-
Εξεταζεται το ενδεχομενο οι επιδοτουμενοι ανεργοι σε Αθηνα και Θεσ/νικη να πληρωνουν μειωμενο εισιτηριο
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
Φοιτητικό θα πληρώνουν οι άνεργοι στις συγκοινωνίες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011Μειωµένο κατά 50% εισιτήριο για ανέργους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
προσανατολίζεται να καθιερώσει η κυβέρνηση ώστε να διευκολύνει στις µετακινήσεις τους τις ασθενέστερες οµάδες που πλήττονται από την κρίση
Σύµφωνα µεπληροφορίες, η κυβέρνηση παράλληλα µε τη θέσπιση αυστηρών κυρώσεων για όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες επιθυµεί να ανακουφίσει τις κατηγορίες των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιµέςτων εισιτηρίων.Το πρόγραµµα το επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία µε το υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών και αφορά σε πρώτη φάση 126.000 επιδοτούµενους ανέργους από τον ΟΑΕ∆ (100.000 στην Αθήνα και 26.00
0 στη Θεσσαλονίκη), αλλάόχι µακροχρόνια ανέργους. Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει παράλληλα να ορίσει επί πλέον ως κριτήριο για το προνόµιο του µειωµένου εισιτηρίου και το οικογενειακό εισόδηµα που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. Σύµφωνα µε πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το υπουργείο διά της Λούκας Κατσέλη έχει έρθει σε συµφωνία µε τον ΟΑΣΑ ούτως ώστε να επιδοτηθεί το µειωµένο εισιτήριο ενδεχοµένως από εθνικά ή κοινοτικά προγράµµατα. Αυτό σηµαίνει στην πράξη ότι ο ΟΑΣΑ δεν θα έχει απώλεια εσόδων από την εφαρµογή του κοινωνικού µέτρου. Ηδη έπειτα από προεργασία που έκαναν η υπουργός Εργασίας και ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας συγκροτήθηκε οµάδα εργασίας (ΟΑΕ∆, Εργατική Εστία,ΚΕΠ, ΟΑΣΑ) που θα παρουσιάσειτην τελικήπρόταση το προσεχές διάστηµα µε στόχο να εφαρµοστεί από τον Μάρτιο.
Η δυνατότητα των ανέργων να πληρώνουν µισό εισιτήριο θα έχει τρίµηνη διάρκεια και θα ανανεώνεται από την αξιοποίηση της βάσης δεδοµένων του ΟΑΕ∆. Οσοι δικαιούνται µειωµένο εισιτήριο θαµπορούν να αγοράζουν και µειωµένες µηνιαίες κάρτες. ∆ηλαδή να καταβάλλουν 23αντί των45 ευρώ και για τις µικρές κάρτες 10 αντίτων 20 ευρώ.
οι ενδιαφερομενοι άνεργοι θα µπορούν να πηγαίνουν στα ΚΕΠ ή στην Εργατική Εστία, υπηρεσίες οι οποίες µε βάση τα στοιχεία που θα έχουν στηδιάθεσήτους από τον ΟΑΕ∆θα εκδίδουν βεβαίωση µε σφραγίδα ότιοι συγκεκριµένοι πολίτες µπορούν να κάνουν χρήση των ΜΜΜ µε µειωµένο εισιτήριο. Ο επιβάτης οφείλει να έχει κάθε φορά µαζί του τη βεβαίωση και την αστυνοµική του ταυτότητα. Το µέτρο θα ισχύει για όλα τα µέσα µεταφοράς του ΟΑΣΑ (Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ κ.λπ.) και αντιστοίχως για τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Ηδη στη συµπρωτεύουσα ισχύει το µέτρο της κάρτας για εργαζόµενους µε έκπτωση20%.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
'Τιμωρουνται' ολοι με χ60 του εισιτηριου ειτε το κανουν επιτηδες, ειτε το εχουν πανω τους και ξεχνουν να το ακυρωσουν, ειτε εχουν καρτα και 1η του μηνα εχουν ξεχασει να ανανεωσουν. Σεβασμος 0 στον πελατη.
