-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάνε κάνε test drive και σε Smart και σε iQ .....εύκολα θα αποφασίσεις.
το σμαρτ το έχω οδηγήσει...
ψιλο εμετικό είναι για τα γούστα μου, αλλά είναι καταπληκτικό ΕΡΓΑΛΕΙΟ δουλειάς...sv2 το 1000αρη iq έχεις?? πως σου φαίνεται για αποκλειστική χρήση πόλης??
Εξαιρετικό στην πόλη και όχι μόνο. Nαι 1000άρι CVT ..ανεβοκατέβηκα και τέσσερις φορές Αθήνα-Θεσσαλονίκη αυθημερόν.
τι κατανάλωση είχες στο ταξίδι? Να υποθέσω 120-130 χλμ/ώρα?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εγω παντως απο τον Αυγουστο που εφερα απο Γερμανια ενα 800 cdi του 2006 ψαχνω αφορμη καθε τοσο να το οδηγησω....και το μεγαλο εχει γραψει απο τοτε 2000 χλμ....και για οικονομια δεν θα πω τιποτα.....!!!
Το ντιζελακι δεν και ει και τιποτα καν 3ρι λιτρα αν δεν απατωμαι.
Κοκκινο τερας απο συντηρηση τιποτα σπουδαιο περαν των σερβις μικρο κοστος σερβις γενικα
Απο καταναλωση παιζει στα 3,5-3,9 lt/100km....και το μεγαλο service σε εξειδικευεμενο συνεργειο....παει γυρω στα 150-180€ καθε 30.000 χλμ...
Τωρα και το iq μου αρεσει παρα πολυ....αλλα το diesel ειναι στα 1400 κ.ε οποτε πας ψηλα σε παγια εξοδα/τεκμηρια και τιμη αγορας βεβαια σαν μεταχειρισμενο...
-
Tο 1000αρι ειναι παρα πολυ αξιοπιστο(εχω το τουρμπο 84 ps),τα σερβις ειναι αστεια αν τα κανεις εξω,και εφοσον το παρεις ατμοσφαιρικο το πας και στον μαστρομητσο στο στενο,ενα mitsubishi μοτερακι εχει,απλο τελειως(μπουζι-φιτρα-λαδια ειναι πολυ φτηνα).Τα smart center σου προτεινω να τα βλεπεις με τα κυαλια καθως ειναι απλησιαστα σε τιμες.
Γενικοτερα επειδη τα σμαρτ καθε γενιας τα ζω καθημερινα δε θα ελεγα οτι τα 1000αρια ειναι σε καποιο τομεα ευαισθητα πλην καποιον παιδικων ασθενειων που μπηκαν σε ανακληση ή σε εγγυηση.Αν πετυχεις καποιο απο τα παρακατω ενω εχει τελειωσει η εγγυηση ή η ανακληση τοτε μπαινεις σε τρεχαματα.Θα σου απαριθμισω τα βασικοτερα
1)δισκος,η οπισθεν δε μπαινει και αναβοσβηνει το N(πας για αλλαγη δισκου με αλλο υλικο αναβαθμισμενο)
2)το clima βγαζει οτι θελει,αλλαζεις τον εγκεφαλο clima
3)αραχνιαζει η γυαλινη οροφη,σαν να ραγιζει δηλαδη(ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,οπτικο ειναι το θεμα),αντικατασταση
4)σπασμενη βαση intercooler(μονο για τουρμπο προφανως),κανει σα τραχτερ οταν εισαι σε συγκεκριμενο φασμα στροφων,ειτε πατεντα ειτε αντικατασταση
Αυτα πανω κατω,αν και υπαρχει φορουμ σμαρτ που ειχα γραψει εναν αρκετα μεγαλο οδηγο αλλα δεν το βρισκω.Α και τα θεματα ασφαλειας(παθητικης) ξεχασε τα,τα λενε τυποι στην ηλικια του μπαμπα μου που πιστευουν οτι οσο ποιο πολυ μεταλλο εχει το αμαξι τοσο ποιο καλο ειναι .Για την οδικη συμπεριφορα απλα να πω οτι στην αρχη το φοβασε,οταν θα ξεθαρρεψεις και θα βρεις τα ορια του θα εντυπωσιαστεις με τις δυνατοτητες τους(τηρουμενων των αναλογιων).
