-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Πολύ καλή δουλειά αλλά μπαίνει και σε γειτονικό threadΚαι μένα στην αρχή δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα οι ζάντες, αλλά μετά τις συνήθισα και στο τέλος 'έδεσαν' πολυ ωραία με το υπόλοιπο, μαύρο πλέον, αμάξι.
Η εξάτμιση είναι από το Cherokee SRT-8
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Πολύ καλή δουλειά αλλά μπαίνει και σε γειτονικό thread[/url]Πολύ καλή δουλεία, μπράβο στον αδερφό....έχω ξεμείνει από λεφτα...ώστόσο το δώρο το Χριστουγέννων έχω βρει που θα το επενδύσω...
-
Και η διχρωμία πρέπει να δηλωθεί;
Δηλαδή αν απλά σε ένα σκούρο αυτοκίνητο, βάλουμε λευκό ουρανό και καπό.. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Δηλαδή αν απλά σε ένα σκούρο αυτοκίνητο, βάλουμε λευκό ουρανό και καπό..Νομίζω πως δεν χρειάζεται να δηλωθεί.Π.χ στο δικό μου ΜΙΝΙ, που έχει μαύρη οροφή από το εργοστάσιο, στην άδεια αναφέρεται μόνο η βαφή του κυρίως μέρους του αυτοκινήτου (πόρτες,φτερά,καπώ κλπ.) και δεν αναφέρεται καθόλου το χρώμα της οροφής.Καλύτερα πάντως να ρωτήσεις στο Υπουργείο.
Παρεμπιπτόντως, ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω μάυρο γυαλιστερό αυτοκόλλητο στην οροφή του αυτοκινήτου μου, καθάρά για λόγους προστασίας της εργοστασιακής βαφής. Έχει η 3Μ τίποτα σχετικό;Εκτιμώμενο κόστος για το αυτοκόλλητο και για εργασία τοποθέτησης (μόνο για την οροφή);Απαιτούμενος χρόνος για την τοποθέτηση;Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Κ ενα Grand Cherokee που ετοιμασε ο bro (...)συγνώμη αν ακούγομαι αδαής αλλά με τα σημεία όπου δεν είναι περασμένο (πχ μαρσπιέδες, χώρος μηχανής κτλ), τι γίνεται?
Και εντάξει αν το αμάξι είναι μαύρο και βάλεις ματ χρώμα μαύρου για μεμβράνη.Αν το αμάξι είναι πχ...μπλε?
Δεν είναι άσχημο?Υπάρχει κάποια λύση γι'αυτό ή είναι όπως στα ταξί πχ που τα βάφουν πχ κίτρινα (για Αθήνα) ή μωβ (για Πάτρα) αλλά μόλις ανοίξεις την πόρτα, κάνει 'μπαμ' ότι είναι βαμμένο.
Και πες στο ταξί, είναι το επαγγελματικό όχημα από όπου περιμένεις να βγάλεις λεφτά για να ζήσεις και 'χέστηκες'. Στο ΙΧ σου όμως???δεν το λέω κακοπροαίρετα...Μία σκέψη παραπάνω κάνω, πέραν από αυτό που βλέπω (το οποίο είναι η αλήθεια ότι μου αρέσει ως αποτέλεσμα οπτικό έτσι όπως φαίνεται στη φωτογραφία )
-
Ο χρήστης MC-R56 έγραψε:
Δηλαδή αν απλά σε ένα σκούρο αυτοκίνητο, βάλουμε λευκό ουρανό και καπό..Νομίζω πως δεν χρειάζεται να δηλωθεί.Π.χ στο δικό μου ΜΙΝΙ, που έχει μαύρη οροφή από το εργοστάσιο, στην άδεια αναφέρεται μόνο η βαφή του κυρίως μέρους του αυτοκινήτου (πόρτες,φτερά,καπώ κλπ.) και δεν αναφέρεται καθόλου το χρώμα της οροφής.Καλύτερα πάντως να ρωτήσεις στο Υπουργείο.
