-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Συνεννόηση μπουζούκι.
Πάρε τηλέφωνο στα κεντρικά του Προαστιακού και πες τους να σου πουν τι θέλουν ακριβώς. Στη συνέχεια πήγαινε στο Δημαρχείο της Παλλήνης και ζήτησε αντίγραφο από το Δημοτολόγιο όπου θα τεκμαίρεται η μόνιμη κατοικία σου στο Δήμο αυτό. Είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα το χρειαστείς. Λογικά (όπως στην Αθήνα πχ για τα οχήματα) θα είναι μία μικρή κάρτα με μία φωτογραφία που θα αναγράφει κάποια στοιχεία και θα έχει τίτλο 'Κάρτα Μόνιμου Κατοίκου' και αρχή έκδοσης το Δήμο Παλλήνης. Ως αριθμό θα φέρει μάλλον το Δημοτολόγιο σου και θα ισχύει για μία περίοδο ενός έτους. Εγώ πάντως έτσι θα το έκανα. Υπομονή και καλά ξεμπερδέματα.Πάντως η κοπελιά στο γκισέ του μετρό/προαστιακού έδειχνε να ακούει πρώτη φορά για ειδικές τιμές σε κατοίκους, πράγμα ανησυχητικό, εκτός κι αν ήταν καινούργια.
Από βδομάδα θα ασχοληθώ πιο ζεστά με το θέμα και θα ενημερώσω, για όποιον άλλον ενδιαφέρεται.
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πάντως με την όλη στάση τους, οι άνθρωποι που δουλεύουν στον ΟΑΣΑ θα χάσουν κάθε δίκαιο γιατί βλέπω το κόσμο να δυσανασχετεί απίστευτα με αυτούς και όχι με την Κυβέρνηση. Αυτό γιατί τελικά δεν είναι οι 300 που θίγονται αλλά οι ίδιοι οι πολίτες. Η Ελληνική κοινωνία συμπεριφέρεται ως ιδανικός αυτόχειρας τελικά καθώς μόνη της αυτοκτονεί προς τέρψη των πολιτικών μας ταγών.
Χρήστο είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης των ανθρώπων που έχουν δουλέψει στη ζωή τους απέναντι στους κυβερνώντες που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Πρέπει ο κόσμος να αντιληφθεί ότι ο εργαζόμενος δεν έχει πλέον άλλο τρόπο αντίδρασης απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα.
Προσωπικά πλέον μετά από αυτά που βλέπω είμαι αλληλέγγυος απέναντι σε όλες τις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων είτε δουλεύουν στην ΔΕΗ, ΟΣΕ, λεωφορεία, ΜΕΤΡΟ είτε σε όλα τα λοιπά επαγγέλματα ελεύθερα και μη.
**Για να μην παρεξηγηθώ, αν υπάρχουν υπεράριθμοι να μεταταγούν σε υπηρεσίες που εμφανίζεται έλλειψη. Όπως και αν υπάρχουν μισθοί που ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο (ακούω κάτι τρελά για 3 - 4 χιλιάρικα το μήνα συνολικές αποδοχές) να μειωθούν.
**Όμως δεν μπορείς να πηδάς αυτόν που ζει με 800 και 1000 ευρώ επειδή σαν κυβέρνηση είσαι ανίκανη να χτηπήσεις τη μεγάλη φοροδιαφυγή και τα πάρτυ εκατομμυρίων.
Αυτοί εκεί πάνω έχουν πάρει φόρα και σβαρνίζουν τους πάντες και τα πάντα χωρίς διακρίσεις.
Είσαι αλληλέγγυος σε αυτούς που ταλαιπωρούν εκατομμύρια κόσμου καθημερινά αντιδρώντας σε αυτά που θεωρείς σωστά, τις μετατάξεις και τις μειώσεις στους υπερβολικούς μισθούς και προνόμια που απολαμβάνουν. Δε βλέπεις κάποια αντίφαση σε αυτά που γράφεις;
Στην επιχείρηση που εργάζομαι μια κοπέλα παραιτήθηκε γιατί δεν έβγαινε να πληρώνει καθημερινά 2 ταξί Νίκαια-Μεταμόρφωση.
