-
Καλησπέρα σας. Έχουμε ενα Golf TSI (140PS) αυτή τη στιγμή στην οικογένεια και ψάχνουμε για ένα δεύτερο το οποίο να προορίζεται για μέσα στην πόλη και για το περιστασιακό ταξιδι. Ποιό από τα παρακάτω θα προτείνατε; 'Εχω οδηγήσει μόνο το fiesta μέχρι στιγμής αλλά μου φάνηκε αρκετά 'light', ίσως επειδή δεν έχω εμπειρία από μικρά και κάνω σύγκριση με μεγαλύτερα αμάξια.
Swift 1.3
Clio 1.2 tce
Fiesta 1.4
Mazda 2 1.5
Corsa 1.4
Yaris 1.3 -
Καλησπέρα σας. Έχουμε ενα Golf TSI (140PS) αυτή τη στιγμή στην οικογένεια και ψάχνουμε για ένα δεύτερο το οποίο να προορίζεται για μέσα στην πόλη και για το περιστασιακό ταξιδι. Ποιό από τα παρακάτω θα προτείνατε; 'Εχω οδηγήσει μόνο το fiesta μέχρι στιγμής αλλά μου φάνηκε αρκετά 'light', ίσως επειδή δεν έχω εμπειρία από μικρά και κάνω σύγκριση με μεγαλύτερα αμάξια.
Swift 1.3
Clio 1.2 tce
Fiesta 1.4
Mazda 2 1.5
Corsa 1.4
Yaris 1.3 -
Swift 1.3
Clio 1.2 tce
Fiesta 1.4
Mazda 2 1.5
Corsa 1.4
Yaris 1.3 -
Απο μενα η fiesta η clio...
τα προτερηματα του fiesta ειναι περισσοτερο.
Προσωπικα το θεωρω πολυ καλο αυτοκινητο με καλο πατημα για την κατηγορια του και γενικα καλη ποιοτητα σ ολους τους τομεις. Ενω η τιμη του δεν ξεφευγει.
Το προτερημα του clio ειναι ο turbo κινητηρας του και η αρκετα καλη τιμη που μπορεις να το βρεις.Αυτα ακριβως τα δυο προτεινα και το απογευμα σε πολυ καλο μου φιλο που ειχαμε μια αναλογη κουβεντα και ο συγκεκριμενος εχει περιορισμενο budget.
Παντως αν και εχει βελτιωθει αισθητα η ποιοτητα των supermini σε σχεση με τα παλιοτερα χρονια η διαφορα σε αισθηση αναμεσα σε αυτα και τα μικρομεσαι ειναι υπαρκτη...
-
Γιατί σούπερμίνι και όχι μίνι?
-
επειδή όλα light θα σου φενωντε λόγο ροπής! προτίμησε 1,2τούρμπο =clio!
-
Από τις αρχικές προτάσεις Clio 1,2 ή Fiesta 1,4 (σε ατμοσφαιρικό). Αισθητικά όμορφα, αξιοπιστα μηχανικά και με καλούς χώρους.
Εναλλακτικά θα κοίταζα το Venga 1,4, ίσως το 5θυρο Colt (με το σύστημα start stop) και το 5θυρο Ibiza 1,2 Tsi.
Τα υπόλοιπα του αρχικού post τα βρίσκω απο άσχημα έως συντηρητικά αισθητικά ή παρωχημένα και αδιάφορα τεχνικά. -
Εφόσον έχεις μεγαλύτερο αυτοκίνητο εγώ θα προτιμούσα 1000αρι για τη πόλη.Πες αν θέλεις εντυπώσεις από το golf
-
Aν προοριζεται για πόλη, αντί για το clio tce καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά και στο twingo gt με τον ίδιο κινητήρα.
40 εκατοστά κοντύτερο, 100 κιλά ελαφρύτερο, πιο σβέλτο, οικονομικότερο και φτηνότερο. -
Δεν κοιτάς και το Χόντα Τζαζ που είναι μεγάλη δύναμη και βγαίνει και σε 1.2 και σε 1.4?