Παρεμπιπτόντως, ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω μάυρο γυαλιστερό αυτοκόλλητο στην οροφή του αυτοκινήτου μου, καθάρά για λόγους προστασίας της εργοστασιακής βαφής. Έχει η 3Μ τίποτα σχετικό;Εκτιμώμενο κόστος για το αυτοκόλλητο και για εργασία τοποθέτησης (μόνο για την οροφή);Απαιτούμενος χρόνος για την τοποθέτηση;Ευχαριστώ.Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος, αλλα εχω την εντυπωση πως αν αλλαξεις χρωμα σε παραπανω απο το 40% του αυτοκινητου πρεπει να αναφεροντε στην αδεια και τα δυο χρωματα.
Η 3Μ βγαζει μαυρο γυαλιστερο αυτοκόλλητο ειδικα για αυτοκινητα.
Η τοποθετιση θελει περιπου 3 με 4 ωρες.
Κοστος με ΡΜ, αν μου πεις τις διαστασεις της οροφηςΚ ενα Grand Cherokee που ετοιμασε ο bro (...)
συγνώμη αν ακούγομαι αδαής αλλά με τα σημεία όπου δεν είναι περασμένο (πχ μαρσπιέδες, χώρος μηχανής κτλ), τι γίνεται?
Και εντάξει αν το αμάξι είναι μαύρο και βάλεις ματ χρώμα μαύρου για μεμβράνη.Αν το αμάξι είναι πχ...μπλε?
Δεν είναι άσχημο?Υπάρχει κάποια λύση γι'αυτό ή είναι όπως στα ταξί πχ που τα βάφουν πχ κίτρινα (για Αθήνα) ή μωβ (για Πάτρα) αλλά μόλις ανοίξεις την πόρτα, κάνει 'μπαμ' ότι είναι βαμμένο.
Και πες στο ταξί, είναι το επαγγελματικό όχημα από όπου περιμένεις να βγάλεις λεφτά για να ζήσεις και 'χέστηκες'. Στο ΙΧ σου όμως???δεν το λέω κακοπροαίρετα...Μία σκέψη παραπάνω κάνω, πέραν από αυτό που βλέπω (το οποίο είναι η αλήθεια ότι μου αρέσει ως αποτέλεσμα οπτικό έτσι όπως φαίνεται στη φωτογραφία )
Μπαινει εξωτερικα η μεμβρανη, ετσι ωστε να μη φαινεται οτι ειναι αλλο χρωμα το αμαξι.
Απο κει και περα οταν ανοιγουν οι πορτες φαινεται οτι ειναι αλλο χρωμα το αμαξωμα.
Δεν μπορεις να κανεις κατι εκει.
Αν μπει η μεμβρανη εκει θα καταστραφει απο την επαφη με τα παπουτσια και με τις τριβες απο τις τσιμουχες. -
Wagner669, έχεις πμ.Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης MC-R56 έγραψε:
Wagner669, έχεις πμ.Ευχαριστώ.Εχεις ΡΜ κ εσυ
-
Ο χρήστης leontis έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=Hi4ccVBs ... playnext=1
-
Σε βιντεάκι που έβαλε κάποιος απο το γιου τιούμπ που είχε μια φερράρι που την κάνανε απο κόκκινη μαύρη είδα οτι είχαν κάνει και τις πόρτες και το εσωτερικό του καπώ γιατί λες οτι δεν γίνεται τότε?
-
Μπορείτε να δείτε κάποια αυτοκίνητα. στο fb eidt mod
για οποιεσδήποτε ερωτήσεις απλά ρωτήστε.
Η διαφημιση δεν επιτρεπεται στο φορουμ[mod]
-
Κάποια αυτοκίνητα που έχουμε επικάλυψη :
ελπίζουμε να σας αρέσουν.
