-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα με SigSauer P226. Πολύ βαρύ, στιβαρό, εύκολο, ευχάριστο. Αλλά ακριβό για 9mm...Συμπαθητικό όπλο, αλλά όντως ακριβό. Έχει βέβαια ένα πολύ καλό, διττή σκανδάλη (και μονής και διπλής ενεργείας). Αν είσαι εσύ στην φωτό πάντως, θέλω να σε συγχαρώ για την ολόσωστη θέση βάλλοντος. Γόνατα και χέρια ελαφρώς λυγισμένα και σωστή λαβή στο πιστόλι. Πρέπει να έχεις καλό εκπαιδευτή!
Ρε παιδια τι ειναι η σκανδαλη μονης και διπλης;
Τα μονής είναι ήδη οπλισμένα και απλά με το πάτημα της σκανδάλης ρίχνουν την σφύρα ή την ακίδα στο φυσίγγιο. Τα διπλής σηκώνουν πρώτα τον επικρουστήρα και σε δεύτερο χρόνο τον απελευθερώνουν.
Χωρίς ωτοασπίδες απλά θα πάθεις ζημιά.
Πόσες χιλιάδες βολές έχω κάνει με πολύ πιο δυνατά και θορυβώδη όπλα, απλά με λίγο βαμβάκι στα αυτιά...
-
Ναι, εγώ είμαι. Ο εκπαιδευτής είναι εξαιρετικός (και πολύ καλός φίλος από το snowclub).
Σήμερα ρίχναμε και σε μεταλλικούς στόχους. Υπάρχει κάτι πολύ απολαυστικό στο να ακούς το ντινγκ από το μέταλλο και να βλέπεις τον στόχο να υποχωρεί, καμία σχέση με το χαρτί...
-
Μια ερώτηση βρε παιδιά..
Είναι δυνατό να ρίξεις μερικές βολές σαν 'φίλος' κάποιου μέλους ή είναι αυστηρός όρος να είσαι μέλος σωματίου; -
Πολύ ενδιαφέρον είναι όλο αυτό...και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω:
- Απαιτείται εξοπλισμός ή τα παρέχει όλα η λέσχη (για αρχή τουλάχιστον, ως δοκιμή)?
- Πόσο είναι το κόστος? Πληρώνεις με την βολή (ανά βλήμα), με την φορά με τον μήνα?
- Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να έχει κάποιος όπλο, του δίνουν στην λέσχη σωστά?
-
Τυπικά πρέπει να είσαι μέλος του σκοπευτικού για να ρίξεις. Παρόλα αυτά, αν έχεις κάποιο φίλο που είναι μέλος και σε προσκαλέσει, πιθανόν να μπορείς να δοκιμάσεις μια μέρα να δεις αν σου αρέσει.
Οι σκοπευτικοί παρέχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (ωτοασπίδες, γυαλιά ασφαλείας και φυσικά όπλα), εκτός από το καπέλο (που επίσης είναι καλό να φοράς).
Είναι η φύση του αθλήματος τέτοια σε χώρες όπως η Ελλάδα, που το αντίθετο (να πρέπει να έχεις το δικό σου όπλο πριν ξεκινήσεις) είναι σχεδόν αδύνατο.
Αν θυμάμαι καλά, στον σύλλογο που είμαστε εμείς, είναι €120/χρόνο +€25 για την άδεια της ΣΚΟΕ που βγάζεις την πρώτη χρονιά. Από εκεί και πέρα, κάθε κουτάκι με 50 σφαίρες (FMJ μόνο, HP απαγορεύονται) των 9mm σε εμάς είναι €15 και κάθε κουτάκι .45 €25.
Για να πάρεις δικό σου όπλο πρέπει να γράψεις τυπικά 6 “αγώνες' σε ένα χρόνο, αλλά κανείς δεν παίρνει άδεια αν έχει μόνο τόσους. Κάθε “αγώνας' θέλει 2 κουτιά σφαίρες και ένα παράβολο των €10.
Από την στιγμή που έχεις πάρει το δικό σου όπλο, χρειάζεσαι 15 αγώνες κάθε 3 χρόνια για να μπορέσεις να διατηρήσεις την άδεια οπλοκατοχής και το όπλο σου. Αν παρέλθουν τα 3 χρόνια και δεν έχεις γράψει τους απαραίτητους αγώνες, το όπλο κατάσχεται.Αν ενδιάμεσα το χάσεις, στο κλέψουν κλπ, ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ.
-
Ποιος ο λόγος οπλοκατοχής; Θεωρητικά νιώθεις μια σιγουριά, στην πράξη όμως αν το χάσεις ή στο κλέψουν μπλέκεις. Αν πυροβολησεις και τραυματισεις ή σκοτώσεις τα πράγματα γίνονται χειρότερα στον πολλαπλάσιο βαθμό.
+1000 για χρήση σκοποβολής και μόνο πάντως.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όπως και σε πολλά άλλα αθλήματα, έτσι και στη σκοποβολή είναι πολύ πιο εύκολο να εξελιχτείς με τον δικό σου εξοπλισμό με τον οποίο θα εξοικειωθείς απόλυτα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνεις αυτό αν κάθε φορά ο εξοπλισμός είναι διαφορετικός.
