-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ρε θα κατεβω για καλοκαιρινες διακοπες κι αυτοι ακομα θα συνεχιζουνε
Λοιπόν, ο αδερφός μου έβαλε στο μηχάνημα 1,50 ευρώ και περίμενε ρέστα 10 λεπτά. Αμ δε! Τα μηχανήματα μετά τις αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων δεν δίνουν ρέστα ακόμα, όπως ειπώθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ANT1. Το μεταφέρω με επιφύλαξη, γιατί δεν το άκουσα ο ίδιος, αλλά μου είπαν ότι ήταν προς το τέλος της εκπομπής. Αν μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος.
Τα λεγα εγω η τιμη των εισιτηριων να μην παε 1,40€ θα γινει μπερδεμα
μια τιμη στο 1,50€ ηταν οτι πρεπει για να μην μπλεκουμε με ψιλα
(σε οσους το εχω πει στην αρχη συμφωνουν και μολις το παρουν χαμπαρι κοιτιουνται ) -
Πράσινο φως για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Παρελθόν θα αποτελεί το κλασικό χάρτινο εισιτήριο για τη μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες σε περίπου έναν χρόνο από τώρα, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο θα το αντικαταστήσει, θα είναι έτοιμο -βάσει χρονοδιαγράμματος- να κυκλοφορήσει περίπου στα μέσα του 2012.
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπορεί να επαναφορτίζεται από ΑΤΜ τραπεζών, από το Διαδίκτυο, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες μίας διαδρομής να μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες, στέλνοντας απλώς ένα γραπτό μήνυμα μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον σχετικό διεθνή διαγωνισμό πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μεθαύριο ή το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ το έργο του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο αρχικός προϋπολογισμός του είναι 82 εκατ. ευρώ, αλλά ο διαγωνισμός θα είναι μειοψηφικός.
Το χάρτινο εισιτήριο και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα αντικατασταθούν σταδιακά από «ηλεκτρονικές» κάρτες, ενώ στόχος είναι η χρησιμοποίησή τους να δώσει τη δυνατότητα εφαρμογής δικαιότερων χρεώσεων στους επιβάτες.
Ετσι ήδη εξετάζεται ο καθορισμός του κομίστρου ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση και τον χρόνο κατά τον οποίο οι επιβάτες πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους, ώστε να σχεδιαστεί μείωση της τιμής του κομίστρου τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες. Τρεις είναι οι τύποι «έξυπνου» εισιτηρίου που εξετάζονται:
Πολλαπλό: «Εξυπνη» κάρτα μνήμης χωρίς μικροεπεξεργαστή. Θα αποθηκεύει χρηματική αξία και θα υποκαταστήσει το χάρτινο εισιτήριο απλής διαδρομής και το ημερήσιο εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών. Λόγω των περιορισμένων διαδρομών που θα είναι αποθηκευμένες, θα απευθύνεται κυρίως σε περιστασιακούς επιβάτες ή τουρίστες και η χρηματική της αξία θα μειώνεται κατά την ακύρωση, ενώ θα επαναφορτίζεται από τα σημεία πώλησης.
Κάρτα: «Εξυπνη» κάρτα με μικροτσίπ. Θα υποκαταστήσει τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες και θα περιέχει ηλεκτρονικά τη χρονική ισχύ των απεριορίστων διαδρομών, ανήκοντας αποκλειστικά στον κάτοχό της. Θα απευθύνεται σε τακτικούς χρήστες και το κόμιστρο θα είναι χαμηλότερο του πολλαπλού.
Γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου για μεμονωμένες διαδρομές. Η επαναφόρτιση των «έξυπνων» καρτών θα γίνεται εκτός από τα αυτόματα μηχανήματα και στα εκδοτήρια των φορέων και από εξωτερικά σημεία πώλησης, από ΑΤΜ, μέσω e-banking, Διαδικτύου, σταθερού ή κινητού τηλεφώνου, ενώ θα υποστηρίζει ζωνική και χρονική χρέωση και θα μειώνει τον χρόνο αναμονής των επιβατών.
