-
Μόνο θόρυβο κάνουν αυτές οι χαζομάρες. Σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από το μαμά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μόνο θόρυβο κάνουν αυτές οι χαζομάρες. Σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από το μαμά.Κάθε άλλο, το θετικό αποτέλεσμά τους είναι μετρήσιμο και πολύ υπαρκτό, απλά δεν είναι και τόσο άξιο λόγου (3-4% στην καλύτερη περίπτωση). Βάλε και ότι γλυτώνεις το 20αρικο κάθε δεύτερο service -οπότε στα 6 χρόνια το έχεις 'ξεπληρώσει'- και τελικά φαίνεται πολύ καλή και λογική κίνηση. Αρκεί να θυμάσαι και να ξέρεις να το καθαρίζεις
Αξιώθηκα να βγάλω 2-3 φωτογραφίες, απλά και μόνο για να τις ποστάρω, όχι γιατί βρήκα ωραίο τοπίο ή μου βγήκε ο καλλιτέχνης από μέσα μου
-
Φίλος έβαλε ένα τέτοιο σε Type R και έχασε μετρήσιμα αρκετά για να του κάνουν πλάκα τα μαμά.
Σε όσα αυτοκίνητα έχω δει το ΦΠΕ πρέπει να είναι μελετημένο συνολικά, αλλιώς απλά κάνει σαματά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φίλος έβαλε ένα τέτοιο σε Type R και έχασε μετρήσιμα αρκετά για να του κάνουν πλάκα τα μαμά.Σε όσα αυτοκίνητα έχω δει το ΦΠΕ πρέπει να είναι μελετημένο συνολικά, αλλιώς απλά κάνει σαματά.
Πρέπει να είναι ο μοναδικός που το κατάφερε Σε όσα αυτοκίνητα το έχω κάνει εγώ ο ίδιος, πάντα έχω δει βελτίωση, και κάποιες φορές, την έχω μετρήσει κιόλας. Το ελεύθερο φίλτρο (όπως και η πιο ελεύθερη εξαγωγή) αυξάνει -ελάχιστα- τον βαθμό απόδοσης της μηχανής ως αεραντλία, καθώς μειώνει την αντίσταση και την πτώση πίεσης, ενώ αυξάνει τον όγκο και την ταχύτητα του εισερχόμενου αέρα (και των εξερχόμενων καυσαερίων). Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά απίθανο να προκαλέσει πτώση απόδοσης, πρέπει να πέσεις στο στατιστικό κενό στα άκρα της κατανομής
Το ότι το ΦΠΕ στο σύνολό του πρέπει να είναι μελετημένο ας πούμε ότι ισχύει, αν και οι περισσότεροι βελτιωτές αγνοούν αν έχεις απλώς αλλάξει ένα φίλτρο ή ένα τελικό. Ασχολούνται σοβαρά -και χρήζει πιο σοβαρής μελέτης- αν αλλάξουμε σημαντικά κομμάτια, όπως ολόκληρη την εισαγωγή, τον προκαταλύτη ή/και τον καταλύτη, τις πολλαπλές κλπ.
-
Οι Βορειοελλαδιτες ετοιμαστειτε για παραλαβες οσονουπω...
Σημερα φευγοντας απο Αθηνα στην ευθεια της Θηβας προσπερασα 4 νταλικες φουλ στο Kuga... Τα περισσοτερα ηταν Frozen white, Magnetic και ηταν και μερικα μπλε (το μελιτζανι-μωβ).. πολλα επισης τα ST-Line...
Πανεμορφα.... -
Ford Kuga Diesel 1.5 St Line
Το αμάξι μου άρεσε εξαρχής εξωτερικά. Δεν θα γράψω λεπτομέρειες για το σχέδιό του, γιατί όλοι μπορούν να το δουν είτε από φωτογραφίες είτε από το δίκτυο. Το αμάξι είναι μεγάλο! Σαν να λέμε αμαξούμπα! Όταν ξαναμπήκα στην Χ1 εξωτερικά μου φάνηκε σαφώς μικρότερη και μάλλον και χαμηλότερη (δεν ξέρω αν πράγματι είναι!)
Εσωτερικά οι διαστάσεις είναι παρόμοιες, ίσως να είναι ένα κλικ πιο μεγάλο το kuga αλλά μπορεί να με ξεγελάνε τα μεγάλα παιδικά καθίσματα που έχω στο πίσω κάθισμα εγώ. Πάντως κάθισα πίσω στο kuga και τα πόδια μου είχαν κενό 10 πόντους από το μπροστά κάθισμα! Θυμίζω ότι είμαι 1.96! Πολύ άνετο αμάξι. Δεν με εντυπωσίασε μόνο ο χώρος αποσκευών. Θεωρώ ότι είναι λίγο μικρός για τέτοιο αμάξι.