.........onyx.....
Κατσε να θυμηθω πως λεγεται αυτο... flaming??
κατ'αρχας οι... 'προβλεψεις' για το ποιον μου ειναι παντελως αστοχες αλλα δεν επιστρεφω κανενα χαρακτηρισμο, θα προτιμουσα να μην ειχαν γινει κανΕννοείται ότι μακάρι να μπορούσαμε να αγοράζαμε εισιτήρια επί τόπου αν και τότε πάλι θα λέγαμε για καθυστέρηση κλπ αλλά αυτό δεν με πείραξε. Αυτό που με πείραξε είναι που λες ότι γουστάρεις να μην πληρώνεις πρόστιμο και εγώ είμαι ο κακός;;; Γιατί αυτό λες, δεν το υπαινίσσεσαι, το λες ξεκάθαρα, δεν κάνω λοιπόν 'προβλέψεις' για το ποιον σου αλλά στηρίζομαι απόλυτα σε δικές σου παραδοχές.
Και δηλαδή αν κάποιος βγει και πει γουστάρω να χαϊδεύω μικρά αγοράκια/κοριτσάκια και του απαντήσουμε επί αυτού είμαστε οι κακοί και κάνουμε flaming;; Έχει χαθεί τελείως η μπάλα, παρανομώ, το υποστηρίζω βρίσκοντας δικαιολογίες, γουστάρω και παραπονιέμαι όχι μόνο αν με πιάσουν αλλά απλά και μόνο αν μου πούνε ότι είμαι λάθος! ΟΛΕ!
Πολύ απογοητευτικό.... -
Ποιος 'γουσταρει να μην πληρωνει' ανθρωπε μου??!! Εγω??!! Αν αυτο καταλαβες απο τα γραφομενα μου, λαθος συμπερασμα εβγαλες. Και ναι, εχουμε χασει τη μπαλα οταν παρομοιαζουμε την κριτικη προς τις τακτικες του οασα με την παιδοφιλια!! Αν δεν ειναι αυτο προσωπικη επιθεση τοτε τι ειναι??
Με την 'τιμωρια' ναι, ειμαι αντιθετος, το εγραψα 100 φορες, σωστοτερο ειναι να υπαρχει ελεγχος κατα την εισοδο, η οποια θα επιτρεπεται μονο σε οσους πληρουν τις προυποθεσεις, ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να ξεχαστει καποιος αλλα και για να εκμηδενιστει η παρανομη μετακινηση.
Απο τη στιγμη που κατι τετοιο δε συμβαινει, ειναι τουλαχιστον παραλογο κατ'εμε να 'εγκλωβιζονται' με αυτο τον τροπο οι χρηστες λεωφορειων.
Δε ειναι δυσνοητα αυτα που γραφω, καλη θεληση για συννενοηση υπαρχει απο πλευρας μου αλλα δε θα ανεχτω ξανα προσβολες και ειρωνιες .
-
Ωπ.... μια μύγα.... δεν είναι δικιά μου.... μήπως είναι κανενός....;;;
-
Όσο είμαι κατά των τζαμπατζήδων (και έχω τσακωθεί άπειρες φορές για αυτό) άλλο τόσο είμαι αντίθετος με την απόφαση της Κυβέρνησης να θεωρείται ως πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου.
http://www.skai.gr/news/politics/articl ... -sta-mmm-/
Είμαστε η μόνη χώρα όπου κάποιος θα μπορεί να φυλακιστεί ως και 3 μήνες γιατί δεν κατέβαλε 1.40 στα ΜΜΜ. αλλά κάποιος άλλος θα μπορεί να δηλώνει ευθαρσώς ότι χρηματίστηκε με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όταν ήταν σε θέση ευθύνης και δεν θα κουνιέται φύλλο.