Κοινωνική αλληλεγγύη πάνω απ όλα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πάντως με την όλη στάση τους, οι άνθρωποι που δουλεύουν στον ΟΑΣΑ θα χάσουν κάθε δίκαιο γιατί βλέπω το κόσμο να δυσανασχετεί απίστευτα με αυτούς και όχι με την Κυβέρνηση. Αυτό γιατί τελικά δεν είναι οι 300 που θίγονται αλλά οι ίδιοι οι πολίτες. Η Ελληνική κοινωνία συμπεριφέρεται ως ιδανικός αυτόχειρας τελικά καθώς μόνη της αυτοκτονεί προς τέρψη των πολιτικών μας ταγών.
Χρήστο είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης των ανθρώπων που έχουν δουλέψει στη ζωή τους απέναντι στους κυβερνώντες που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Πρέπει ο κόσμος να αντιληφθεί ότι ο εργαζόμενος δεν έχει πλέον άλλο τρόπο αντίδρασης απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα.
Προσωπικά πλέον μετά από αυτά που βλέπω είμαι αλληλέγγυος απέναντι σε όλες τις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων είτε δουλεύουν στην ΔΕΗ, ΟΣΕ, λεωφορεία, ΜΕΤΡΟ είτε σε όλα τα λοιπά επαγγέλματα ελεύθερα και μη.
Για να μην παρεξηγηθώ, αν υπάρχουν υπεράριθμοι να μεταταγούν σε υπηρεσίες που εμφανίζεται έλλειψη. Όπως και αν υπάρχουν μισθοί που ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο (ακούω κάτι τρελά για 3 - 4 χιλιάρικα το μήνα συνολικές αποδοχές) να μειωθούν.
Όμως δεν μπορείς να πηδάς αυτόν που ζει με 800 και 1000 ευρώ επειδή σαν κυβέρνηση είσαι ανίκανη να χτηπήσεις τη μεγάλη φοροδιαφυγή και τα πάρτυ εκατομμυρίων.
Αυτοί εκεί πάνω έχουν πάρει φόρα και σβαρνίζουν τους πάντες και τα πάντα χωρίς διακρίσεις.
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι αλληλέγγυος πίστεψε με. Όταν θα έχεις διακοπή ρεύματος για 3 ημέρες θα πάρεις ένα μπαλντά και όποιον πάρει ο χάρος.
-
Ο τρόπος οργάνωσης του Δημοσίου θυμίζει στρατό. Ο παλαιός δεν κάνει τίποτα και ο καινούργιος τρέχει ως μαλάκας. Τώρα από εκεί και πέρα μέσα σε αυτό το χάος είναι αδύνατον να βρεις υπεράριθμους. Αλλά όταν πήγαν να εφαρμόσουν το νόμο στους ΟΤΑ και βρέθηκαν να μην μαζεύει κανείς τα σκουπίδια γιατί όλοι οι μόνιμοι ήταν σε θέσεις υπευθυνότητας γραφείου (σικ) και τη σκατοδουλειά την έκαναν άτομα με σύμβαση καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Γιατί άντε τώρα εσύ να αλλάξεις τον Δημοσιό-υπαλληλικό κώδικα που δεν προβλέπει υποβιβασμό υπαλλήλου για εξυπηρέτηση των αναγκών της υπηρεσίας.
-
Η Λούμπα των μικτών αποδοχών. Τα 3 ή 4 k μπορεί να είναι πάρα πολλά ή μπορεί να είναι λίγα. Το ποσό δεν μου λέει τίποτα αν δεν ξέρω ποια είναι η θέση. 4k για καθαρίστρια είναι παράλογο αλλά 4k για υπεύθυνο Μηχανοστασίου ή υπεύθυνο Μηχανικό Ασφαλείας των οχημάτων με ωράριο λειτουργίας από της 10 το βράδυ ως τις 9 το πρωί και με λόγο για το go ή non-go ενός οχήματος είναι λίγα. Οι αμοιβές πρέπει να είναι ανάλογες των προσόντων. Γιατί όχι 800 ευρώ όταν αυτό θα έπρεπε να παίρνεις? και 800 ευρώ και 10000 ευρώ. Δεν υπάρχουν ποσά ταμπού. Μόνον άνθρωποι με κολλήματα του στυλ 'να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα' υπάρχουν.
