-
Απο που πηγάζει αυτή η πεποίθηση;
-
Από το παρελθόν της μάρκας καλέ μου φίλε. Το δικό σου είναι Τ5, μη συγκρίνεις. Θέλω να πω ότι δεν το βλέπω να είναι κοφτερό σαν μια Giulietta ή μια 1. Βέβαια για το κοινό του μοντέλου, θα είναι μια χαρά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από το παρελθόν της μάρκας καλέ μου φίλε. Το δικό σου είναι Τ5, μη συγκρίνεις. Θέλω να πω ότι δεν το βλέπω να είναι κοφτερό σαν μια Giulietta ή μια 1. Βέβαια για το κοινό του μοντέλου, θα είναι μια χαρά.Τον άσσο τον οδηγησες;
-
Ναι Κωνσταντίνε, έγραψα και στο ανάλογο τοπικό. Δεν τη πολυέστριψα (κυρίως ευθύγραμμη διαδρομή) αλλά όσο πρόλαβα μου φάνηκε καλούτσικη αν και την ήθελα λίγο πιο σφιχτή καθώς είχε κάτι δευτερεύουσες ταλαντώσεις σε πατημένες καμπές μέχρι να κάτσει στην ανάρτηση της (με πάρα πολλά χ.α.ω. όμως). Η G όμως είναι σχεδόν άψογη και με ένα τιμόνι από 147 θα γίνονταν τέλεια για εμάς τους έγκαβλους.
-
Είχα για 4 μέρες μια 116 sport στην Ολλανδία. Οι ταλαντωσεις δεν είναι τίποτα μπροστά στις κλίσεις που παίρνει στις στροφές. Πέραν τις κλασικής αίσθησης τιμονιου bmw στις μικρές γωνίες και γενικά της light footed αίσθησης στις αργες στροφές και των φρενων το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα ίχνος σπορ κατασκευής. Τραγικό κιβώτιο σπαστικος συμπλέκτης.... Στο Eco pro έγραψε πολυ καλές καταναλωσεις και κατάπινε τις λακκούβες και τα ολλανδικα speed bumps με μεγάλη άνεση. Δεν βλέπω να είναι δύσκολο για κάποιο άλλο μοντέλο να είναι πιο ενδιαφέρον οδηγίκα! Για overall δε πανευκολο, βλέποντας το lack of smoothness, το νεκρο ψηλά μοτέρ με τον άχρωμο ήχο, και τα απαράδεκτα εργονομικα λάθη....
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Είχα για 4 μέρες μια 116 sport στην Ολλανδία. Οι ταλαντωσεις δεν είναι τίποτα μπροστά στις κλίσεις που παίρνει στις στροφές. Πέραν τις κλασικής αίσθησης τιμονιου bmw στις μικρές γωνίες και γενικά της light footed αίσθησης στις αργες στροφές και των φρενων το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα ίχνος σπορ κατασκευής. Τραγικό κιβώτιο σπαστικος συμπλέκτης.... Στο Eco pro έγραψε πολυ καλές καταναλωσεις και κατάπινε τις λακκούβες και τα ολλανδικα speed bumps με μεγάλη άνεση. Δεν βλέπω να είναι δύσκολο για κάποιο άλλο μοντέλο να είναι πιο ενδιαφέρον οδηγίκα! Για overall δε πανευκολο, βλέποντας το lack of smoothness, το νεκρο ψηλά μοτέρ με τον άχρωμο ήχο, και τα απαράδεκτα εργονομικα λάθη....Κοίτα, ούτε εγώ το ερωτεύτηκα! Αλλά το μοτέρ της 116 το βρήκα καλύτερο από τον 150άρη της Ford που φοράει και το V40 (τεράστια απογοήτευση το νέο Focus btw ). Από όσα έχω οδηγήσει, h ΒΜW μου φάνηκε το 2ο καλύτερο μικρομεσαίο μετά την Alfa με το Leon 3ο.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Είχα για 4 μέρες μια 116 sport στην Ολλανδία. Οι ταλαντωσεις δεν είναι τίποτα μπροστά στις κλίσεις που παίρνει στις στροφές. Πέραν τις κλασικής αίσθησης τιμονιου bmw στις μικρές γωνίες και γενικά της light footed αίσθησης στις αργες στροφές και των φρενων το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα ίχνος σπορ κατασκευής. Τραγικό κιβώτιο σπαστικος συμπλέκτης.... Στο Eco pro έγραψε πολυ καλές καταναλωσεις και κατάπινε τις λακκούβες και τα ολλανδικα speed bumps με μεγάλη άνεση. Δεν βλέπω να είναι δύσκολο για κάποιο άλλο μοντέλο να είναι πιο ενδιαφέρον οδηγίκα! Για overall δε πανευκολο, βλέποντας το lack of smoothness, το νεκρο ψηλά μοτέρ με τον άχρωμο ήχο, και τα απαράδεκτα εργονομικα λάθη....Όντως τραγική η νέα 1. Μιλάμε καμία σχέση με τη προηγούμενη. Συμφωνεις?