Έλλαδα το μεγαλείο σου ως χώρα των άκρων.
-
συμφωνω..και θα την πληρωσει καποιος φουκαρας που δεν εχει στον ηλιο μοιρα,που πραγματι δεν εχει χρηματα,κανενας αστεγος,ηλικιωμενος,ανεργος...
Και το τραγικο ποιο θα ειναι?Να φαει εξαγορασιμη ποινη και να μην μπορει να την πληρωσει και να φυλακιστει!!! -
Ειχε τυχει πριν χρονια σ'ενα φουκαρα που ειχε προφυλακιστει για χρεος να καει μεσα στο κελι του λογω πυρκαγιας. Νομιζω απο τοτε αλλαξαν και οι προυποθεσεις για προφυλακιση. Παντως το νομοσχεδιο αυτο οπως και η ενσωματωση των διοδιων στον κοκ ( ) ειναι φασιστικα κατα τη γνωμη μου. Ειναι προκλητικα αντιδραστικη η συμπεριφορα αυτης της κυβερνησης
-
Φασιστική είναι η νοοτροπία δεν πληρώνω γιατί γουστάρω. Η προστασία του συμφέροντος και των δικαιωμάτων του πολίτη ενάντια σε τέτοιες συμπεριφορές ονομάζεται καλώς εννοουμένη δημοκρατία.... κάτι που θα έπρεπε να είχαμε από την αρχαιότητα...
-
'καλως εννοουμενη δημοκρατια' να πηγαινεις φυλακη για 1,40!! Η να βαζεις την τροχαια να κανει το 'νταβατζη' των εταιρειων που θααααα φτιαξουν δρομο επιβαλλοντας υπερογκα διοδια??
Προσπαθεια τρομοκρατησης του κοσμου ειναι ο οποιος αντιδρα με οποιον τροπο μπορει στην καταστρατηγηση των δικαιωματων του! Γιατι οταν απεργια σημαινει οικονομικη καταστροφη (με την απελευθερωση των απολυσεων και των συμβασεων εργασιας) πως περιμενεις να αντιδρασει ο εργαζομενος που χανει ενα 30% του μισθου του και βλεπει το κοστος ζωης συνεχως να αυξανεται?? (με ευθυνη του κρατους φυσικα) Και δε συμβαινει μονο στον δημοσιο τομεα αυτο, για δειτε πως εχουν γινει οι συμβασεις του ιδιωτικου τομεα! 3ημερα, 4ημερα, υποβαθμιση συμβασης σε 6ωρη (αλλιως απολυση χωρις αποζημιωση) που οι ανθρωποι δεχονται για να μην πεινασουν! Δεν ειναι 'δεν πληρωνω γιατι γουσταρω' ειναι 'δεν πληρωνω γιατι με εχετε γα#@$@ει και δεν αντεχω να σας δωσω αλλα' (και το καταλαβαινω απολυτα γιατι το βλεπω να συμβαινει γυρω μου)
Αν ειναι ετσι η δημοκρατια τοτε με χαρα να χαρακτηριστω φασιστας!!
Αντε γιατι γεμισαμε 'εθνοπατερες' των β.π.
-
Κανονικά, για να μην έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά, θα έπρεπε να υπάρχει ισονομία και αυτά που ισχύουν για όλους τους πολίτες να ισχύουν και για τους βουλευτές, οπότε δεν θα χρειαζόταν να σχολιάσουμε αυτού του είδους το μέτρο.
Κατα τ' άλλα, έτσι για να χαλαρώσουμε και να κάνουμε λίγο χιούμορ, θα μπορούσε να υπάρξει ένα νόμος περί ευθύνης πολιτών (σε αντιστοιχία με το νόμο περί ευθύνης υπουργών), όπου την εκδίκαση της μη πληρωμής εισιτηρίου θα την αναλάμβανε μια επιτροπή αποτελούμενη από άτομα υπεράνω υποψίας τα οποία ΔΕΝ πληρώνουν εισιτήρια, η δε δική θα κρατούσε μερικά χρόνια και στο τέλος θα ερχόταν η απαλλαγή λόγω αμφιβολιών ή τελικά δεν θα γινόταν δίκη λόγω παραγραφής των αδικημάτων.
