-
γεια σε ολο το φορουμ! περναω κατευθειαν στο ζουμι... ενδιαφερομαστε για αγορα νεου αυτοκινητου εως το τελος του ετους για να προλαβουμε την εκπτωση των πολυτεκνων (3 παιδια).
το παλιο αυτοκινητο ειναι ενα audi a4 του 95, οποτε τωρα κοιταζει ο ενδιαφερομενος (πατερας μου) για ενα διαφορετικο αυτοκινητο, οποτε κ ενδιαφερεται για τζιπ, και θελει ενα αυτοκινητο με προοπτικη 10ετιας... το αυτοκινητο θα χρησιμοποιειται κυριως σε ασφαλτο αλλα οχι μονο (ουτως η αλλως κ οι δρομοι στην κρητη δεν ειναι οτι καλυτερο!). πρωτη επιλογη ηταν το q5 λογω κ συμπαθειας στην audi ομως αποριφθηκε λογω χρηματων, αφου δεν μπορει να περασει τα 30000-35000 ε.
κυριες επιλογες ειναι τα: rav4, forester, cr-v, ενω κοιταξε και το tiguan αλλα δεν του αρεσε σε χωρους και εμφανιση.
πιο πολυ κλεινει προς το toyota αλλα εχει ακομη αμφβολιες. κυρια ζητουμενα ειναι η ανεση και η αξιοπιστια. οποια γνωμη καλοδεχουμενη και χρησιμη γιατι στην συγκεκριμενη κατηγορια ειμαι λιγο ασχετος!
ευχαριστω εκ των προτερων! -
γεια σε ολο το φορουμ! περναω κατευθειαν στο ζουμι... ενδιαφερομαστε για αγορα νεου αυτοκινητου εως το τελος του ετους για να προλαβουμε την εκπτωση των πολυτεκνων (3 παιδια).
το παλιο αυτοκινητο ειναι ενα audi a4 του 95, οποτε τωρα κοιταζει ο ενδιαφερομενος (πατερας μου) για ενα διαφορετικο αυτοκινητο, οποτε κ ενδιαφερεται για τζιπ, και θελει ενα αυτοκινητο με προοπτικη 10ετιας... το αυτοκινητο θα χρησιμοποιειται κυριως σε ασφαλτο αλλα οχι μονο (ουτως η αλλως κ οι δρομοι στην κρητη δεν ειναι οτι καλυτερο!). πρωτη επιλογη ηταν το q5 λογω κ συμπαθειας στην audi ομως αποριφθηκε λογω χρηματων, αφου δεν μπορει να περασει τα 30000-35000 ε.
κυριες επιλογες ειναι τα: rav4, forester, cr-v, ενω κοιταξε και το tiguan αλλα δεν του αρεσε σε χωρους και εμφανιση.
πιο πολυ κλεινει προς το toyota αλλα εχει ακομη αμφβολιες. κυρια ζητουμενα ειναι η ανεση και η αξιοπιστια. οποια γνωμη καλοδεχουμενη και χρησιμη γιατι στην συγκεκριμενη κατηγορια ειμαι λιγο ασχετος!
Έχοντας τις ανωτέρω επιλογές που ανέφερες κατέληξα σε αυτήν του CR-V. Χώροι, εσωτερικό, κατανάλωση, κράτημα στην άσφαλτο, εμφάνιση...
Έχοντας κάνει ~22.000 σε ένα χρόνο μπορώ να σου πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος.
Για το CR-V μπορείς να διαβάσεις πολλά στο Ελληνικό forum (γράφω με το ίδιο username):
-
το βασικο υπερ του ειναι οτι τρεχει μια εκπτωση 3000 που το φερνει κοντα σε τιμη με το rav, αλλα χανει καποιους ποντους σε εμφανιση (προσωπικη εντελως αποψη). μεσα στην βδομαδα ισως περασουμε να το δουμε κ απο κοντα!
-
Φιλε κοιτα και το renault coleos -ενταξει λιγο fail το ονομα - που εχει απ'οτι εχω δει 10Κ εκπτωση
-
Scout να μη φύγεις και απο το group.