Τελος να πω οτι το ατμοσφαιρικο δεν ειναι τοοοοοοσο οικονομικο στην καταναλωση αυτη καθε αυτη,να υπολογιζεις σε μεικτες συνθηκες και περισσοτερο πολη γυρω στο 6.5-7,το προηγουμενης γενια σμαρτ κανει θαυματα,με ταξιδι να εχω κανει κατω απο 3,5!!!
Oτι θες ρωτας
-
Και για να μπω σε συγκριση με το τογιοτα,θα σου κανω μια λιστα με προσωπικες αποψεις προφανως
Κοστος κτησης μτχ
F2 με διαφορα,ειναι πολυ ποιο εμπορικο μοντελο και υπαρχουν με το κιλο στην αγορα(αμα βαλεις οτι ψαχνεις και αυτοματο τογιοτα η ζυγαρια γερνει ακομα ποιο πολυ)Οικονομια
Πιστευω πανω κατω ειναι στα ιδια στο καυσιμο-σερβις-ασφαλεια-τελη,σε περιπτωση μεγαλης αναποδιας αν πεις οτι περνω original ανταλλακτικα καινουρια νομιζω οτι το τογιοτα θα ειναι κλασεις ποιο οικονομικο,αλλα απο την αλλη επειδη το σμαρτ ειναι πολυ εμπορικο υπαρχουν παρα πολλες μαντρες που φερνουν μτχ ανταλλακτικα σμαρτ σε αστειες τιμες.Ανεση
Σε επιπεδο καμπινας(2 ατομα,οδηγος συνοδηγος) το f2 ειναι πολυ ποιο ανετο και ευρηχωρο,βεβαια το τογιοτα εχει θεση πισω που ειναι μεγαλο ατου.Σαν αποσκευες σε απολυτα νουμερα κερδιζει το τογιοτα,αλλα το σμαρτ μου φαινεται ποιο τακτοποιημενο,στο αλλο ριχνεις τα καθισματα(αλλιως ο χωρος ειναι μηδεν)και πετας ετσι χυμα πραγματα.Σε ανωμαλιες δρομου ποιο ανετο το τογιοτα με διαφορα,το f2 ειναι σκληρο για να βελτιωσει την οδικη συμπεριφορα.Επισης να βαλω και ενα συν στην ανεση στο τογιοτα στο cvt που δεν τρως τις κλωτσιες του ρομποτικου αυτοματου του σμαρτ.Οδικη συμπεριφορα
Πιστευω οτι το τογιοτα ειναι καλυτερο,αλλα το οχι χαοτικα.Ευελιξια
Το F2 ειναι σημαντικα μικροτερο,μεγαλο συν στο παρκαρισμα και ακομα μεγαλυτερο στους ελιγμους μεσα στην πολη,αλλα το τογιοτα εχει μικροτερο κυκλο στροφης,αμα δεις στριμμενες τις ροδες του θα τρομαξεις.Επιδοσεις
F2 με διαφορα,ειναι πολυ σπιρτοζικο και συγκρινεται με καλα ατμοσφαιρικα 1400αρια,το τογιοτα αυτοματο ειναι ταφος,πατας γκαζι οι στοφες ειναι στον κοφτη και επικρατει μια αναιτια φασαρια(ενα ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι) χωρις να μεταφραζεται σε αποτελεσμαΟμορφια
Αν και υποκειμενικο δε νομιζω να βρεις καποιον που να πει οτι το τογιοτα ειναι ποιο ομορφο,ειδικα μεσα ειναι χαλι μαυρο σε σχεση με αρκετα καλαισθητο f2 που κραταει καλη ισορροπια αναμεσα στο παιχνιδιαρικο και το σοβαρο.Απο ποιοτητα υλικως εσωτερικου θα ελεγα οτι πασχουν και τα δυο.Α και εγω με το 1000αρι εχω παει οδικος Φρανκφουρτη με μεγαλη ανεση
-
ακριβά είναι τα ρημάδια. κάτι ήξερα τελικά που δεν το έψαξα παραπάνω παλιότερα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ακριβά είναι τα ρημάδια. κάτι ήξερα τελικά που δεν το έψαξα παραπάνω παλιότερα.πανάκριβα.... ....11000 για 3ετίας ...;;;
-
Έκανα με ένα 1000άρι των 71ίππων ταξίδι από Aθήνα-Πάτρα και επιστροφή. Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν είχε βέβαια και αέρα όπως έχει σήμερα. Το γκάζι του είναι αρκετό. Μέσα στην πόλη και μέχρι τις 4-4.500σαλ ανοίγει όμοια με την 147, εντάξει μετά αλλάζει το σκηνικό αλλά θέλω να πω ότι μέχρι τα 100-120χλμ/ώρα ρίχνει σε πάρα πολλά αυτοκίνητα.
