-
Το δικό μας δεν έχει σπάσει ακριβώς αλλά ποτέ όταν το κλείνεις δεν επανέρχεται στην κανονική του θέση. Υποχωρεί και κλείνει πάνω στο κανονικό ντουλαπάκι. Πρέπει να το σπρώξεις προς τα μέσα για να μπει στη θέση του. Και αυτό το έχει πάθει από τον πρώτο χρόνο. Α, και ο ένας από τους περιστροφικούς διακόπτες του εξαερισμού (αυτός που κατευθύνει τον αέρα στις επιθυμητές εξόδους) γυρίζει με πολύ μεγάλη δυσκολία προς την αριστερή θέση. Άρα το 'ρεζουμέ' δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο.
Γιάννη έχετε το f/l? Το υλικό που λέω εγώ στο πάνω μέρος του ταμπλώ μπήκε με το fl, είναι πιο σκούρο και έχει διαφορετική υφή.
-
όχι, έχουμε το προ f/l και δεν ξέρω αν είναι ιαπωνικής ή γαλλικής κατασκευής.
Εγώ δε νομίζω πως υπάρχει διαφωνία, τα πρώτης γενιάς Yaris έχουν εσωτερικό το οποίο είναι λίγο ντενεκές από πλευράς χλιδής. Είναι όμως πολύ ανθεκτικό, για να το πω πιο σωστα, δυσανάλογα ανθεκτικό σε σχέση με την εικόνα που δίνει αρχικά.
-
Συμφωνώ. Και προσωπικά (μη έχοντας ως ύψιστη αρχή και προτεραιότητα τα μαλακά πλαστικά) θεωρώ οτι η επιλογή σκληρών αλλά ανθεκτικών πλαστικών έχει τη βάση της. Τα αυτοκίνητα πόλης χρησιμοποιούνται κατά κανόνα τόσο πρόχειρα και επιπόλαια: μπαινοβγαίνουμε δεκάδες φορές τη μέρα, κουβαλάμε ψώνια , οτιδήποτε. Τα πλαστικά πρέπει να ναι λοιπόν ανθεκτικά. Αυτά του Γιαρις 2 για παράδειγμα μου άρεσαν πάρα πολύ κι ας έλεγε η πλειοψηφία του τύπου οτι ήταν πολύ σκληρά!
-
Το αν είναι σκληρά η όχι δεν έχει να κάνει και πολλά με την αντοχή.
Το 'δεν με ενδιαφέρουν τα μαλακά πλαστικά' είναι το 'δεν έχω κινητό'.
Sent from my MB860 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το αν είναι σκληρά η όχι δεν έχει να κάνει και πολλά με την αντοχή.Το 'δεν με ενδιαφέρουν τα μαλακά πλαστικά' είναι το 'δεν έχω κινητό'.
Sent from my MB860 using smoke signals.
Τσου!
Είναι το 'δε με ενδιαφέρει να είναι Android, εγώ ένα τηλέφωνο που να μη μπλοκάρει θέλω '
-
Το ίδιο λέμε με τον ΙΚΕ, δεν βλέπω σημείο διαφωνίας.
Γενικότερα, όπως είπε και ο Θύμιος, δεν έχει να κάνει με σκληρά ή μαλακά, ίσως σε οπτικό/αισθητικό αποτέλεσμα
τα μαλακά να κερδίζουν κατα κράτος.
Το θέμα είναι της συναρμογής και της αντοχής.Mika, αν και δεν καταλαβαίνω επακριβώς πως εννοείς το πρόβλημα, γιατί όντως το Yaris 1ης γενιάς, ήθελε κάπως
συρταρωτό κούμπωμα στο πάνω μέρος απ'το ντουλαπάκι συνοδηγού, γιατί δεν ζητήσατε αντικατάσταση? -
Ο πατέρας μου είχε ένα Κορόλλα ΚΕ30 του 1975, το οποίο και διατηρήσαμε σε υπηρεσία μέχρι το 2003. Είχε σχετικά μαλακά πλαστικά στο ταμπλώ, κάτι το πρωτόγνωρο τότε. Ήταν σίγουρα πιο μαλακά από το Γιάρις που πήραμε το 1999, τα πλαστικά του οποίου τα παρομοιάζω με καύκαλα χελώνας.
