-
Thanks για τις πληροφορίες.
Γενικά εχω μάθει με βενζίνη, εκανα 2 test drive μου φανηκε λίγο ξένο το diesel αλλα μου άρεσε η ροπή του.
Έχω μωρό πλέον και δεν είμαι για επιδόσεις, θέλω άνεση ασφάλεια και γενικα λιγο οικονομία. Τώρα καίω γύρω στα 10λitra μέσα στην πόλη με τη βενζίνη. Χλμ γύρω στα 15000 το χρόνο όχι τιποτα τρελό.Τα βενζίνης εχουν 4 μήνες σίγουρη αναμονή γιαυτό και κοιταξα το diesel, φαίνεται καλή τιμή. Αλλα γιατί δεν τα προτιμάει ο κοσμος και παει στην βενζίνη?
-
Το diesel έχει εντελώς διαφορετική λειτουργία, ήχο και απόδοση, γι'αυτό ρωτάω αν σου κάνει. Εμένα δεν μου κάνει τίποτα από το diesel, γι'αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να πάρω.
Με μια χοντρική εκτίμηση που είχα κάνει για το Kuga, η -αρχική- διαφορά τιμής αποσβένεται περίπου στα 60Κ χλμ, οπότε εσύ με ~15Κ χλμ ανά έτος, θα έκανες απόσβεση στα 4 χρόνια, και μετά θα 'κέρδιζες' έναντι της βενζίνης. Τώρα που η διαφορά τιμής έχει πέσει στο μισό όπως λες, η απόσβεση θα γίνει σε μόλις ~30Κ χλμ, οπότε εσύ θα ξεκινήσεις να 'κερδίζεις' λόγω κατανάλωσης και τιμή πετρελαίου με το που θα κλείσεις περίπου 2 χρόνια. Super....
Ο κόσμος φαίνεται να προτιμάει ξανά τη βενζίνη λόγω των πολλών που έχουν γίνει και ακουστεί για τους diesel, και ειδικά τα μικρά diesel (όπως του Kuga δηλαδή)....
-
Φίλε ACE thanks για την ανάλυση.
Μαλλον θα το τσιμπήσω παιδιά μου αρέσει πολύ. Ελπίζω να μη το μετανιώσω.
Αν και θα ήθελα την ST-Line, εχω ξεφύγει ήδη απτο budget μου... -
Επειδή και εγώ ήμουν/είμαι μεταξύ Business και ST-Line, δες το και έτσι: έχοντας ως πρώτη και βασική παράμετρο τη τιμή, το μοναδικό extra που 'χωράει' στη ΛΤΠΦ και είναι πολύ χρήσιμο (και κοστίζει πολύ να το βάλεις μετά) είναι το αυτόματο παρκάρισμα με αισθητήρες εμπρός-πίσω. Το αισθητικό (μαρσπιε, θόλοι, spoilers, ζάντες, ελατήρια κλπ) μπαίνουν και μετά (με αυξημένο κόστος προφανώς), ενώ για τις ζάντες μπορείς να βάψεις τις δικές του. Στο εσωτερικό μπορείς να βάλεις εσύ δερμάτινο σαλόνι με περίπου 900-1000€ (άρα πάνω-κάτω στη τιμή του εργοστασιακού δερμάτινου), ενώ ο φωτισμός επίσης μπαίνει εκ των υστέρων. Το μοναδικό που μπαίνει δύσκολα και θα κοστίσει ΠΟΛΛΑ είναι τα xenon/LEDs, αυτό είναι όντως θέμα στη Business.
Σκέψου το λίγο, δες τις τιμές και των παραπάνω extras (μπορείς να ζητήσεις μια εκτίμηση από τον πωλητή, έτσι να έχεις ένα ball-park figure) και αποφασίζεις.
-
Ψάξε το θεμα της κατα άλλωστε εφόσον σ ενδιαφέρει , να δεις τι έχουν γράψει και παιδιά εδώ μέσα
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ruiner έγραψε:
Καλημέρα σε όλους,Είμαι ενα κλικ πριν την παραγγελία ενος Ford Kuga Business 1.5 Diesel 120 στην τιμη 23800, με δώρο κάλυμα πορτ μπαγάζ και φιμέ τζαμια και 8 χρόνια εγγύηση
Ξεκίνησα για βενζίνη αλλα έχουν ετοιμοπαράδοτα diesel και είναι προσφορά αποτι λένε. Απο τα 25800 που έχει κανονικά μέχρι 31/6 ισχύει.