-
Δεν χρειάζεται η επιβολή ποινικών κυρώσεων για να ζητήσεις την πληρωμή του αντιτίμου του εισιτηρίου. Απλά λογάκια χρειάζονται. Ένα spot που να λέει ποιό είναι το κόστος χρήσης, πόσοι επιβάτες εξυπηρετούνται, ποιό είναι το μέσος κόστος ανά επιβάτη, ποια είναι η τιμή του εισιτήριου και αυτόματα και της 'θεωρητικής επιδότησης', πόσοι δεν πληρώνουν το εισιτήριο και τι κόστος έχει σε όλους αυτό. Στη συνέχεια σύγκριση με το τι γίνεται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (μην πάμε πιο μακριά δηλαδή με εξωτερικό) ώστε ο καλοθελητής του 'δεν πληρώνω' να καταλάβει ότι αλλού το κόστος της μετακίνησης με τα ΜΜΜ είναι πολλαπλάσια.
Στη συνέχεια αυτό που είχε γράψει και ο Κόκκαλης (ο καθηγητής του ΔΠΘ όχι ο krokus) ότι είναι κατάκτηση να πληρώνει ο χρήστης και όχι όλοι. Και τέλος με όσο πιο απλά λόγια γίνεται γιατί η επιδότηση από πλευράς του Δημόσιου των ΜΜΜ στην Αθήνα έχει και παράπλευρα οφέλη στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και κατ' επέκταση στη μείωση του κόστους Ιατρικής περίθαλψης, στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στη μείωση του εξαγώμενου συναλλάγματος για καύσιμα, στη μείωση της ανάγκης για πρόσθετες πανάκριβες επενδύσεις σε νέες οδούς κ.α., οπότε τελικά δεν είναι αρνητικό το ισοζύγιο για το Δημόσιο καθώς η επιδότηση θα μπορούσε να παρουσιάστει ως μία διαχρονική επένδυση του Δημοσίου σε μία περιοχή που την έχει ανάγκη (όπως πχ. η μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που σκοπό είχαν την τόνιση της απασχόλησης στις παραμεθόριες περιοχές) και συνεπάγεται στο τέλος θετικό όφελος για το Κράτος ως συνολικός οργανισμός.
Δεν χρειάζονται αστυνομικά μέτρα, ούτε μέτρα για τη Τρέμη, Στάη και τους λοιπούς αιμοσταγείς Δημοσιογράφους των καναλιών. Απλά κάποιος να εξηγήσει γιατί είναι κακό πράγμα να μην πληρώνεις κάτι που είναι φθηνό.
Στη συνέχεια ακόμα και ως προπαγάνδα θα μπορούσαν να μιλήσουν για το τι μέτρα θέλουν να πάρουν ώστε να μειώσουν το κόστος των ΜΜΜ ώστε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το όφελος.
Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα? Πόσο δύσκολο είναι να μιλήσουν με ειλικρίνεια και να εξηγήσουν γιατί πχ α) προ-πληρώνουμε τα διόδια β) πληρώνουμε φόρους και γ) πληρώνουμε ένα Δημόσιο γενικότερα. Πρέπει να παρουσιάσουμε τι υπηρεσίες προσφέρονται γιατί προσφέρονται και πως αυτό μπορεί να βελτιωθεί. Γιατί, κατ' εμέ το κύριο πρόβλημα είναι ότι ακόμα και τα καλά που προσφέρει αυτό το κράτος τα έχουμε υπο-εκτιμήσει ή μάλλον τα έχουμε περάσει από τη μηχανή του κιμά εξυπηρετόντας τελικά όλους αυτούς που με μηδενιστική λογική αποζητούν την ανωμαλία ώστε να αποκομίσουν οφέλη από την απόλυτη αναρχία και το χαμό.