Πηγή: Το Έθνος (ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ) -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Τρεις είναι οι τύποι «έξυπνου» εισιτηρίου που εξετάζονται:Πολλαπλό: «Εξυπνη» κάρτα μνήμης χωρίς μικροεπεξεργαστή. Θα αποθηκεύει χρηματική αξία και θα υποκαταστήσει το χάρτινο εισιτήριο απλής διαδρομής και το ημερήσιο εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών. Λόγω των περιορισμένων διαδρομών που θα είναι αποθηκευμένες, θα απευθύνεται κυρίως σε περιστασιακούς επιβάτες ή τουρίστες και η χρηματική της αξία θα μειώνεται κατά την ακύρωση, ενώ θα επαναφορτίζεται από τα σημεία πώλησης.
Κάρτα: «Εξυπνη» κάρτα με μικροτσίπ. Θα υποκαταστήσει τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες και θα περιέχει ηλεκτρονικά τη χρονική ισχύ των απεριορίστων διαδρομών, ανήκοντας αποκλειστικά στον κάτοχό της. Θα απευθύνεται σε τακτικούς χρήστες και το κόμιστρο θα είναι χαμηλότερο του πολλαπλού.
Γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου για μεμονωμένες διαδρομές. Η επαναφόρτιση των «έξυπνων» καρτών θα γίνεται εκτός από τα αυτόματα μηχανήματα και στα εκδοτήρια των φορέων και από εξωτερικά σημεία πώλησης, από ΑΤΜ, μέσω e-banking, Διαδικτύου, σταθερού ή κινητού τηλεφώνου, ενώ θα υποστηρίζει ζωνική και χρονική χρέωση και θα μειώνει τον χρόνο αναμονής των επιβατών.
Πηγή: Το Έθνος (ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ)ΕΛΕΟΣ!!!!!!!
Το γραπτο μήνυμα μέσω κινητού το θεωρεί η δημοσιογράφος 'τύπο εισητηρίου';; Και θα μειώνει και τον χρόνο αναμονής;; ΟΥΑΟΥ!!!!
Τι άλλο θα διαβάσουμε!!!
Άσε που με μια έξυπνη κάρτα θα παίζει μια χαρά το σύστημα σε ότι mode θέλει κανείς....
-
Εχουν ξεφύγει οι ελεγκτές τελείως;; (βίντεο με μαρτυρίες)
Το περιστατικό έχει ως εξής Μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΠ ελεγκτής πραγματοποίησε έλεγχο σε μαθητή λυκείου ο οποίος δεν είχε εισιτήριο . Ο Μαθητής φοβήθηκε να δώσει τα στοιχεία του καθώς δεν ήθελε να μάθουν οι γονείς του το γεγονός. Ο ελεγκτής λειτουργώντας σαν καταδότης άλλων εποχών, έδωσε εντολή στον οδηγό να αλλάξει την προκαθορισμένη πορεία που ακολουθεί το λεωφορείο καθημερινά και να σταματήσει ακριβώς έξω από το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Έκλεισε τις πόρτες ο (ελεγκτής) πήγε στο ΑΤ της περιοχής και έφερε τους αστυνομικούς να τον παραλάβουν μέσα από το λεωφορείο... Φυσικά οι αστυνομία μετά από λίγο τον άφησε ελεύθερο...
Καταρχάς πρέπει όλοι να γνωρίζουμε οτι οι ελεγκτές παίρνουν ποσοστό επι των προστίμων που κόβουν στον 'παραβάτη'. Άρα λαχταρούν να βουν παραβάτη και σαν άλλοι επιθεωρητές κλουζό...να τον οδηγήσουν στο Τμήμα!
Πρέπει να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η επίδειξη στοιχείων στον ελεγκτή. Αυτό γίνεται μόνο σε εξουσιοδοτημένο αστυνομικό όργανο
Οι ηλίθiοι της κυβέρνησης νομίζουν οτι δεν θέλουμε να πληρώνουμε εισιτήρια καθόλου! Εμείς μέχρι να μειωθεί η αύξηση του 40% που επεβλήθη στα εισιτήρια δεν πρόκειται να πληρώσουμε ρε καθίκια. Δεν έχουμε. Τέλος.Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_3902.html
Τέτοιος ζήλος με το μαθητή. Αλήθεια, με τους φοροφυγάδες υπάρχει αντίστοιχος ζήλος;
-
Μ' αρέσουν αυτοί που μπαίνουν στο λεωφορείο και λένε στον κόσμο που είναι μέσα:
'Μήπως έχετε να μου δώσετε ένα εισητήριο?'
