-
Άνθρωπος της car center μου έλεγε ότι μάλλον δε θα μπορεί κανείς μηχανικός να καταλάβει την αναβάθμιση. Μάλλον... Επιπλέον, το λέω επειδή δε γνωρίζω. Αν πάει κάτι στραβά; Αν δηλαδή η αναβάθμιση προκαλέσει θέματα στην ομαλή λειτουργία, τι γίνεται;
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Άνθρωπος της car center μου έλεγε ότι μάλλον δε θα μπορεί κανείς μηχανικός να καταλάβει την αναβάθμιση. Μάλλον... Επιπλέον, το λέω επειδή δε γνωρίζω. Αν πάει κάτι στραβά; Αν δηλαδή η αναβάθμιση προκαλέσει θέματα στην ομαλή λειτουργία, τι γίνεται;Βαλε τον εργοστασιακο 182 χαρτη. Νομιζω η αναβαθμιση γινεται μεσω OBD αρα λογικα δεν πρεπει να υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα (ειναι σαν να σου κανει software update ενα σερβις). Stage 1 βλεπω θελει 100αρα βενζινη για να αποδωσει τα υποσχομενα. Το οποιο δεν δενει με τον χαρακτηρα του Κουγκα.
Βεβαια και στο 182 πανω απο τις 3000 στροφες θα βλεπεις διαφορα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Άνθρωπος της car center μου έλεγε ότι μάλλον δε θα μπορεί κανείς μηχανικός να καταλάβει την αναβάθμιση. Μάλλον... Επιπλέον, το λέω επειδή δε γνωρίζω. Αν πάει κάτι στραβά; Αν δηλαδή η αναβάθμιση προκαλέσει θέματα στην ομαλή λειτουργία, τι γίνεται;
Βαλε τον εργοστασιακο 182 χαρτη. Νομιζω η αναβαθμιση γινεται μεσω OBD αρα λογικα δεν πρεπει να υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα (ειναι σαν να σου κανει software update ενα σερβις). Stage 1 βλεπω θελει 100αρα βενζινη για να αποδωσει τα υποσχομενα. Το οποιο δεν δενει με τον χαρακτηρα του Κουγκα.
Βεβαια και στο 182 πανω απο τις 3000 στροφες θα βλεπεις διαφορα.
Όλα γίνονται μέσω OBD, θεωρητικά μπορείς να το κάνεις και στο σπίτι σου, απλά χρειάζεσαι ένα OBD με το γνωστό διακοπτάκι ή κάποιο από τα dedicated OBD που πουλάνε οι βελτιωτές (όπως Mountune και η Rica). Το εργοστασιακό 182 επιτρέπει στη τουρμπίνα να κρατήσει για παραπάνω σαλ υψηλή πίεση, οπότε το αυτοκίνητο αποκτάει 'βάθος' στο γκάζι του. Δηλαδή πλέον έχει νόημα -και αποτέλεσμα- να συνεχίσεις να πιέζεις και μετά τις 3,5-4Κ σαλ. Το εργοστασιακό remap δεν αλλάζει μέγιστη υπερπίεση, ούτε το overboost, αλλά βγάζει περισσότερα άλογα, αποτέλεσμα της πιο γεμάτης καμπύλης ροπής μέχρι και πιο υψηλές σαλ.
Το Stage1 (αν και εγώ θα το έλεγα Stage1+ αφού απαιτεί χρήση καλύτερης βενζίνης) αυξάνει τη μέγιστη ροπή, οπότε και την ιπποδύναμη, αλλά αυτό το βλέπεις μόνο με καλύτερη βενζίνη, λόγω πιο επιθετικών ρυθμίσεων χρονισμού. Δεν είναι επικίνδυνο, απλά για να δεις την παραπάνω ροπή -που σημειωτέον, είναι αισθητή, όπως έχω δει από προσωπική εμπειρία- χρειάζεσαι 100αρα. Το οποίο με τη σειρά του αυξάνει το μέσο κόστος χρήσης, κάτι το οποίο δεν είναι επιθυμητό από τους περισσότερους χρήστες. Άρα πρόκειται για ειδική περίπτωση, remap που είναι για πολύ συγκεκριμένους -και λίγους- ιδιοκτήτες.