Ιδανικό για πόλη, οικονομικό αν δεν το πηγαίνεις τελικές, εγώ το πήγαινα όμως, πολύ γρήγορο ενώ το κιβώτιο το χρησιμοποιούσα σαν χειροκίνητο περισσότερο για παιχνίδι. Από εμένα αξίζει η αγορά ενός μτχ Smart 1000cc αρκεί να ξέρεις για τι είδους χρήση προορίζεται και να μην περιμένεις θαύματα. Τα κάνει μεν αλλά μέσα στην πόλη, εκτός απλά μπορεί να σε μετακινήσει αν δεν υπάρχει άλλο ΙΧ. -
Χθες είχε απαγορευτικό για smart. Μέχρι τα 100κμ/ω στην ΑΟ πήγαινες χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα (passion 700άρι, με τα στενά ελαστικά). Από εκεί και πάνω καλό θα ήταν να έχεις κάπου πρόχειρη την ταυτότητα.
Από ταξίδια, έχω φτάσει μέχρι Αλεξανδρούπολη χωρίς να ταλαιπωρηθώ καθόλου και οικονομικά ( -
Ενδιαφέρομαι για το απολύτως φτηνότερο, σε κόστος αγοράς και χρήσης, τετράτροχο όχημα για μετακίνηση ενός (συνήθως) ή δύο ατόμων στην πόλη (αυστηρά). Δεν με ενδιαφέρουν επιδόσεις, χώροι κλπ, ωστόσο θεωρώ απαραίτητο το A/C. Εντόπισα στη ΧΕ αγγελίες για Smart Fortwo 600, μοντέλο 2003 με 85000 χλμ και ανακατασκευασμένο κινητήρα, στα 3500 ευρώ. Συμφέρει η αγορά, κυρίως από πλευράς αξιοπιστίας; Μήπως θα χρειαστεί να σκάσω άλλα τόσα για μάζεμα; Τι λέει η εμπειρία;
-
Χμμμ προτίμησε καλύτερα 700αρι, σαφώς πιο αξιόπιστο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χμμμ προτίμησε καλύτερα 700αρι, σαφώς πιο αξιόπιστο.Σ' ευχαριστώ πολύ για το 'ψύλλιασμα'. Έψαξα λίγο και βρήκα διεξοδικότατο οδηγό για τα Smart εδώ http://www.mccsmart.netfirms.com/ και μάλιστα στα ελληνικά!!! Θα ψάξω προς 700άρι, η διαφορά στην τιμή είναι μικρή.
-
Σαφώς και να προτιμήσεις το 700άρι. Κάτω από 6.000 όμως και σε καλή κατάσταση αμφιβάλλω αν θα βρεις.
-
Την προηγουμενη εβδομαδα μου χαλασε το smart και δεν επαιρνε τις ταχυτητες ... το κρατησαν στο συνεργειο για περιπου 10 μερες και αυτο το διαστημα ημουν υποχρεωμενος να μετακινουμαι και να κανω τη δουλεια μου εντος πολης με το Q5.
Ταλαιπωρηθηκα αφανταστα , πληρωσα πανω απο 80 ευρω για παρκινκ (ενω με το μικρο δεν χρησιμοποιω ποτε παρκινκ) , εβαλα απιστευτη βενζινη (καθε 3 μερες 50 ευρω ) και ακυρωσα πολλα επαγγελματικα ραντεβου λογω του οτι ενω πριν με ενα τηλεφωνο καβαλουσα το smart και πεταγομουν οπουδηποτε , τωρα επρεπε να περπατησω μεχριι το παρκινκ να πληρωσω να σκεφτω εκει που θα παω που θα το παρκαρωΜου ελειψε η αμαξαρα μου και δεν την αλλαζω με τιποτα ....
