-
Καταρχήν καλορίζικο, πολύ καλή επιλογή. Τα 4/100 που λες προφανώς δεν είναι η μέση αλλά η στιγμιαία κατανάλωση. Για να δεις αυτό το νούμερο πρέπει να βγεις εθνική και να κινείσαι με max 100 χλμ.
Για ποιο λόγο δεν παρήγγειλες το αυτοκίνητο με τα καθίσματα του r-design? Δεν γινόταν? Για να τα αλλάξεις είτε θα τα παραγγείλεις στην αντιπροσωπεία είτε τα βρίσκεις μεταχειρισμένα (σε ebay κλπ). Γνώμη μου είναι να χαρείς το νέο σου αυτοκίνητο και να μην πειράξεις τίποτα. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Καταρχήν καλορίζικο, πολύ καλή επιλογή. Τα 4/100 που λες προφανώς δεν είναι η μέση αλλά η στιγμιαία κατανάλωση. Για να δεις αυτό το νούμερο πρέπει να βγεις εθνική και να κινείσαι με max 100 χλμ.
Για ποιο λόγο δεν παρήγγειλες το αυτοκίνητο με τα καθίσματα του r-design? Δεν γινόταν? Για να τα αλλάξεις είτε θα τα παραγγείλεις στην αντιπροσωπεία είτε τα βρίσκεις μεταχειρισμένα (σε ebay κλπ). Γνώμη μου είναι να χαρείς το νέο σου αυτοκίνητο και να μην πειράξεις τίποτα.Αποκλείεται να βλέπεις 4λ κατ/ση μέση.
Στο δικό μου, δύο μηνών με 3000χλμ, αυτόματο, με προσοχή πιάνω τα 6.2 μικτή. Η οποία στην πραγματικότητα είναι 6.5-6.7 από γέμισμα σε γέμισμα.
Κακώς δεν έβαλες τα καθίσματα που ήθελες στην παραγγελία. Δεν σε συμφέρει να τα αλλάξεις τώρα δυστυχώς. -
Καλημερα κ χρονια πολλα παιδια !
Εχω το v50 d2 drive ,5 χρονια τωρα .Εχει 60000+χιλ ,κινουμαι γυρω στα 120χιλ/ωρα συνηθως και η καταναλωση του με το ζορι φτανει στα 5 λιτρα /100 χιλ.Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος,και με κανενα προβλημα εως τωρα ( φτου φτου !!!) .
Ευχαριστω.
Παναγιωτης. -
Κομψό, καλές επιδόσεις και ασφάλεια. +1 από μένα
-
Νέοι κινητήρες Volvo βενζίνης και diesel,1500cc και 2000cc στα v40 και s60.
http://www.autogreeknews.gr/teleutaia-n ... 40-kai-s60
-
Δηλαδή το V40 D2 θα έχει δίλιτρο πλέον κινητήρα αντί για 1.6? Αν είναι έτσι, χαντακώθηκε η αντιπροσωπεία...
-
V40: Καλό και αξιόπιστο αμάξι, απο τα καλύτερα μοντέλα που κυκλοφορoύν νομίζω.
-
Εγγύηση ο Σουηδός αλλά με τα ίδια λεφτά πας σε Mercedes και BMW
-
είναι πιο ακριβά .... bmw/merc
στα volvo, παίζουν συνήθως μεγάλες εκπτώσεις/προσφορές +εξολπισμός από την τιμή του καταλόγου.
ειδικά σε μοντέλα που βρίσκονται στο μέσο+ της καριέρας τους -
Αν ήταν ελαφρύτερο και είχε καλύτερες επιδόσεις,το v40 θα ήταν πολύ καλή επιλογή.
-
Πάντως απο θέματα ασφάλειας σκίζει!
-
Να μη χτυπούσαμε και το κεφάλι στην οροφή στις πίσω θέσεις, θα ήταν σούπερ alex χεχε. Κατά τα άλλα είναι όντως αμαξάρα
-
Ο χρήστης Alex1234 έγραψε:
Πάντως απο θέματα ασφάλειας σκίζει!Τα οποία όμως απουσιάζουν από τις φτηνές εκδόσεις. Όλα πρόσθετα είναι!
-
Ο χρήστης houdis έγραψε:
Πάντως απο θέματα ασφάλειας σκίζει!
Τα οποία όμως απουσιάζουν από τις φτηνές εκδόσεις. Όλα πρόσθετα είναι!
Σωστος! Αν και πάνω κάτω αυτό ισχύει για τα περισσότερα μοντέλα
-
Παιδιά γεια σας,
είμαι νέος στο forum, μπήκα ψάχνοντας πληροφορίες για το V40.
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω αυτοκίνητο και για να είμαι ειλικρινής
η Volvo ήταν και είναι η αγαπημένη μου εταιρεία (ακόμη και όταν τα αυτοκίνητα
ήταν 'άσχημα').
Πήγα σε αντιπροσωπία και είδα (και κατέληξα μεταξύ) livstyl kai to momentum.
