-
Είχα γράψει ολόκληρο σεντόνι με τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου και με την πτώση του server το έχασα...
Θα το ξαναγράψω όποτε βρώ χρόνο.
-
Εγώ το μόνο σχόλιο που έχω μετά από 6500 χλμ, είναι ότι το αυτοκίνητο είναι φανταστικό. Τα μαμισια ελαστικά είναι ΓΤΠ και θα ήθελα σίγουρα 20-30 αλογάκια επιπλέον. Είναι κάποιες στιγμές που το αυτοκίνητο κρεμάει. Κατά τ'αλλα αξίζει κάθε €.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πρέπει να υπάρχει kit της mountune αν θες περισσότερα άλογα. Και δεν χάνεις την εγγύηση
-
Για ξηγησου...
-
H mountune για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν είναι ο επίσημος βελτιωτικός οίκος της Ford
https://www.mountunestore.com/Όταν αγόρασα το Kuga από την FORD CAR CENTER Αμφιθέας http://carcenter.gr/ με ενημέρωσαν ότι
- Είναι οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Mountune στην Ελλάδα και
- Ότι υπάρχει kit αναβάθμισης για το Kuga (προφανώς από κάποιο άλλο μοντέλο που φοράει το ίδιο μοτέρ)
Οπότε κάνε ένα τηλ. και ρώτα γιατί δεν ασχολήθηκα παραπάνω εκείνη τη στιγμή.
-
Είδα σε ένα αγγλικό site ότι το πάνε στα 140 άλογα και στα 33 κιλά ροπή. Μου φαίνεται πολύ καλό. Υπάρχει κάποιος λόγος για να μην το κα ει κάποιος; Υπάρχει κίνδυνος για κάτι;
-
Για το diesel μιλας; νόμιζα ότι είχες τον ecoboost. Γενικά τα turbo παίρνουν άνετα 10-20 άλογα από ότι βλέπω σε διάφορες μάρκες. Ειδικά στα VW μονο στα περίπτερα δεν πουλάνε προγράμματα. Τώρα από αξιοπιστία δεν ξέρω να σου πω.
-
Αύριο θα με πάρουν τηλέφωνο
-
Πέρα από την Mountune (που δεν έχει κάποιο 'επίσημο' tune για το Kuga), ο εν λόγω εξουσιοδοτημένος έχει και την Rica, η οποία δίνει τόσο το ΟΕΜ 180αρι remap, όσο και το δικό της Stage1, με παραπλήσιες τιμές.
-
Μου ειπαν για Rica που δίνει 20 άλογα και 6,5 κιλά ροπή. Οταν ρώτησα για θέματα εγγύησης, ο τύπος μου τα μασαγε. Έτσι κι αλλιώς, μου είπε, δε φαίνεται πουθενά η επέμβαση στον εγκέφαλο. Κάνεις δε θα μπορεί να δει ότι έχει γίνει αυτό. Α και η τιμή 600 φράγκα με ένα δωρεάν update μετά από λίγο καιρό μου είπε. Του ζήτησα να μου δώσει τηλέφωνα από πελάτες που το βάλανε. Δε με πήρε.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Έτσι κι αλλιώς, μου είπε, δε φαίνεται πουθενά η επέμβαση στον εγκέφαλο. Κάνεις δε θα μπορεί να δει ότι έχει γίνει αυτό.Μέγα ψέμα! Εξουσιοδοτημένο συνεργείο με σωστό εξοπλισμό, εάν θέλει (και ξέρει) μπορεί να δει τα πάντα!
-
Πάντως η τιμή φαίνεται οκ, τόσο πάνε περιπου στο eshop της Rica που εριξα μια ματιά. Αλλά δεν είχε αναβάθμιση για το 1.5 diesel, μόνο για το 2.0 και το ecoboost. Τώρα για εγγύηση με Rica λογικό να μην μπορεί να δώσει, μόνο με επίσημο mountune. Για το αν μπορεί να δει κάποιος στο διαγνωστικό οτι έχει γίνει reflash, δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Εξαρτάται από τις δυνατότητες του διαγνωστικού.