-
**αντιγραφω από αλλο φορουμ και θελω την γνωμη σας
κουβεντα ξεκίνησε καπως έτσι
----------------------------------------------------------------------------------------------------**
9/10 αυτοκινητα με χρωμα μαυρο η ανθρακι η ασπρο ματ ειναι car wrap (αυτοκολητο) κοστιζει απο 1000-1500 για ολο το αμαξι
για καποιον που θελει να αλλαχει χρωμα και ταυτοχρονα να προστατευσει το υπαρχον και μετα απο καποια χρονια να μπορει να εχει παλι το εργοστασιακο χρωμα ειναι μια καλη λυση (ετσι τουλαχιστον λενε οσοι ασχολουντε με το αντικειμενο)-----------------------------------------------------------------------------------------------------
και συνεχίστηκε ετσι
-----------------------------------------------------------------------------------------------------Παιδια για το αυτοκολητο που λεγατε επειδη κανω αυτη την δουλεια με αυτοκολητα και κανω τοποθετησης σε αμαξια,τζαμαριες τοιχους και οπου αλου χρειαζεται.....
Εχω ζηση το ενδεχομενο, του αυτοκολητου στο αμαξη παντα λοιπον λεω πως ενα αμαξη αρκετα καμπιλοτο και ενα αρκετα καμπιλοτο αμαξη ειναι το 5ης και το 6ης οσο μαστορας και αν εισαι ειναι πολυ δυσκολο και για μενα ειναι ακατορθωτο να μην γηνει καπου μαλακια και γιατι το λεω αυτο....Γιατι απο μακρια θα το βλεπεις και θα λες πω τη ωραιο που ειναι ενω κοντα το βλεπεις και λες κοιτα ρε γαμωτο σε αυτην την ενοση που εκανε γρεζια....Ενα πολυ ευκολο αμαξη για τοποθετηση οπως ειπατε ειναι το Smart γιατι εχει μια επειφανεια για να κολησεις αυτοκολητο σε συνολικο μεγεθος 2 τετραγωνικα και μετριμενες ολες ολες 4-6 γωνιες χωρις πολες καμπιλες....
Οσο για την τιμη πραγματικα ειναι υπερβολη.
Τα 1500 ευρο τα περνει ενας τυπος ο οποιος εχει εταιρια και βλεπει το αμαξη σου που εχει συνολικο μεγεθος μαζι με τα ρεταλια (λεω ενα νουμερο) 18 τετραγωνικα αυτοκολητο.... το οποιο το αυτοκολητο εχει με την συγκεκριμενη ποιοτητα που λετε 15 ευρο το τετραγωνικο συνολο δλδ τα υλικα σας να ειναι 18x15= 270 ευρο το υλικο αντε 300 αντε 350 αμα ειναι μεγαλο αμαξη αντε 400 αμα εχει πολες γονιες το αμαξη οπως ειναι το 7ης και πρεπει να πεταξεις πολυ φυρα......Τα υπολοιπα 1.000 ενολιγης αυτος που ειπε πως κοστιζει 1500 θα τα βαλει στην τσεπη του!
Απο την αλλοι μηλαμε για αυτοκολητο μονοχρομο και οχι τυπομενο με σχεδιο εκει θα ειναι ποιο ακριβο....
Τελος παντων σε ολα αυτα υπαρχει ενα μυστηκο που κανενας δεν θα σας το πει ποτε....
Ειπατε πως μετα για να ξεκολησεις το αυτοκολητο μηλαμε για μια ωρα δουλεια.Και αν το ξεκολησης μεσα σε ενα μηνα κανενα προβλημα....
Αμα το ξεκολησεις μετα απο 6 μηνες κανενα προβλημα εμενα η εμπειρια μου λεει πως ενα αυτοκολητο που θα κατσει πανο απο 1-2 χρονια πανω σε ενα αμαξη και δεν μηλαω για ενα αυτοκολητο που μπεικε στην πορτα η στο παμπριζ τοπικα δλδ! αλλα σε ολο το αμαξη τοτε απο τον ηλιο και απο την αλαγη των καιρικον συνθηκων το αυτοκολητο ζαρωνη και η κολα του μαυρηζη πανω στην 2ετια και μετα οταν το ξεκολησης οσο νανε θα σου αφηση κολες και δεν φευγουν με ενα απλο πλησιμο αλλα με ισοπροπιληκη για οσους ξερουν - ασετων - οινοπνευμα η εταιριες δεν λενε ποτε αν ολα τα παραπανο θα γινουν λενε ομως 5ετη εγγυηση στην τοποθετηση οχι στο υλικο....Αν λοιπον καποιο μελος μας θελει να βαλει αυτοκολητο και ψηνεται να δοκιμασει κατοι τετοιο ειμαι διαθεσιμος να του τα τοποθετησω εγω δεν θα ζητησω απο κανεναν 1000 ευρο!θα του πω που να παει να παρει το αυτοκολητο στην ποιο φτηνη τημη που ξερει στην αγορα....
