-
Καλημέρα στο forum! Θα ήθελα τα φώτα σας για την αγορά ενός μεταχειρισμένου ΒΜW X3 2λιτρου βενζινοκινητήρα,μοντέλο τέλος 2008 με 25.000 χιλ. σε άριστη κατάσταση, με πλούσιο εξοπλισμό(έχει και ηλιοροφή) και τιμή 28.000 €,από ιδιώτη.
τι λέτε, αξίζει η αγορά; to έχω δει το αμάξι,φαίνεται σα καινούριο αλλά προβληματίζομαι αν μ αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να πάρω καινούριο (πχ CRV ή RAV4) που βέβαια δεν είναι ΒΜW(μ οτι αυτό σημαίνει).
Να σημειώσω ότι έχω οικογένεια, άρα θέλω χώρους και με ενδιαφέρει να κανω και εκτός δρόμου χρήση(όχι βέβαια τίποτα extreme). Eπίσης είμαι λάτρης της BMW αλλά δεν με καλύπτει η σειρά 3.Τέλος δεν ξέρω αν ο 2λιτρος κινητήρας θα είναι επαρκής(150 άλογα).
Περιμένω τις γνώμες σας... -
Καλημέρα στο forum! Θα ήθελα τα φώτα σας για την αγορά ενός μεταχειρισμένου ΒΜW X3 2λιτρου βενζινοκινητήρα,μοντέλο τέλος 2008 με 25.000 χιλ. σε άριστη κατάσταση, με πλούσιο εξοπλισμό(έχει και ηλιοροφή) και τιμή 28.000 €,από ιδιώτη.
τι λέτε, αξίζει η αγορά; to έχω δει το αμάξι,φαίνεται σα καινούριο αλλά προβληματίζομαι αν μ αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να πάρω καινούριο (πχ CRV ή RAV4) που βέβαια δεν είναι ΒΜW(μ οτι αυτό σημαίνει).
Να σημειώσω ότι έχω οικογένεια, άρα θέλω χώρους και με ενδιαφέρει να κανω και εκτός δρόμου χρήση(όχι βέβαια τίποτα extreme). Eπίσης είμαι λάτρης της BMW αλλά δεν με καλύπτει η σειρά 3.Τέλος δεν ξέρω αν ο 2λιτρος κινητήρας θα είναι επαρκής(150 άλογα).
Βαρύ, αργό και καίει πολύ.
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Περιμένω τις γνώμες σας...Όπως μας τα λες αξίζει. Όμως οι παρατηρήσεις του nfinity ισχύουν και σε αυτές θα προσθέσω τα ακριβά service και ανταλλακτικά καθώς και μία σχετική δυσκολία στην κίνηση εκτός ασφάλτου λόγω άνεσης, βάρους ίσως και 4κίνησης. Προτίμησε ένα RAV4 ή ένα Tiguan.
-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις..προβληματίζομαι για το ότι όντως είναι βαρύ και αργό,αλλά έχει καλύτερους χώρους απο το tiguan και πιστεύω ότι είναι καλύτερο απο το RAV4.Eπίσης θα αλλάξει μοντέλο από όσο ξέρω αλλά το καινούριο δεν θα πιάνεται όπως απλησίαστο είναι και το Q5 που συνολικά είναι η καλύτερη λύση.Μπερδεμένος είμαι!
-
To tiguan δεν πιστεύω οτι έχει φοβερή διαφορά στη συντήρηση.
Έχω ακούσει και για τριγμούς στην X3, αν έχει μάλιστα και ηλιοροφή..
Όταν λες εκτός δρόμου τι έχεις σκοπό να κάνεις; Απλά να πατήσεις χώμα; Γιατί εκεί δε θα έχει πρόβλημα και μια 320. -
Με τόσα λ7 υπάρχει και το Χ1 sdrive18i καινούριο , αν δν σε ενδιαφέρει η κίνηση εκτός δρόμου .