Οικονομικά δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά, απλά στον εξοπλισμό θα ήθελα ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους
καθρέπτες(που έχει το momentum) αλλά και αισθητήρες παρκαρίσματος (που έχει το livstyl). Το θέμα είναι
ότι δεν ξέρω το κόστος σαν έξτρα αυτών των δύο. Θα πάω να ρωτήσω στον αντιπρόσωπο, αλλά ήθελα να μάθωόποιοι τα έχετε αυτά τα δύο είστε ικανοποιημένοι και αν όχι γιατί? επίσης δεν ξέρω, γιατί δεν το ξαναείχα ποτέ
τους αισθητήρες βροχής (γυαλοκαθαριστήρες), ή αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη, εάν αξίζουν.Σόρρυ για το μεγάλο μην,
ευχαριστώ εκ των προτέρων -
αισθητήρες παρκαρίσματος + ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους καθρέπτες τους θεωρώ πολύ χρήσιμους και απαραίτητους
αν δεν μπορείς να τα προσθέσεις και τα 2 (ειναι τελωνείο πχ) πάρε την έκδοση με τους ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους και βάζεις αργότερα αισθητηρες παρακαρίσματος (είναι εύκολη διαδικασία)Οι αισθητήρες βροχής είναι χρήσιμοι και βοηθάνε. Για αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη δεν γνωρίζω..
Εκτός απο τους αισθητήρες παρακαρίσματος τα υπόλοιπα μπαίνουν δύσκολα ή καθόλου (ανάλογα με την μάρκα) μετά την αγορά.
-
Ο χρήστης user_mak έγραψε:
αισθητήρες παρκαρίσματος + ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους καθρέπτες τους θεωρώ πολύ χρήσιμους και απαραίτητους
αν δεν μπορείς να τα προσθέσεις και τα 2 (ειναι τελωνείο πχ) πάρε την έκδοση με τους ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους και βάζεις αργότερα αισθητηρες παρακαρίσματος (είναι εύκολη διαδικασία)Οι αισθητήρες βροχής είναι χρήσιμοι και βοηθάνε. Για αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη δεν γνωρίζω..
Εκτός απο τους αισθητήρες παρακαρίσματος τα υπόλοιπα μπαίνουν δύσκολα ή καθόλου (ανάλογα με την μάρκα) μετά την αγορά.
+1
-
Ο καθρέπτης για εμένα είναι το πιο σημαντικό από τα εξτρά.
Αν σκεφτείς ότι πάνω από το ένα τρίτο των αμαξιών στους δρόμους έχουν φώτα που τυφλώνουν, τότε είναι πολύ χρήσιμη η λειτουργία του. Αν έχεις και ευαισθησία στα μάτια το βράδυ, όπως εγώ, ή σπάζεσαι εύκολα με το πόσο απεριποίητα ή καγκούρικα είναι τα αμάξια στους δρόμους, όπως εγώ, τότε είναι ένα must have εξτρά. Όταν τύχει να οδηγήσω αμάξι με τέτοιους καθρέπτες (και τους πλαϊνούς ιδανικά), τότε πραγματικά απολαμβάνω οδήγηση βράδυ. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ο καθρέπτης για εμένα είναι το πιο σημαντικό από τα εξτρά.
Αν σκεφτείς ότι πάνω από το ένα τρίτο των αμαξιών στους δρόμους έχουν φώτα που τυφλώνουν, τότε είναι πολύ χρήσιμη η λειτουργία του. Αν έχεις και ευαισθησία στα μάτια το βράδυ, όπως εγώ, ή σπάζεσαι εύκολα με το πόσο απεριποίητα ή καγκούρικα είναι τα αμάξια στους δρόμους, όπως εγώ, τότε είναι ένα must have εξτρά. Όταν τύχει να οδηγήσω αμάξι με τέτοιους καθρέπτες (και τους πλαϊνούς ιδανικά), τότε πραγματικά απολαμβάνω οδήγηση βράδυ.Μάλλον έχεις δίκιο. Δεν έχω οδηγήσει με τέτοιους καθρέφτες αλλά καταλαβαίνω τι λες. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να ταξιδευω βραδυ συχνα..σχεδον καθόλου.
Πρόσφατα πάντως σε επιστροφή από την Ευβοια (στην Αθήνα) 2 πράγματα με χάλασαν πολύ. Πρώτο και κυριοτερο η έλλειψη φωτισμού στην Εθνική Οδό. Πραγματικά απαράδεκτο...
και δεύτερο οι μεγάλες σκάλες ορισμένων όπου σε συνδιασμό με την παραπάνω έλλειψη παρακάλαγα να τελειώσει το ταξίδι.. -
και εγώ θεωρώ ότι πρέπει να έχει και αναδιπλούμενους καθρέπτες και αισθητήρες
παρκαρίσματος, για αυτό θα 'πάω' μάλλον προς το momentum και θα δω (πιθανόν σήμερα)
'πόσο πάει το μαλλί' για να προσθέσω τους αισθητήρες παρκαρίσματος.
Άλλο ένα επίσης που με αγχώνει, είναι ότι από το 2016 τα κιβώτια θα είναι όλα αυτόματα
και δεν έχω οδηγήσει ποτέ. Βέβαια μου έχουν πεί ότι θα γλυκαθώ....Όταν θα έχω νεότερα με τις τιμές για τα έξτρα θα επανέλθω.
Ευχαριστώ πάντως παιδιά.
Volvo V40