-
Ο λόγος που αναφέρω τα παραπάνω, αν και οφτοπικ, είναι κυρίως επειδή δεν διάβασα πουθενά γι αυτά τα μειονεκτήματα απο κανένα έγκριτο! Στο ίδιο ύφος αν είναι οποιαδήποτε απο τις άλλες 3 προτάσεις που έρχονται (α3,α class, v40) δεν βλέπω γιατί να υστερούν αυτά κι όχι και ο άσος στο οδηγικο κομμάτι. Επειδη ειναι πισωκινητο, που τελικα, τουλάχιστον στην ολλανδική άσφαλτο, δεν γυρνάγε με την καμία με γκάζι; Εκτός αν η επιτομή της σπορ οδήγησης είναι μικρογλυστρες σε σαπουνοδρομους με μικρές ταχύτητες, οπότε πάω πάσο!
Τα αλλα δυο που αναφέρεις δεν τα έχω οδηγήσει οπότε δεν έχω άποψη. Τον ecoboost λίγο τον οδήγησα σε ένα s-μαχ το οποίο διαφέρει νομίζω του φοκους. Ο ξαδερφος πάντως σκληρή την λέει την άλφα (170), οπότε παίζει να είναι πιο σπορ... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Είχα για 4 μέρες μια 116 sport στην Ολλανδία. Οι ταλαντωσεις δεν είναι τίποτα μπροστά στις κλίσεις που παίρνει στις στροφές. Πέραν τις κλασικής αίσθησης τιμονιου bmw στις μικρές γωνίες και γενικά της light footed αίσθησης στις αργες στροφές και των φρενων το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα ίχνος σπορ κατασκευής. Τραγικό κιβώτιο σπαστικος συμπλέκτης.... Στο Eco pro έγραψε πολυ καλές καταναλωσεις και κατάπινε τις λακκούβες και τα ολλανδικα speed bumps με μεγάλη άνεση. Δεν βλέπω να είναι δύσκολο για κάποιο άλλο μοντέλο να είναι πιο ενδιαφέρον οδηγίκα! Για overall δε πανευκολο, βλέποντας το lack of smoothness, το νεκρο ψηλά μοτέρ με τον άχρωμο ήχο, και τα απαράδεκτα εργονομικα λάθη....
Όντως τραγική η νέα 1. Μιλάμε καμία σχέση με τη προηγούμενη. Συμφωνεις?
