-
Ασφαλει κλοπης και τελος. Αν χτυπησει ο συναγερμος θα κατεβεις να το σωσεις? Εγω μ αυτα που ξερω δεν....
Ας τους να το παρουν και σε καλη μεριαΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
1-2 φορές με χτύπησαν το αυτοκίνητο, βαρεσε ο συναγερμος και τους πρόλαβα προτού εξαφανιστουν.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ασφάλεια έχω κάνει ήδη, μεικτή κιόλας, μιλάω για επιπρόσθετη ασφάλεια. Λέω για 2-way, ή για CANbus που να έχει και σβήσιμο κινητήρα, ώστε να μην μπορέσουν να το κλέψουν, ή να μπορέσω εγώ να κλείσω τον κινητήρα. Δηλαδή μιλάω για αντικλεπτικό, όχι απλό συναγερμό.
-
Αμαρτια να σου ξεμονταρουν το μισο αμαξι για να περασεις aftermarket συναγερμο. Μονο ο εργοστασιακος που μπαινει και στο κλειδι.
-
Ο χρήστης AntonisTjet έγραψε:
Αμαρτια να σου ξεμονταρουν το μισο αμαξι για να περασεις aftermarket συναγερμο. Μονο ο εργοστασιακος που μπαινει και στο κλειδι.'Εργοστασιακός' σημαίνει CANBus, δεν φτιάχνει η Ford συναγερμούς, προφανώς από κάποιον κατασκευαστή τους προμηθεύεται. Οπότε και εγώ μάλλον για CANBus λέω, ώστε να μην κουβαλάω και δεύτερο control, και μάλλον για κάποια γνωστή μάρκα. π.χ. ένας καλός Clifford πάει στα 200κάτι ευρώ, η εγκατάσταση δεν χαλάει τίποτα μέσα στο αυτοκίνητο, και σε αυτά τα λεφτά έχεις όλες τις βασικές προστασίες που χρειάζεται. Δεν ξέρω, δεν το έχω αποφασίσει ακόμα...
In other news, έκανα το πρώτο τυπικό χώσιμο του Kuga στον περιφερειακό Κατεχάκη-Καισαριανής-Καρέα. Το αυτοκίνητο είναι στημένο, τέρμα (μεταφορικά και κυριολεκτικά ) Δεν θυμάμαι αν ακόμα και το RX8 είχε λιγότερο body roll. Πάντως είναι σίγουρα πιο στημένο από C5, CX7 και τα μικρά μας Fiesta, 206, που έχω πιο πρόσφατα στη μνήμη. Πιθανότατα RX7 και CRX να ήταν ακόμα πιο τραπεζωμένα, αλλά προφανώς είναι αναμενόμενο για τέτοια οχήματα.
Καλή επιλογή
-
Χαίρομαι που δεν βγαίνω τρελός όταν είχα αναφέρει ότι το αμάξι πήγαινε πολύ καλά στις στροφές (λαμβάνοντας υπόψιν τα χαρακτηριστικά του).
Όσων αφορά την Clifford, από τότε που εξαγοράστηκε από την Directed έχω ακούσει ότι έχει χάσει σε ποιότητα. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.
-
Εγοστασιακος σημαινει τοποθετημενος απο το εργοστασιο
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εγοστασιακος σημαινει τοποθετημενος απο το εργοστασιοΈλα, σοβαρά ?
Το 'εργοστασιακός' σημαίνει ότι η Ford δεν κατασκευάζει συναγερμούς, τους αγοράζει (π.χ. από τη Clifford) και είναι τύπου CANBus για ενσωμάτωση στο κύκλωμα του οχήματος. Απλά η τοποθέτησή του γίνεται κατά τη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου και όχι μετέπειτα. Γι'αυτό και εγώ λέω να βάλω CANBus (ενσωμάτωση, ελάχιστη παρεμβατικότητα, απειροελάχιστα κοψίματα καλωδίων κλπ). Αν μπορούσα μάλιστα να βρω και τι μάρκας είναι ο 'εργοστασιακός' συναγερμός, θα μπορούσα να κάνω ίσως πιο καλή/σωστή επιλογή.