Τί λέτε αξίζει? Αny tips?
Ευχαριστώ
Σουπερ τιμη
-
Το business πετρέλαιο έκανε 24250 περίπου το ST πετρέλαιο είχε 25800.
-
Ο χρήστης panosmar έγραψε:
Το business πετρέλαιο έκανε 24250 περίπου το ST πετρέλαιο είχε 25800.Δεν είναι σωστές αυτές οι τιμές. Οι τιμές (χωρίς προωθητικό ή άλλη έκπτωση) είναι οι ακόλουθες:
Business Ecoboost: €22.095
Business Diesel: € 25.840
ST Line Ecoboost: € 25.230
ST Line Diesel: €27.353 -
Οι τιμές που είπα ήταν η προσφορά που πήρα πριν από ένα μήνα περίπου.
Αν θυμάμαι καλά έχεις το 1,5 βενζίνη. Μπορείς να σχολιάσεις λίγο την παραπάνω ανάρτησή μου στην ίδια σελίδα;
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης panosmar έγραψε:
Οι τιμές που είπα ήταν η προσφορά που πήρα πριν από ένα μήνα περίπου.
Αν θυμάμαι καλά έχεις το 1,5 βενζίνη. Μπορείς να σχολιάσεις λίγο την παραπάνω ανάρτησή μου στην ίδια σελίδα;
Ευχαριστώ.ΟΚ, απλά για να συγκρίνουμε πρέπει να αναφέρουμε τις τιμές τιμοκαταλόγου, γιατί η προσφορά μπορεί να διαφέρει από έμπορο σε έμπορο και ανά περίοδο.
Καλησπέρα στα μέλη. Έχω παραγγείλει το business 1,5 ecoboost.Αρκετά μέλη έχουν πάρει είδη τον κινητήρα αυτόν.Κάποιοι έγραψαν για καταναλώσεις στην αρχή που το είχαν όταν το έστρωναν.Μετά από τόσο καιρό μπορεί να μου πει κάποιος εάν έχει αλλάξει κάτι στην κατανάλωση; Τελικά αξίζει ο κινητήρας και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου τα έξτρα χρήματα για την κατανάλωση και την διαφορά βενζίνης πετρελαίου σε σχέση με τον κινητήρα πετρελαίου;
Ευχαριστώ.Η κατανάλωσή μου δεν έχει διαφοροποιηθεί (λένε ότι μετά τα 10-15.000χλμ μπορεί να δείς θετική διαφορά) μέχρι σήμερα που έχω 5.600χλμ. Είναι Μ.Ο κολλημένη στο 10.8λτ/100χλμ με 90-95% οδήγηση στην πόλη (με λίγο Α.Ο), κυρίως από την γυναίκα μου (ΜΗ οικονομική οδηγός). Πιστεύω ότι εάν το οδηγούσα εγώ θα ήταν γύρω στο 10λτ/100χλμ. Συγκριτικά η 116i ήταν στο 9.5λτ/100χλμ Μ.Ο. αλλά με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα (άρα ο Μ.Ο. ήταν πιο σωστός αλλά είχε και αρκετά χλμ σε Ε.Ο).
Οι επιδόσεις είναι αρκετά καλές (σε αίσθηση αντίστοιχες της 116i με το αυτόματο κιβώτιο) και είμαι ικανοποιημένος. Δεν μπορώ να πω συγκριτικά με το diesel, γιατί το οδήγησα σε μικρή διαδρομή. Προσωπικά προτιμώ την λειτουργία του βενζινοκινητήρα και σε συνδυασμό με την διαφορά τιμής (όταν το πήρα εγώ ήταν €3.500), τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς και την κατά κύριο λόγο κίνηση στην πόλη επέλεξα συνειδητά την έκδοση Ecoboost.
Βέβαια σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί η βενζίνη έχει παράδοση σε 4 μήνες ενω το diesel είναι ετοιμοπαράδοτο και επίσης έχει μεγάλη προωθητική προσφορά το diesel οπότε η διαφορά τιμής είναι αρκετά μικρότερη. Ίσως, εάν αγόραζα σήμερα με αυτά τα δεδομένα να επέλεγα το diesel...δεν είμαι σίγουρος! Συνεχίζω να προτιμώ την βενζίνη πάντως.