Αφού εσένα σε είχα live τι ρωτάς; Εξαιροντας τα μικρά μοτέρ και τους ίσως καλύτερους χώρους ναι. Πάντως όπως ξανά είπα μου άρεσε η άνεση της πολυ. Σπορ δεν είναι με τίποτα...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ετσι ακριβως Νικο. (ΝΟΤ) Συγκρινουμε την ΤΕΖΑ στημενη προηγουμενη 3πορτη κιολας σειρα 1, (με οτι συνεπαγεται σε αναμφιβολα πιο στιβαρο πλαισιο συγκριτικα με την ιδιας γενιας 5πορτη...) με σπορ αναρτηση, 18αρες διαφορετικης διαστασης εμπρος-πισω μαλιστα που ειχαμε, με ενα test drive, μιας επερχομενης mainstream 5πορτης 118i
με απλη (μαλακια, το ειπαμε, το διαπιστωσαμε, αλλα δεν αποτελει γενικευση για ολες τις εκδοσεις) αναρτηση, μικροτερους σε διαστασεις τροχους, και βγαζουμε ξεκαθαρο(?) συμπερασμα...Αντε, την αλλη φορα, συγκρινε πρωην αυτοκινητο σου με εξτρα και πακετα που ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝ την οδικη συμπεριφορα, με ακομα μεγαλυτερες διαφορες σε σχεση με το νεο! Το ενα πχ να κανει 40κ ευρω, και το επερχομενο να ειναι με τασια και να κανει σχεδον 30κ.
P.S @volvozeus
...και εσυ βρε Κωνσταντινε δεν βιαζεσαι λιγο να κρινεις ΓΕΝΙΚΑ την νεα 1 ως μαπα?
Τα υπολοιπα με τον 'άχρωμο ήχο' και τα 'lack of smoothness', δεν τα σχολιαζω καν...
Επισης να ξερεις οτι το ταμπελακι 'sport' μονο σε εξοπλιστικο επιπεδο ΑΝΕΣΗΣ του αυτοκινητου διαφοροποιειται, και επουδενι, σε διαφοροποιηση της οδικης συμπεριφορας...Γραψτε τιποτα και για το V40, μην αρχιζετε να λασπολογειτε για μοντελα του ανταγωνισμου, ειναι λιγο βαρετο πλεον, εκτος απο ανουσιο...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ετσι ακριβως Νικο. (ΝΟΤ) Συγκρινουμε την ΤΕΖΑ στημενη προηγουμενη 3πορτη κιολας σειρα 1, (με οτι συνεπαγεται σε αναμφιβολα πιο στιβαρο πλαισιο συγκριτικα με την ιδιας γενιας 5πορτη...) με σπορ αναρτηση, 18αρες διαφορετικης διαστασης εμπρος-πισω μαλιστα που ειχαμε, με ενα test drive, μιας επερχομενης mainstream 5πορτης 118i
με απλη (μαλακια, το ειπαμε, το διαπιστωσαμε, αλλα δεν αποτελει γενικευση για ολες τις εκδοσεις) αναρτηση, μικροτερους σε διαστασεις τροχους, και βγαζουμε ξεκαθαρο(?) συμπερασμα...Αντε, την αλλη φορα, συγκρινε πρωην αυτοκινητο σου με εξτρα και πακετα που ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝ την οδικη συμπεριφορα, με ακομα μεγαλυτερες διαφορες σε σχεση με το νεο! Το ενα πχ να κανει 40κ ευρω, και το επερχομενο να ειναι με τασια και να κανει σχεδον 30κ.
Βλέπεις να συγκρίνω κάπου το πρώην αυτοκινητό μου στο παραπάνω ποστ?
Έχω οδηγήσει τη προηγούμενη 1 σε ό,τι έκδοση μπορείς να φανταστείς. Με 16άρες, με 17άρες, με 18άρες, με τάσια, με comfort ανάρτηση με Μ ανάρτηση.
Το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Γέρνει σαν βάρκα είτε σου αρέσει, είτε όχι. & -
Από και πέρα, είναι όπως τα λέει ο Κωνσταντίνος. Άνετη, ευρύχωρη, ωραία μοτεράκια, ωραία ποιότητα κύλισης αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει την αίσθηση της προηγούμενης 1.
Κι επειδή είμαστε off topic...το σταματάω εδώ.