-
Μountune και Rica δεν έχουν τίποτα στα επίσημα site για τον 1.5 tdci!
Στάλθηκε από το Turbo-X lamda μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Για το αν μπορεί να δει κάποιος στο διαγνωστικό οτι έχει γίνει reflash, δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Εξαρτάται από τις δυνατότητες του διαγνωστικού.Στα περισσότερα διαγνωστικά (ειδικά τα επίσημα) γίνεται. Αλλά και να μην φαίνεται άμεσα, φαίνεται έμμεσα (αρκεί να είναι λίγο έξυπνος ο μηχανικός) από την αυξημένη πίεση του τούρμπο.
-
'Και εμένα ατσάλινη ρεζέρβα έχει, αλλά με τίποτα δεν μου φαίνεται 400 λτ ο χώρος αποσκευών....χώρεσα μέσα αποσκευές για διακοπές 3 εβδομάδων με γυναίκα (!!) και παιδί (!!!) και με το κάλυμμα κλειστό (!!!!). Χωρίς το κάλυμμα, χωράει απίστευτα πράγματα (βολεύει και η ρύθμιση πλάτης των καθισμάτων). Για εμένα ο χώρος αποσκευών δεν αποτελεί πρόβλημα / μειονέκτημα. Άλλα είναι τα μειονεκτήματα για εμένα.....(μάλλον εντός της ημέρας) θέλω να γράψω αρκετές εντυπώσεις μετά και από τις καλοκαιρινές εξορμήσεις.'
Φάνη, συμφωνώ απόλυτα για χώρο αποσκευών, είναι πολύ καλός. Δεν μας ανέφερες τα μειονεκτήματα που έχεις εντοπίσει
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Μountune και Rica δεν έχουν τίποτα στα επίσημα site για τον 1.5 tdci!Στάλθηκε από το Turbo-X lamda μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ίσως να βάζουν από άλλο μοντέλο με το ίδιο μοτερ. Βλέπω στο site ότι έχουν για mondeo 1.5tdci 120hp. Μπορεί να είναι το ίδιο. Πάντως τα νούμερα που δίνουν είναι εκεί +23hp.
https://www.rica.nl/pdfgen.php?car=2782
Για το αν μπορεί να δει κάποιος στο διαγνωστικό οτι έχει γίνει reflash, δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Εξαρτάται από τις δυνατότητες του διαγνωστικού.
Στα περισσότερα διαγνωστικά (ειδικά τα επίσημα) γίνεται. Αλλά και να μην φαίνεται άμεσα, φαίνεται έμμεσα (αρκεί να είναι λίγο έξυπνος ο μηχανικός) από την αυξημένη πίεση του τούρμπο.
Καλά άμα το στείλουν και στο εργοστάσιο βλέπουν και πόσα τσιγάρα έχεις καπνίσει μέσα. Αλλά για Ελλάδα μιλάμε. Εξαρτάτε πόσο πολύ θέλει η αντιπροσωπεία να μην καλύψει την εγγύηση. Αν πάρεις όλο το μοτερ στο χέρι, εκεί θα το ψάξει. Πάντως εγώ θα το έβαζα μιας και το έχω αγοράσει από αυτούς και θα κάνω τα σέρβις εκεί. Πιστεύω ότι σε περίπτωση στραβής κάτι θα κάνουν.
Από θέμα αξιοπιστίας, αν δεν του πίνεις το αίμα από το πρωί μέχρι το βράδυ δε νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.
-
Ο χρήστης tkatsios έγραψε:
Δεν μας ανέφερες τα μειονεκτήματα που έχεις εντοπίσειΌπως έγραψα προχτές, είχα γράψει ολόκληρο 'σεντόνι' με εντυπώσεις και με την πτώση του server χάθηκε όλο...όποτε έχω χρόνο θα το ξαναγράψω.