Απλώς ο εργοστασιακός έχει πιο ωραία ματάκια ογκομέτρησης, έχει προσεταρισμένη αλληλεπίδραση με το SYNC (π.χ. μπορείς να το ρυθμίσεις να σε ρωτάει τι επίπεδο κλειδώματος θέλεις όταν τον οπλίζεις, να ρυθμίσεις τις διάφορες καθυστερήσεις κλπ), πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις με κάποιον aftermarket.
Χαίρομαι που δεν βγαίνω τρελός όταν είχα αναφέρει ότι το αμάξι πήγαινε πολύ καλά στις στροφές (λαμβάνοντας υπόψιν τα χαρακτηριστικά του).
Όσων αφορά την Clifford, από τότε που εξαγοράστηκε από την Directed έχω ακούσει ότι έχει χάσει σε ποιότητα. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.
Μην φανταστείς τίποτα τρελές ταχύτητες, 110-120χαω να πήγαινα ? Με την πρώτη τιμονιά μου έκανε αμέσως εντύπωση ότι δεν έγειρε σχεδόν καθόλου, ο 'ορίζοντας' του ταμπλώ έμεινε παράλληλος με το δρόμο. Αυτό έχω να το δω από την εποχή του RX8, σίγουρα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που είχα από τότε μέχρι σήμερα έγερναν περισσότερο.
-
Μια γρήγορη ερώτηση.
Όταν έχεις κλειστη την εταζερα έχει κάποιο κενό μεταξύ της πόρτας του πορτμπαγκάζ και της εταζερα, δηλαδή μπορεί κάποιος να δει, έστω και λίγο τι έχεις στο πορτμπαγκάζ ή εφαρμόζει πλήρως?
Σε μένα λίγο που το κοίταξα, θα το δω και αύριο καλύτερα, έχει κάποιο κενό και μπορεί να δει κάποιος τι έχω ( όχι και ότι καλύτερο)
Εκτός αν κάνω κάτι λάθος και έχει κάποια έξτρα ρύθμισηΣτάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Από το στόμα μου το πήρες.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης emitrou έγραψε:
Μια γρήγορη ερώτηση.
Όταν έχεις κλειστη την εταζερα έχει κάποιο κενό μεταξύ της πόρτας του πορτμπαγκάζ και της εταζερα, δηλαδή μπορεί κάποιος να δει, έστω και λίγο τι έχεις στο πορτμπαγκάζ ή εφαρμόζει πλήρως?
Σε μένα λίγο που το κοίταξα, θα το δω και αύριο καλύτερα, έχει κάποιο κενό και μπορεί να δει κάποιος τι έχω ( όχι και ότι καλύτερο)
Εκτός αν κάνω κάτι λάθος και έχει κάποια έξτρα ρύθμισηΣτάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οταν εχω τα καθίσματα στην τελείως όρθια θέση υπαρχει ενα μικρό κενό απο τα καθίσματα μέχρι το συρόμενο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ. Με τα φιμέ που εχω βεβαια δε φαινεται τιποτα μεσα.
Αν τα καθίσματα ειναι στην πιο ξαπλωτη θέση τοτε νομίζω είτε δε μένει καθόλου κενό είτε μένει ελάχιστο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης emitrou έγραψε:
Μια γρήγορη ερώτηση.
Όταν έχεις κλειστη την εταζερα έχει κάποιο κενό μεταξύ της πόρτας του πορτμπαγκάζ και της εταζερα, δηλαδή μπορεί κάποιος να δει, έστω και λίγο τι έχεις στο πορτμπαγκάζ ή εφαρμόζει πλήρως?Ναι έτσι είναι σε όλα τα Kuga, δεν κάνεις κάτι λάθος. Και νομίζω η μοναδική εταιρεία που έχει κάνει ωραίο κολπάκι εκεί ώστε να κλείνει εντελώς είναι η AR με τη Stelvio, που έχει ένα μικρό 'παραπέτασμα' και από την πλευρά της πόρτας.