-
Δειτε κ το 7 θεσιο κασκαι αν ενδιαφερεστε για χωρους.. στα χρηματα που δινετε προσφερεται με παρα πολυ καλο εξοπλισμο.
Μιλαω για ντιζελ κ για το ρενω, δεν ξερω εαν το εχετε σκεφτει παντως αν δεν πηγαινετε Αθηνα θα προτεινα να το προτιμησετε
-
Καλησπέρα σε όλους. Φιλαράκι το RAV είναι δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση και το CRV εξίσου καλό αλλά ακριβό και αρκετά ασφάλτινο. Εγώ θα σου πρότεινα και τις εξής λύσεις: FORESTER (η επιλογή μου), ASX (φρέσκο και με ένα πολύ καλό μοτέρ 1.8 πετρέλαιο), X-TRAIL (σταθερή αξία) και KOLEOS (ένα φθηνότερο X-TRAIL). Το πρώτο διατίθεται πλέον και ως LPG (κινείται δηλαδή και με αέριο το οποίο κοστίζει περίπου 0,60€/λίτρο). Πάντως ότι και να προτιμήσετε, θα ήταν η καλύτερη λύση να είναι diesel. Ό,τι καλύτερο για SUV...
-
γιατι δεν περιμενεις και τα νεα κορεατικα sportage και ix35 να δεις τι λενε και αυτα και επιλεγεις εχοντας περισσοτερες επιλογες ?
http://www.netcarshow.com/kia/2011-sportage/
http://www.netcarshow.com/hyundai/2011-ix35/ -
Το Forester αξίζει που διατίθεται με LPG ως προσφορά! Αρα μιλάμε για τρελή οικονομία σε κατανάλωση ειδικά σε suv!
Μετά μεταξύ crv και rav ψηφίζω crv!θεωρώ ότι υπερτερεί στα πάντα απλά προ εκτπώσεων πρέπει να είναι πιο ακριβό! Περι εμφάνισης υποκειμενικά τα πράγματα!
Οσο για το Koleos έχει 10.000 euro κάτω και το βενζινοκίνητο ξεκινάει από 19.300 αλλά είναι 2.5 κυβικά και για Ελλάδα δε λέει. Αν μπει στις επιλογές αξίζει το πετρελαιοκίνητο με κινητήρα 2.0 και 175 άλογα που κυκλοφορεί και ελεύθερα Κρήτη! Αψογο σε επιδόσεις και κατανάλωση και ξεκινάει από 30.000! Αρα πολυτεκνικό θα έχει ακόμη καλύτερες τιμές!
-
κοιταζω μονο βενζινη για διαφορους λογους..
το koleos δεν αρεσε σε κανεναν μας και το αφησαμε, το ιδιο ισχυει κ για το κασκάι που χανει ποντους εξωτερικα σε σχεση με ραβ κ χοντα..
το ειδα κ εγω αυτο με το αεριο στο forester,αλλα τι να το κανω στην κρητη.. απο που θα γεμιζει!! ξερουμε τι λεει απο αξιοπιστια το subaru?
Τελος, για το scout ειναι μια ιδεα, αλλα του πατερα δεν του πολυερχεται, λεει, να παει απο αουντι σε σκοντα.. -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
γιατι δεν περιμενεις και τα νεα κορεατικα sportage και ix35 να δεις τι λενε και αυτα και επιλεγεις εχοντας περισσοτερες επιλογες ?http://www.netcarshow.com/kia/2011-sportage/
http://www.netcarshow.com/hyundai/2011-ix35/πρεπει να παρουμε καποιο μεχρι τον δεκεμβριο και αυτα νομιζω βγαινουν το 2011
-
Θέλει ψάξιμο πρώτα να δεις αν υπάρχει πρατήριο στη πόλη σου με LPG. Αν είσαι Ηράκλειο παίζει να υπάρχει. Πάντως με τις τιμές της βενζίνης θα αυξηθούν τα πρατήρια με LPG.
-
Για να διαφοροποιηθώ κάπως .
Μπορείτε να πάτε να δείτε το Volvo XC60 με τον 2,0t T5 κινητήρα .
Απο ότι μαθαίνω παίζουν καλές εκπτώσεις και δεν το πιάνει ο φόρος πολυτελείας .