-
Aκριβως, αυτο γραφω. Βασικα αν το σκεφτεις το καλυτερο ειναι να μην κανεις τιποτα. Και 530 ευρω θα εχεις στην τσεπη και το αμαξι θα ειναι οικονομικο στην χρηση. Αν ειχε καποιος χρηματα για 100αρες και επιδοσεις δεν θα επερνε Κουγκα απο την αρχη. Και να το οδηγας με ανοιγματα καθε φορα στις 4-5 χιλ στροφες ειναι απο την φυση του μη οικονομικο. Μονο στα προσπερασματα στα βουνα θα δεις διαφορα.
-
Εγώ θεωρώ το οποιοδήποτε '+' τραβηγμένο, και μόνο για ειδικές περιπτώσεις. Αλλά το 'εργοστασιακό' remap στα 182 στην συγκεκριμένη περίπτωση το θεωρώ σχεδόν αναγκαίο. Το 150αρι θεωρείται -και δικαίως- ως detuned έκδοση του 182, όχι δηλαδή μια 'καλή/σωστή' ρύθμιση του 1.5ΕΒ. Και αφού δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και έχει την ίδια κατανάλωση (όταν οδηγείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο), πρακτικά δεν χάνεις τίποτα άλλο, παρά τα 600€ που έδωσες για να το βάλεις.
Όσο για τις επιδόσεις, αν μιλάμε για reprise σε χαμηλομεσαίες, τότε μιλάμε καθαρά για ροπή. Άρα όταν αναφερόμαστε σε 1.4-1.6 turbo κινητήρες, η ροπή δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 20-25 κιλά. Άρα μετά πας με το βάρος, όσο πιο βαρύ, τόσο το χειρότερο. Δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα Kuga, όλα τα SUV με παρόμοιους κινητήρες, τέτοιες επιδόσεις έχουν. Αν όμως μιλάμε για τελικές και επιταχύνσεις, τότε μιλάμε για ιπποδύναμη (ή πιο απλά, πόσο βαθιά στα κόκκινα μπορεί να μπει το στροφόμετρο) και εδώ σαφέστατα υπάρχει διαφορά αν το μοτέρ συνεχίζει να αποδίδει μετά το αρχικό φούσκωμα της τουρμπίνας. Και γι'αυτό λέω ότι, στο συγκεκριμένο μοτέρ, θεωρώ το 180αρι πολύ πιο σωστό από το 150αρι.
-
Αν ο 150hp του Kuga είναι λίγος, τότε τι να πεί το Qashqai που για τα ίδια (σχεδόν) κιλά κινείται με κινητήρα 115hp;
-
Πιστευω οτι καποιο λογο θα ειχαν απο την Ford ωστε να βαλουν τον 150αρι κινητηρα. Πες τον οικονομια, πες τον δημιουργια δυο εκδοσεων, πες λιγο απο ολα παντως θα ειχαν. Δεν μπορω να πω οτι τα 150 αλογα του με χαλανε, και ωραια αισθηση εχουν και την δουλεια τους κανουν και δεν θεωρω οτι θα πηγαινω με 220 στο ταξιδι, που και να ηθελα με την αεροδυναμικη νομιζω τα χαλαμε. Οποτε αν δεν δεις διαφορα στις χαμηλομεσαιες στροφες και ταυτοχρονα να κανεις εντονη χρηση της επιταχυνσης που σου προσφερει τοτε θεωρω οτι ειναι λιγο υπερβολικο αλλα οχι απαραιτητα κακο. Θα προτιμουσα να εβαζαν το αυτοματο παρα τα 180 αλογα...
-
Απο την στιγμη που δεν δινουν το 180 και δινουν το 150 νομιζω δεν υπαρχει θεμα. Φυσικα στα ιδια χρηματα ολοι το 180 θα θελουν. Το detuning ειναι κυριως για μαρκετινγκ.
Σε καθε περιπτωση για μενα σημαντικο να παρεις το ST Line αρχικα γιατι εχει διαφορες στην εμφανιση και τον εξοπλισμο και στο μελλον βαζεις το 180.
Και το δικο μου 1.5 ξεφουσκωνει μετα τις 4400 στροφες και σε μερικα προσπερασματα θα ηθελα περισσοτερη δυναμη (που μπορει ανετα να την δωσει ο κινητηρας) αλλα στο 90% της οδηγησης δεν χρειαζεται γιατι με τιμη βενζινης 1.45 το μονο που ψαχνεις ειναι η οικονομια.