(=αν όχι, χέστηκα, θα το ρισκάρω, αφού ούτε 1 στις 10 δεν μπαίνει ελεγκτής)Του επόμενου θα του πω 'ναι, 2 ευρώ είναι αν το αγοράσεις ενώ έχεις ήδη μπει και μας έχεις δείξει ότι δε σε χαλάει να πας ως λαθρεπιβάτης στον προορισμό σου', έτσι, να δω τι θα μου πει...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
(=αν όχι, χέστηκα, θα το ρισκάρω, αφού ούτε 1 στις 10 δεν μπαίνει ελεγκτής)Του επόμενου θα του πω 'ναι, 2 ευρώ είναι αν το αγοράσεις ενώ έχεις ήδη μπει και μας έχεις δείξει ότι δε σε χαλάει να πας ως λαθρεπιβάτης στον προορισμό σου', έτσι, να δω τι θα μου πει...
Σου απαντάω αντιστοίχως:
Θα το αγοράσει, θα καλέσει την ΕΛΑΣ, θα έχει 30-40-50 μάρτυρες για την πώληση και θα μπεις μέσα. Ούτε άδεια έχεις, ούτε βιβλία κρατάς, ούτε φόρο αποδίδεις και πουλάς και σε μεγαλύτερη τιμή = μαύρη αγορά.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Σου απαντάω αντιστοίχως:
Θα το αγοράσει, θα καλέσει την ΕΛΑΣ, θα έχει 30-40-50 μάρτυρες για την πώληση και θα μπεις μέσα. Ούτε άδεια έχεις, ούτε βιβλία κρατάς, ούτε φόρο αποδίδεις και πουλάς και σε μεγαλύτερη τιμή = μαύρη αγορά.
Ευχαριστώ.
Ναι, ΟΚ.
Το 'έτσι, να δω τι θα μου πει...' το διάβασες? Μάλλον όχι.Εκτός αυτού, σιγά μην καλέσει και τις Ειδικές Δυνάμεις και προσγειωθούν με αλεξίπτωτα επάνω στο λεωφορείο
-
Μια χαρά το διάβασα. Απλά, έκανα έναν αστεϊσμό κι εγώ...
Δε νομίζω να σε κυνηγήσει κανείς για ένα εισιτήριο, ούτε ότι θα γίνεις τόσο γύφτος ώστε, να ζητήσεις προμήθεια 0,6€. Είπαμε...
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
δηλαδη αν δεν μπορει να βρει εισιστηριο εκει που βρισκεται να μην παει στη δουλεια του ή να μεινει κολλημενος εκει για παντα επειδη δεν εχουν εισιτηρια τα περιπτερα ή δεν υπαρχουν καν περιπτερα εκει που βρισκεται;
-
Δεν θα έχει άραγε ένα(1) ευρώ για να εκδώσει από το μηχάνημα;
-
λολ το θεμα ειναι οτι τα λεωφορεια δεν εχουν μηχανηματα εκδοσης εισιτηριων
και πλεον η τιμη ειναι 1.20 ή ενα 1.40 -
Α...πείτε ότι μιλάτε ΜΟΝΟ για Αθήνα.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πρωτος απο ολους παλι σας ανακοινωνω το απεργιακο δελτιο της εβδομαδας που ξεκινησε για τα λεωφορεια της ΕΘΕΛ:ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ: 11:00-16:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ: 11:00-16:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ: 11:00-16:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:00-16:30Φρεσκο φρεσκο.
**Η κινητοποιηση στα λεωφορεια της ΕΘΕΛ ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ **, δεν γνωριζω για την Παρασκευη.
Στο apergia.gr βεβαια λεει για 24ωρη στις 9 του μηνα αλλα δεν τους πιστευω μιας και δεν ψηφιστηκε κατι τετοιο.
Τους αχρηστους εκει που εφτιαξα ενα πλανο με τις στασεις εργασιας μου το χαλασαν πανω που θα φευγα την Πεμπτη -
οταν ο νεος προεδρος λεει οτι οι μεχρι τωρα στασεις παρθηκαν με μη νομιμο τροπο πραγματικα απορω γιατι δεν τον εχουν δειρει τον πρωην προεδρο..