Καλά άμα το στείλουν και στο εργοστάσιο βλέπουν και πόσα τσιγάρα έχεις καπνίσει μέσα. Αλλά για Ελλάδα μιλάμε. Εξαρτάτε πόσο πολύ θέλει η αντιπροσωπεία να μην καλύψει την εγγύηση. Αν πάρεις όλο το μοτερ στο χέρι, εκεί θα το ψάξει. Πάντως εγώ θα το έβαζα μιας και το έχω αγοράσει από αυτούς και θα κάνω τα σέρβις εκεί. Πιστεύω ότι σε περίπτωση στραβής κάτι θα κάνουν.
Δεν μιλάω για εργοστάσιο, αλλά για το διαγνωστικό στα εξουσιοδοτημένα service.
Εννοείται ότι εάν κάνεις την αναβάθμιση σε εξουσιοδοτημένο θα προσπαθήσει να σου καλύψει την εγγύηση. Δεν ξέρω από Ford οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα. Από BMW μόνο έχω μεγάλη εμπειρία από εγγυήσεις και πλέον η BMW Hellas αλλά και η BMW AG το ψάχνουν σε υπερβολικά εξονυχιστικό βαθμό. Πρέπει να δείτε τα χαρτιά και τα online reports που βγαίνουν και συντάσσονται για να καλυφθεί πλέον οποιαδήποτε σοβαρή ζημιά εντός εγγύησης.
-
Επειδή με Rica έχω μιλήσει, και ξέρω αρκετά παιδιά (με διάφορα Ford) που έχουν κάνει δουλειά στον εν λόγω επίσημο, με μια casual σύνδεση του επίσημου διαγνωστικού για έλεγχο βλάβης, για update κλπ δεν φαίνεται τίποτα. Από την Rica με διαβεβαίωσαν ότι δεν φαίνεται τίποτα και πουθενά, αν δεν ψάξουν τις παραμέτρους για την 'πραγματική' λειτουργία του κινητήρα (δηλαδή μέγιστη πίεση, ζητούμενη απόδοση, μέγιστες σαλ κλπ). Βέβαια η εγγύηση γίνεται 'εγγύηση', δηλαδή ακόμα και σε περίπτωση που προκύψει κάποια βλάβη, ο συγκεκριμένος εξουσιοδοτημένος αναλαμβάνει κανονικά το κόστος και την επισκευή.
Για το θέμα αξιοπιστίας, θεωρώ ότι το ΟΕΜ 180αρι που δίνει η Rica δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση, αφού τα δύο μοτέρ είναι πανομοιότυπα. Δηλαδή δεν είναι όπως με τον 1000αρη και τα 100/125/140, που πέρα από το tune υπάρχουν και κάποιες -λίγες- hardware διαφορές. Στον 1500αρη τα δύο μοτέρ έχουν διαφορετική απόδοση λόγω χαρτών και μόνο.
-
Επειδή προχθές πήγα το Fiesta για το ετήσιο service,μέχρι να τελειώσει,πήγα στην έκθεση και είδα το Kuga -όπως και το νέο Fiesta-.Όντως, είναι πολύ ευρύχωρο μέσα και ποιοτικό -είχαν 2 STline-.Για το πορτμπαγκάζ -είχε ρεζέρβα ανάγκης-κι εμένα μου φάνηκε λίγο μικρότερο από του Scross,(που είναι 430lt),αλλά όχι και μεγάλη διαφορά (με το μάτι ~10-20λτ.)
-
Καλημερα!σκεφτομαι να του βαλω εμπρος φιμε..θα ειναι υπεροχο το αποτελεσμα σε συνδιασμο με τα πισω που εχει ,οποιος φιλος εχει να προτεινει καποιον δοκιμασμενο ας με ενημερωσει ειτε εδω ειτε με καποιο pm
Ford Kuga