-
Ο χρήστης ikos έγραψε:
Πιστευω οτι καποιο λογο θα ειχαν απο την Ford ωστε να βαλουν τον 150αρι κινητηρα. Πες τον οικονομια, πες τον δημιουργια δυο εκδοσεων, πες λιγο απο ολα παντως θα ειχαν. Δεν μπορω να πω οτι τα 150 αλογα του με χαλανε, και ωραια αισθηση εχουν και την δουλεια τους κανουν και δεν θεωρω οτι θα πηγαινω με 220 στο ταξιδι, που και να ηθελα με την αεροδυναμικη νομιζω τα χαλαμε. Οποτε αν δεν δεις διαφορα στις χαμηλομεσαιες στροφες και ταυτοχρονα να κανεις εντονη χρηση της επιταχυνσης που σου προσφερει τοτε θεωρω οτι ειναι λιγο υπερβολικο αλλα οχι απαραιτητα κακο. Θα προτιμουσα να εβαζαν το αυτοματο παρα τα 180 αλογα...Ειναι καθαρα μαρκετινγκ και δημιουργια 2 εκδοσεων γιατι θα βγαλουν παραπανω απο αυτους που θα αγορασουν τον 180. Ολες οι εταιρειες το κανουν αυτο (εχουν λιγους κινητηρες και με λογισμικο δημιουργουν πολλες εκδοσεις για τον καθενα αγοραστη).
-
Προφανώς ρε παιδιά, δεν είμαστε όλοι ίδιοι για να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι μπορώ κάλλιστα να θυσιάσω ακόμα και μια γενικότερη (και όχι σε ειδικές περιστάσεις) αύξηση της κατανάλωσης, για να έχω τη δύναμη που χρειάζομαι/θέλω, κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί την οικονομία ως πρωταρχικό του στόχο, κάποιος άλλος το χρησιμοποιεί μόνο στη πόλη και άρα θέλει σπιρτάδα 1η-2α-3η, άλλος το θέλει μόνο για ταξίδια και θέλει μακριές και ήσυχες (αλλά σωστά κλιμακωμένες) 5η-6η κλπ κλπ.
Και επειδή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το χρησιμοποιούμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και για λίγα χλμ/έτος, δεν θεωρώ την τιμή, ακόμα και της 100αρας, ως αποτρεπτικό παράγοντα. Βέβαια, και εγώ θα προτιμούσα να έδιναν ως option το καλό setup χωρίς αναγκαστικά να πρέπει να πάρεις αυτόματο και 4κίνηση, ή ακόμα καλύτερα να υπήρχαν όλα ως options. Όπως έχει τώρα, αναγκαστικά θα πάμε στη λύση remap (αν και όταν).
Για το ST-Line, κυρίως σκέφτομαι τα xenon (άλλο ένα σημείο που χαλάστηκα όταν πήγα από τα αυτόματα xenon του CX7 στα απλά αλογόνου της C5) που πρακτικά δεν μπαίνουν post-sale. Το δέρμα μπαίνει μετά, και ίσως με καλύτερο αποτέλεσμα (και χωρίς την επίφοβη -αν έχεις παιδιά- alcantara), sport ανάρτηση-ζάντα-bodykit είναι ευχή και κατάρα μαζί, και το μοναδικό πραγματικά χρήσιμο αξεσουάρ (Park Assist) θα το έβαζα και στο Business. Θα δούμε, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά κάνω τους οικονομικούς μου υπολογισμούς βάσει του worst-case scenario (δηλαδή του ST-Line).
-
Στο τελος ομως ολα σε ευρω τιμολογουντε ειτε ειναι βενζινες 100αρες ειτε τελη για 2λιτρο ειτε ειναι τιμη αγορας κλπ Θεωρω τελειως απιθανο να βαλεις επιπλεον πραγματα οπως το δερμα και να σου βγουν φθηνοτερα και καλυτερα απο τα εργοστασιακα που εχει το ST Line...
-
Φυσικα και ειναι αναλογα με τις αναγκες του καθενα. Ειναι κατι που το σκεφτομαι, αλλα δεν ειναι επειγον, δεν εχω στρωσει καλα καλα το αυτοκινητο, και κατι αλλο στο εγχειριδιο για το στρωσιμο το θεμα ειναι λιγο απροσδιοριστο δεν οριζει οριο στροφων απλα λεει χαμηλες στροφες..π.χ. εγω μονο εμπειρικα το παω max μεχρι 3000 στροφες και παλι το θεωρω πολυ..
