-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Απλά δεν έχουμε καταλάβει ότι τα 6 έτη εγγύηση έρχονται με κάποιο κόστος.
Και γιατί πρέπει δηλαδή να πληρώσω μέσα στην τιμή τα 6 χρονια εγγύηση?
there is no free launch.... άλλοι το πληρώνουν εφάπαξ (Toyota) άλλοι με δόσεις (Honda).
-
Και βεβαια υπάρχει. Κορεάτες.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και βεβαια υπάρχει. Κορεάτες.Εκεί το κόστος είναι ενσωματωμένο στην αξία cif και πληρώνεις φόρους επ' αυτού!
-
Θες να μου πεις οτι η πραγματική αξία ενός i30 -για παράδειγμα- είναι αυτή που βλέπουμε ΜΕΙΟΝ την εγγύηση...
Δε μιλάω για Lada και Dacia, αν κατάλαβες.Και για να το θέσω καλύτερα: εγώ θέλω Toyota, αλλά δε θέλω 6 χρόνια εγγύηση ρε φίλε? Θα μου κόψεις κάτι?
-
Σε μερικές περιπτώσεις γίνεται και αυτό, αλλά από την ανάποδη. Ανακοινώνεται μία τιμή η οποία συμπεριλαμβάνει κάποια πράγματα, ανάμεσά τους και μια εγγύηση χ ετών. Επιπρόσθετα μπορείς να πληρώσεις για επέκταση της εγγύησης για κάποια ψ χρόνια, αν θέλεις.
Για μείωση των ετών εγγύησης, δύσκολα και ο λόγος είναι ότι από κάτι τέτοια αφενός βγάζουν οι εταιρείες, αφεδύο πουλάνε και μούρη με τη σχετική διαφήμισή, ήτοι τους χαλάς τη σούπα. -
Για το i30 & Ceed. Όλες οι εταιρείες κάνουν ένα cost-benefit analysis. Για να πετύχεις μακρύτερες περιόδους εγγύησης χωρίς υψηλό κόστος επισκευών ζητάς και μεγαλύτερη αξιοπιστία στα υποσυστήματα και υιοθετείς ένα πιο σκληρό quality control. Αυτά είναι καθαρό added value στην αξία του οχήματος.
Υπάρχει όμως και το increased cost of support το οποίο σχετίζεται με επισκευές οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα επιβάρυναν τον πελάτη αλλά με την μακρόχρονη εγγύηση επιβαρύνουν τον κατασκευαστή. Αυτό το cost δεν προσθέτει αξία και είναι η καθαρή επιβάρυνση του πελάτη.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Θες να μου πεις οτι η πραγματική αξία ενός i30 -για παράδειγμα- είναι αυτή που βλέπουμε ΜΕΙΟΝ την εγγύηση...
Δε μιλάω για Lada και Dacia, αν κατάλαβες.Και για να το θέσω καλύτερα: εγώ θέλω Toyota, αλλά δε θέλω 6 χρόνια εγγύηση ρε φίλε? Θα μου κόψεις κάτι?
Τα +3 έτη της Toyota Hellas είναι στο κόστος επί του οποίου είναι δύσκολο να σου κόψει ο reseller κάτι. Είναι εν τέλει θέμα στάθμισης των πλεονεκτημάτων (έχεις το κεφάλι σου ήσυχο) και των μειονεκτημάτων (αυξημένη τιμή) και πέφτει το βάρος της απόφασης στον αγοραστή.
Η VW είναι πιο ευέλικτη σε αυτό προσφέροντας +3 έτη με κάποιο κόστος.
-
Ωραίο ανεκδοτάκι αυτό που ακούγεται τελευταία. Οτι και οι άλλες εταιρίες μπορούν να δίνουν 6 χρόνια εγγυήση (σαν την ΤΟΥΟΤΑ) αλλά δεν το κάνουν για να μην επιβαρύνουν, λέει, άδικα την τιμή πώλησης των αυτοκινήτων τους. Δηλαδή θα έπρεπε να αισθανόμαστε μ.....κες όσοι έχουμε 6 χρόνια εγγύηση, που μας τη φορτώσανε στην τιμή αγοράς του αυτοκινήτου.