-
Ετσι ειναι αλλα εχει ενα μικρο καλυμα πανω στην πόρτα του πορτ μπαγκαζ που κλεινει αυτο το κενο! Σε εμενα δεν φαινεται κατι. Μονο τα καθισματα αφηνουν κενο εαν δεν ειναι στην πιο ξαπλωτη θεση.
-
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις αναφορικά με την εταζερα.
Ψαχουλευοξτας το manual έχω ακόμα 2 ερωτήσεις αν δεν γίνομαι κουραστικός και φορτικός...-
Στο cruise control έχει ένα κουμπί που λέει Lim. Σε τι ακριβώς χρησιμεύει γιατί στον online manual δεν βρήκα κάτι? Και...
-
Αναφορικά με τα bi-xenon φώτα του St line από ότι διαβάζω σε διάφορα forum οι απόψεις διίστανται ως προς το εξής: όταν στρίβεις το τιμόνι γυρίζουν και οι προβολείς ή ανάβει μόνο το έξτρα φως που έχει το φανάρι. Στο γκαράζ που το δοκίμασα σταματημένος όμως δεν είδα να γυρνάνε τα bi xenon παρά μόνο το έξτρα φως στο φανάρι. Μήπως εν κινήσει σε σκοτεινό δρόμο στρίβουν και τα bi xenon μετά από κάποια ταχύτητα?
Έχω μπερδευτεί...
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
-
Είναι το speed limiter για περιορισμό της μέγιστης ταχύτητας . Μπορείς να το ρυθμίσεις και ανά mykey
-
Τα xenon σίγουρα στρίβουν όπως επίσης υπάρχουν και τα side-lamps. Με μικρή ταχύτητα δεν θα δεις μεγάλη γωνία περιστροφής των xenon...
-
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Μια γρήγορη ερώτηση.
Οταν εχω τα καθίσματα στην τελείως όρθια θέση υπαρχει ενα μικρό κενό απο τα καθίσματα μέχρι το συρόμενο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ. Με τα φιμέ που εχω βεβαια δε φαινεται τιποτα μεσα.
Αν τα καθίσματα ειναι στην πιο ξαπλωτη θέση τοτε νομίζω είτε δε μένει καθόλου κενό είτε μένει ελάχιστο.
Ο φιλος λέει για το κενό μεταξύ της εταζερας και της πόρτας του Πορτ μπαγαζ.
-
Ααααα Σορρυ όπως το διάβασα γρήγορα κατάλαβα για το κενό μεταξύ εταζέρας και καθισμάτων. Την Καλημερα μου σε όλους.
-
Καλημέρα στους kugaκηδες [emoji275]
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Ααααα Σορρυ όπως το διάβασα γρήγορα κατάλαβα για το κενό μεταξύ εταζέρας και καθισμάτων. Την Καλημερα μου σε όλους.Sent from my iPhone using Tapatalk
ένα κάποιο κενό έχει και το δικό μου duster ανάμεσα στην εταζέρα και τα καθίσματα αλλά ποτέ τουλάχιστον δεν πρόσεξα κάτι μετρήσιμο - υπολογίσιμο ή ότι άλλο μεταξύ της εταζέρας και της πίσω πόρτας. Θα ρίξω μια ματιά αργότερα μεσα την μέρα...
-
Σήμερα πρωί στον Κηφισό ένα μαύρο business και ενα magnetic st line με μαγικό σηματακι AWD στην πόρτα. Μάλλον 2λιτρο diesel γιατί δεν είχε ecoboost πίσω.
Ford Kuga