Την προηγούμενη Κυριακή ρίχναμε με ένα SIG P226 το οποίο λάτρεψα. Αυτή την Τετάρτη δεν ήταν διαθέσιμο, και ρίχναμε με ένα πολύ πιο ελαφρύ Walter που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.
-
Τυπικά πρέπει να είσαι μέλος του σκοπευτικού για να ρίξεις. Παρόλα αυτά, αν έχεις κάποιο φίλο που είναι μέλος και σε προσκαλέσει, πιθανόν να μπορείς να δοκιμάσεις μια μέρα να δεις αν σου αρέσει......................Από εκεί και πέρα, κάθε κουτάκι με 50 σφαίρες (FMJ μόνο, HP απαγορεύονται) των 9mm σε εμάς είναι €15 και κάθε κουτάκι .45 €25.
Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες Χρήστο!!!
Όσο για τις σφαίρες, όντως άσχετος (ο στρατός και οι 4-5 βολές που κάναμε δεν μετράει!), θα σου πώ ότι μιλάς με γρίφους!! Τι είναι οι FMJ και τι οι HP?
-
Full metal jacket Vs Hollow Point.
-
Να πούμε εδώ ότι η Συνθήκη της Χάγης (1907) απαγόρευσε την χρήση των hollow points στο πεδίο της μάχης. Για αυτό και μόνον οι FMJ επιτρέπονται και στις Ε.Δ. αλλά και στα σκοπευτήρια.
-
Από οτι βλεπω σε διαφορες σελιδες παντως, στην Αμερική χρησιμοποιούν και hollow point στα σκοπευτήρια:
Π.χ.:
https://www.pewpewtactical.com/hollow-p ... cket-ammo/
Όπως και να έχει, είναι λογικό στην Ελλάδα να απαγορεύονται στα σκοπευτήρια. Από την στιγμή που τις θέλουμε αποκλειστικά και μόνο για σκοποβολή και όχι για άμυνα, δεν έχει νόημα να προπονούμαστε σε κάτι άλλο εκτός από full metal jacket.
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν επιτρέπονται κάποια διαμετρήματα (π.χ. 10mm). Θα ήθελα να ρίξω λίγο με το τερατάκι.
-
Ντάξει, οι Γιάνκηδες κυκλοφορούν και με AR-15 στους δρόμους. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης αυτοί.
Δεν έχετε 45άρια;
-
.45 έχουμε, 10mm δεν έχουμε (κανείς δεν έχει).
-
Hollow point και όχι points
Λαικιστί λέγονται και Νταμ νταμ, και έχει εγυκλοπαιδικό ενδιαφέρον το γιατί ονομάστηκαν έτσιhttps://en.wikipedia.org/wiki/Dum_Dum_Arsenal
Επίσης γνωστά και ως 'μανιτάρια', για ευνόητους.
-
.45 έχουμε, 10mm δεν έχουμε (κανείς δεν έχει).Δεν βρίσκω για ποιον λόγο στεναχωριέσαι που δεν έχετε 0.40, όταν έχετε 0.45.
-
Άλλο πράγμα το .40 (το οποίο επιτρέπεται στα σκοπευτήρια), άλλο πράγμα το 10mm. Μπορεί το διαμέτρημα να είναι ίδιο, αλλά είναι πολύ πιο δυνατό βλήμα.
Παρεμπιπτόντως, το .40 προέκυψε από την αναζήτησή του FBI για μια σφαίρα πιο δυνατή από το 9mm (μετά το διαβόητο Miami shootout του 86), αλλά με μικρότερη ανάκρουση από το 10mm που αποδείχτηκε υπερβολικά δυνατό.
-
Γνωρίζω την διαφορά και όντως το 10άρι πλησιάζει σε ενέργεια το .45 Super. Αλλά αφού έχετε 45άρια δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Ρίξε με το ακόμα ισχυρότερο Super.
-
Θα εκπλαγώ πάρα πολύ αν οποιοσδήποτε σκοπευτικός έχει οτιδήποτε άλλο εκτός από standard pressure FMJ .45. Οτιδήποτε πιο... εξωτικό, όπως +P, +P+ κλπ -πόσο μάλλον .45 super- δεν νομίζω ότι επιτρέπονται.
Ακόμα και αν επιτρεπόντουσαν βέβαια, θα πρέπει να έχουν γίνει και οι απαραίτητες μετατροπές στο όπλο ώστε να μην σκάσει στα μούτρα σου. Με άλλα λόγια τέτοιες φάσεις δεν παίζουν με τα όπλα του συλλόγου.
-
Επειδή ρίχνουμε με δικά μας όπλα, δεν ξέρω τι έχουν οι σύλλογοι.
Παίζει 1911 στον δικό σας; Πιστεύω θα σου αρέσει.
-
Ναι. Το φοβάμαι πολύ ότι θα μου αρέσει. Και λέω ότι το φοβάμαι, γιατί στο 1911 τα πάντα είναι πανάκριβα. Τόσο οι σφαίρες (+€10/κουτί), όσο και τα όπλα...
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )