτε δαπέδου, ούτε θυρών, ούτε χειρολαβών.
Επίσης για τις πίσω θέσεις, οι πόρτες τους δεν έχουν μαλακές επενδύσεις, δεν έχουν φωτισμό όπως είπα, ενώ δεν έχουν και ξεχωριστές θέσεις για τα tweeters. Αυτό ισχύει για το ST-Line, καθώς στο Vignalle έχω δει ότι και οι πίσω πόρτες έχουν ίδιες επενδύσεις με τις μπροστά.
Τέλος για τις ρυθμίσεις των πίσω καθισμάτων, να πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει διεξοδικά, αλλά νομίζω ότι κλειδώνουν μόνο σε 2 θέσεις, μπορεί να κάνω και λάθος όμως....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ειναι το επισημο υπερατου του 4tforum Απο κοντα megane cc. Ξερουν οι παλιοι... Οντως ωραιο αμαξι το xedos.Ξέρεις ποιος ήταν ο τρολλάκιας με το cc, ε;
-
Οχι!
-
Ο χρήστης Bobiras έγραψε:
- είχα την εντύπωση οτι τα πίσω καθίσματα έχουν 2 ή 3 θέσεις ανάκλισης. Κάνω λάθος;
Μόλις το έλεγξα αυτό, η ρύθμιση του πίσω καθίσματος είναι σε σκάλες (νιώθεις το γρανάζι που γυρνάει για να κλειδώσει), αλλά πρέπει να έχει αρκετές θέσεις, μπορεί να είναι και πάνω από 15-20, πρακτικά έχει πλήρη λειτουργία ανάκλισης
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
O ambient φωτισμός είναι αυτόTo πρόβλημα είναι ότι αυτό συμβαίνει μόνο μπροστά, καθώς οι πίσω θέσεις δεν έχουν κανένα φωτισμό, ούτε δαπέδου, ούτε θυρών, ούτε χειρολαβών.
Επίσης για τις πίσω θέσεις, οι πόρτες τους δεν έχουν μαλακές επενδύσεις, δεν έχουν φωτισμό όπως είπα, ενώ δεν έχουν και ξεχωριστές θέσεις για τα tweeters. Αυτό ισχύει για το ST-Line, καθώς στο Vignalle έχω δει ότι και οι πίσω πόρτες έχουν ίδιες επενδύσεις με τις μπροστά.
Τέλος για τις ρυθμίσεις των πίσω καθισμάτων, να πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει διεξοδικά, αλλά νομίζω ότι κλειδώνουν μόνο σε 2 θέσεις, μπορεί να κάνω και λάθος όμως....
Amarinos, οι πίσω πόρτες τι ακριβώς μαλακό δεν έχουν; Γιατί γύρω από το χερούλι έχουν κανονικά μαλακό 'μαξιλαράκι' όπως και οι μπροστά
-
Το πάνω μέρος μπροστά είναι μαλακό, ενώ πίσω είναι το ίδιο (?) πλαστικό με το κάτω μέρος. Συν ότι δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός, συν τα απλά ηχεία, ε θες και άλλα ?
Και πριν λίγο έμαθα ότι στο Vignalle μόνο τα μπροστινά τζάμια είναι διπλά, ενώ τα πίσω είναι απλά. Γενικώς ο πίσω χώρος είναι πάντα και παντού υποδεέστερος του μπροστινού...