-
Μα και βέβαια αυτό κάνουν. Και το κάνουν έξυπνα. Έχουν και τα media που τους γλύφουν τα @@χίδια καθώς ο ΓΑΠ υποσχέθηκε ότι η ΕΡΤ θα βγει εκτός διαφήμισης (και κοίτα ένα πράγμα μόλις το κάνει θα ανεβούν από 5~8 μονάδες οι ακροαματικότητες των εκπομπών της) και φυσικά μαλάκες δεν είναι να δυσαρεστήσουν το γκοβέρνο που δυνητικά θα τους χαρίζει μερικές εκατοντάδες εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις κάθε χρόνο.
-
Τα περί ενσήμων των πολιτικών τα ακούω βερεσέ γιατί έχω κάτι παραδείγματα...... Ειδικά όταν βλέπω στο γραφείο κάτι άτομα που ανάθεμα αν έχουν δουλέψει σοβαρά μία μέρα στη ζωή τους και από το κομματικό μηχανισμό στα ΤΕΙ-ΑΕΙ βρέθηκαν στον κομματικό μηχανισμό του Α ή Β Δημόσιου Οργανισμού μου κόβεται κάθε όρεξη να νιώσω αλληλέγγυος μαζί τους και ντρέπομαι να πω την αλήθεια και για μένα τον ίδιο. Πήγαινε μία μέρα να δεις μέσα σε μία Δημόσια υπηρεσία για να δεις ποιοι δουλεύουν (και σχίζονται μάλιστα) και ποιοι αράζουν εις υγείαν των κορόιδων. Αλλά αν πεις, ότι θα πρέπει να απολυθούν μόνον οι μόνιμοι και να μείνουν οι συμβασιούχοι (γιατί κακά τα ψέματα η χαλάρωση του μόνιμου είναι απίστευτη), γιατί οι τελευταίοι σχίζονται στη δουλειά και δεν χρειαζόμαστε τους άλλους, κινδυνεύεις σοβαρά να ξυπνήσεις το πρωί αντικρίζοντας δίπλα σου μία κεφαλή αλόγου ή χειρότερα κινδυνεύεις να μην ξυπνήσεις ποτέ.
-
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Συνεννόηση μπουζούκι.
Πάρε τηλέφωνο στα κεντρικά του Προαστιακού και πες τους να σου πουν τι θέλουν ακριβώς. Στη συνέχεια πήγαινε στο Δημαρχείο της Παλλήνης και ζήτησε αντίγραφο από το Δημοτολόγιο όπου θα τεκμαίρεται η μόνιμη κατοικία σου στο Δήμο αυτό. Είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα το χρειαστείς. Λογικά (όπως στην Αθήνα πχ για τα οχήματα) θα είναι μία μικρή κάρτα με μία φωτογραφία που θα αναγράφει κάποια στοιχεία και θα έχει τίτλο 'Κάρτα Μόνιμου Κατοίκου' και αρχή έκδοσης το Δήμο Παλλήνης. Ως αριθμό θα φέρει μάλλον το Δημοτολόγιο σου και θα ισχύει για μία περίοδο ενός έτους. Εγώ πάντως έτσι θα το έκανα. Υπομονή και καλά ξεμπερδέματα.Πάντως η κοπελιά στο γκισέ του μετρό/προαστιακού έδειχνε να ακούει πρώτη φορά για ειδικές τιμές σε κατοίκους, πράγμα ανησυχητικό, εκτός κι αν ήταν καινούργια.
Από βδομάδα θα ασχοληθώ πιο ζεστά με το θέμα και θα ενημερώσω, για όποιον άλλον ενδιαφέρεται.
ΕυχαριστώΝομίζω ότι προβλέπεται όσον αφορά τους σταθμούς Παλλήνη, Κάντζα, Κορωπί.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ποιος σκ@τ@ θα πληρώσει τις συγκοινωνίες αν δεν υπάρχει εισιτήριο;
Ο Γιαραμπής.
ΜΑΚΑΡΙ να βγω ψεύτης αλλά το στολίδι που λέγεται Αττικό Μετρό πιστεύω ότι το έχουν προγραμματίσει για ιδιωτικοποίηση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αλλιώς δεν δικαιολογείται το 40% αύξηση.
Και σε χ χρόνια που θα γίνει αυτό (ξαναλέω μακάρι να μην γίνει και δεν υπάρχει λόγος να γίνει) θα βγουν οι πάσης φύσεως και παντός πολιτικού χρώματος φούφουτοι να τα ρίξουν στον αιμοσταγή καπιταλισμό που καταβρόχθισε το μετρό.
