-
Aπαξίωση στην τιμή αγοράς πάντως δεν σημαίνει (δυστυχώς) απαξίωση και στα κόστη συντήρησης/βλαβών. Έχε το στο μυαλό σου.
-
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Σίγουρα σ αυτό δεν έχεις άδικο!Τελικά (λίγο άσχετο) με τα TSI τί παίζει περι αξιοπιστίας? εχω κάνει την ερώτηση και εδώ (viewtopic.php?f=15&t=13837&start=6840#p2088555) οπότε αν θέλετε να μην χαλάσουμε το θέμα εδώ μια απάντηση εκεί!
Δες αν σου κάνει το μοτέρ από το ρελαντί μέχρι τις 1500σαλ .... αν δηλαδή αισθάνεσαι ένα '0', μέχρι να τουρμπίσει , αν δεν το καταλάβεις ή δεν σε ενοχλεί ... δεν νομίζω ότι έχει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα το μοτέρ, από κάποια άλλα turbata του ανταγωνισμού.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aπαξίωση στην τιμή αγοράς πάντως δεν σημαίνει (δυστυχώς) απαξίωση και στα κόστη συντήρησης/βλαβών. Έχε το στο μυαλό σου.+1
-
Τα έχω οδηγήσει και τα δύο, το Οκτάβια σε έκδοση RS και 1.6 Fsi, ενώ την c180 σε αυτόματη.
Δεν μιλάμε για το RS (το οποίο αξίζει για το γκάζι, την καλή οδική συμπεριφορά και το χώρο αποσκευών - τέλος)
Δεν τίθεται ΚΑΝΕΝΑ θέμα, παίρνεις τη Μερσεντές, εφόσον δεν σε χαλάει το παππουδίστικο αυτόματο κιβώτιο και το κάπως ασαφές τιμόνι. Πιστεύω (??) πως χειροκίνητη θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
Το οκτάβια υστερεί παντού, και ειδικά στην αίσθηση στοιβαρότητας του αμαξώματος και εσωτερικής αισθητικής, ηχομόνωσης.
Οπωσδήποτε όμως η Μερσεντές έχει πιο ακριβή συντήρηση και ειδικά σε θέματα φανοποιίας -
Τόσο ακριβή συντήρηση η Mercedes ε?
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Aπαξίωση στην τιμή αγοράς πάντως δεν σημαίνει (δυστυχώς) απαξίωση και στα κόστη συντήρησης/βλαβών. Έχε το στο μυαλό σου.
+1
Ευχαριστώ για αυτη την επισήμανση! Δηλαδή δεν εχουν διαφορά στα service skoda και vw?
Δες αν σου κάνει το μοτέρ από το ρελαντί μέχρι τις 1500σαλ .... αν δηλαδή αισθάνεσαι ένα '0', μέχρι να τουρμπίσει , αν δεν το καταλάβεις ή δεν σε ενοχλεί ... δεν νομίζω ότι έχει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα το μοτέρ, από κάποια άλλα turbata του ανταγωνισμού.
Βασικά ρωτάω αν ειναι αξιόπιστο ή αν τελικά βγάζει ζημιές ή όχι και όχι τόσο την συμπεριφορά του στο δρόμο ! (αν και ήταν χρήσιμη η πληροφορία σου! Θα το δώ αν κανονήσω test drive!)
Τώρα για την μερκ εχω αρχίσει να το ξεχνάω!Εννοείται είναι άλλης κλάσης οπότε να το συγκρίνεις άμεσα με το octavia δεν είναι δίκαιο! Απλά αν τύχει η στραβή στην μερκ και βγάλει κανα σοβαρό......... Ενώ με το καινούργιο όχι οτι δεν μπλέκεις απλά μπορείς και να τσαμπουκαλευτείς!!!!!
-
Αν μιλάμε για mercedes μεταχειρισμένο vs octavia 5 καινούργιο, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα το δεύτερο, γιατί δεν ξέρω τι ζημιές θα μου έβγαζε η mercedes. Όπως έγραψε και κάποιος φίλος πριν, είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Τώρα, επειδή δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, τη δικιά μου mercedes την πήγαινα πάντα σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Βρίσκω λοιπόν ότι η συντήρηση ήταν ακριβή και (αυτό είναι το πιο σημαντικό) ελλειπής, σε σημείο να κοντέψει να γίνει ρημάδι το αμάξι. Μετά από μια στραβή που έγινε (πήγαν να μου βάλουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά εν αγνοία μου και δεν ήθελαν να μου δώσουν απόδειξη), πήγα σε εξειδικευμένο, το οποίο θεωρώ ότι ήταν και πάλι ακριβό. Κατέληξα σε ένα παλικάρι που έχει άσχετο συνεργείο και μου κάνει καλή δουλειά χωρίς να είναι ακριβός. Παραγγέλνει τα ανταλλακτικά από την αντιπροσωπεία, μου φέρνει τις αποδείξεις και έχει χαμηλά εργατικά. Επίσης σε αφήνει να φέρεις από μόνος σου τα ανταλλακτικά, αν τα έχεις αγοράσει εσύ.
