-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Α, και στις ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι καλά πάνε , εξαιρετικά επίσης πάνε οι Κορεάτες. Εντελώς διαφορετική αγορά εκεί όμως, τα αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση με την Ευρώπη (ούτε και οι ανάγκες του κοινού προφανώς...).
Κάτι μας είπες τώρα μ' αυτήν την πίτα!
Οι Ιάπωνες έχουν εργοστάσια στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, οι Ευρωπαίοι έχουν ελάχιστα (ένα έχει η BMW και στο Μεξικό άλλο ένα η VW), και οι κορεάτες μόλις ξεκίνησαν. Άρα, άκυρη η σύγκριση αυτή.
Το θέμα είναι πως και εκεί τα πολυτελή είναι τα ευρωπαϊκά, ενώ τα value for money είναι τα κορεάτικα, με τα ιαπωνικά να είναι ένα σκαλί πιο πάνω από κορεάτικα και αμερικάνικα και σίγουρα πιο κάτω από τα ευρωπαϊκά (εντάξει, δεν μιλώ για την Lexus τώρα...).
Τα αμερικάνικα, πουλάνε κυρίως φορτηγάκια και SUVλάκια, κλασικά.
Η Hyundai εδώ και χρόνια προσφέρει εγγύηση 10 χρόνια ή 100.000 μίλια (καταλαβαίνεις βέβαια ποιο έρχεται πρώτο συνήθως! ). Τους παίζει τους ιάπωνες στο ίδιο ταμπλό! -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Υ.Γ
Στο Φίατ Μπράβο φίλου με το καλημέρα έσκασε η τουρμπίνα και ευτυχώς καλύφθηκε απ' την εγγύηση.
Εκτός εγγύησης θα έσκαγε 7 χιλιάρικα.7 κατοσταρικα εννοεις μαλλον
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
απορώ πως την παλεύει όλη η ευρώπη με τα ρημάδια τα ευρωπαικά, χωρίς να ψωνίζει την αξιοπιστα μπαουλα της τογιότα
Καταπληκτικό επιχείρημα !
**
Εγώ αναρωτιέμαι γιατί κοτζάμ ΗΠΑ την παλεύουν με τα ιαπωνικά (που εδώ και πολύ καιρό δεν είναι φτηνά!), ενώ έχουν γραμμένα τα ευρωπαϊκά που αναφέρονται... **Τώρα να μιλάμε για αξιοπιστία, και αναφέρεται στην ίδια πρόταση μαζί με Τογιότα:
όταν με τα ίδια λεφτά παίρνεις που λέει ο λόγος fiesta 1.6 sport,207 rallye 150ps 5-speed στοκ ή ακόμη και seat leon 1.2 tsi elegance ή και stok fiat bravo 1.4 t-jet 150 sport.Για μένα δεν αξίζει τόσα λεφτά.
Τα επιπλέον σχόλια περιττεύουν...
Υ.Γ
Στο Φίατ Μπράβο φίλου με το καλημέρα έσκασε η τουρμπίνα και ευτυχώς καλύφθηκε απ' την εγγύηση.
Εκτός εγγύησης θα έσκαγε 7 χιλιάρικα.Για αρχή, τα Ευρωπαϊκά είναι ΠΟΛΥ ακριβότερα εκεί.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
απορώ πως την παλεύει όλη η ευρώπη με τα ρημάδια τα ευρωπαικά, χωρίς να ψωνίζει την αξιοπιστα μπαουλα της τογιότα
Καταπληκτικό επιχείρημα !
Εγώ αναρωτιέμαι γιατί κοτζάμ ΗΠΑ την παλεύουν με τα ιαπωνικά (που εδώ και πολύ καιρό δεν είναι φτηνά!), ενώ έχουν γραμμένα τα ευρωπαϊκά που αναφέρονται...
Τώρα να μιλάμε για αξιοπιστία, και αναφέρεται στην ίδια πρόταση μαζί με Τογιότα:
όταν με τα ίδια λεφτά παίρνεις που λέει ο λόγος fiesta 1.6 sport,207 rallye 150ps 5-speed στοκ ή ακόμη και seat leon 1.2 tsi elegance ή και stok fiat bravo 1.4 t-jet 150 sport.Για μένα δεν αξίζει τόσα λεφτά.
Τα επιπλέον σχόλια περιττεύουν...
Υ.Γ
Εκτός εγγύησης θα έσκαγε 7 χιλιάρικα.τι θα άλλαζε με 7000, αυτοκίνητο... ?
είπες να το φουσκώσεις και του γ@μησες τα πρέκια...