Και όλοι θα έχουν ξεχάσει τους υπουργούς και τις διοικήσεις που έκαναν ζημιογόνο μια εξαιρετική επιχείρηση που είχε (και έχει) φοβερές προοπτικές επέκτασης και οικονομικής ανάπτυξης.Ελπίζω κι εγώ να μη γίνει κάτι τέτοιο και για να είμαι ειλικρινής δεν το βλέπω πολύ πιθανό.
Ένα ΓΕΡΟ συμμάζεμα χρειάζεται, με ενοποιηση ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και καλού integration του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ. Καθιέρωση τουρνικέ ώστε να μην έχεις τζαμπατζήδες και φυσικά αστυνόμευση ωστε να μην έρχεται ο κάθε βλαμένος και χαλάει τα μηχανήματα.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ποιος σκ@τ@ θα πληρώσει τις συγκοινωνίες αν δεν υπάρχει εισιτήριο;
Ο Γιαραμπής.
ΜΑΚΑΡΙ να βγω ψεύτης αλλά το στολίδι που λέγεται Αττικό Μετρό πιστεύω ότι το έχουν προγραμματίσει για ιδιωτικοποίηση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αλλιώς δεν δικαιολογείται το 40% αύξηση.
Και σε χ χρόνια που θα γίνει αυτό (ξαναλέω μακάρι να μην γίνει και δεν υπάρχει λόγος να γίνει) θα βγουν οι πάσης φύσεως και παντός πολιτικού χρώματος φούφουτοι να τα ρίξουν στον αιμοσταγή καπιταλισμό που καταβρόχθισε το μετρό.
Και όλοι θα έχουν ξεχάσει τους υπουργούς και τις διοικήσεις που έκαναν ζημιογόνο μια εξαιρετική επιχείρηση που είχε (και έχει) φοβερές προοπτικές επέκτασης και οικονομικής ανάπτυξης.Ελπίζω κι εγώ να μη γίνει κάτι τέτοιο και για να είμαι ειλικρινής δεν το βλέπω πολύ πιθανό.
Ένα ΓΕΡΟ συμμάζεμα χρειάζεται, με ενοποιηση ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και καλού integration του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ. Καθιέρωση τουρνικέ ώστε να μην έχεις τζαμπατζήδες και φυσικά αστυνόμευση ωστε να μην έρχεται ο κάθε βλαμένος και χαλάει τα μηχανήματα.
Ανεπισημα εχει γινει η ενοποιηση, το επισημο περιμενουμε , οπως και Λεωφορεια-Τρολλευ -> το οποο ειναι στην αναμονη ακομα
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γιατί όχι 800 ευρώ όταν αυτό θα έπρεπε να παίρνεις?Μονο που αυτοι που θα επρεπε να παιρνουν 800 λαμβανουν τελικα 500, αυτοι που επαιρναν μεχρι προτινος 1000 -που θα επρεπε να ηταν περισσοτερα- εχουν πεσει στα προαναφερθεντα οκτακοσια. Τα περι 3-4Κ αναφερονταν σε γραμματεις ΔΕ υπουργειων που δε νομιζω να προσφερουν 3φορες περισσοτερο απο τους αντιστοιχου επιπεδου συναδελφους τους αλλων υπηρεσιων...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Γιατί όχι 800 ευρώ όταν αυτό θα έπρεπε να παίρνεις?
Μονο που αυτοι που θα επρεπε να παιρνουν 800 λαμβανουν τελικα 500, αυτοι που επαιρναν μεχρι προτινος 1000 -που θα επρεπε να ηταν περισσοτερα- εχουν πεσει στα προαναφερθεντα οκτακοσια. Τα περι 3-4Κ αναφερονταν σε **γραμματεις ΔΕ υπουργειων **που δε νομιζω να προσφερουν 3φορες περισσοτερο απο τους αντιστοιχου επιπεδου συναδελφους τους αλλων υπηρεσιων...
Ναι αλλά η γραμματέας σε έναν οποιοδήποτε οργανισμό δεν έχει ως υποχρεώση τη διατήρηση του ηθικού των Ελλήνων Βουλευτών μας ή των ΓΓ μας σε υψηλό επίπεδο. (βλέπε κάτω από το voice πεοθηλασμός ή 35χρονη κ.λπ).