ΥΓ. Τα παραπάνω προϋποθέτουν Κυβέρνηση με βούληση και σκοπό να υπηρετήσει τη χώρα και όχι κάποιους οικονομικούς παράγοντες. Και ο νοών νοείτω.
-
+πολλά
Τα παραπάνω προϋποθέτουν παιδεία και κυβέρνηση που να θέλει να την στηρίξει. Και επίσης χρειάζεται χρόνος, όχι 2-3-5 χρόνια αλλά μάλλον τουλάχιστον μια γενιά. Με αυτό θα φτιάξουν και οι εφοριακοί και οι αστυνομικοί και οι γιατροί και οι μηχανικοί και οι έμποροι και οι βουλευτές και όλοι.... Μέχρι τότε..... και βλέποντας τριγύρω μας τι γίνεται... χλωμά τα πράματα....
-
Νομίζω ότι το ΥΓ στο κείμενο σου αντικατοπτρίζει την ελληνική πραγματικότητα, οπότε όλα τ' άλλα είναι καθαρά θεωρητικά. Με βάση αυτή την παρατήρηση, πιστεύω ότι αν πήγαινε, για παράδειγμα, στη φυλακή και ο Χ επώνυμος τραγουδιστής για τα χρέη του προς το δημόσιο, νομίζω ότι τώρα δεν θα προβληματιζόμασταν από τέτοιου είδους μέτρα.
-
Οι τιμές είναι μια χαρά.
Διεκδικούμε Διασκεδ.αστικά Λεωφορεία!Τέλος στη μιζέρια του δεν πληρώνω.
-
'καλως εννοουμενη δημοκρατια' να πηγαινεις φυλακη για 1,40!! Η να βαζεις την τροχαια να κανει το 'νταβατζη' των εταιρειων που θααααα φτιαξουν δρομο επιβαλλοντας υπερογκα διοδια??Προσπαθεια τρομοκρατησης του κοσμου ειναι ο οποιος αντιδρα με οποιον τροπο μπορει στην καταστρατηγηση των δικαιωματων του! Γιατι οταν απεργια σημαινει οικονομικη καταστροφη (με την απελευθερωση των απολυσεων και των συμβασεων εργασιας) πως περιμενεις να αντιδρασει ο εργαζομενος που χανει ενα 30% του μισθου του και βλεπει το κοστος ζωης συνεχως να αυξανεται?? (με ευθυνη του κρατους φυσικα) Και δε συμβαινει μονο στον δημοσιο τομεα αυτο, για δειτε πως εχουν γινει οι συμβασεις του ιδιωτικου τομεα! 3ημερα, 4ημερα, υποβαθμιση συμβασης σε 6ωρη (αλλιως απολυση χωρις αποζημιωση) που οι ανθρωποι δεχονται για να μην πεινασουν! Δεν ειναι 'δεν πληρωνω γιατι γουσταρω' ειναι 'δεν πληρωνω γιατι με εχετε γα#@$@ει και δεν αντεχω να σας δωσω αλλα' (και το καταλαβαινω απολυτα γιατι το βλεπω να συμβαινει γυρω μου)
Αν ειναι ετσι η δημοκρατια τοτε με χαρα να χαρακτηριστω φασιστας!!
Αντε γιατι γεμισαμε 'εθνοπατερες' των β.π.
Υπάρχουν και οι καλώς εννοούμενοι μ@λ@κες που πληρώνουμε εισητήρια για χρόνια για να επιτοδούμε τους έξυπνους που δεν πληρώνουν.
Αλλά ξέχασα, η Ελλάδα είναι η χώρα των 'ξυπνιτζήδων'...
-
Ααααν διαβαζες λιγο τα προηγουμενα ποστ θα μπορουσες να συμμετεχεις πιο ουσιαστικα στη συζητηση.