Αυτά, από εμένα, γιατί δεν θέλω να είμαι απόλυτος, ούτε έχω παντρευτεί κάποια μάρκα. Αν κάνω λάθος, θα το παραδεχθώ, αλλά, για παράδειγμα, νομίζω ότι 160 ευρώ για πιπάκια από μπουζοκαλώδια είναι αρκετά χρήματα. Συν το γεγονός της λάθος διάγνωσης, γιατί δεν είχαν πρόβλημα.
-
Ειλικρινέστατος! Σ ευχαριστώ!
Τώρα μας μένει η απορία για το κατα πόσο τελικά διαφέρουν τα service της skoda και VW και σε θέμα ανταλλακτικών αλλα και σε τελικό κόστος. Και τί παιζει τελικά με αυτον τον TSI τον τιμημένο!
-
Εχουμε το Octavia 1,4 tsi
Το εχουμε εδω και ενα χρονο και εχουμε διανυσει 22000 χλμ περιπου
Μονο μια φορα εβγαλε ειδοποιηση για τον κινητηρα αλλα δεν θυμαμαι σε τι (θα ρωτησω και θα το γραψω)
Κατα τα αλλα ο κινητηρας μεχρι τις 2000 στροφες ειναι καπως πεσμενος.. Απο κει και πανω ομως ειναι μια χαρα!!
Αν ξεπερασεις αλλα θεματα οπως καπως αδιαφορη οδικη συμπεριφορα και την περιεργη αισθητικη του, καλυτερα το Octavia!! -
Σ ευχαριστώ ! Γιά ρώτα και πές
-
ΤΟ θεμα ειναι τη χρηση θα κανεις, αμα πας ταξιδια , γκομενες μπουζουκια παρε τη Merc .
Εγω παντως αρχιζω και γουσταρω εταιριες που εχουν αρκετα χρονια εγγυηση.
Παντως πιστευω σου ταιριαζει το Mondeo , to Lancer , to Corola , to Avensis, Insignia.
Γενικα ποσα χιλιομετρα κανεις το χρονο ? Εγω αμα εκανα πολλα χιλιομετρα το χρονο δεν θα επερνα turbo alla ατμοσφαιρα και καινουργιο. -
Η δική μου γνώμη είναι ότι αφού διαθέτεις ένα τέτοιο ποσό για αυτοκίνητο καλύτερο θα είναι να πας κατευθείαν στο καινούργιο.Δεν έχει νόημα να πάρεις μτχ εκτός αν ξέρεις ότι η μεταχείριση που είχε γίνει πριν ήταν προσεκτική.
Και πάλι το Octavia είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό και δεν θα μείνεις παραπονεμένος. -
Ευχαριστώ για τις γνώμες παιδιά. Αυτο που είχα γράψει λίγο πρίν πως ακούγεται?
- Την ιδέα του πολύ λίγο μεταχειρισμένου πως ακούγεται? Πχ στην skoda που πήγα αφού μου έδειξε το καινούργιο το octavia με 1.4 tsi στα 122 αλογα μου είπε πως εχει και ενα μεταχειρισμένο ίδια έκδοση (ambiende) που καινουργιο βγαίνει στα 18 κάτι μετρητής το μεταχειρισμένο μου είπε 14500 με 38.000 χιλιόμετρα. Αν είναι τοσο λίγο μεταχειρισμένο αξίζει λέτε ή πάς στο καινούργιο και το παίρνεις όπως θέλεις? Δηλαδή αυτη η διαφορά τιμής αξίζει ή όχι?
Αυτό που μου έδειξε το εχει και στο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1160675/ !
-
Λίγο μεταχειρισμένο είναι μέχρι 10.000χλμ (στο περίπου το νούμερο). Αν είναι να το πάρεις με 30-35 χιλιάδές και θέλει στα καπάκια μεγάλο service, λάστιχα, τακάκια κτλ... ε όπως καταλαβαίνεις χάθηκε το όποιο όφελος της αρχικής τιμής!