-
Παντού υπάρχουν γραμματείς που παίρνουν καλούς μισθούς που θα ζήλευαν οι περισσότεροι υπάλληλοι. Και καλά να είναι ωραία, λες παίζει κ να τον τσιμπάει λίγο. Όταν όμως είναι χαμούρα κ βλήμα?
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα δουλέψουν ποτέ αν δεν φύγουν οι συμβασιούχοι. Οι μισοί είναι τμηματάρχες και οι άλλοι μισοί τομεάρχες (με τα αντίστοιχα επιδόματα πάντα).
-
συμφωνα με πληροφοριες,εξεταζεται το ενδεχομενο να ποινικοποιηθει σε πλημμελημα η μη καταβολη κομιστρου...Σε οσους επιβαλλεται προστιμο και δεν το πληρωνουν,τοτε το θεμα θα πηγαινει διακστικα για ποινες φυλακισης μεχρι 3 μηνων,εξαγορασιμες..
-
Παντως ειναι τελειως παραλογο αυτο που γινεται με τα εισιτηρια. 'Τιμωρουνται' ολοι με χ60 του εισιτηριου ειτε το κανουν επιτηδες, ειτε το εχουν πανω τους και ξεχνουν να το ακυρωσουν, ειτε εχουν καρτα και 1η του μηνα εχουν ξεχασει να ανανεωσουν. Σεβασμος 0 στον πελατη. Απαραδεκτο κατ'εμε να μη μπορεις να βγαλεις εισιτηριο επι τοπου ή να μην ανεβαινεις αν δεν εχεις.
-
Παντως ειναι τελειως παραλογο αυτο που γινεται με τα εισιτηρια. 'Τιμωρουνται' ολοι με χ60 του εισιτηριου ειτε το κανουν επιτηδες, ειτε το εχουν πανω τους και ξεχνουν να το ακυρωσουν, ειτε εχουν καρτα και 1η του μηνα εχουν ξεχασει να ανανεωσουν. Σεβασμος 0 στον πελατη. Απαραδεκτο κατ'εμε να μη μπορεις να βγαλεις εισιτηριο επι τοπου ή να μην ανεβαινεις αν δεν εχεις.Ευθυμη σε καποιο αστικο Κτελ στην επαρχεια αν δεν εχεις εισιτηριο ο οδηγος ειτε σε κατεβαζει στην επομενη σταση για να αγορασεις εισιτηριο ή αγοραζεις απο αυτον με προσαυξηση. Ειναι καποιοι κανονες που καλως ή κακως πρεπει να εκτελουνται. Οσο για την αγορα εισιτηριων?? ΝΑΙ θα επρεπε να υπαρχουν μηχανηματα εκδοσης μεσα στα οχηματα οπως γινεται στον ΟΑΣΘ ή σε καποιο σοβαρο αστικο ΚΤΕΛ . Αλλα στην Αθηνα, θα βαλω πολλες τελιτσες...............................
-
Παντως ειναι τελειως παραλογο αυτο που γινεται με τα εισιτηρια. 'Τιμωρουνται' ολοι με χ60 του εισιτηριου ειτε το κανουν επιτηδες, ειτε το εχουν πανω τους και ξεχνουν να το ακυρωσουν, ειτε εχουν καρτα και 1η του μηνα εχουν ξεχασει να ανανεωσουν. Σεβασμος 0 στον πελατη. Απαραδεκτο κατ'εμε να μη μπορεις να βγαλεις εισιτηριο επι τοπου ή να μην ανεβαινεις αν δεν εχεις.Πολύ καλομαθημένος ακούγεσαι.... μήπως θέλεις κάποιος να σου θυμίζει να πάρεις εισιτήριο. Μήπως να μπαίνεις χωρίς εισιτήριο και ΑΝ έρθουν ελεγκτές τότε να αγοράσεις εισιτήριο;;
Πρέπει να είσαι από αυτούς που μένουν από βενζίνη, ξεχνάνε να πληρώσουν την εφημερίδα στα περίπτερα... και λες και για σεβασμό στον πελάτη. Ο πελάτης αν είχε λίγο σεβασμό στον εαυτό του θα φερόταν ανάλογα και θα φρόντιζε να προμηθευτεί έγκαιρα εισιτήριο και όχι να ψάχνει για δικαιολογίες... -
Εντάξι, υπάρχει και η περίοτωση όντως να ξέχασες ηπ το ακόμα πιο πιθανό εάν δεν χρησιμοποιείς ΜΜΜ να αποφάσθσες/χρειάζεται να πάρεις εισιτήριο και να μην βρίσκεις εκεί που είσαι.
