-
Καλησπέρα σας
Σκέφτομαι στις αρχές του νέου έτους να αποκτήσω καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο θα με συντροφεύει την 4η δεκαετία της ζωής μου.
Βασικά κριτήρια επιλογής:
1.Οδηγική ευχαρίστηση σε σβέλτες επαρχιακές διαδρομές
2.'Ποιότητα παραμονής' στην καμπίνα
3.Πρακτικότητα στην περίπτωση που προκύψει κάποιο παιδάκι τα επόμενα χρόνια
4.Να το βλέπω στο γκαράζ το πρωί και να μου φτιάχνει τη μέρα βρε αδερφέ...
5.Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 22000 ευρώ.Ζυγίζοντας όλα τα παραπάνω καταλήγω στα κάτωθι μοντέλα: giulietta 120, 116i 3d και δευτερευόντως στο megane coupe tce. Για διάφορους λόγους έχω απορρίψει scirocco 122 και leon 160.
Γνώμες και εμπειρίες οδήγησης για όλα τα παραπάνω αυτοκίνητα είναι είναι καλοδεχούμενες όπως επίσης και προτάσεις για κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί.
Επίσης αυτή την περίοδο τρέχουν κάποιες προσφορές από τις εταιρείες. Να αγοράσω τώρα ή να περιμένω να μπέι το '11;Υγ. Παρακαλώ να μην γίνει το θέμα πεδίο οπαδικής αντιπαράθεσης και οι όποιες γνώμες να συνοδέυονται από επιχειρήματα
ευχαριστώ!
-
Καλησπέρα σας
Σκέφτομαι στις αρχές του νέου έτους να αποκτήσω καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο θα με συντροφεύει την 4η δεκαετία της ζωής μου.
5.Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 22000 ευρώ.Ζυγίζοντας όλα τα παραπάνω καταλήγω στα κάτωθι μοντέλα: giulietta 120, 116i 3d και δευτερευόντως στο megane coupe tce. Για διάφορους λόγους έχω απορρίψει scirocco 122 και leon 160.
Γνώμες και εμπειρίες οδήγησης για όλα τα παραπάνω αυτοκίνητα είναι είναι καλοδεχούμενες όπως επίσης και προτάσεις για κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί.
Επίσης αυτή την περίοδο τρέχουν κάποιες προσφορές από τις εταιρείες. Να αγοράσω τώρα ή να περιμένω να μπέι το '11;Υγ. Παρακαλώ να μην γίνει το θέμα πεδίο οπαδικής αντιπαράθεσης και οι όποιες γνώμες να συνοδέυονται από επιχειρήματα
ευχαριστώ!
-
Καλησπέρα σας
ευχαριστώ!
-
g 120...
είναι πιο φρέσκια
είναι πιο δυνατή
έχει 5 πόρτες και δεν της φαίνεται (αν έρθει πιτσιρίκι το εκτιμάς ιδιαίτερα...)αν την οδηγήσεις θα με καταλάβεις καλύτερα...
-
Με 22.000 νομίζω ότι 116 δεν παίρνεις, εκτός αν έχει καμμιά έκπτωση και σε αφήσουν να γευτείς το προνόμιο κάποιας uber έκδοσης με μεταλλικές ζάντες, ραδιοκασετόφωνο κλπ.
Το νεο Megane το έχω οδηγήσει. Πολύ ποιοτικό, πολύ ευχάριστο, αν κρίνω από το μοτέρ του Clio (1,2T) πρέπει να είναι αρκετά αποτελεσματικό ΑΛΛΑ από θέμα οδηγικής ευχαρίστησης νομίζω ότι δεν θα σε καλύψει.
Λογικά για Giulietta ψήνεσαι και εσύ ο ίδιος για να βάζεις το 4ο επιχείρημα (...) αλλά θες πιο πολύ να ακούσεις αντίλογο.
Golf γιατί το έχεις αποκλείσει;Αγόρασε αρχή του έτους για να μην πληρώσεις τέλη κερατιάτικα για ένα μήνα. Πέραν αυτού μην το βλέπεις σαν χρηματιστήριο. Πάρτο το αμαξάκι να το φχαριστηθείς και μην τρελαίνεσαι.