Δεν ξέρω τι γίνεται με την απαλλαγή των πολυτέκνων αλλά θα ρωτήσετε στην αντιπροσωπία και θα σας πουν ..... φαντάζομαι ....Οσο αφορά το SUV .
Είναι το ποιοτικότερο όλων .
Έχει 203 άλογα .
Έχει χώρους .
Είναι το πιο καλοσχεδιασμένο .
Είναι αυτόματο .Αν η διαφορά δεν είναι μεγάλη τότε αξίζει τον κόπο γιατί είναι σε άλλη κατηγορία . Δεν έχει σχέση με όσα ανέφερες . Θα την καταλάβεις στο μέλλον 4-5 χρόνια μετά , μιας και όπως είπες έχετε σκοπό να το κρατήσετε.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Για να διαφοροποιηθώ κάπως .Μπορείτε να πάτε να δείτε το Volvo XC60 με τον 2,0t T5 κινητήρα .
Απο ότι μαθαίνω παίζουν καλές εκπτώσεις και δεν το πιάνει ο φόρος πολυτελείας .
Δεν ξέρω τι γίνεται με την απαλλαγή των πολυτέκνων αλλά θα ρωτήσετε στην αντιπροσωπία και θα σας πουν ..... φαντάζομαι ....Οσο αφορά το SUV .
Είναι το ποιοτικότερο όλων .
Έχει 203 άλογα .
Έχει χώρους .
Είναι το πιο καλοσχεδιασμένο .
Είναι αυτόματο .Αν η διαφορά δεν είναι μεγάλη τότε αξίζει τον κόπο γιατί είναι σε άλλη κατηγορία . Δεν έχει σχέση με όσα ανέφερες . Θα την καταλάβεις στο μέλλον 4-5 χρόνια μετά , μιας και όπως είπες έχετε σκοπό να το κρατήσετε.
Το ότι δεν έχει τετρακίνηση ξεχάσαμε να το αναφέρουμε;
Επίσης τί σημαίνει ποιοτικό; Δεν θα έχει χοντρές βλάβες μετά από σκληρή χρήση 200.000 χιλιομέτρων; Τοτε ναι, είναι ποιοτικό! Ή μήπως ότι έχει ζουλιχτά πλαστικούλια; Τότε είναι απλά φρουφρού κι αρώματα (αυτό δεν πάει στο Βόλβο αλλά σε όλα τα αυτοκίνητα που με τον όρο ποιότητα εννοούν πλαστικά και αφρολέξ...)...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επίσης τί σημαίνει ποιοτικό; Δεν θα έχει χοντρές βλάβες μετά από σκληρή χρήση 200.000 χιλιομέτρων; Τοτε ναι, είναι ποιοτικό!= x-trail απ'οσα εχω δει. το εχει η ξαδερφη μου και κρατιεται πολυ καλα 6 χρονια μετα. CRV γνωστου μου, δειχνει να εχει ψιλο-σκορμισε μετα απο 4 χρονια, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αντιπροσωπευτικες αυτες οι περιπτωσεις...
-
Όντως το ξεχάσαμε . Αλλά δεν είδα να είναι ζητούμενο .
Δεν ζήτησε εργαλείο αλλα αυτοκίνητο για δρόμο κακό και καλό ( Λεβεντογέννας Κρήτης ).Οσο αφορά την ποιότητα .
Ποιοτικό με 2 λόγια λέμε αυτό που σε πρώτη επαφή δείχνει την ανώτερη κατασκευή του και σε δεύτερη επαφή κάποια χρόνια μετά την επαληθεύει .
Πιστεύω να συμφωνείς στο ότι , κατασκευές σαν το XC60 και το Q5 την Χ3 κλπ. είναι ποιοτικότερες ? -
Αν δεν κάνω λάθος το δίλιτρο XC60 είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο.
Νομίζω από όσα συζητήθηκαν το καλύτερο είναι το Scout.
-
Επίσης υπάρχει και το Saab 9-3X.
Δεν ξέρω κάτι για το αυτοκίνητο αλλά είπα να το αναφέρω.
Αγορα νεου SUV... γνωμες please!!!