Είπαμε, ηλεκτρονική κάρτα και τέλος!
--
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ καλομαθημένος ακούγεσαι.... μήπως θέλεις κάποιος να σου θυμίζει να πάρεις εισιτήριο. Μήπως να μπαίνεις χωρίς εισιτήριο και ΑΝ έρθουν ελεγκτές τότε να αγοράσεις εισιτήριο;;
Πρέπει να είσαι από αυτούς που μένουν από βενζίνη, ξεχνάνε να πληρώσουν την εφημερίδα στα περίπτερα... και λες και για σεβασμό στον πελάτη. Ο πελάτης αν είχε λίγο σεβασμό στον εαυτό του θα φερόταν ανάλογα και θα φρόντιζε να προμηθευτεί έγκαιρα εισιτήριο και όχι να ψάχνει για δικαιολογίες...Ναι, δίκιο έχεις. Όμως εδώ (Θεσσαλονίκη), όταν πας σε ένα περίπτερο και ζητήσεις κάτω από 10 ή 5 εισιτήρια, θα σου πούνε οι περιπτεράδες 'δεν έχω', 'τελειώσανε', 'μπούρδες μπούρδες μπούρδες'. Με έναν που είχα μαλώσει που δεν μου έδινε μου είπε ότι δεν τον συμφέρει η προμήθεια να τα πουλάει ένα-ένα . Δεν ξέρω πως είναι στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη πάντως είτε δεν έχεις εισιτήριο είτε δεν σου πουλάει 1 ο περιπτεράς, βγάζεις από το μηχάνημα του οασθ μέσα στο αστικό πληρώνοντας ένα 'πρόστιμο' (?), μια επιβάρυνση βασικά, κατά +0.10€.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παντως ειναι τελειως παραλογο αυτο που γινεται με τα εισιτηρια. 'Τιμωρουνται' ολοι με χ60 του εισιτηριου ειτε το κανουν επιτηδες, ειτε το εχουν πανω τους και ξεχνουν να το ακυρωσουν, ειτε εχουν καρτα και 1η του μηνα εχουν ξεχασει να ανανεωσουν. Σεβασμος 0 στον πελατη. Απαραδεκτο κατ'εμε να μη μπορεις να βγαλεις εισιτηριο επι τοπου ή να μην ανεβαινεις αν δεν εχεις.
Πολύ καλομαθημένος ακούγεσαι.... μήπως θέλεις κάποιος να σου θυμίζει να πάρεις εισιτήριο. Μήπως να μπαίνεις χωρίς εισιτήριο και ΑΝ έρθουν ελεγκτές τότε να αγοράσεις εισιτήριο;;
Πρέπει να είσαι από αυτούς που μένουν από βενζίνη, ξεχνάνε να πληρώσουν την εφημερίδα στα περίπτερα... και λες και για σεβασμό στον πελάτη. Ο πελάτης αν είχε λίγο σεβασμό στον εαυτό του θα φερόταν ανάλογα και θα φρόντιζε να προμηθευτεί έγκαιρα εισιτήριο και όχι να ψάχνει για δικαιολογίες...Κατσε να θυμηθω πως λεγεται αυτο... flaming??
κατ'αρχας οι... 'προβλεψεις' για το ποιον μου ειναι παντελως αστοχες αλλα δεν επιστρεφω κανενα χαρακτηρισμο, θα προτιμουσα να μην ειχαν γινει καν
Ναι, θελω να εχω τη δυνατοτητα να παιρνω το εισιτηριο μου απο το μεσο που με εξυπηρετει χωρις να ψαχνω απο δω κι απο κει με κινδυνο να χασω το λεωφορειο (που περναει ανα μισαωρο στα μερη των... 'καλομαθημενων') τοσο κακο ειναι?? Η μηπως δειχνει σεβασμο στο μονιμο πελατη το γεγονος οτι βγαινουν σαν τα κορακια καθε πρωτη του μηνα για να πιασουν οσους εχουν ξεχασει να ανανεωσουν την καρτα τους???