-
Πραγματικά είναι σαν να πήρες αυτά που σου προσφέρει η g και να τα έκανες κριτήρια
G κι από εμένα λοιπόν.. πιστεύω δεν θα το μετανιώσεις στιγμή... -
Ο χρήστης acrobat έγραψε:
Καλησπέρα σαςΣκέφτομαι στις αρχές του νέου έτους να αποκτήσω καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο θα με συντροφεύει την 4η δεκαετία της ζωής μου.
ευχαριστώ!
Μπλέξιμο (εγώ θα είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα σ' αυτήν την περίπτωση )
Εμένα μου αρέσει και ο Γάλλος αλλά και η Ιταλίδα και τα έχω οδηγήσει και τα 2 άρα θα σου πω γι αυτά κι όχι για την BMW.Λοιπόν έχουμε και λέμε.Στην πρώτη παράμετρο που θέτεις έχουμε Giulietta καθαρά.Το Megane είναι πιο μαλακό αυτοκίνητο προσανατολισμένο σε πιο άνετες μετακινήσεις αν και δεν θα πει όχι αν το πιέσεις .Στη δεύτερη μεταξύ των 2 υπερισχύει το Megane σε θέμα ποιότητας και η Ιταλίδα σε από άποψης σχεδιασμού(όχι ότι το Megane είναι κακό αλλά είναι ποιο συντηρητικό αν και πολύ μοντέρνο και αρμονικό.).Στην τρίτη έχουμε Megane(το 5θυρο σου προτείνω κι όχι το coupe) αφού είναι και ανετότερο από οδηγικής πλευράς της Ιουλιέττας αλλά και με μεγαλύτερους χώρους.Μια απορία όμως.Πως ενώ υπολογίζεις στην έλευση παιδιού κοιτάς για 3θυρα και Coupe .Νομίζω όσον αφορά την τέταρτη παράμετρο ότι και τα δύο είναι πολύ κομψά αυτοκίνητα άρα δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα(υπερτερεί λίγο η Ιταλίδα βέβαια).Τέλος κοίτα με τα λεφτά που δίνεις να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερο εξοπλισμό κατά την γνώμη μου.
Φιλικά -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Να ξεκαθαρίσω καταρχήν οτι έχω δει και τα 3 απο κοντά και έχω οδηγήσει μόνο τον άσσο (ο οποίος στην έκδοση λαϊφστάιλ κοστίζει περίπου 22χιλ. αν μιλάμε για στοκ μοντέλο).
Επίσης και τα δυο προηγούμενα αυτοκίνητα μου ήταν φάου βε απο τα οποία δεν έχω κανένα παράπονο αλλά για να το πω ευγενικά το κόνσεπτ τα κάνω όλα καλούτσικα (έως πολύ καλά σε ορισμένους τομείς, δεν αντιλέγω) για όλους τους επιβάτες πλέον δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρουν πλέον κατασκευές φτιαγμένες για τον οδηγό (όσο γίνεται αυτό στα λεφτά που δίνω...).Απο κει και πέρα ναι θέλω να βλέπω την g στο γκαράζ, αλλά πραγματικά με έπιασε θλίψη όταν είδα κάποιες λεπτομέρειες στο εσωτερικό και ως εκ τούτου την βρίσκω πανάκριβη..(μια 147 που έιχαν παραδίπλα στην έκθεση πραγματικά σου δίνει άλλη αίσθηση ποιότητας...)
ναι θέλω και την 116 (ειμαι απο αυτούς που τους αρέσει πολύ) αλλά παίρνεις 1.6 ατμόσφαιρα σε εποχές τούρμπο;;;
Το μεγκάν όσο και αν μου αρέσει εξωτερικά νιώθω (ίσως και εσφαλμένα) οτι είναι της σχολής γκολφ..
μπλέξιμο; -
Ο χρήστης acrobat έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Να ξεκαθαρίσω καταρχήν οτι έχω δει και τα 3 απο κοντά και έχω οδηγήσει μόνο τον άσσο (ο οποίος στην έκδοση λαϊφστάιλ κοστίζει περίπου 22χιλ. αν μιλάμε για στοκ μοντέλο).