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
δηλαδη αν δεν μπορει να βρει εισιστηριο εκει που βρισκεται να μην παει στη δουλεια του ή να μεινει κολλημενος εκει για παντα επειδη δεν εχουν εισιτηρια τα περιπτερα ή δεν υπαρχουν καν περιπτερα εκει που βρισκεται;
Λες στους ελεγκτές να πιάνει αυτό ως δικαιολογία?...
Δε μιλάω για καμιά ζούγκλα, μιλάω για μέσα στην πόλη.
Θες να χρησιμοποιείς το λεωφορείο? Πάρε την άλλη φορά 2-3 εισητήρια παραπάνω, να έχεις στο πορτοφόλι σου. Σιγά το έξοδο.Σε άλλες χώρες αρκεί να έχεις ψιλά μαζί σου να πληρώσεις μπαίνοντας . Εδώ είναι αλλιώς. Ε, όταν μπαίνεις χωρίς εισητήριο αυτομάτως δείχνεις στους άλλους ότι 'να κι αν βρεις, να κι αν δε βρεις'. Αν θεωρείται αποδεκτό αυτό στο Ελλάντα, πάσο.
-
δεν ειναι δικαιολογια για ελεγκτες,απλα απορω γιατι σου φανηκε καταπτυστο να ψαχνει καποιος εισιτηριο απο αλλον επιβατη επειδη δεν βρηκε εξω.και μεσα στην πολη υπαρχουν απομακρυσμενες περιοχες και περιπτερα χωρις εισιτηρια.καποιος που εχει ως μοναδικο μεσο τα ΜΜΜ απειρες φορες μενει χωρις εισιτηριο γιατι μπορει να μην εχει λεφτα να παρει παραπανω εισιτηρια τη δεδομενη στιγμη,μπορει το περιπτερο απο οπου πηρε τα εισιτηρια να μην ειχε παραπανω εισιτηρια να του δωσει,μπορει να μην ειχε στο προγραμμα να κανει μια εκτακτη μετακινηση,μπορει χιλια δυο πραγματα να συμβαινουν για να μην κυκλοφορει με πολλα εισιτηρια συνεχως πανω του καποιος
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
οταν ο νεος προεδρος λεει οτι οι μεχρι τωρα στασεις παρθηκαν με μη νομιμο τροπο πραγματικα απορω γιατι δεν τον εχουν δειρει τον πρωην προεδρο..Μπηκε σημερα ενας παλιος της ΠΑΣΚΕ ο Λιαγουρης ( καθεραισαν τον Κουλουμπαριτση απο το κομμα γιατι δεν περνουσε το δικο του) και ο Λιαγουρης ψηφιστηκε απο την ΔΑΚΕ να εκλεγει και με το ετσι θελω ανεστειλαν τις κινητοποιησεις....... . Πολιτικα παιχνιδακια
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
δεν ειναι δικαιολογια για ελεγκτες,απλα απορω γιατι σου φανηκε καταπτυστο να ψαχνει καποιος εισιτηριο απο αλλον επιβατη επειδη δεν βρηκε εξω.και μεσα στην πολη υπαρχουν απομακρυσμενες περιοχες και περιπτερα χωρις εισιτηρια.καποιος που εχει ως μοναδικο μεσο τα ΜΜΜ απειρες φορες μενει χωρις εισιτηριο γιατι μπορει να μην εχει λεφτα να παρει παραπανω εισιτηρια τη δεδομενη στιγμη,μπορει το περιπτερο απο οπου πηρε τα εισιτηρια να μην ειχε παραπανω εισιτηρια να του δωσει,μπορει να μην ειχε στο προγραμμα να κανει μια εκτακτη μετακινηση,μπορει χιλια δυο πραγματα να συμβαινουν για να μην κυκλοφορει με πολλα εισιτηρια συνεχως πανω του καποιοςΌλα αυτά που γράφεις δεν αναιρούν το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή στη ζωή του, εφόσον ξέρει ότι υπάρχουν κάτι μακρόστενα οχήματα που λέγονται 'λεωφορεία' και για να τα χρησιμοποιήσεις στην Ελλάδα χρειάζεται ένα χαρτάκι που λέγεται 'εισητήριο', να έχει φροντίσει να πάρει μερικά έξτρα εισητήρια να έχει στο πορτοφόλι του. Εγώ γιατί το κάνω? Είμαι πιο έξυπνος ή μήπως είμαι πλούσιος και αντέχω μια τέτοια...'