Τοσο δυσκολο ειναι δηλαδη να υπαρχει εδοτικο μεσα στα λεωφορεια?? Εμενα λογικοτατο μου φαινεται, οπως και ο ελεγχος απο τον οδηγο πριν την εισοδο (γιατι δε νομιζω να κερδιζουμε κ πολυ χρονο οπως μπαινουμε μεχρι τωρα σπρωχνοντας) για την εξαλειψη της 'δωρεαν' μετακινησης.
Για να μη σε αφησω ομως με την απορια, ειμαι απο τους μαλάκες που προπληρωνουν την οποια τους μετακινηση με τα μμμ πριν την 1η του μηνα οκ??
Για τα περι 'βενζινης' και 'περιπτερου' δεν πεφτω στο επιπεδο να απαντησω και ειλικρινα δεν καταλαβαινω προς τι αυτη η προσωπικη επιθεση.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πρέπει να είσαι από αυτούς που μένουν από βενζίνη, ξεχνάνε να πληρώσουν την εφημερίδα στα περίπτερα... και λες και για σεβασμό στον πελάτη. Ο πελάτης αν είχε λίγο σεβασμό στον εαυτό του θα φερόταν ανάλογα και θα φρόντιζε να προμηθευτεί έγκαιρα εισιτήριο και όχι να ψάχνει για δικαιολογίες...ξερεις υπαρχει η περιπτωση να βρισκεσαι σε περιοχη χωρις περιπτερα,η να ψαχνεις σε ολα τα περιπτερα και να μην εχει κανενα εισιτηρειο,πραγματα που τα ξερουν οσοι χρησιμοποιουν ΜΜΜ,σε αντιθεση με τους περισσοτερους που γραψαν εδω που απλα τους απασχολουν οι τζαμπατζηδες χωρις να χρησιμοποιουν οι ιδιοι ΜΜΜ
-
Μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο το 2003 όταν λόγω πορείας το κέντρο ήταν κλειστό και έπρεπε να κατέβω με το Μετρό. Μπαίνω λοιπόν στο λεωφορείο του ΕΜΠ και βέβαια δεν είχα εισιτήριο (τότε δεν έβγαζα κάρτες ήταν κανονικά να κατέβω στην εξέταση με αμάξι αλλά .....). Το αναφέρω στον οδηγό και ψάχνω βέβαια να βρω εισιτήριο αλλά που τέτοια τύχη καθώς οι άλλοι 3 που ήταν μέσα ή δεν είχαν άλλο εισιτήριο ή είχαν κάρτα (άν θυμάμαι καλά ήταν ένα παιδί με ένα μισό που δεν μου έκανε και δύο κύριοι με κάρτα).
Ο οδηγός βέβαια στο ΓΣΝ401 σταματά στο φανάρι και μπαίνει ο ελεγκτής ο οποίος χωρίς να ακούσει πολλά πολλά μου σκάει ένα ωραίο πρόστιμο ίσο με το 28€ (έκανε τότε 0.40 το εισιτήριο). Στις διαμαρτυρίες μου βέβαια ότι δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά κώφευσε και καλώς.
Φυσικά τα γαλλικά που αντάλλαξα με τον οδηγό του Λεωφορείου ο οποίος επίτηδες σταμάτησε για να πάρει τον συνάδελφο (ο οποίος περίμενε το 140 και όχι το 232 που δεν έχει ενδιαφέρον) ώστε να με γράψει ανήκουν στο thread 'πόσο πολύ έχετε βριστεί με κάποιον...'. Το μόνο που έχω να πω ότι του ευχήθηκα τα παιδιά του να πάθουν καρκίνο στα οστά και να έχουν, την εποχή εκείνη, έλλειψη τα νοσοκομεία σε μορφίνη και άλλα τέτοια όμορφα.
Το πρόστιμο δεν το πλήρωσα ποτέ αλλά 1.5 έτη μετά μου σκάει ένα μπουγουρντί στην εφορία για να σκάσω 300€ για μη καταβολή προστίμου. Ο λόγος βέβαια ήταν ότι καμία από τις ενστάσεις που είχα κάνει δεν είχαν γίνει δεκτές και το δικαστήριο με είχε καταδικάσει.
DURA LEX SED LEX βέβαια.