-
Στο τελος ομως ολα σε ευρω τιμολογουντε ειτε ειναι βενζινες 100αρες ειτε τελη για 2λιτρο ειτε ειναι τιμη αγορας κλπ Θεωρω τελειως απιθανο να βαλεις επιπλεον πραγματα οπως το δερμα και να σου βγουν φθηνοτερα και καλυτερα απο τα εργοστασιακα που εχει το ST Line...Ναι όλα καταλήγουν σε bottom-lines που μετρώνται σε ευρώ, αλλά διαχωρίζονται σε πάγιες ανελαστικές (τέλη, φόροι, ασφάλιστρα κλπ) και running costs (βενζίνη, services κλπ). Τα πρώτα (που ανεβαίνουν κυρίως λόγω κυβισμού) είναι εκτός του ελέγχου του ιδιοκτήτη, άρα πρέπει να δει μέχρι που μπορεί να τα περικόψει, κατεβαίνοντας αντίστοιχα σε κατηγορία κυβισμού. Τα δεύτερα εξαρτώνται κυρίως από το τρόπο οδήγησης, το στυλ του οδηγού, την εγκράτειά του κλπ, άρα είναι εν πολλοίς ελεγχόμενα κόστη. Και εδώ λέω ότι, σε αυτό το σημείο, είμαι διατεθειμένος να ανταλλάξω ελαφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση για λίγο (ή πολύ) καλύτερες επιδόσεις. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να κάνει το ακριβώς αντίθετο, βάσει των δικών του αναγκών/κριτηρίων.
Όσο για τα extras, ειδικά για το δέρμα, η alcantara είναι επίφοβη τόσο για ενήλικους, όσο -πολύ περισσότερο- όταν έχεις παιδιά. Το ξέρω, το ξέρετε, το ξέρουμε όλοι. Όσο για την ποιότητα και το κόστος, αν και από όσο είδα είναι αρκετά καλά τα εργοστασιακά του ST-Line, σε γνωστό μαγαζί λίγα μέτρα παρακάτω μπορώ να διαλέξω από 4-5 διαφορετικές ποιότητες, με ότι χρώματα, ραφές, συνδυασμούς θέλω, και να τα φτιάξω με χαμηλότερο κόστος από τα 1200€ (αν είδα καλά) που χρεώνονται τα εργοστασιακά δερμάτινα. Κάτι που δεν γίνεται με τα xenon, γι'αυτό και είπα ότι σκέφτομαι τον εξοπλισμό του ST-Line κυρίως για αυτά.
-
Μια μικρή παρέμβαση στο θέμα του κινητήρα. Υπάρχει και 1.5 ΕcoBoost με 120 ίππους (ΔΕΝ εισάγεται στην Ελλάδα ορθώς). Οπότε οι εκδόσεις του κινητήρα είναι 3 και όχι 2 και θα έλεγα ότι ο 150 είναι ο 'νορμάλ' το 120αρης ο detuned και το 180αρης ο ελαφρώς πουσαρισμένος.
ΥΓ: Ένας από τους μεγαλύτερους βελτιωτές (σε Re-map) της Ευρώπης, η εταιρεία Evolve (www.evolveautomotive.com) σε συνέντευξη που είχα διαβάσει έλεγε ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ υπάρχει re-map που δεν μπορεί να διαγνωστεί από επίσημο service και όποιος βελτιωτής το ισχυρίζεται αυτό, απλά λέει ψέματα!
-
Για το Αλκανταρα δεν βλεπω τι επιφοβο μπορει να ειναι αλλα επηδη το δικο μου το εχω 2 χρονια τωρα χωρις καποια αλλαγη στην εμφανιση του, θα ποσταρω αν δω κατι. Βεβαια υπαρχουν αμαξια 20ετιας που μια χαρα ειναι το αλκανταρα οπως ολα τα πργματα θελει προσεκτικη χρηση.
Να βαλεις εξτρα δερμα οταν σου δινει τοσο ωραιο σαλονι αλκανταρα δεν το βλεπω καλη ιδεα απο οικονομικης αποψεως. Στο business μπορει αλλα τα καθισματα ειναι ιδια απο ποιοτητα? Πιθανον οχι.
Τεσπα δεν ξερω. Το μονο που θα πω για μενα στην σημερινη τιμη το Kuga ST Line ειναι μονοδρομος γιατι το αμαξι ειναι πραγματικα ομορφο μεσα εξω με αυτο το bodykit/interior.