Και όντως, δεν έχει θέσει κανένα τρελό benchmark η νέα 1 που είναι άπιαστο. Φαντάσου ότι πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά ήταν η Ιταλίδα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βλέπεις να συγκρίνω κάπου το πρώην αυτοκινητό μου στο παραπάνω ποστ?
Έχω οδηγήσει τη προηγούμενη 1 σε ό,τι έκδοση μπορείς να φανταστείς. Με 16άρες, με 17άρες, με 18άρες, με τάσια, με comfort ανάρτηση με Μ ανάρτηση.
Το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Γέρνει σαν βάρκα είτε σου αρέσει, είτε όχι. & -
Exεις οδηγησει την ΝΕΑ, με σπορ αναρτηση?
Από και πέρα, είναι όπως τα λέει ο Κωνσταντίνος. Άνετη, ευρύχωρη, ωραία μοτεράκια, ωραία ποιότητα κύλισης αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει την αίσθηση της προηγούμενης 1.
Κι επειδή είμαστε off topic...το σταματάω εδώ.
Και όντως, δεν έχει θέσει κανένα τρελό benchmark η νέα 1 που είναι άπιαστο. Φαντάσου ότι πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά ήταν η Ιταλίδα.
Αλλα λογια να αγαπιομαστε, αλλα και εκ του ασφαλους, απο κορωνες αλλο τιποτε...
Φυσικα και ακομα και η 'απλη' Ιταλιδα (χωρις sport pack με σπορ αναρτηση, ή και 4πιστονες δαγκανες...) ειναι πιο ενδιαφερουσα οδηγικα απο την mainstream εκδοση της νεας 1, και γενικως το πιο ενδιαφερον οδηγικα μικρομεσαιο.Οδηγησες ομως την πιο σπορ εκδοση της νεας 1? Με σπορ αναρτηση, (οχι την 'sport' εκδοση) και (variable sport steering) την εξτρα κοντη κρεμαγιερα?
Οσο για Benchmark, ασε να το κρινουν τουλαχιστον αυτοι που συγκρινουν με ΠΑΡΟΜΟΙΑ δεδομενα/παραμετρους, και οχι
με ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ, οπως συγκρινεις ΕΣΥ.... -
Δε καταλαβαίνεις, ε?
Έχουμε δυο αυτοκίνητα comfort ανάρτηση και 16άρια (και 17άρια). Το ένα παίρνει έντονες κλήσεις (αυτή είναι η F20) και το άλλο με την ίδια comfort ανάρτηση, δε παίρνει (αυτή είναι η Ε87).
Επίσης, οδήγησα V60 με τη standard ανάρτηση, πάλι λιγότερες κλήσεις...το ίδιο κι η μαμά Giulietta (που της έκανα κάμποσα χιλιάδες χιλιόμετρα στη Γαλλία και Ιταλία πέρσι).
Τι ακριβώς ΔΕΝ καταλαβαίνεις?
Τι σχέση έχει η sport. Μη τα μπλέκεις.
Τέσπα...άστο, μην απαντήσεις καν...δεν έχει νόημα...πραγματικά.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
δεν έχει νόημα...πραγματικά.Όχι και πργματικά απορώ που κάθεσαι και του απαντάς ακόμα. Εδώ ήθελε με το ζόρι να αλλάξεις αυτοκίνητο...
-
Έτσι, όλοι έχουν άδικο εκτός από το Γρηγόρη Κίκιζα.
Αυτά είναι. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δε καταλαβαίνεις, ε?Eγω καταλαβαινω, πολυ απλα και σου εξηγω οτι συγκρινεις μηλα με αχλαδια, και εσυ, ερχεσαι τωρα και με ρωτας, εαν εγω καταλαβαινω...
Έχουμε δυο αυτοκίνητα comfort ανάρτηση και 16άρια (και 17άρια). Το ένα παίρνει έντονες κλήσεις (αυτή είναι η F20) και το άλλο με την ίδια comfort ανάρτηση, δε παίρνει (αυτή είναι η Ε87).