επένδυση'?! Να μου πεις ότι του έκλεψαν το πορτοφόλι, ΟΚ. Αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Αντίστοιχο παράδειγμα: Σκέψου να πεινάει κάποιος, να πάει στο περίπτερο για να πάρει ένα κρουασάν και να πει στον περιπτερά 'Έχω 50ρικο, έχεις ρέστα να μου δώσεις? Εγώ το κρουασάν θα το πάρω θες δε θες. Αν έχεις να μου χαλάσεις 50ρικο, καλώς. Αν όχι, χέστηκα. Πεινάω και θα το φάω!'. Μια χαρά, ε? Αν έχει ξεμείνει από ρέστα ο περιπτεράς αυτός θα φταίει, όχι ο άλλος! Ο άλλος θα έχει κάθε λόγο να βουτήξει το κρουασάν να το φάει χωρίς να το πληρώσει (αρκεί να πεινάει)...
Μέχρι και στη στάση στην πλατεία της Κηφισιάς έχει τύχει να μπει άτομο και να ζητάει εισητήριο από τους άλλους, ενώ έχει και εκδοτήριο και περίπτερο που πουλάνε στα 5 μέτρα! Έλεος. Δεν προλαβαίνεις και δεν έχεις φροντίσει να έχεις μερικά μαζί σου? Τράβα αγόρασε και πάρε το επόμενο λεωφορείο, σιγά!
Είμαι σίγουρος, βέβαια, πως κι αυτός θα είχε κάποια καλή δικαιολογία, του στυλ 'κουτσαίνω και θα έχανα αυτό το λεωφορείο, και κάπου άκουσα ότι το επόμενο φεύγει σε μία ώρα από τώρα....'
-
Δε μπορω ρε φιλε να καταλαβω τι προσπαθεις να πεις, οτι οσοι ετυχε να μπουν κ να ζητησουν ενα εισιτηριο ειναι τζαμπατζηδες??
Ελεος, αμα δε γουσταρεις οταν στο ξαναπουν πες -ψεμματα- 'δεν εχω' να νιωσεις καλυτερα.
Ετσι για την ιστορια που λενε, μου ετυχε μια φορα να παω τρεχοντας στη σταση για να προλαβω λεωφοειο να παω να γραψω, και αφου ειχαμε βγει απο ελευσινα να ανακαλυψω πως ειχα ξεχασει το πορτοφολι μου σπιτι!!! Και ημουν με κατι ψιλα στην τσεπη. Ευχομαι να μη σου τυχει.
Επισης σε αλλο λεωφορειο, μπαινει ενας παππους και παει στον οδηγο να πληρωσει. Του εξηγει ο οδηγος πως λειτουργει το συστημα στην Αθηνα και τελειωνει λεγοντας 'ζητα απο κανεναν πισω αλλιως...'
Ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι λοιπον...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Δεν θα έχει άραγε ένα(1) ευρώ για να εκδώσει από το μηχάνημα;Γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν είναι καργιολίκι που δεν δίνουν ρέστα τα μηχανήματα έκδοσης μέσα στο λεωφορείο;
Θυμάμαι παλιότερα που ήταν 40 ή 30 λεπτά (νομίζω, πάνε και χρόνια) το 'μισό' που αναγκαζόμουν να ρίξω 1 ευρώ στο μηχάνημα γιατί δεν είχα πιο ψιλά.
Και τώρα που πήγε 0,90 το ολόκληρο, μπήκα μια μέρα με την μάνα μου (θα παίρναμε από το περίπτερο αλλά έτυχε την ώρα που κατεβαίναμε προς τη στάση να έρχεται το λεωφορείο, οπότε και κόψαμε αναγκαστικά από το μηχάνημα) και έριξα 1 2ευρω και 1 μονοευρο για 2 εισιτήρια.
Περι εισιτηρίων λεωφορείων