Τώρα αν ποτέ τον πετύχω τον τυπά κάπου θα τον πατήσω σαν σκουλήκι που είναι κατά τη γνώμη μου. Όχι ότι τότε τα λεφτά έτρεχαν από τα μπατζάκια (ευτυχώς προς τα τέλη του 2004 είχα βρει δουλειά γιατί αλλιώς ....) τελειώνα το διδακτορικό μου και την εποχή που οι μηχανικοί καθάριζαν χιλιάδες ευρώ το μήνα με τα Ολυμπιακά Έργα εγώ το έτος εκείνο έγραψα για πρώτη φορά μηδενικές εισπράξεις από το επάγγελμα αλλά σίγουρα δεν ήταν τα 28€ που με ενοχλούσαν. Με ενόχλησε η πονηρή αλεπού. Αν δεν με γουστάρεις με υποχρεώνεις να κατέβω σε λαμόγιο (σου είπα ότι δεν έχω εισιτήριο και βλέπεις ότι κανείς άλλος δεν έχει εκεί μέσα) και θα περπάταγα.
Το σπάσιμο ήταν ότι την ημέρα εκείνη έτρεχα στο κέντρο γιατί ήμουν επιτηρητής σε μάθημα (μία ακόμα υποχρέωσης λευκής σκλαβιάς της εποχής για να μην κουράζονται οι ΕΔΤΠ σε κατάφορη παραβίαση του κανονισμού που επιβάλλει οι Μεταπτυχιακοί Σπουδαστές να ορίζονται ως επιτηρητές μόνον όταν οι ΕΔΤΠ δεν επαρκούν) και τελικά για να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, η όλη ιστορία στοίχισε περισσότερο από το να είχα νοικιάσει Λιμουζίνα για όλη την ημέρα.
Η λύση από εκεί και πέρα δόθηκε απλά με το να βγάζω μηνιαία κάρτα ή ετήσια πια. Θεωρώ ότι ο κάτοικος του Λεκανοπεδίου (εκτός από περιπτώσεις που είναι λίγες) θα πρέπει να έχει την καρτούλα του και να τελειώνει η ιστορία.
-
Τελικα πληρωσες το 300αρι?
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Τελικα πληρωσες το 300αρι?Αν δεν πλήρωνα το 300€ δεν θα έπαιρνα φορολογική ενημερότητα. Χωρίς ενημερότητα δεν θα μπορούσα να πληρωθώ από το φορέα που τότε είχα πιάσει δουλειά. Ανεξάρτητα πάντως θα έπρεπε να πληρώσω την οφειλή μέσα από τους φόρους μου.
Με το Δημόσιο δεν βγάζεις άκρη. Το ίδιο αναγκάστηκα να κάνω και σήμερα για να πάρω χρήματα από δουλειά του 2010 πριν από την τωρινή μου δουλειά. Ενώ δεν έπρεπε για να πάρω ασφαλιστική ενημερότητα έσκασα 300€ παραπάνω στο ΕΤΑΑ-ΤΜΕΔΕ. Τώρα απλά περιμένω την εκκαθάριση για να μου επιστρέψουν πίσω τα χρήματα. Φυσικά εκεί θα κάνω φασαρία και για τους τόκους υπερημερίας που κακώς πλήρωσα.
Αλλά όταν έχεις συναλλαγές με το Δημόσιο αυτά συμβαίνουν. Και βέβαια κοστολογούνται. Γιατί και καθαρή να είναι η συναλλαγή ο άλλος θα λάβει σοβαρά υπόψη την πληρωμή 3 μήνες μετά τις κρατήσεις της τάξης του 2~10% επί της αμοιβής και βέβαια την απόλυτη αδιαφορία του χρήστη σχετικά με την σωστή χρήση του έργου που παραδίδεις.
(γιατί αποτελεί πραγματικά πνευματικό αυνανισμό να ξοδεύεις χιλιάδες ευρώ για να συντηρήσεις ένα δάπεδο από μάρμαρο σε ένα μνημείο και στη συνέχεια να προσπαθείς να εξηγήσεις στους υπαλλήλους ότι είναι κακό πράγμα να περπατάς με γόβα στιλέτο ή να σέρνεις μεταλλικές καρέκλες πάνω σε αυτό γιατί του δημιουργείς φθορές - και να σε κοιτάνε και ως εξωγήινο - και να ζητούν μετά ο Εργολάβος να επαναλάβει τη δουλειά γιατί ήταν λέει κακότεχνη ).
Περι εισιτηρίων λεωφορείων