Επίσης και τα δυο προηγούμενα αυτοκίνητα μου ήταν φάου βε απο τα οποία δεν έχω κανένα παράπονο αλλά για να το πω ευγενικά το κόνσεπτ τα κάνω όλα καλούτσικα (έως πολύ καλά σε ορισμένους τομείς, δεν αντιλέγω) για όλους τους επιβάτες πλέον δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρουν πλέον κατασκευές φτιαγμένες για τον οδηγό (όσο γίνεται αυτό στα λεφτά που δίνω...).Απο κει και πέρα ναι θέλω να βλέπω την g στο γκαράζ, αλλά πραγματικά με έπιασε θλίψη όταν είδα κάποιες λεπτομέρειες στο εσωτερικό και ως εκ τούτου την βρίσκω πανάκριβη..(μια 147 που έιχαν παραδίπλα στην έκθεση πραγματικά σου δίνει άλλη αίσθηση ποιότητας...)
ναι θέλω και την 116 (ειμαι απο αυτούς που τους αρέσει πολύ) αλλά παίρνεις 1.6 ατμόσφαιρα σε εποχές τούρμπο;;;
Το μεγκάν όσο και αν μου αρέσει εξωτερικά νιώθω (ίσως και εσφαλμένα) οτι είναι της σχολής γκολφ..
μπλέξιμο;Το Megane πήγαν να το κάνουν σχολής Golf αλλά οι Γάλλοι απέτυχαν παταγοδώς(ευτυχώς ).Αυτό που κατάφεραν να κάνουν πάντως είναι να το κάνουν ποιοτικότατο και ανετότατο(γαλλικής σχολής αυτοκίνητο καθαρα).
Στην Ιουλιέττα πάντως δεν είναι κακή ποιοτικά απλά ξενίζει λίγο αν θες την γνώμη μου η ποικιλία υλικών που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της.Εμένα τουλάχιστον αυτό με ψιλοενόχλησε.Κατα τα λοιπά την θεωρώ εξαιρετική. -
Μ' αρέσουν και τα 3.
Οδηγικά μόνο απο την 116i έχω εικόνα που μου άρεσε πολύ. Δεν είναι 120i όπως και να ερμηνεύεται αυτό αλλά δεν είναι και κατώτερη του ανταγωνισμού. Προτιμώ την 5θυρη λειτουργικά αλλά την 3θυρη αισθητικά. Αν είχε ένα καλύτερο aftersales εδω πάνω και δεν είχα ακούσει απο παντού για μικροθέματα και φτήνιες απο μέρους της ΒMW στην 116 μάλλον θ ατην είχα τώρα. Φυσικά αποδείξεις δεν είδα αλλά με επηρρέασαν αρνητικά και πράγματα που ακούγονται μαζικά δεν μπορεί να είναι κακοήθειες. -
Με τα κριτήρια που έχεις θέσει για την επιλογή αυτοκινήτου, είναι σαν να φωτογραφίζεις τη Giulietta. Οδηγικά δεν θα σε απογοητεύσει πουθενά, έχει υπεραρκετή ροπή, το μοτέρ έχει δεχτεί πολλές αλλαγές σε σχέση με το γνωστό t-jet των 120 ίππων (άλλοι θα το παρουσίαζαν ως εντελώς νέο) και γενικότερα στο δρόμο στέκεται ιδιαίτερα στιβαρή αλλά και ανάλαφρη ταυτόχρονα. To Megane είναι κι αυτό πολύ καλή περίπτωση, ειδικά το coupe είναι αρκετά όμορφο. Λίγο όμως ο ημιάκαμπτος πίσω, λίγο το φαινομενικά φτωχό (αλλά καλοφτιαγμένο) εσωτερικό, λίγο ο μάλλον ανεπαρκής TCe και κάπου χαλάει το όλο πακέτο. Για τη Bmw ούτε λόγος. Αστείο αυτοκίνητο, πανάκριβο, μουσειακό κομμάτι, με απαράδεκτο εξοπλισμό και είναι ντροπή μόνο να βρίσκεται στην ίδια γκάμα με αυτοκίνητα όπως η 335 ή η Ζ4.