και να κερασει καμια μπυρα παυλα κανα πα'ι'δακη σε καμια ταβερνα αφου πρωτα εχει σκεφτη ολα τα παραπανω...Συγνωμη αν σας κουρασα και για τα ορθωγραφικα μου λαθη.....
Μια σελιδα για να δειτε πειριπου της τημες ανα τετραγωνικο σε απλο βυνιλιο αυτοκολητο μονοχρομο
http://www.epigrafix.com/index.php?page ... t&Itemid=1
**-----------------------------------------------------------------------------------------
και αυτή είναι η απάντηση που δώθηκε:-----------------------------------------------------------------------------------------**
Διορθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά υπάρχουν διαφορετικές ποιοτητες...Στην περιπτωση μας είχα στο μυαλό μου και ανεφερα τιμες για 3Μ και αυτοκολλητο τυπου ανθρακονημα (λαθος μου που δεν το εγραψα πιο καθαρά μιας και όπως το εγραψα τωρα που το ξαναδιαβασα μοιάζει να αναφερομαι σε απλό (καλή ποιότητας) ματ) που ειναι και το πιο ακριβο που μπορεις να βρειςεπειδη εχω σμαρτ θεωρω οτι με εξαιρεση τις πλαινες πορτες εχει αρκετα εντονες καμπυλες...πχ τα φτερα του...
επιπλεον το σμαρτ το εμπρος και το πισω τμημα αποτελειται απο 3+3 πλαστικα μερη τα οποια πρεπει να τα βγαλεις και να τα ντυσεις ανεξαρτητα το καθενα
εχω δει αυτοκολλητο να βγαινει μετα απο 3 χρονια τοποθετημενο...
το αμαξι το πηγαμε μαζι με φιλο στην AutoGlym (την ειχα προτεινει εγω) και μεσα σε μια ωρα του το ειχανε βγαλει και του το ειχανε πλυνει...ειπαμε υπαρχουν διαφορετικα υλικα και διαφορετικοι μαστορες και γιαυτο πληρωνεις απο 500-1000 για την ιδια ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ \\\\\\\\\\\\\\\'δουλεια\\\\\\\\\\\\\\\'
επειδη και εγω μαθαινω και expert δεν ειμαι μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποσο βρισκεις την καλυτερη ποιοτητα αυτοκολλητου 3Μ σε ματ μαυρο, ανθρακι, κλπ κλπ και για ανθρακονημα?
Ετσι οπως τα παρουσιαζεις ενα smart-ακι για να μου το ντυσεις ΟΛΟ με ανθρακι ματ 3Μ αυτοκολλητο δεν θα χρειαστεις πανω απο 50ε (μιας και οπως ειπες εχει επιφανεια για ντυσιμο μολις 2 τετραγωνικα...(με 2 τετραγωνικα δεν νομιζω να σε φτασουν να καλυψεις ουτε καν τις πορτες)
επομενως αφου το σμαρτ χρειαζεται 2 τετραγωνικα αυτοκολητο αρα 2χ15=30 εγω σου δινω τα 3πλα! δηλαδη 100ε για να μου το ντυσεις ολο με αυτοκολλητο 3Μ.