Χθες που το πηρα , τελειωσα 5 δουλειες σε πολυ δυσκολες γειτονιες παρκαροντας ακριβως μπροσταΕιναι απιστευτη καψουλα μεταφορας και θελω να επισημανω εδω οτι , τωρα που το εχω μαθει καλα ...(50.00 χλμ με το 700αρι και 65.000 με το 1000αρι) οσο παραξενο κι αν ειναι ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ !!! αν θελεις μπορεις να το πας με το esp συνεχεια να αναβοσβηνει ....
Πηγα 2 φορες Αθηνα Θεσσαλονικη (βεβαια ειναι πολυ κουραστικο απο πλευρας αναρτησης ανεσης και θορυβου )
και μια φορα Γιαννενα με παλιοκαιρο και πολυ αερα.Σιγουρα θελει σ αυτες τις καταστασεις να κρατας το τιμονι ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ και αυτο που δε κουραζει ειναι οτι με 140 χλμ εισαι συνεχεια σε εγρηγορση ....
Η κατασκευη και η γεωμετρια του παντως ειναι πανεξυπνη ,
Τα πλαστικα πανελς (που δε σε νοιαζει αν θα γρατζουνιστουν διοτι αλλαζουν)
Ο κλωβος ασφαλειας
Το πως παρκαρει καθετα κλπ κλπ κλπΑυτα για το σμαρτακι απο εμενα ....
-
Το 1000ρι δεν παρκάρει κάθετα νόμιμα! Ξεπερνά το νόμιμο μέγιστο πλάτος σε μήκος που επέτρεπε στη προηγούμενη γενιά να παρκάρει κάθετα. Κατά τα άλλα είναι πολύ βολικό, αλλά τουλάχιστο η δική μου εμπειρία απο το 700αρι είναι οτι δεν είναι και τρελά οικονομικό σε βενζίνη (έχω μέση 7-7.5λίτρα τα 100 χωρίς να το πηγαίνω πάνω απο 3000 στροφές το 90% της χρήσης). Απο την άλλη μπορείς να βρεις πληθώρα ανταλακτικών μτχ σε καλές τιμές και με ένα καλό μάστορα ανεξάρτητο να κάνεις πολύ οικονομικά αλλά και σωστά συντήρηση. Εγώ βρήκα ένα τέτοιο συνεεργείο στη Ν.Ιωνία και είμαι πολύ χαρούμενος. Ενδεικτικά σε πρόσφατο τρακαρισματάκι που άλλαξα αριστερό ημίμπαρο, αριστερό καθρέφτη, ευθυγράμιση, πριτσίνια κάτω προστατευτικού, ρεσέτ εγκεφάλου πλήρωσα συνολικά με εργασία και ανταλακτικά 155 ευρώ (χωρίς απόδειξη - ο άνθρωπος έδινε, δεν πήρα γιατί δεν είχα να του δώσω πουρμπουάρ γιατί έκανε πολύ καλή και γρήγορη δουλειά σε ~ 5 ώρες ήμουν πάλι στο δρόμο και απο αυτό το 5ωρό οι 3.5 ώρες ήταν να βρεθούν και να έρθουν τα ανταλακτικά).
-
να το τσεκαρεις αν εχεις τοσο μεγαλη καταναλωση με τοσο ηπια χρηση
ενημερωτικα μεσα στην πολη εχω 6,0-6,5 ενω εκτος πολης το 5,0-5,5 το εχω σχεδον παντα
-
Mad μιλάς για το 700αρη η το 1000αρη;;
Αν 700αρη , συμπιεστο ; -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Mad μιλάς για το 700αρη η το 1000αρη;;
Αν 700αρη , συμπιεστο ;η απαντηση μου αφορουσε την δημοσιευση του 206χς ο οποιος αναφερθηκε περι καταναλωσης στο 700
επομενως ναι αναφερομαι στο Smart for two παντελως stock μορφη με τα 61 'αλογα' και με 111.000χμ πλεον
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Την προηγουμενη εβδομαδα μου χαλασε το smart και δεν επαιρνε τις ταχυτητες ... το κρατησαν στο συνεργειο για περιπου 10 μερες και αυτο το διαστημα ημουν υποχρεωμενος να μετακινουμαι και να κανω τη δουλεια μου εντος πολης με το Q5.