Η καμπίνα έχει καλά υλικά, χωρίς όμως να μιλάμε για κάποια τρομερή ποιότητα. Εδώ η ford υστερεί σε σχέση με πιο ακριβά μοντέλα. Η εσωτερική σχεδίαση επίσης δεν με τρελαίνει. Αυτό που λάτρεψα ήταν τα καθίσματα! Απίστευτη πλευρική στήριξη, σαν να αγκάλιασε το σώμα μου με τη μία! Ξεκάθαρα πολύ καλύτερο κάθισμα από όσα αμάξια της κατηγορίας έχω κάτσει και καλύτερο και από την μπέμπα μου! Χαίρεσαι να κάθεσαι!
Η ηχομόνωση είναι εξαιρετική! Δεν περνάνε παρά ελάχιστα στην καμπίνα και ο κινητήρας ακούγεται μόνο με το πόδι στο πάτωμα.
Πάω στα σημαντικά! Η κύλισή του ΚΟΡΥΦΑΙΑ. Απίστευτο πάτημα στον δρόμο! Σε στροφές οι κλίσεις είναι μικρές και το αμάξι ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά παρά τον όγκο του. Το τιμόνι πολύ πληροφοριακό, από τα καλύτερα στην κατηγορία. Ο κινητήρας αυτός ήταν ο diesel - αν και εγώ ήθελα τον βενζίνης - ωστόσο είχε αρκετή ροπή και νεύρο. Πιστεύω ότι καλύπτει άνετα τις απαιτήσεις του μέσου οδηγού - οικογενειάρχη - ομολογώ όχι τις δικές μου - αλλά το δοκίμασα και σε ταλιμπάνικη προσπέραση και ανταποκρίθηκε ικανοποιητικότατα. Περιττό να γράψω ότι ο πωλητής πρέπει να έπαθε ένα σοκ με τις δοκιμασίες στις οποίες υπέβαλλα το αμάξι, αλλά δεν παραπονέθηκε
Το κιβώτιο μου φάνηκε πολύ καλό, και σε σωστή θέση, ξεκάθαρα στα ατού του αμαξιού, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι κορυφαίο.
Συνολικά δηλώνω εντυπωσιασμένος από το αμάξι. Στα χρήματά του δεν έχει αντίπαλο σε οδηγικά χαρακτηριστικά, ενώ και σε εξοπλισμό προσφέρει τα περισσότερα. Σε στήσιμο και οδηγικά χαρακτηριστικά ανταγωνίζεται άνετα τις κορυφαίες επιλογές της κατηγορίας και σε ελάχιστα πράγματα υστερεί κάπως όπως τα υλικά καμπίνας, τα πλαστικά κτλ.
Το συνολικό πακέτο είναι εξαιρετικό και πραγματικά στην κατηγορία με αυτήν την τιμή είναι ασυναγώνιστο. Εξαιρετικό αυτοκίνητο! -
Ωραια περιγραφη φιλε Emperor. Να σου πω την αληθεια περιμενα περισσοτερη συγκριση με την X1 σου!
Δηλαδη συγκριση σε θεματα οδικης συμπεριφορας, οχι σε κινητηρα προφανως, σε ανεση παρολο το πακετο ST-Line, κ.α. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ωραια περιγραφη φιλε Emperor. Να σου πω την αληθεια περιμενα περισσοτερη συγκριση με την X1 σου!
Δηλαδη συγκριση σε θεματα οδικης συμπεριφορας, οχι σε κινητηρα προφανως, σε ανεση παρολο το πακετο ST-Line, κ.α.Ειναι κριτικη για το Kuga! Και να σου πω την αλήθεια παραλιγο να παω να σβησω καποια για την Χ1 γιατί δεν γίνεται να γραφω για αυτην στο Kuga. Τελικά τα αφησα γιατι βαρεθηκα...