γενικά δεν έχει ακουστεί προβλημα σε t-jet .... άρα ο φίλος σου έπαιξε λαχείο... -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Πάντως, και οι ευρωπαίοι πλέον στην Ελλάδα τουλάχιστον δίνουν 4 ή και 5 χρόνια εγγύηση, άρα, δεν μπορεί να είναι και τόσο... μπουρδέλα τα ευρωπαϊκά, τι λες;
Σύμφωνοι, έχουν κάνει άλματα προς τα εμπρός, αλλά το να αγοράσει κάποιος τουρμπάτο αυτοκίνητο 1400 κυβικών και 150 αλόγων και να περιμένει να τον συντροφεύσει πιστά και αγόγγυστα τα επόμενα 10 χρόνια, δεν ξέρω, εγώ στην θέση του θα το θεωρούσα υπερβολικά αισιόδοξο !
και συνεχίζεται το ρεσιτάλ... το στηρίζεις κάπου αυτό ή λίγο η προλατάληψη σου , λίγο η ημιμάθεια σου σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα?
-
Ρε σεις βοηθήστε λίγο.
Φιλαράκι είναι να παραγγείλει Γιάρις ντίζελ με εξάρι αυτόματο και όλα τα μπιχλιμπίδια επάνω, αλλά έχει βρει Μίνι Κούπερ S πενταετίας με 165 αλόγατα πολύ καθαρό και με λίγα χλμ. στα ίδια περίπου λεφτά. Τι να του πω γιατί δεν ξέρω από Μίνι? -
Τρολάρουμε; Υπάρχει άνθρωπος με τέτοιο δίλημμα;
Το βάρεσα με το Defy μου.
-
Γιατί το λες αυτό ρε συ! Αφού υπάρχει τι να του κάνουμε?
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Για αρχή, τα Ευρωπαϊκά είναι ΠΟΛΥ ακριβότερα εκεί.
Για ψάξε λίγο τις τιμές των BMW στις ΗΠΑ και μετά έλα να τα πούμε.
Και πάντως το θέμα δεν είναι τα premium BMW-Mercedes, αλλά όλα τα υπόλοιπα που συγκρίνονται με το συγκεκριμένο Toyota και προτάθηκαν, ήτοι Fiat, Opel, Peugeot κτλ.και συνεχίζεται το ρεσιτάλ... το στηρίζεις κάπου αυτό ή λίγο η προλατάληψη σου , λίγο η ημιμάθεια σου σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα?
Με γνωρίζεις φιλαράκο ώστε να αποφαίνεσαι για την... ημιμάθειά μου ;
Τέτοιο υφάκι στους συνομήλικούς σου.Έγραψα κάτι που βασίζεται στις εμπειρίες πολλών γνωστών.
Δεν γνωρίζω κανέναν με τουρμπάτο αμάξι 20ετίας. Ατμοσφαιρικά όμως κυκλοφορούν ακόμα.Και όχι, δεν βασίζω την γνώμη μου στα φυλλάδια των κατασκευαστών, ούτε στα μαθήματα ΜΕΚ του ΕΜΠ.
Τι ακριβώς να ψάξω στις τιμές BMW στην Αμερική; Είναι ή δεν είναι πολύ ακριβότερα από τα Γιαπωνέζικα;
Τα 10 χρόνια τα πήγες στα 20.
Το Α4 1.8Τ της αδελφής μου πάντως του 2002 μια χαρά πάει και δείχνει και καινουργή.
-
Έχει σχέση τώρα η Αμερική με την Ευρώπη; Στην Ευρώπη ξανα-μανά-θυμηθήκαμε τους κινητήρες turbo που τους είχαμε ξεχάσει για χάρη των πολλών ατμοσφαιρικών κυβικών εκεί στα τέλη 80 αρχές 90.
Από εκεί και πέρα το κόστος αγοράς μίας 3άρας πχ στην Αμερική απέχει έτη φωτός από την αντίστοιχη τιμή στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι κανείς να το αμφισβητεί αυτό εκτός και αν όλο το internet ψεύδεται ασυστόλως.... Και ενώ οι Ιάπωνες κρατούν κατά κάποιον τρόπο τα προσχήματα (πχ το EuroSpec ΙΜΑ παράγεται ως Acura στον Καναδά με αντίστοιχη τιμή με την Ευρωπαϊκή και η τιμή του IQ ως SCION δεν απέχει και πολύ από την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα) αυτό δεν συμβαίνει στα premium οχήματα της γηραιάς ηπείρου.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
[...]
Να σε τρολλάρει το αμάξι σου δεν το έχω ματαδεί.Ξέθαμα, αλλά τώρα το είδα και δεν αντέχω να μην σχολιάσω.
Υπάρχει κοτζάμ κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων που τρολλάρει συνεχώς: Infinity
-
Προς φιεσταρο κ μονο.εδωσες 15 κ.αγορασες φιεστα.κ θεωρεις οτι στριβεις σουπερ ντουπερ κ σου αφηνει χαμογελο μετα απο βολτα.οταν δλδ τυχει να οδηγησεις κατι ανωτερο,τοσο σε τιμη,οσο φυσικα κ σε χαρακτηριστικα,τι θα λες μετα για το φιεστα?με λιγα λογια,φιεστα εχεις.δεν εχεις ουτε φοκους ρς ουτε δεν ξερω κ εγω τι αλλο πραγματικο φαν του ντραηβ..