-
Κάνε εξονυχιστικο έλεγχο στο αμάξι πριν το πάρεις,γιατι και αρκετά λεφτά δίνεις και πλησιάζει το τέλος της εγγύησης των 2 ετών.Να είσαι 100% σίγουρος οτι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
-
σκέφτομαι να πατάω και λίγο χιόνι το χειμώνα συν καμιά παραλία πιο δυσπρόσιτη... τα Tiguan και η 320 έχουν μικρότερους χώρους αποσκευών. Το θέμα μου είναι αν τελικά για την Χ3 αξίζει να δώσω αυτά τα χρήματα ή να πάω σε κάτι καινούριο αλλά με λιγότερο πρεστίζ (όχι ότι με νοιάζει ιδιαίτερα αλλά σε αυτά τα χρήματα λες να πάρεις ένα αμάξι με μεγαλύτερο κύρος σε σχέση πχ με ένα SKODA YETI που ίσως να ναι πιο 'τίμιο')
-
Εγω φιλε θα σου ελεγα να παρεις το octavia scout καινουριο, που και πανεμορφο ειναι σε ασπρο (σε σχεση με τα... περιπτερα ) και παντου θα πηγαινει χωρις να το φοβασαι. Οσο για το χωρο αποσκευων απλα.. γηπεδο!!
-
Δε νομίζω ότι σε μια προσπέραση θα σε βοηθήσει ιδιάιτερα το πρεστίζ... Εγώ θα προτιμούσα ένα Rav, Tiguan, CRV ή Forester που και καινούρια θα ήταν και καλύτερη ενεργητική ασφάλεια προσφέρουν. Τώρα για το πορτ μπαγάζ... δε νομίζω ότι 20-30 λίτρα θα σε σώσουν...
-
Το 2λτ Χ3 είναι βαρύ, με παλιό μοτέρ που καίει και ποιοτικά καμία σχέση με BMW. Έχουν γίνει εκπτώσεις καθώς κατασκευαζόταν στην Αμερική
Στα 30.000€ προτείνω να κοιτάξεις Tiguan.
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
σκέφτομαι να πατάω και λίγο χιόνι το χειμώνα συν καμιά παραλία πιο δυσπρόσιτη... τα Tiguan και η 320 έχουν μικρότερους χώρους αποσκευών. Το θέμα μου είναι αν τελικά για την Χ3 αξίζει να δώσω αυτά τα χρήματα ή να πάω σε κάτι καινούριο αλλά με λιγότερο πρεστίζ (όχι ότι με νοιάζει ιδιαίτερα αλλά σε αυτά τα χρήματα λες να πάρεις ένα αμάξι με μεγαλύτερο κύρος σε σχέση πχ με ένα SKODA YETI που ίσως να ναι πιο 'τίμιο')Πολύ ωραία. Αφού το βλέπεις πιο άνετα και δεν κολλάς στο τι μάρκα είναι αυτό που οδηγάς αλλά στο τι σου προσφέρει, το YETI είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και ευκαιρία στα λεφτά του, ενώ το scout τα κάνει όλα και συμφέρει εκτός και αν ο δρόμος προς τη δυσπρόσιτη παραλία περιλαμβάνει (πολύ) μεγάλα νεροφαγώματα.
-
Scout και απο εμένα. Πολύ καλή επιλογή.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το 2λτ Χ3 είναι βαρύ, με παλιό μοτέρ που καίει και ποιοτικά καμία σχέση με BMW. Έχουν γίνει εκπτώσεις καθώς κατασκευαζόταν στην Αμερική .Η πρώτης γενιάς Χ3 ποτέ δεν καταυαζόταν στις ΗΠΑ, η παραγωγή του ήταν στην Αυστρία από την Magna Steyr. Η καινούρια X3 θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ μαζί με τις X5/6.
-
Scout και αν διαθετεις 5 χιλιαρικα παραπανω μπορεις να πας σε ford mondeo 2.0T με το powwershift το κιβωτιο.
-
Ειλικρινα, χωρις να θελω να σε ειρωνευτω, υπαρχει εστω και μια φορα που να μην εχεις προτεινει κατι απο την γκαμα της φορντ??? Να ελεγες το Kuga το καταλαβαινω, αλλα Mondeo???
On topic
Scout και απο εμένα. Πολύ καλή επιλογή. Βεβαια θα το ηθελε με DSG. Κριμα που δεν βγαινει -
Ετσι ειναι ο Γιωργος... Μπλε οβαλ σε οτιδηποτε...
+1
Ειδικα για πολυμελη οικογενεια ειναι ιδανικο...
-
ευχαριστώ για τις προτάσεις,μου διευρύνατε την γκάμα επιλογών! θέλει ψάξιμο, σίγουρα θα κοιτάξω το SCOUT και θα σας ενημερώσω.. τελικά ξεκινάς από καπου και βρίσκεις πάντα κάτι πιο κοντά σ αυτό που σου ταιριάζει και σου αρέσει. ξεκίνησα με το Χ3, Εξακολουθεί να μου αρέσει αλλά θα το ψάξω καλύτερα και θα ενημερώσω!
ΑΓΟΡΑ ΒΜW X3 MEΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