ενημερωτικα εχω δει τουλαχιστον 4 διαφορετικες ποιοτητες-τυπους αυτοκόλλητου τύπου ανθρακόνημαΟπως γνωρίζεται δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ προσωπικό όφελος από επιχείρηση που ασχολείται με το συγκερκιμένο αντικείμενο, απλα βρισκω την προσφορα που κανει ο φίλος πολυ δελεαστική μιας και εχω και smart-ακι και νομιζω οτι με 100 ε θα είναι το best-value-for-money που έχω κανει για οποιοδήποτε αυτοκίνητο πέρασε από τα χερια μου
ΥΓ 1 από ότι ειδα στο site που μας παρεπεμψες το τετραγωνικο για απλο αυτοκολλητο βινυλίου δεν εχει 15ε οπως εγραψες αλλα 26ε και δεν πρόκειτε για ΜΑΤ αλλά για γυαλιστερό (ενώ η κουβέντα μας μιας και είδα οτι ουσιαστικά σε μένα αναφερεσαι...γινεται για αυτοκολλητο ΜΑΤ)
ΥΓ 2 οσο αφορα το αυτοκολλητο τυπου ανθρακόνημα το τετραγωνικο συμφωνα με το site που εσυ εδωσε εχει χοντρικα γυρω στα 80-100ε, επομένως για ενα αυτοκίνητο σαν την celica οπως λες θα χρειαστούν περίπου 25 τμ (400ε/15ε το τμ=26,7τμ) επομένος 25τμ χ 80ε το τμ (για ανθρακόνημα) = 2.000ε.........
ΥΓ 3 συμφωνα με το site οι τιμές είναι με 19% ΦΠΑ και όχι με 23% (•Ερώτηση - Οι τιμές έχουν ΦΠΑ;
•Aπάντηση - Ναί, όλες οι τιμές που αναγράφονται στο site περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19% και όλεςοι παραγγελίες συνοδεύονται απο απόδειξη - τιμολόγιο.) -
Ωραίο φαίνεται για show off.
Τι γίνεται με ταξίδι όπου τρως πετραδάκια κλπ?
Αν πάθεις τοπική ζημιά τι γίνεται; -
εχει μια Α αντοχη στα πετραδακια απο αμαξια γνωστων που εχω δει
αν παρολαυτα χρειαστει αλλαγη τοτε αυτη γινεται τοπικα πχ φτερο , προφυλακτηρας, καπο, κλπκλπ -
Το προπερασμένο σ/κ που ήμουν στο Λονδίνο, είδα μια Porsche Cayman με wrap σε μαύρο ματ. Ενώ από μακρία φαινόταν εντυπωσιακό, όταν πλησίασα μου φάνηκε σαν ψεύτικο, σαν τα playmobile που είχαμε πιτσιρίκια. Δε μου άρεσε καθόλου...
-
mad-max-13
θα ηθελα να δεις πρωτα καποια απο τα αυτοκινητα που εχουμε επικαλυψη για να μου πεις και εσυ ο ιδιος αν βλεπεις καποια ενωση. σιγουρα σε καποια σημεια του αυτοκινητου θα χρειαστουν καποια μπαλοματα πχ.προφυλακτηρας τα οποια ομως δεν κανουν κανενα μπαμ στο ματι γιατι το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο οσο για γωνιες κτλ. δεν φαινεται τπτ.Η σελιδα που ανεβασες για τις τιμες αυτη η μεμβρανη δυστυχως δεν κανει για ολικη επικαλυψη.
Πριν μια εβδομαδα ξεκολλησα ενα αμαξι το οποιο ηταν με μεμβρανη για 2 χρονια. το χρωμα του ηταν σαν καινουριο μιας και το ειχε επικαλυψη με πολυ λιγα χλμ. δεν μενουν κολλες,δεν βγαινει το χρωμα (εγγυηση δινουν οι εταιριες μονο οταν το αμαξι εχει το εργοστασιακο χρωμα) εως και 10 χρονια.
Και σιγουρα μπορω να σου πω οτι οι τιμες ειναι πολυ λογικες γιατι ειναι μια χειροτεχνικη δουλεια και να σκεφτεσαι οτι στο εξωτερικο δεν κοστιζει μια ολικη βαφη 1500 και 2000 ευρω..