Εγω λοιπον που τυχαινει να εχω οδηγησει 1-2 αυτοκινητα αλλης κατηγοριας,θα προτιμουσα ασυζητητι ενα γιαρις η κ ενα αηκιου αν ειχα την οικονομικη ανεση.
Κ κοιτα να δεις..το ροκκο που παρα πολλοι το θεωρουν σουπερντουπερ στριφτη κτλ,εγω μονο για αυτο δεν το αγορασα(κ ουτε το ισχυριστηκα ποτε σε συζητησεις η κ εμπρακτως).. ..αν αυτο λεει κατι..
Καλη συνεχεια.. -
Εδω και δυο σελίδες το Yaris έχει στηθεί απεναντι σε όλα τα αυτοκίνητα και όλες τις κατηγορίες της παγκόσμιας αγοράς.
Ξερει η Τoyota τελικά να πετυχαίνει! -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
Προς φιεσταρο κ μονο.εδωσες 15 κ.αγορασες φιεστα.κ θεωρεις οτι στριβεις σουπερ ντουπερ κ σου αφηνει χαμογελο μετα απο βολτα.οταν δλδ τυχει να οδηγησεις κατι ανωτερο,τοσο σε τιμη,οσο φυσικα κ σε χαρακτηριστικα,τι θα λες μετα για το φιεστα?με λιγα λογια,φιεστα εχεις.δεν εχεις ουτε φοκους ρς ουτε δεν ξερω κ εγω τι αλλο πραγματικο φαν του ντραηβ..
Εγω λοιπον που τυχαινει να εχω οδηγησει 1-2 αυτοκινητα αλλης κατηγοριας,θα προτιμουσα ασυζητητι ενα γιαρις η κ ενα αηκιου αν ειχα την οικονομικη ανεση.
Κ κοιτα να δεις..το ροκκο που παρα πολλοι το θεωρουν σουπερντουπερ στριφτη κτλ,εγω μονο για αυτο δεν το αγορασα(κ ουτε το ισχυριστηκα ποτε σε συζητησεις η κ εμπρακτως).. ..αν αυτο λεει κατι..
Καλη συνεχεια..Μα αυτό προσπαθεί ο φίλος, να σε πείσει να μην είσαι ΘΥΜΑ, αλλά εσύ .....αγρόν ηγόραζες
Εδω και δυο σελίδες το Yaris έχει στηθεί απεναντι σε όλα τα αυτοκίνητα και όλες τις κατηγορίες της παγκόσμιας αγοράς.
Ξερει η Τoyota τελικά να πετυχαίνει!Όσο υπάρχουν ΘΥΜΑΤΑ εκεί έξω (στην ελληνική κοινωνία, γιατί πουθενά αλλού δεν αγοράζουν τουότα ), τόσο θα συνεχίζεται η πάλη με .....όποια επιχειρήματα!
Αφού δεν καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και τα κινέζικα είναι με τον ένα ή άλλο τρόπο ανώτερες επιλογές από το ...ακατονόμαστο ..............
Ξυπνήστε συνέλληνες...... ήγγικεν η ώρα να καταβαραθρωθεί η τουότα! -
Με λίγα λόγια δηλαδή είμαι θύμα που πήρα iQ....
-
Εννοείται, αφού με τα ίδια λεφτά έπαιρνες καινούργιο Fiat Bravo 150 HP ή μετάχειρο Τιγκουάν TSI που είναι και γερμανικό ?
-
Nαι.
-
Παρεμπιπτόντως.... μπήκα σε φιέστα(φίλου) νέας εσοδείας και ομολογώ ότι μ'άρεσε εσωτερικά!
ΑΛΛΑ......, μόνο ένα τμήμα του ταμπλό (αυτό πάνω και προς τον οδηγό-συνοδηγό) αποτελείται από 'μαλακά' πλαστικά.
ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες επενδύσεις (κάτω μέρος ταμπλό, πάνω μέρος προς παρπρίζ (ανεμοθώρακα), πόρτες, κτλ είναι από 'σκληρά' πλαστικά.
Τα χειριστήρια Α/C, ογκώδη, μου θύμισαν χιουντάι κουπέ προηγούμενης δεκαετίας.
Πιέζοντας τα σκληρά τμήματα (κεντρική κονσόλα, αεραγωγοί κτλ.) στα σημεία που ενώνονται με τα μαλακά πλαστικά, ακούγονται μικροτριγμοί.
Γενικά μικροτριγμοί δεν απουσίαζαν και κατά την κύλιση πάντως!
Κοινώς, αν θες να του βρείς ελαττώματα...... βρίσκεις, το θέμα είναι να ξέρεις ότι αγόρασες φιεστα,γιάρις,πόλο ή ότι άλλο κι όχι να νομίζεις ότι ....έπιασες και τον παπά απ'τα @@
Sorry για το ,αλλά βρεθήκαμε να συζητάμε για πόλο,φιέστα,εφαρ και όχι για το θέμα του παρόντος.....
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)