-
είναι όντως τόσο ψηλά οι καταναλώσεις στα βενζινοκίνητα;
έχει κάποιος άλλος (πέραν του Fanis75) να μας πει; -
Είναι όχημα 150 (ή 180) ίππων και 1600Kg, μην περιμένεις καλύτερα νούμερα. Τα επίσημα είναι 5,5/6,5/8 (εκτός/μεικτό/εντός πόλης), και εγώ τουλάχιστον προσθέτω πάντα τουλάχιστον ένα 20% -στην καλύτερη των περιπτώσεων- αν και πιο πιστευτό θεωρώ ένα +50% (τουλάχιστον για μένα, που έχω βαρύ πόδι). Υπό αυτό το πρίσμα, τα 9 και 10 που λένε τα παιδιά για εντός πόλης, είναι στην πραγματικότητα πολύ καλό νούμερο, όχι όπως λες εσύ τόσο ψηλό
-
Εδώ ρε παιδιά με το diesel και είμαστε στο 7,5 μέσα στη πόλη.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης GDM έγραψε:
είναι όντως τόσο ψηλά οι καταναλώσεις στα βενζινοκίνητα;
έχει κάποιος άλλος (πέραν του Fanis75) να μας πει;10-12 μεσα στην Αθηνα και γενικα σε πολη
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
σωστό.
γενικότερα εντυπώσεις για το αμάξι;;
-
Ο χρήστης GDM έγραψε:
σωστό.γενικότερα εντυπώσεις για το αμάξι;;
Έχω γράψει αρκετές φορές τις εντυπώσεις μου. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ειδικά, ό,τι θες με ρωτάς.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
σωστό.
γενικότερα εντυπώσεις για το αμάξι;;
Έχω γράψει αρκετές φορές τις εντυπώσεις μου. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ειδικά, ό,τι θες με ρωτάς.
Αναμένουμε ακόμα το σεντόνι!
-
Στεφανε εχεις πμ
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η υπέρβαση έγινε μαζί με την παραγγελία.
1,5 150hp St line
Ασφάλεια ελπίζω να μην μετανιώσω την 18αρα ζάντα έναντι της 17ας
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλορίζικο (μας) και καλοτάξιδο (μας) !!
Όπως ίσως θα είδες, έχω το ίδιο -ίσως περισσότερο- άγχος για το όλο ST-L πακέτο, ειδικά λόγω νησιού, αλλά μου ορκίζονταν οι πωλητές ότι η διαφορά από το Business είναι πολύ μικρή, και ότι όπου και αν το έχουν πάει το ST-L, δεν έχει καταλάβει τίποτα. Remains to be verified
-
Καλοριζικο σε ολους καλοταξιδο και απροβληματιστα χιλιόμετρα, για την συναντηση, ειμαστε και εμεις απο περιοχη Πειραια και νοτια προαστια, οποτε αν γινεται καπου ενδιαμεσα με τα Β.Π. Οσο για τις καταναλωσεις, μεσο ορος βαση trip computer 10,5 με κινηση 85/15 πολη /επαρχεια, βαση δικων μου υπολογισμων ειναι γυρω στα 9,5. Να τονισω οτι το γκαζι του ειναι απολαυστικο κατα την αποψη μου, αρκούντως αποτελεσματικο και φανταζομαι με την αλλαγη της χαρτογραφησης και 180 αλογα θα ειναι ακομα πιο ωραιο..Ναι ειναι βαρυ αυτοκινητο αλλα για μενα ειναι καλο για την αισθηση που δινει..Και οσο απο εμφανιση σε οποιο γκαραζ το αφηνω, παντα το εχουν πρωτη μουρη μαζι με πολυ ακριβοτερα αυτοκινητα..
-
Να σημειώσω εδώ ότι η αλλαγή από 150 στο 182 δεν επηρεάζει την μέγιστη ροπή, παρά μόνο αφαιρεί τον 'ψαλιδισμό' της καμπύλης ροπής. Στο 120 και στο 150, αν παρατηρήσετε η ροπή αρχίζει και πέφτει (περιορίζεται, δηλαδή ανοίγει η wastegate για να μειωθεί η υπερπίεση) πολύ νωρίτερα, στο 120αρι περίπου στις 3000σαλ και στο 150αρι περίπου στις 4000σαλ. Αντιθέτως στο 180αρι η τουρμπίνα αφήνεται να σπουλάρει στα επίπεδα της εργοστασιακής πίεσης για περισσότερες σαλ, και έτσι διατηρείται στα επίπεδα της μέγιστης πίεσης από 2000 μέχρι 4000σαλ, και τότε αρχίζει και πέφτει. Με αποτέλεσμα και καλύτερη απόκριση στο εύρος 2000-4500σαλ, αλλά και φυσικά πολύ πιο γεμάτο και αποδοτικό γκάζι μέχρι τις 6000σαλ, ενώ αντίστοιχα το 150αρι 'τελειώνει' περίπου στις 5000σαλ, ενώ το 120αρι ήδη από τις 4000σαλ.