Εν ολίγοις Giulietta Distinctive από μένα και πολλά παζάρια για κάνα δώρο τύπου....sport pack...
-
Εγώ θα πω τι ΔΕΝ θα έπαιρνα.
Την Alfa Romeo. Ούτε από έξω...
Με αυτά που βλέπω με κάποιους συναδέλφους με τα δικά τους... η κατάσταση είναι κωμικοτραγική.
Αυτά.
-
And here we go....
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
λίγο ο μάλλον ανεπαρκής TCe και κάπου χαλάει το όλο πακέτο.ο Tce ανεπαρκής
Όχι αυτό δεν υφίσταται επ ουδενί
Είναι εξίσου καλός με τον T-Jet για να μην πω καλύτερος -
Α! και θα έπαιρνα το Megane, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει 116 με 22000euro...
Η 116 ξεκινά από 24000 και προσφέρει στον στάνταρ εξοπλισμό τιμόνι και alarm.
Αυτά.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
λίγο ο μάλλον ανεπαρκής TCe και κάπου χαλάει το όλο πακέτο.
ο Tce ανεπαρκής
Όχι αυτό δεν υφίσταται επ ουδενίΠροσωπικά δεν με άρεσε ο TCe. Αυτός και ο 1.4Τ του Άστρα πιστεύω είναι υποδεέστερα μοτέρ από τον TSI και τους ΤΒ...t-jet...πες τους όπως θες.
Βασικά και για επανέλθουμε στο θέμα, το καλύτερο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι 1ον να κλείνει τα αφτιά του σε παπαριές και 2ον να περιμένει τον M-air με τα 140 στη Giulietta.
-
2 επισημανσεις..
-
Ο 1,4TCe δεν ειναι καθολου ανεπαρκης για το megane.. Απο που προεκυψε επισης οτι το megane ειναι πιο αδυναμο απο την 120αρα gulietta
-
Tα περιοδικα αναφερουν οτι το megane ειναι μακραν πιο σπορτιφ αλλα και ανετο και απο bravo και απο golf6
Σιγουρα υπολειπεται της guliettas αλλα ειναι απο τα καλυτερα του ανταγωνισμου..
Κατα τα αλλα η gulietta ομως φαινεται να ειναι αυτη που σε καλυπτει 100% ενω στο megane κανεις καποιες παραχωρησεις στην προσωπικη σου ευχαριστηση για χαρην αλλων αναγκων
-
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
- Tα περιοδικα αναφερουν οτι το megane ειναι μακραν πιο σπορτιφ αλλα και ανετο και απο bravo και απο golf6
τα καλά ή τα κακά περιοδικά?
- Tα περιοδικα αναφερουν οτι το megane ειναι μακραν πιο σπορτιφ αλλα και ανετο και απο bravo και απο golf6
-
Γιατί δεν παίρνεις το golf ( ούτε εμένα μ' αρέσει ) είναι το μοντέλο που συνδιάζει οικογένια , επιδόσεις ( στα λ7 σου παίρνεις 160 άλογα ) καλή οδική συμπεριφορά , χώροι , μικρή κατανάλωση μπλά μπλά μπλά ...... αντικειμενικά είναι καλό πακέτο , στα άλλα τώρα την 116 και το renault τα έχω οδιγίσει σε 1,6 άτμο το megane και μου άρεσε πολύ καλό κράτημα και άνεση και νευρικό μοτεράκι με ωραίο εσωτερικό , η 116 τώρα έχει φτιάξει πάρα πολύ από μια του 2004 που είχα οδιγίσει η άνεση έγινε ανθρώπινη το μοτέρ είναι αξιοπρεπές για το βάρος της ( ξαδερφός μου έχει το ίδιο σε 3άρα κουπέ και αυτό πάει ) τα χειριστίρια είναι πιό βαριά και με καλύτερη αίσθηση από την ρένα αλλά οι χώροι πολύ μικροί ιδίως πίσω .
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
τα καλά ή τα κακά περιοδικά?
Τα καλα φυσικα
Giulietta120, 116i ή Megane Tce;