-
Ο 1.2 TSI που πρότεινα στην αρχή δεν σε καλύπτει? Πάντως είναι μέσα στα οικονομικά όρια που έχεις θέσει και μπορείς να επιλέξεις και έκδοση με DSG.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Λίγο μεταχειρισμένο είναι μέχρι 10.000χλμ (στο περίπου το νούμερο). Αν είναι να το πάρεις με 30-35 χιλιάδές και θέλει στα καπάκια μεγάλο service, λάστιχα, τακάκια κτλ... ε όπως καταλαβαίνεις χάθηκε το όποιο όφελος της αρχικής τιμής!Δεν εχεις άδικο, απλά αναρωτιέμαι αν κάποιος πουλάει ένα αμάξι με 10.000 χιλιόμετρα (υπάρχουν και αυτά πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/961289/ και του 2010) δεν αναρωτιέται κανείς γιατί το δίνει τοσο καινούργιο και σε τέτοια τιμή?
Ο 1.2 TSI που πρότεινα στην αρχή δεν σε καλύπτει? Πάντως είναι μέσα στα οικονομικά όρια που έχεις θέσει και μπορείς να επιλέξεις και έκδοση με DSG.
Φίλε μου ο 1.2 είναι μικρός πιστεύω. Θα ήθελα το κάτι παραπάνω που δίνει ο 1.4
Υ.Γ! Ασχετο στο λινκ που έδωσα, πώς γίνεται να ειναι 5ντατάχυτο? (που την είδα τη λεπτομέρεια ε?!)
-
18k e καινουργιο και 14.5κ ε με 38κ ειναι κοροιδια εντελως ομως.Με 5000κλμ ισως να συμφερε και υπαρχουν τετοια αλλα και παλυ το στρωσιμο ειναι πολυ σημαντικο πραγμα και δε νομιζω στα τεστ ντραιβ να τα προσεχουν.Παληκαρι αμα δεν πεις τη χρηση θα κανεις με το αυτοκινητο , θα σου λενε κινητηρες απο 100 αλογα μεχρι 200.
-
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Λίγο μεταχειρισμένο είναι μέχρι 10.000χλμ (στο περίπου το νούμερο). Αν είναι να το πάρεις με 30-35 χιλιάδές και θέλει στα καπάκια μεγάλο service, λάστιχα, τακάκια κτλ... ε όπως καταλαβαίνεις χάθηκε το όποιο όφελος της αρχικής τιμής!
Δεν εχεις άδικο, απλά αναρωτιέμαι αν κάποιος πουλάει ένα αμάξι με 10.000 χιλιόμετρα (υπάρχουν και αυτά πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/961289/ και του 2010) δεν αναρωτιέται κανείς γιατί το δίνει τοσο καινούργιο και σε τέτοια τιμή?
Υ.Γ! Ασχετο στο λινκ που έδωσα, πώς γίνεται να ειναι 5ντατάχυτο? (που την είδα τη λεπτομέρεια ε?!)
Τότε προχωράς σε καινούργιο 1.4 TSI για τον λόγο που γράφει και ο stefan147.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κοίτα τίποτε δεν γύρισε απλά κατά την γνώμη μου η Mercedes είναι πολύ καλύτερη επιλογή σαν αυτοκίνητο.
Τώρα για τα λάδια και ναι και όχι.Εξαρτάται πόσο τυχερός θα είσαι.Ορεστη υποκλινομαι .! Πηγα στο γκαραζ σημερα να παρω κατι απο το αυτοκινητο και ενα Golf V 1,4 TSI εμεινε απο πολλαπλασιαστη
Που ειναι το ακριβο σερβις της Μερκ?? Ειδικα στην w203?? 150 αντε 200€ το απλο παει και αυτο αναλογα το συνεργειο. Αν παει σε καμια αντιπροσωπεια μπορει να γνωριστουν καλυτερα
Δεν παει να πει οτι ντε και καλα λογω σηματος θα πληρωσεις πανακριβο σερβις -
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Τη λεπτομέρεια την είδες...αυτό που μάλλον δεν είδες είναι ότι πρόκειται για το ατμοσφαιρικό 1.4 με τα 80 ατίθασα που θέλει κλωτσιές για να ξεκινήσει...εξ' ου και το 5αρι κιβώτιο και η φαινομενικά καλή τιμή (στην οποία δεν διευκρινίζεται αν συμπεριλαμβάνεται και ο γατούλης που αράζει στο αμάξι). Πάντως το 1.2TSI μην το απορρίπτεις στα χαρτιά. Στην πράξη μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα, ειδικά σε σχέση με ότι έχεις συνηθίσει από το αμάξι που έχεις τώρα.
Skoda octavia 5 Vs Mercedes c180 W203 (2005)