Ο χρήστης panosmar έγραψε:
Οι τιμές που είπα ήταν η προσφορά που πήρα πριν από ένα μήνα περίπου.
Αν θυμάμαι καλά έχεις το 1,5 βενζίνη. Μπορείς να σχολιάσεις λίγο την παραπάνω ανάρτησή μου στην ίδια σελίδα;
Ευχαριστώ.
ΟΚ, απλά για να συγκρίνουμε πρέπει να αναφέρουμε τις τιμές τιμοκαταλόγου, γιατί η προσφορά μπορεί να διαφέρει από έμπορο σε έμπορο και ανά περίοδο.
Καλησπέρα στα μέλη. Έχω παραγγείλει το business 1,5 ecoboost.Αρκετά μέλη έχουν πάρει είδη τον κινητήρα αυτόν.Κάποιοι έγραψαν για καταναλώσεις στην αρχή που το είχαν όταν το έστρωναν.Μετά από τόσο καιρό μπορεί να μου πει κάποιος εάν έχει αλλάξει κάτι στην κατανάλωση; Τελικά αξίζει ο κινητήρας και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου τα έξτρα χρήματα για την κατανάλωση και την διαφορά βενζίνης πετρελαίου σε σχέση με τον κινητήρα πετρελαίου;
Ευχαριστώ.
Η κατανάλωσή μου δεν έχει διαφοροποιηθεί (λένε ότι μετά τα 10-15.000χλμ μπορεί να δείς θετική διαφορά) μέχρι σήμερα που έχω 5.600χλμ. Είναι Μ.Ο κολλημένη στο 10.8λτ/100χλμ με 90-95% οδήγηση στην πόλη (με λίγο Α.Ο), κυρίως από την γυναίκα μου (ΜΗ οικονομική οδηγός). Πιστεύω ότι εάν το οδηγούσα εγώ θα ήταν γύρω στο 10λτ/100χλμ. Συγκριτικά η 116i ήταν στο 9.5λτ/100χλμ Μ.Ο. αλλά με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα (άρα ο Μ.Ο. ήταν πιο σωστός αλλά είχε και αρκετά χλμ σε Ε.Ο).
Οι επιδόσεις είναι αρκετά καλές (σε αίσθηση αντίστοιχες της 116i με το αυτόματο κιβώτιο) και είμαι ικανοποιημένος. Δεν μπορώ να πω συγκριτικά με το diesel, γιατί το οδήγησα σε μικρή διαδρομή. Προσωπικά προτιμώ την λειτουργία του βενζινοκινητήρα και σε συνδυασμό με την διαφορά τιμής (όταν το πήρα εγώ ήταν €3.500), τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς και την κατά κύριο λόγο κίνηση στην πόλη επέλεξα συνειδητά την έκδοση Ecoboost.
Βέβαια σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί η βενζίνη έχει παράδοση σε 4 μήνες ενω το diesel είναι ετοιμοπαράδοτο και επίσης έχει μεγάλη προωθητική προσφορά το diesel οπότε η διαφορά τιμής είναι αρκετά μικρότερη. Ίσως, εάν αγόραζα σήμερα με αυτά τα δεδομένα να επέλεγα το diesel...δεν είμαι σίγουρος! Συνεχίζω να προτιμώ την βενζίνη πάντως.