Το δε Στάρλετ του 1996 που υπάρχει ακόμη στην οικογένεια, έχει λίγο καλύτερη ποιότητα υλικών εσωτερικού από το μετέπειτα Γιάρις. -
Δεν ξέρω γιατί δεν ζητήθηκε αντικατάσταση, δεν ασχολιόμουν με τη την συντήρηση του Yaris. Κανονικά θα έπρεπε, έχεις απόλυτο δίκιο που το επισημαίνεις. Το πρόβλημα είναι στον δεξί βραχίονα που δεν ακολουθεί την ίδια διαδρομή με τον αριστερό για κάποιο λόγο με αποτέλεσμα το ντουλάπι να μην κλείνει στη θέση του. Μπορείς μόνο, αφού το κλείσεις, να το μετακινήσεις με δυσκολία στη σωστή του θέση και ουσιαστικά να ξεχάσεις ότι υπάρχει. Μικρό το κακό αφού υπάρχουν και άλλες κλειστές θήκες. Όπως το συρταράκι κάτω από τη θέση του συνοδηγού που σε απότομα φρεναρίσματα έχει ανοίξει 2-3 φορές κάτω από τα πόδια μου
Τέσπα, προσωπικά η ποιότητα των υλικών του Yaris μου φαίνεται απαράδεκτη, τόσο σε θέμα αισθητικής, όσο και σε θέμα αντοχής στην πράξη (γρατζουνιές, αλλοιώσεις στα χρώματα κτλ), ενώ και άλλες λεπτομέρειες που ήδη ανέφερα μου δείχνουν έλλειψη προσοχής, απαράδεκτη για ένα μοντέλο που τιμολογιακά τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον συνεχίζοντας το off topic που κακώς ξεκίνησα - το αυτοκίνητο κατά τα άλλα είναι ιδανικό για χρήση στην πόλη και τρομερά αξιόπιστο, παρόλο που η αδελφή μου δεν ήταν και πολύ τυπική στα service. Το μόνο που έχει χρειαστεί να αλλαχθεί 7 χρόνια τώρα είναι μία ασφάλεια (ευθυνόταν ένα μεταλλικό κομμάτι που έφυγε από έναν φορτιστή) και ένας λαμπτήρας μπροστά.
-
σε Yaris του 2007 (mk2?) πάντως είναι ανθεκτικότατο, δεν τρίζει αλλά τα πλαστικά γδέρνονται με το παραμικρό.
-
Να και το τρίθυρο:
http://www.quattroruote.it/notizie/auto ... -tre-porte -
Ξέρουμε ποτε θα μπει στη κυκλοφορεια εδω στην ευρωπη?
-
Αν δεν κάνω λάθος έχει αναφερθεί σε προηγούμενες σελίδες ότι η κατασκευή του στην Γαλλία θα ξεκινήσει εντός καλοκαιριού και οι πωλήσεις του κάπου το φθινόπωρο.
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Να και το τρίθυρο:
http://www.quattroruote.it/notizie/auto ... -tre-porteΨιλοφεηλ μου φαινεται.
-
Σ' αυτή την κατηγορία τα 3θυρα ... απλώς συμπληρώνουν την γκάμα. Εκτός αν πρόκειται για τις δυνατές sport εκδόσεις.
Απαρατήρητο πέρασε πρόσφατα και η παρουσία του αντίστοιχο 3θυρο Swift (αρκετά όμορφο θα το λεγα). -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σ' αυτή την κατηγορία τα 3θυρα ... απλώς συμπληρώνουν την γκάμα. Εκτός αν πρόκειται για τις δυνατές sport εκδόσεις.
Απαρατήρητο πέρασε πρόσφατα και η παρουσία του αντίστοιχο 3θυρο Swift (αρκετά όμορφο θα το λεγα).Το 5θυρο είναι πολύ ωραίο αμαξάκι και σε συνδυασμό με μια 3θυρη Sport έκδοση,θα γίνει και πάλι αισθητή η παρουσία του.
Αν και το προηγούμενο Swift Sport, δεν σε κέρδιζε τόσο με την εμφάνιση του,οι χάρες του ήταν άλλες.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Απαρατήρητο πέρασε πρόσφατα και η παρουσία του αντίστοιχο 3θυρο Swift (αρκετά όμορφο θα το λεγα).Το 5θυρο είναι πολύ ωραίο αμαξάκι και σε συνδυασμό με μια 3θυρη Sport έκδοση,θα γίνει και πάλι αισθητή η παρουσία του.
Αν και το προηγούμενο Swift Sport, δεν σε κέρδιζε τόσο με την εμφάνιση του,οι χάρες του ήταν άλλες.
Για το νέο swift έλεγα! Αλλά και εγώ δεν ήξερα ότι βγήκε σε 3θυρο.
-
-
Προσωπικά, το θεωρώ πολύ ωραίο!
-
Πολυ ωραιο, αλλα το 5θυρο πως θα ειναι ακριβως; και ποσο θα χανει σε εμφανιση απο το τριθυρο;
-
Τιμολόγηση στην Αγγλία και αρκετές φωτό:
http://carscoop.blogspot.com/2011/07/2012-toyota-yaris-new-gallery-with-86.htmlΌσο το βλέπω, τόσο μου αρέσει για την κλάση του!
Σε σχέση δε με το προηγούμενο, δείχνει σαφώς πιο ώριμο σχεδιαστικά.
Το ταμπλό πέριξ του πίνακα οργάνων, μου θυμίζει προτελευταίο Στάρλετ.
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)