Ταλαιπωρηθηκα αφανταστα , πληρωσα πανω απο 80 ευρω για παρκινκ (ενω με το μικρο δεν χρησιμοποιω ποτε παρκινκ) , εβαλα απιστευτη βενζινη (καθε 3 μερες 50 ευρω ) και ακυρωσα πολλα επαγγελματικα ραντεβου λογω του οτι ενω πριν με ενα τηλεφωνο καβαλουσα το smart και πεταγομουν οπουδηποτε , τωρα επρεπε να περπατησω μεχριι το παρκινκ να πληρωσω να σκεφτω εκει που θα παω που θα το παρκαρωΜου ελειψε η αμαξαρα μου και δεν την αλλαζω με τιποτα ....
Χθες που το πηρα , τελειωσα 5 δουλειες σε πολυ δυσκολες γειτονιες παρκαροντας ακριβως μπροσταΕιναι απιστευτη καψουλα μεταφορας και θελω να επισημανω εδω οτι , τωρα που το εχω μαθει καλα ...(50.00 χλμ με το 700αρι και 65.000 με το 1000αρι) οσο παραξενο κι αν ειναι ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ !!! αν θελεις μπορεις να το πας με το esp συνεχεια να αναβοσβηνει ....
Πηγα 2 φορες Αθηνα Θεσσαλονικη (βεβαια ειναι πολυ κουραστικο απο πλευρας αναρτησης ανεσης και θορυβου )
και μια φορα Γιαννενα με παλιοκαιρο και πολυ αερα.Σιγουρα θελει σ αυτες τις καταστασεις να κρατας το τιμονι ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ και αυτο που δε κουραζει ειναι οτι με 140 χλμ εισαι συνεχεια σε εγρηγορση ....
Η κατασκευη και η γεωμετρια του παντως ειναι πανεξυπνη ,
Τα πλαστικα πανελς (που δε σε νοιαζει αν θα γρατζουνιστουν διοτι αλλαζουν)
Ο κλωβος ασφαλειας
Το πως παρκαρει καθετα κλπ κλπ κλπΑυτα για το σμαρτακι απο εμενα ....
+10000
oταν δεν μπορω να παρω το smart αναγκαστικα κυκλοφορω με το cayenne και εχω ακριβως τα ιδια θεματα!
Δεν το αλλαζω με τιποτα!
Σκεφτηκα καποια στιγμη να το αλλαξω με ενα IQ αλλα μονο στην ιδεα οτι το IQ ειναι 10-15 ποντους πιο μακρυ αρα δεν παρακαρει εκει που μπαινει το smart, δεν το συζηταω! ( παρολο που οι 4 - θεωριτικα- θεσεις ειναι μεγαλο avantage του IQ )
-
Τις προάλλες έπεσε στα χέρια μου ένα ltd3
-
Μια ερώτηση προς τον φίλο nosferatu κυρίως που έχει καλή γνώση στο αντικείμενο αλλά και όποιον άλλο μπορεί να βοηθήσει..
Σκέφτομαι κι εγώ για smartάκι και γενικά είμαι διατεθιμένος να πάω μαξιμουμ στα 6000€ και σε pulse/passion.
Ψάχνοντας βλέπω ότι με αυτά τα λεφτά πάω σε μοντέλο '03-'05 και με καλούτσικα χιλιόμετρα (60-70-80.000)
Τι γνώμη έχεις για ένα τέτοιο μοντέλο?
Κάτι άλλα λίγο παλιότερα μοντέλα που τα βρίσκεις 3500-4000€ αξίζει να τα κοιτάξει κανείς?Να πω ότι δεν είχα ποτέ πριν επαφή με smart και δεν το σκεφτόμουν καν. Βρέθηκα όμως για 3 μέρες στην βαρκελώνη με ένα μαύρο 1000cc-71ps του 2010 στα χέρια μου και ερωτεύτηκα...
Καταλαβαίνω βέβαια ότι δεν θα είναι ίδια αυτά που σκέφτομαι με αυτό που οδήγησα αλλά το βλέπω πλεον πολύ ζεστά το μικρό
SMART forum