-
Fiesta και Clio.Ισως και το polo.
-
Clio και Fiesta και απο εμένα. Αν θέλεις ροπή Clio από αυτά που γράφεις.
Επίσης αν θέλεις μικρό πόλης και το twingo gt με τον 1.2 tce. Είναι λίγο πιο γρήγορο από το Clio και σου μένουν και λεφτά στη τσέπη. Αρκεί να αρέσει αισθητικά. -
Λοιπον, η τελικη μου τριαδα:
Clio 1.2 tce Dynamic
Jazz 1.4 Elegance
Fiesta 1.4 TitaniumΖητω την τελικη σας βοηθεια μιας κι εβαλα και το Jazz στο παιχνιδι!
-
απο μενα clio TCE το εχω 3 χρονια ακριβως την εκδοση που λες πολυ καλο δεν προκειται να σε απογοητευσει
απλως αν το αντεχεις χτυπα κ μια γυαλινη οροφη κ εισαι κομπλε -
Ο χρήστης Giwrgos7 έγραψε:
Λοιπον, η τελικη μου τριαδα:Clio 1.2 tce Dynamic
Jazz 1.4 Elegance
Fiesta 1.4 TitaniumΖητω την τελικη σας βοηθεια μιας κι εβαλα και το Jazz στο παιχνιδι!
αυτη τη στιγμη αφου εχεις κανει ερευνα αγορας, ξερεις με τι αυτοκινητα εχεις να κανεις...
εγω πχ βλεπω οτι τα clio-fiesta καλυπτουν διαφορετικες αναγκες απο το jazz..
εσυ για να τα εχεις βαλει στην τελικη σου τριαδα κατι θα ξερεις παραπανω..εγω εχω το clio απο περσι με 27.000 χλμ απροβληματιστα, ειμαι υπερευχαριστημενος, και το πηρα λογο- ομορφιας-τιμης-επιδοσεων-οδικης συμπεριφορας-καταναλωσης-και παγιων εξοδων, που κατα τη γνωμη μου, αλλα και στα περισσοτερα και με αντικειμενικα κριτηρια υπερειχε του ανταγωνισμου..
αν τωρα εσυ πχ δε δινεις τοση σημασια στην οδικη συμπεριφορα αλλα στους χωρους και στην πρακτικοτητα πρεπει να πας στο jazz πχ.. κ.ο.κ.
ελπιζω να βοήθησα
-
+1 στον rafi.
Αν η προτεραιόητα σου είναι οι χώροι, jazz. Αλλιώς clio tce. Αλλά για να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου, κάνε ένα test drive πρώτα
-
Μεταξύ των 3 clio tce. Ο μόνος λόγος για Jazz είναι αν έχεις ανάγκη από χώρους.
Ενα test drive πάντως θα σε στείλει μεταξύ των 3 στο clio πιστεύω.
Για το clio που έχουμε στην οικογένεια έχω να καταθέσω και 40.000 πλέον απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και απίστευτη οικονομία στα πάντα του: είτε πρόκειται για κατανάλωση, είτε για ασφάλιστρα, είτε για τέλη κυκλοφορίας, είτε για κόστος συντήρησης. -
Ο χρήστης Giwrgos7 έγραψε:
Καλησπέρα σας. Έχουμε ενα Golf TSI (140PS) αυτή τη στιγμή στην οικογένεια και ψάχνουμε για ένα δεύτερο το οποίο να προορίζεται για μέσα στην πόλη και για το περιστασιακό ταξιδι. Ποιό από τα παρακάτω θα προτείνατε; 'Εχω οδηγήσει μόνο το fiesta μέχρι στιγμής αλλά μου φάνηκε αρκετά 'light', ίσως επειδή δεν έχω εμπειρία από μικρά και κάνω σύγκριση με μεγαλύτερα αμάξια.Swift 1.3
Clio 1.2 tce
Fiesta 1.4
Mazda 2 1.5
Corsa 1.4
Yaris 1.3Yaris 1.3! Το αγοράζεις και ξενοιάζεις...
Αγορά μικρού αυτοκινήτου