Εφοσον με ρωτας θα επαναλαβω οτι σε κυλιση δεν βρηκα καποια ουσιαστικη διαφορά. Το τιμόνι του Kuga και το στήσιμό του είναι ενα κλικ πιο μαλακά και φιλικά απο την Χ1 που είναι ξεκάθαρα πιο σκληρή και πιο sport. Το Kuga ειναι πιο ανετο και οικογενειακό, η BMW λίγο πιο στιβαρή και νευρική. Επίσης σε στροφές η X1 είναι απίστευτη, στρίβει σαν χαμηλό αμάξι. Tο kuga θα έλεγα οτι ακολουθεί δεύτερο ισως και με διαφορά από τα άλλαΑλλά οι διαφορές μς την X1 είναι αρκετά μικρές και αυτό είναι φυσικά μεγαλο συν για το Kuga που το παίρνεις 10k+ κάτω. Μεγάλη διαφορά είδα μόνο στον κινητήρα αλλά ειναι ατοπη η συγκριση με το δικό μου. Θα έπρεπε να συγκριθεί με το αντιστοιχο 1500αρι Χ1
-
Για κύλιση και τιμόνι θα συμφωνήσω, αν και πρόσφατη εμπειρία με Χ1 έχω μόνο με το full M-Pack, sport αναρτήσεις και RFT σε 19αρες. Όπως επίσης και για το μέγεθος και τους χώρους, η Χ1 είναι μικρότερο αυτοκίνητο, το Kuga θεωρητικά είναι ανάμεσα σε Χ1 και Χ3. Μόνο στο πορτμπαγκάζ μας τα χαλάει λίγο.
Όσο για το εσωτερικό, μην ξεχνάμε ότι είναι αυτοκίνητο των 25Κ€, έτσι ? Να πω την αλήθεια, μια απλή Χ1 (χωρίς κάποιο πακέτο δηλαδή) που είδα στατική στο Σφακ. δεν μου φάνηκε και πολύ πιο χλιδάτη. Το ωραίο/άσχημο είναι θέμα γούστου. Πάντως αυτό για τα καθίσματα που λες μου φαίνεται παράξενο, ενώ τα sport/M καθίσματα της Χ1 είναι πολύ πιο σταθερά, του Kuga δεν θα τα χαρακτήριζα και τόσο bucket.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δηλαδη συγκριση σε θεματα οδικης συμπεριφορας, οχι σε κινητηρα προφανως, σε ανεση παρολο το πακετο ST-Line, κ.α.Ειναι κριτικη για το Kuga! Και να σου πω την αλήθεια παραλιγο να παω να σβησω καποια για την Χ1 γιατί δεν γίνεται να γραφω για αυτην στο Kuga. Τελικά τα αφησα γιατι βαρεθηκα...
Εφοσον με ρωτας θα επαναλαβω οτι σε κυλιση δεν βρηκα καποια ουσιαστικη διαφορά. Το τιμόνι του Kuga και το στήσιμό του είναι ενα κλικ πιο μαλακά και φιλικά απο την Χ1 που είναι ξεκάθαρα πιο σκληρή και πιο sport. Το Kuga ειναι πιο ανετο και οικογενειακό, η BMW λίγο πιο στιβαρή και νευρική.Αλλά οι διαφορές είναι αρκετά μικρές και αυτό είναι φυσικά μεγαλο συν για το Kuga που το παίρνεις 10k+ κάτω. Μεγάλη διαφορά είδα μόνο στον κινητήρα αλλά ειναι ατοπη η συγκριση με το δικό μου. Θα έπρεπε να συγκριθεί με το αντιστοιχο 1500αρι Χ1
Εννοειται πως σε θεμα κινητηρα δεν συγκρινονται τα δυο αυτοκινητα, οπως πολυ σωστα ειπες επρεπε να γινει συγκριση με την 1500αρα..
Η συγκριση θεωρω πως ηταν χρησιμη γιατι πολλοι 'εχουν' στο μυαλο τους οτι τα δυο αυτοκινητα αυτα ειναι κοντα σε θεματα οδικης συμπεριφορας (πιο sport εννοω) σε αντιθεση με τα αλλα που ειναι πολυ πιο 'μαλακα'. Και γιαυτο το λογο περιμενα την δικη σου κριτικη! -
Να μην αδικησω και το Q3 το οποίο ξέχασα και σίγουρα μπαίνει εδώ μεσα. Την Gla δεν την οδηγησα λόγω των απαγορευτικων χωρων της και δεν μπορώ να εκφερω άποψη αν και έχω διαβάσει πολυ καλά λόγια. Το tiguan ειναι σε οδηγηση πιο κατω, αλλά σε υλικά καλύτερο απο το Kuga. Επιφυλάσσομαι για το 3008 σύντομα
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Εφοσον με ρωτας θα επαναλαβω οτι σε κυλιση δεν βρηκα καποια ουσιαστικη διαφορά. Το τιμόνι του Kuga και το στήσιμό του είναι ενα κλικ πιο μαλακά και φιλικά απο την Χ1 που είναι ξεκάθαρα πιο σκληρή και πιο sport. Το Kuga ειναι πιο ανετο και οικογενειακό, η BMW λίγο πιο στιβαρή και νευρική.Αλλά οι διαφορές είναι αρκετά μικρές και αυτό είναι φυσικά μεγαλο συν για το Kuga που το παίρνεις 10k+ κάτω. Μεγάλη διαφορά είδα μόνο στον κινητήρα αλλά ειναι ατοπη η συγκριση με το δικό μου. Θα έπρεπε να συγκριθεί με το αντιστοιχο 1500αρι Χ1
Εννοειται πως σε θεμα κινητηρα δεν συγκρινονται τα δυο αυτοκινητα, οπως πολυ σωστα ειπες επρεπε να γινει συγκριση με την 1500αρα..