-
Ευχαριστώ FANIS 75 για την απάντηση.Το diesel το οδήγησα για λίγο και μάλιστα σε αρκετή κίνηση οπότε δεν έβγαλα κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρνητική ήταν ότι σε χαμηλές στροφές δηλαδή στο ξεκίνημα ο κινητήρας κοιμόταν (μου έσβησε στο ξεκίνημα) και ξυπνούσε με αρκετή ροπή όταν έπιανε κάποιες στροφές. Κατά τα άλλα ήταν πολύ ήσυχος στην λειτουργία του.
-
Παίδες τελικά το τσίμπησα! Σε καμια εβδομάδα θα παραλάβω!
Business 1.5 Diesel Absolut Black στα 23500! Thanks σε όλους για τη βοήθεια.
@panosmar Η αλήθεια είναι ότι μου έσβησε και μένα 2 φορές!! σε μια ανηφόρα με μεγάλη κλίση... Δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με το πετρέλαιο...
Έχω άλλη μια απορία προς τους ειδικούς:
Για το στρώσιμο τι κάνουμε? Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο?
Κάπου διάβασα ότι πρέπει να κρυώνει η τουρμπίνα. Το start/stop βοηθάει σε αυτό ? Γιατί σβήνει αμέσως.Sorry αν είναι βλακώδεις οι ερωτήσεις, δεν είχα ποτέ πετρέλαιο και τούρμπο (ξεκινάω διάβασμα!!)
-
-
Thanks !! Ωρα για διάβασμα.
-
Αυτο που χαιρομαι τωρα που μπαινω στην ford ειναι οτι εχει παντου υποδειξεις και οδηγιες και συμβουλες και αισθανεσαι οτι μπαινεις πραγματικα σε μεγαλη εταιρεια..
-
Σήμερα έγινε ο πρώτος δωρεάν έλεγχος μετά την αγορά. Είμαι ήδη στις 2500 χλμ. Όλα καλά. Στο ίδιο συνεργειο 3 xc90 για μηχανικά.
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πολύ καλή τιμή. Με το καλό να το πάρεις.
-
Ο χρήστης ruiner έγραψε:
Φίλε ACE thanks για την ανάλυση.
Μαλλον θα το τσιμπήσω παιδιά μου αρέσει πολύ. Ελπίζω να μη το μετανιώσω.
Αν και θα ήθελα την ST-Line, εχω ξεφύγει ήδη απτο budget μου...Καλημέρα ,
Για όποιον ενδιαφέρεται για ετοιμοπαράδοτο diesel μοντέλο στην St-Line έκδοση υπάρχει και αυτή εδώ
η πρόταση ελαφρώς μτχ ... https://www.car.gr/classifieds/cars/view/10368063/
Δεν το έχω ψάξει πόσο γλυτώνεις σε σύγκριση με εντελώς καινούργιο αλλά φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση
ιδιαίτερα για όσους είναι απο την εκεί περιοχή. -
Για να γλιτωσω 1500 ευρώ, να πάω να πάρω ένα αμφιβόλου ποιότητας ΜΤΧ. Με τίποτα.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σημερα και μετα απο διαδρομή 40χλμ σε ανοικτό δρόμο με ταχύτητες 90-120 και ανοικτό clima φθάνοντας στον προορισμό μου και βγάζοντας νεκρά απο 2α και με ακινητοποιημένο το αυτοκίνητο,χωρίς να πατήσω το γκάζι ανεβάζει ξαφνικά στροφές στις 4.5000 μέχρι τον κόφτη και πέφτει μετα στο ρελαντί.Αμεσως βγάζει μήνυμα service engine now και το αυτοκίνητο δεν ανέβαζε πανω απο 1300-1400 στροφές όντας εξαιρετικά επικίνδυνο να οδηγηθεί!!!Κανω με το ζόρι 400-500 μέτρα για να παρκάρω με ασφάλεια και σβήνω την μηχανή.Βαζω μπροστά μετα απο 1 λεπτό και εχει εξαφανιστεί το μήνυμα ενώ το αυτοκίνητο λειτουργεί κανονικά σε όλο το φάσμα στροφών.
Θα το παω αμέσως στο service να το δουν (6.120χλμ)!!!!
Καμία γνώμη/άποψη;Εχει συμβεί σε κάποιον άλλο;
Ford Kuga