Ναι, δεν διαφωνω, και το σημειωσα στο προηγουμενο ποστ μου, η entry level -οχι απο πλευρας κινητηρα μονο, αλλα και στησιμο- δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, (το αντιθετο μαλιστα) η αντιστοιχη 'απλη' Giulietta χωρις σπορ αναρτηση, ειναι πολυ καλυτερη, μαλιστα ειναι η καλυτερη στα μικρομεσαια.
ΟΜΩΣ, -επειδη τελικα ΕΣΥ, δεν διαβαζεις συγκεντρωμενος αυτα που ΗΔΗ εχω γραψει, και ΔΕΝ απαντας παραλληλα, ΞΑΝΑΡΩΤΩ, εχεις οδηγησει την ΝΕΑ 1 με σπορ αναρτηση και κοντη κρεμαγιερα?Επίσης, οδήγησα V60 με τη standard ανάρτηση, πάλι λιγότερες κλήσεις...το ίδιο κι η μαμά Giulietta (που της έκανα κάμποσα χιλιάδες χιλιόμετρα στη Γαλλία και Ιταλία πέρσι).
Τι ακριβώς ΔΕΝ καταλαβαίνεις?
Τι σχεση εχει το V60? KAMMIA! Aλλη κατηγορια αυτοκινητου.
Τι σχέση έχει η sport. Μη τα μπλέκεις.
Ξεκαθαρισα οτι η επιγραφη 'sport' στην νεα 1 δεν σημαινει κατι απο πλευρας διαφοροποιησης σε αναρτηση, για οσους δεν το γνωριζουν, επειδη ο Volovozeus εγραψε για την 116 sport.
Τέσπα...άστο, μην απαντήσεις καν...δεν έχει νόημα...πραγματικά.
Φυσικα και δεν εχει νοημα, οταν ειτε δεν εχεις διαβασει προσεκτικα τι γραφω καποια ποστ πριν, ειτε εχεις μαθει να συγκρινεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ομως, πραγματα που ΔΕΝ συγκρινονται μεταξυ τους.
Το χειροτερο δε, ειναι που προβαλλεις την ΔΙΚΗ σου αδυναμια να δεις καποια πραγματα ξεκαθαρα, ως δικο μου 'προβλημα' κατηγορωντας με οτι δεν καταλαβαινω κιολας... Ε οχι λοιπον, το να συγκρινεις μηλα με αχλαδια δεν το καταλαβαινω, και ουτε εχει νοημα να το καταλαβω, οχι μονο εγω, αλλα και κανενας αλλος στο forum...
-
εγώ πάντως θα το ξαναρωτήσω: δεν υπάρχει καμία φωτογραφία σε ολόκληρο το internet να δούμε τα όργανα του αυτοκινήτου (κοντερ,στροφόμετρο κλπ) σε περίπτωση που δεν έχει το έξτρα (περίπου 400ευρώ αν διάβασα καλά) ψηφιακό;;;;
-
Αμα θές αναλογικό πάρε την 1 . Εμείς εδώ είμαστε digiτακιδες ...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αμα θές αναλογικό πάρε την 1 . Εμείς εδώ είμαστε digiτακιδες ...και εγώ digiatakis είμαι.....άλλα θέλει και 400euro (κανονικά, ούτε αναλογικά ούτε digital)...
-
Ως μια λογική υπόθεση , ίσως μπορούμε να πούμε ότι δεν θα είναι άλλο από την λύση που φοράνε τα υπόλοιπα .
Ξεκίνησε στα S80 μετά μπήκε στα XC60 , XC70 , V60 και S60 .Στην χειρότερη θα είναι τα νέα του c30 που είναι επίσης πολύ όμορφα ...
Δεν νομίζω ότι θα μας απογοητεύσει σε αυτό το κομμάτι η Volvo .
Γιά δές το όμως ...
Volvo V40