Η συγκριση θεωρω πως ηταν χρησιμη γιατι πολλοι 'εχουν' στο μυαλο τους οτι τα δυο αυτοκινητα αυτα ειναι κοντα σε θεματα οδικης συμπεριφορας (πιο sport εννοω) σε αντιθεση με τα αλλα που ειναι πολυ πιο 'μαλακα'. Και γιαυτο το λογο περιμενα την δικη σου κριτικη!Ισχύει αυτό που γράφεις και το επιβεβαιωνω!
Ίσως γι αυτό μου άρεσε τόσο πολυ το αμάξι, γιατί είναι ακριβώς στα γούστα μου, πολυ κοντά στην Χ1 σε οδηγηση -
Σε υλικά το tiguan σίγουρα δεν είναι ανώτερο του Kuga αν εξαιρέσει κανείς την πλαστικουρα που έχει το kuga πάνω από το sync 3
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Πάντως αυτό για τα καθίσματα που λες μου φαίνεται παράξενο, ενώ τα sport/M καθίσματα της Χ1 είναι πολύ πιο σταθερά, του Kuga δεν θα τα χαρακτήριζα και τόσο bucket.Εάν θυμάμαι σωστά, ο Βασίλης δεν έχει τα σπόρ καθίσματα, οπότε συγκρίνει με τα δικά του. Πάντως η δικιά μου εμπειρία από τις BMW, είναι ότι ενώ στις μεσαίες-μεγάλες σειρές έχουν απίστευτα καθίσματα, στα μικρότερα μοντέλα υστερούν.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Σε υλικά το tiguan σίγουρα δεν είναι ανώτερο του Kuga αν εξαιρέσει κανείς την πλαστικουρα που έχει το kuga πάνω από το sync 3Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όλο το επανω τμήμα δεν μου φάνηκε καλύτερο ομολογώ. Αυτή είναι η προσωπικη μου άποψη βέβαια...
-
Είδα σήμερα ένα καινούριο Kuga πραρκαρισμενο στη περιοχή που μένω στην Αγ Παρασκευη σε λευκό με πινακίδα ΙΤΡ... είναι κάπου φίλου από δω μήπως ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Είδα σήμερα ένα καινούριο Kuga πραρκαρισμενο στη περιοχή που μένω στην Αγ Παρασκευη σε λευκό με πινακίδα ΙΤΡ... είναι κάπου φίλου από δω μήπως ;Sent from my iPhone using Tapatalk
Σύνορα Αγίας Παρασκευής - Χολαργού;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όχι πιο πάνω κοντά στο Σταυρό
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για κάποιο λόγο με τρώει το ότι δεν έχει συναγερμό το Kuga, και θα ήθελα να του βάλω το ταχύτερο δυνατό. Για πείτε γνώμες, CAN-Bus για ενσωμάτωση με το σύστημα του αυτοκινήτου, ή αναλογικό 2-way ? Για remote start δεν έχω αποφασίσει ακόμα, περισσότερο gimmick μου κάνει παρά χρήσιμη λειτουργία. Και καμιά άποψη για μάρκες, μεταξύ των γνωστών Viper, Elser, Clifford, Cobra, GT, Gemini και Prizrak ?
-
Την έχω πεί την άποψή μου Αντώνη, αλλά ας την ξαναγράψω. Aftermarket συναγερμό σε αυτοκίνητο μου (σύγχρονο, όχι παλιό) ΔΕΝ θα έβαζα ποτέ των ποτών...με τίποτα! Από εκεί και πέρα, εάν ποτέ το αποφάσιζα, θα κοίταγα μόνο Clifford/Viper.
Ford Kuga