-
Εγω απλα θα ενιωθα θυμα αν επρεπε να σκαω 100αρες για 6-7 χρονια για καθε 'λαδια-φιλτρο'..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω απλα θα ενιωθα θυμα αν επρεπε να σκαω 100αρες για 6-7 χρονια για καθε 'λαδια-φιλτρο'..+Υaris 1.3L 2008
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω απλα θα ενιωθα θυμα αν επρεπε να σκαω 100αρες για 6-7 χρονια για καθε 'λαδια-φιλτρο'..Δηλαδή πόσο σε χαλάνε 600-700(αλλαγή λαδιών ανά 15.000χλμ ή ένα έτος) στην επταετία για να έχεις (λέμε τώρα) το κεφάλι σου πιο ήσυχο σε περίπτωση βλάβης εντός εγγύησης;
Δηλαδή σε ένα Opel,Vw,Seat πόσο λιγότερα θα σου στοίχιζε;Εμένα το Yaris TS (μοντέλο 2004) μου 'πήγε' περί τα 250 ευρώ για μία αλλαγή λαδιών και ένα μεγάλο service(στα 30.000χλμ.), την στιγμή που κολλητός μου με Golf(προ-προηγούμενο) μέχρι τα 60.000χλμ είχε 'σκάσει' πάνω από 2.000ευρώ σε αλλαγές λαδιών και service!
Και κουμπάρος σε Skoda Fabia(προηγούμενο) πλήρωσε γύρω στα 500ευρώ για αλλαγή ηλ. εγκεφάλου κι ενός άλλου εξαρτήματος(δεν θυμάμαι) ένα μήνα μετά την λήξη της εγγύησης των δύο ετών! Εν τω μεταξύ είχε πληρώσει κι αυτός αρκετά παραπάνω από 'μένα σε αλλαγές λαδιών και service!Εκεί που θεώρησα άχρηστη την εγγύηση ήταν (και είναι) στην περίπτωση οικογενειακού Corolla G6 (μοντέλο 2000) με 288.000χλμ. στο οδόμετρο, όπου η εγγύση χρησιμοποιήθηκε μόνο για την αλλαγή της υφασμάτινης επένδυσης της πόρτας του οδηγού, που άρχισε να ξεκολλάει στην πενταετία!
Εμένα στη Τουότα δεν με χαλάνε οι εγγυήσεις αλλά το ότι πλέον δεν έχει ούτε ένα όμορφο κι ενδιαφέρον οδηγικά μοντέλο στην γκάμμα της!
Όχι βέβαια πως παλαιότερα έβγαζε έργα τέχνης.......! -
να χαμε να λέγαμε
-
Έρχεται το καλοκαίρι -
-
Προτιμώ το τωρινό...
-
Εμετικό...
-
το καλό ειναι οτι φαινεται να εχει καλυτερους χώρους από το προηγούμενο
-
Όπως και οι περισσότεροι έτσι και εγώ το περίμενα να μοιάζει κάπως έτσι:
Τελικά το νέο Yaris μοιάζει με ιαπωνικό μικρό hatchback
Απογοήτευση μεν (δεν είναι καν 12κύλινδρο) αλλά για τον ρόλο του νομίζω είναι οκ
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Όπως και οι περισσότεροι έτσι και εγώ το περίμενα να μοιάζει κάπως έτσι:Τελικά το νέο Yaris μοιάζει με ιαπωνικό μικρό hatchback
Απογοήτευση μεν (δεν είναι καν 12κύλινδρο) αλλά για τον ρόλο του νομίζω είναι οκ
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Όπως και οι περισσότεροι έτσι και εγώ το περίμενα να μοιάζει κάπως έτσι:http://www.diseno-art.com/images/ferrari_250_GTO.jpg
Τελικά το νέο Yaris μοιάζει με ιαπωνικό μικρό hatchback
Ε ναι ή του ύψους ή του βάθους, όντως καλά το λες. Τι λες ρε χωριανέ; Δηλ ένα Fiesta ή ένα Mito θα τους χάλαγε σε design; Ενα Mazda 2;
-
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι καλύτερο σχεδιαστικά έχουν τα Fiesta, 2 και MiTo. Ειδικά το τελευταίο το θεωρώ απαράδεκτο (από πλευράς εμφάνισης πάντα).
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)