Γι'αυτό και λέω ότι τα 120HP και 150HP είναι detuned εκδόσεις του 'κανονικού' setup, αυτού με τα 182HP, γιατί οι αποδόσεις αυτές προκύπτουν με περιορισμό της απόδοσης, και όχι λόγω του ότι π.χ. έχουν υποδεέστερο hardware. Και γι'αυτό άλλωστε η εγγύηση που έχουν όλες οι εκδόσεις είναι η ίδια, δεν ζορίζεται περισσότερο ο κινητήρας για να αποδώσει τα 180, απλά αυξάνει η κατανάλωση.
Βέβαια για όσους θέλουν -και- το κάτι παραπάνω, υπάρχει και Stage1+, το οποίο αυξάνει τη μέγιστη ροπή (και προφανώς και τη μέγιστη ιπποδύναμη), αλλά καθώς θέλει 100αρα βενζίνη για να αποδώσει τα μέγιστα, ίσως δεν είναι για όλους και όλες τις χρήσεις.
-
καλησπέρα σας,
με δεδομένο ότι το αυτοκίνητο έχει έρθει στην Ελλάδα, μπορείτε να με ενημερώσετε πόσο χρόνο κάνει συνήθως από το κέντρο διανομής της Ford μέχρι να δοθεί το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία που έγινε η παραγγελία και από εκεί στον πελάτη?
-
Όσο μου έχουν πει και μένα, 10-15 μέρες, με πιθανότερο σενάριο τις 10. Πρέπει να γίνουν τα διαδικαστικά, η μεταφορά του οχήματος, το PDI, και η τελική χαρτούρα με το πελάτη. Εξαρτάται και πόσα αυτοκίνητα εκτελωνίζονται εκείνες τις μέρες....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αναμένουμε ακόμα το σεντόνι!Λίγο υπομονή ακόμα αγορίνα...έχω απίστευτη δουλεία (σπίτι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ) και δεν έχω προλάβει, έχει μείνει στα μισά.
στην Ελλάδα, μπορείτε να με ενημερώσετε πόσο χρόνο κάνει συνήθως από το κέντρο διανομής της Ford μέχρι να δοθεί το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία που έγινε η παραγγελία και από εκεί στον πελάτη?
Περίπου όσο λέει ο Αντώνης. Εμένα έκανε 7 εργάσιμες ημέρες (Τετάρτη με επόμενη Παρασκευή).
-
Έβαλα ανεμοθράυστες της climair. Καλά δεν έχουν κάποια αυτοκόλλητη ταινία για να μπουν. Μου φαίνεται δύσκολο να κάτσουν έτσι χωρίς τίποτα. Δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Έβαλα ανεμοθράυστες της climair. Καλά δεν έχουν κάποια αυτοκόλλητη ταινία για να μπουν. Μου φαίνεται δύσκολο να κάτσουν έτσι χωρίς τίποτα. Δεν ξέρω.Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το σκεφτόμουν και εγώ να τους βαλω αλλά δεν ξέρω αν θα χαλάσει την εξωτερική όψη του αυτοκινήτου. Ειναι όμορφοι;
-
Είναι ωραίοι αλλά να δω αν θα στερεωθουν γιατί χλωμό το βλέπω.
-
Το 4κίνητο αυτόματο 1.5 με τους 180 ίππους το έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις; Λεπτομέρειες για την κατανάλωση, πόσο ευχαριστημένος είναι απ' το κιβώτιο κτλ.
-
Σήμερα γύρισα τουλάχιστον 8 βενζινάδικα για να βρω σαμπουάν με ουδέτερο Ph όπως λέει και το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Ολοι οι πωλητές με κοίταζαν σα να τους ρωτούσα κάτι εξεζητημένο. Τελικά υπάρχει τέτοιο σαμπουάν; Επίσης αυτά τα σαμπουάν με κερί μαζί κάνουν για το αυτοκίνητο; Λογικά κάνουν αλλά ποιο ειναι αυτό το σαμπουάν με ουδέτερο ph ?
Ford Kuga