Για να μη σε αφησω ομως με την απορια, ειμαι απο τους μαλάκες που προπληρωνουν την οποια τους μετακινηση με τα μμμ πριν την 1η του μηνα οκ??
αλλα οπως λες κι εσυ
Αλλά ξέχασα, η Ελλάδα είναι η χώρα των 'ξυπνιτζήδων'...
ειδες, της ιδιας αποψης ειμαστε αλλα βιαστηκες να μου την πεις κι εσυ.
Το γεγονος οτι καταλαβαινω τους ανθρωπους (γιατι βλεπω κοσμο γυρω μου που πειναει για να μεγαλωσει τα παιδια του) που τους κλεβει απο παντου το κρατος και προσπαθουν να αντιδρασουν οπως μπορουν σας ενοχλει?? Ε, ναι ρε φιλε δε γουσταρω την αδικια υπαρχει προβλημα??
Κ δεν εχουν καμια σχεση αυτοι οι αγανακτησμενοι ανθρωποι με τους 'τζαμπατζηδες' οι οποιοι δεν εμφανιστηκαν τωρα αλλα υπηρχαν χρονια τωρα. Τωρα ομως θυμηθηκατε οτι υπαρχουν αυτοι οι 'τζαμπατζηδες', που αρχισαν να ξεσηκωνονται ανθρωποι που βλεπουν την ποιοτητα της ζωης τους να υποβαθμιζεται καθημερινα με το 'ετσι θελω'
ΥΓ εχετε υποψη οτι το 'δεν πληρωνω' στα μμμ, εμφανιστηκε μετα τις παραλογες αυξησεις (στην ηδη παραλογη τιμολογιακη πολιτικη του οασα)
-
Γιατί παράλογες ρε ψηλέ? Εγώ σαν κάτοικος επαρχίας γιατί να πριμοδοτώ τόσα χρόνια την μετακίνηση των Θεσσαλονικέων και των Αθηναίων??
+oo στον κ. Δήμου για την πρότασή του περί διαφήμισης του κόστους εισιτηρίου και πως κατανέμονται τα έσοδα από αυτό. -
Ολα κιολα παραλογες οι αυξησεις στα εισιτηρια δεν ειναι. Πριν μηνες ειχα γραψει πως το εισιτηριο θα κοστιζε 1,60€ μαζι με την επιδοτηση. Οποτε παλι μεσα ειναι με τις κοινωνικες πολιτικες. Μην ξεχνατε πως η μηνιαια καρτα πριν λιγα χρονια κοστιζε 38€ μπηκε η ΝΔ και το μειωσε στα 35€ και εφαρμοσε το ενιαιο εισιτηριο. Αν δεν απατωμαι προγραμματισμενη ηταν η αυξηση της τιμης στα εισιτηρια απλα πηρε μεγαλες διαστασεις με την λιτοτητα που επικρατει
-
Ρε παιδιά, με τον Ευθύμη τα βάλατε όλοι;
Αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Όσο ψηφίζει ο κόσμος τόσες δεκαετίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (και τα υπόλοιπα κόμματα στη βουλή μια από τα ίδια είναι) ή δεν πάει να ψηφίσει στις εκλογές γιατί βαριέται, άλλο τόσο θα φτιάξουν και τα πράγματα στα ΜΜΜ, διόδια κλπ. Για να μην μιλήσουμε για το πόσο βολεύει αυτή η κατάσταση τον κόσμο με τους διορισμούς που πλέον επειδή τα πράγματα είναι ζόρικα στο δημόσιο, έχουν επεκταθεί και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Διαφήμιση κόστους εισιτηρίων; Στο πέρας της τετραετίας (ή όποτε γίνουν εκλογές τέλος πάντων) θα τα ξαναπούμε.
-
Ήξερα ότι είμαι καλό παιδί με humor αλλά δεν ήξερα πόσο humor έχω.
Περι εισιτηρίων λεωφορείων