-
Να βαλεις εξτρα δερμα οταν σου δινει τοσο ωραιο σαλονι αλκανταρα δεν το βλεπω καλη ιδεα απο οικονομικης αποψεως. Στο business μπορει αλλα τα καθισματα ειναι ιδια απο ποιοτητα? Πιθανον οχι.Ο Αντώνης για το business μιλάει να βάλει δέρμα και ότι ουσιαστικά ο μόνος λόγος (για αυτόν και συμφωνώ μαζί του) για να προτιμήσει το ST Line είναι τα φώτα Xenon.
Τα καθίσματα Business & ST Line είναι ίδια, η επένδυση αλλάζει.
-
Σωστά, το είχα ξεχάσει το 120αρι, αυτό και αν είναι detuned Αλλά δεν θα έλεγα ότι το 180αρι είναι κατ'οιονδήποτε τρόπο 'πουσαρισμένο', αφού hardwareικά τα μοτέρ είναι ίδια, τα υπόλοιπα στοιχεία είναι πανομοιότυπα (ακόμα και η μέγιστη ροπή και το overboost) και απλά αλλάζει η χαρτογράφηση για να αφήσει τη τουρμπίνα να κρατήσει υψηλότερη πίεση σε πιο ψηλές σαλ. Τεςπα, δεν έχει σημασία, στην τελική οι διαθέσιμες εκδόσεις είναι γνωστές, άρα δεν έχουμε και πολλές επιλογές.
Τα καθίσματα είναι ίδια, ρώτησα τον πωλητή επί τούτου, έχουν ίδια διαμόρφωση και ίδιο υλικό, απλά αλλάζει η επένδυση. Και ναι είναι ωραία, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με καλά conolly. Προφανώς δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, απλώς το αναφέρω ότι υπάρχει ως δυνατότητα. Για την alcantara, όσα έχω δει εγώ είναι αρκετά 'λιωμένα' στην αίσθηση, και όχι μόνο σε αυτοκίνητα. Και επίσης είναι πολύ πιο ευαίσθητη σε διάφορα 'επικίνδυνα' υγρά
Τεςπα, και εγώ τους υπολογισμούς μου τους κάνω βάσει του ST-Line, μάλλον προς τα εκεί θα πάω, απλά δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή, όπως θα ήταν π.χ. το Titanium έναντι της Trend (ή της Business), όπως με το Fiesta, αφού στη περίπτωση του Kuga (και της ST-Line) υπάρχουν και σημαντικά drawbacks.
-
Τοst line ειναι πολυ καλη περιπτωση για οτι προσφερει, οσοι το εχουν δει το κοστογουν τουλαχιστον στα 3500, ειδικα το βραδυ με τα Xenon, τους θεωρω υπερβολικους αλλα κακο δεν ειναι, βολευει απιστευτα η καμερα και οι αισθητηρες, για οσους εχουν ηλεκτρικη πορτα χωρου αποσκευων επισης ειναι πολυ καλο, ολα δουλευουν σε πολυ καλο εως αριστο βαθμο μεσα στο αυτοκινητο. Για τα λεφτα του ειναι απο τιμιο εως ευκαιρια.
-
Παιδιά δε υπάρχει θέμα επιλογής μεταξύ business και st line.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Παιδιά δε υπάρχει θέμα επιλογής μεταξύ business και st line.Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και όμως, όπως βλέπεις υπάρχει Όχι γιατί εγώ το βλέπω έτσι, αλλά γιατί η κάθε έκδοση έχει ξεκάθαρα υπέρ και κατά. Δεν είναι όπως μεταξύ Trend-Business-Titanium, που απλά αλλάζει ο εξοπλισμός, γιατί η ST-Line έχει και διαφορετικό χαρακτήρα.
Για μένα π.χ. η χρήση του ST-Line στη Τζια θα είναι πολύ πιο επίφοβη από το Business (ή το Titanium, αν ερχόταν). Μου αρέσει ο εξοπλισμός του, αλλά από την άλλη έχει σαφέστατα μειωμένα επίπεδα άνεσης. Θα είναι καλό όταν θέλω να το στρίψω λιγουλάκι, αλλά κακό όταν θα θέλω να κάνω ταξίδι φορτωμένος με οικογένεια και μπαγκάζια.
Ακόμα και τώρα που, με λίγο παζάρι, έχω ρίξει τη διαφορά των δύο εκδόσεων αρκετά κάτω από τα 3Κ με το κλειδί στο χέρι, το σκέφτομαι, δεν έχω καταλήξει....
Ford Kuga