-
Σήμερα Καλάβρυτα - Αθήνα σταθερά 140-160 (εκτός από το κομμάτι Καλάβρυτα - Διακοπτό) με κατανάλωση 7 Lt. Diesel 1.5
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Α οκ, ουτε που το είδα το πανω μέρος. Πάντως κάτι έχει και πίσω, όλο το τριγωνικό κομματι είναι μαλακό για τους ενδιαφερόμενους
Εμένα η κατανάλωση έχει κολλήσει στο 6.1 τα τελευταία 1200 χλμ. Εξαφανίστηκε και ένας δισταγμος με 6η και 1700 στροφές, ή άνοιξε το μοτέρ ή άλλαξε κάτι η αναβάθμιση pcm
-
Ότι πληρώνεις παίρνεις. Ετσι βγαίνει η καλύτερη τιμη
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ότι πληρώνεις παίρνεις. Ετσι βγαίνει η καλύτερη τιμητουλαχιστον το βελτιωνουν απο γενια σε γενια σε ολα τα επιπεδα! και σχεδιαστικα... ενω το τιγκουαν που το αγορασες ποιο ακριβα αν το συκρινεις με το προηγουμενο μοντελο εχει πεσει πολυ εκπτωση...!!! ασε που τον σχεδιαστη για το εξωτερικο σχεδιο μαλλον τον απελυσαν... και στην ποιο μακρυα εκδοχη του το allspace πρεπει να ξαπροσελαβαν κανα μεθυσμενο
ενταξει ομως εχεις 2 χρονια εγυηση να το απολαυσεις αποβληματιστα -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οχι!O Άδης.
-
Βοηθήστε με γιατί στο τέλος δεν θα πάρω αμάξι...Είμαι αρκετά σχολαστικος και το ψάχνω τόσο πολύ πού αργό πολύ και το θέμα είναι πώς είμαι χωρίς αμάξι από τον Δεκέμβρη...Είμαι ανάμεσα σε Hyundai Tucson - Ford kuga st-line και αν ανέβω σε bmw x1 βενζίνη(έχω βρει 2-3 ελαφρώς μεταχειρισμένα τού 2016 και 2017 με 27-28000)Για πείτε γνώμες μπας και πάρω αυτοκινήτου.Αν θέλετε μπορείτε να με μπερδεψετε ακόμα περισσότερο προτείνοντας άλλο αυτοκίνητο
-
Και κάτι άλλο,σε εκτός δρόμου διαδρομές πώς τα πάει το Kuga;έχετε εμπειρία;Όχι τίποτα κατσάβραχα αλλά λίγο ανώμαλο,χωμάτινο δρόμο τον πάει εύκολα
-
Και κάτι άλλο,σε εκτός δρόμου διαδρομές πώς τα πάει το Kuga;έχετε εμπειρία;Όχι τίποτα κατσάβραχα αλλά λίγο ανώμαλο,χωμάτινο δρόμο τον πάει εύκολαΝα μου πεις γίνεται χαμός εδώ μέσα, μπαίνει και ο κάθε άσχετος και γράφει το μακρύ και το κοντό του, οπότε έχει γίνει το thread ολίγον τι μπ@#$λο αλλά 5-6 σελίδες πιο πριν έχω γράψει τις δικές μου εντυπώσεις από τη συμπεριφορά του Kuga μου στη Τζια. Αν δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάω, η Τζια έχει από τα χειρότερα οδικά 'δίκτυα' κατοικημένου νησιού, και το 'δίκτυο' το χρησιμοποιώ πολύ large, στην ουσία δύο δρόμους έχει. Όλοι οι υπόλοιποι είναι χωματόδρομοι, καρόδρομοι, μονοπάτια, και γκρέμια. Ε λοιπόν τόσο στο πέρα-δώθε στο εξοχικό μου στα Ξύλα, όσο και στο ίσως χειρότερο 'δρόμο' του νησιού προς Συκαμιά, το Kuga δεν κατάλαβε τίποτα, ούτε και εμείς ως επιβάτες. Και πάλι το 'δρόμο' το λέω ευγενικά, πρακτικά είναι καρόδρομος με άπειρες κροκάλες και φυτευτές, βάλε και τα νεροφαγώματα από τις βροχές του χειμώνα, μπορείς να καταλάβεις για τι μιλάω....
Για άλλα οχήματα, τι να σου πούμε, λογικά τα έχεις δει όλα όσα συζητούμε και εδώ μέσα, μόνο για τη Χ1 να σου πω ότι θα ανέβεις μεν σε prestige μάρκας αλλά θα χάσεις πάρα πολλά σε εξοπλισμό, δυνατότητες και ανέσεις....
Ford Kuga