επισης μπορεις με την μεμβρανη να κανεις πολυ περισσοτερα πραματα απο το να κανεις ενα αμαξι μαυρο ματ.
μπορεις να το κανεις μοναδικο
ενα αυτοκινητο το οποιο εχει πολλες ωρες δουλειας και οχι απλα μια ολικη επικαλυψη για να καταλαβεις οτι μπορει να κανει καποιος το αμαξι του μοναδικο. -
Ο χρήστης D-i-Tech έγραψε:
mad-max-13
θα ηθελα να δεις πρωτα καποια απο τα αυτοκινητα που εχουμε επικαλυψη για να μου πεις και εσυ ο ιδιος αν βλεπεις καποια ενωση. σιγουρα σε καποια σημεια του αυτοκινητου θα χρειαστουν καποια μπαλοματα πχ.προφυλακτηρας τα οποια ομως δεν κανουν κανενα μπαμ στο ματι γιατι το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο οσο για γωνιες κτλ. δεν φαινεται τπτ.Η σελιδα που ανεβασες για τις τιμες αυτη η μεμβρανη δυστυχως δεν κανει για ολικη επικαλυψη.
Πριν μια εβδομαδα ξεκολλησα ενα αμαξι το οποιο ηταν με μεμβρανη για 2 χρονια. το χρωμα του ηταν σαν καινουριο μιας και το ειχε επικαλυψη με πολυ λιγα χλμ. δεν μενουν κολλες,δεν βγαινει το χρωμα (εγγυηση δινουν οι εταιριες μονο οταν το αμαξι εχει το εργοστασιακο χρωμα) εως και 10 χρονια.
Και σιγουρα μπορω να σου πω οτι οι τιμες ειναι πολυ λογικες γιατι ειναι μια χειροτεχνικη δουλεια και να σκεφτεσαι οτι στο εξωτερικο δεν κοστιζει μια ολικη βαφη 1500 και 2000 ευρω..
επισης μπορεις με την μεμβρανη να κανεις πολυ περισσοτερα πραματα απο το να κανεις ενα αμαξι μαυρο ματ.
μπορεις να το κανεις μοναδικο
ενα αυτοκινητο το οποιο εχει πολλες ωρες δουλειας και οχι απλα μια ολικη επικαλυψη για να καταλαβεις οτι μπορει να κανει καποιος το αμαξι του μοναδικο.στην επικόλληση που εκανα απο αλλο φορουμ η 2η αποψη 'Παιδια για το αυτοκολητο που λεγατε επειδη κανω αυτη την δουλεια με αυτοκολητα και κανω τοποθετησης σε αμαξια,τζαμαριες τοιχους και οπου αλου χρειαζεται.....' ΔΕΝ ειναι η δική μου.
Οι δικες μου αποψεις ειναι η 1η και η 3η
-
Λοιπον....
Οποιος τα εγραψε ειναι ασχετος με το θεμα.
Πρωτον, τα Smart εχουν 3 σημεια που βγαινει η Παναγια να κατσουν σωστα.
Μπροστα φτερα, πορτ μπαγκαζ και το νευρο στο πλαι.
Δευτερον, 15€ το τετραγωνικο... δεν δινει η 3Μ ουτε στους εισαγογεις της στην Ελλαδα.
Τριτον, 1.500 € για Smart;; Τοσο παιρνουν για μεγαλα σενταν και μικρα τζιπ.
Και τεταρτον, εκτος απο το υλικο αστην τιμη ειναι και η εργασια της τοποθετισης, οποτε αυτο με το χιλιαρικο στην τσεπη.... ειναι εντελος προσβλητικο.Εχω 50γρ χρυσο και ενα διαμαντι, θελω να μου βρειτε ΕΝΑΝ χρυσοχοο που θα μου φτιαξει το δαχτυλιδη χωρις να μου παρει λεφτα.*
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εχω 50γρ χρυσο και ενα διαμαντι, θελω να μου βρειτε ΕΝΑΝ χρυσοχοο που θα μου φτιαξει το δαχτυλιδη χωρις να μου παρει λεφτα.*
+1
Βαφή vs car wrapping