-
H X3 είναι καλό πολύ καλό αυτοκίνητο αν είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Στην έκδοση 2λτ βενζίνης είναι σχετικά βενζινοβόρα λόγω βάρους. Αργή όμως δεν είναι, αλήθεια δεν είναι, μια χαρά πάει.... αρκεί να ανακατεύεις το λεβιέ. Σαν πετρέλαιο είναι σαφώς καλύτερο και τότε πραγματικά δεν έχεις ανάγκη για πιο μεγάλο. Αλλιώς αν μπορείς να πάρεις 2,5 ή 3 λτ και μάλιστα αυτόματο θα είσαι πολύ καλύτερα.
Για την ποιότητα κύλισης λένε ότι έχει ένα θεματάκι αν είναι με τη σπορ ανάρτηση και τις 18άρες ζάντες. Επειδή φίλος μου έχει 3λτ αυτόματη με σπορ ανάρτηση και 18άρες δεν μπορώ να πω ότι ενοχλήθηκα αλλά χαλί άνεσης δεν είναι. Είναι και θέμα σε τι έχεις συνηθίσει και τί σου αρέσει.
Από την άλλη το Scout αποτελεί μια εξαιρετική λύση για αυτά που ζητάς αν θέλεις να πέσεις στα 1800 κυβικά. Μπορεί να μην έχει τη μούρη/πρεστίζ της BMW (και κάποια σπορτίφ στοιχεία) αλλά στην πράξη και σε αποτελεσματικότητα μάλλον καλύτερα θα είσαι γενικά. Και το καινούργιο είναι αλλιώς. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Οκ πειστηκα οτι θα το λυπομουν αφανταστα εκτοςΠαντως με λαστιχα δρομου μην περιμενετε κανενα να ανεβει το λοφισκο στην αρχη ή να ξεκολλησει απο τη λασπη.. Το γεγονος ομως οτι η αναρτηση τερματιζει για πλακα και το αμαξωμα βρισκει τοσο ευκολα κατω θα με απετρεπε απο το να την βγαλω σε σημεια χωρις ασφαλτο...
Ναι είναι κι αυτό...ο Clarkson για να αποδείξει την ανικανότητα προφανώς της Χ3 (και την ανωτερότητα του Range Rover ) δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει τα λάστιχα...όπως και σε μια Χ6 που είχε πάλι κάνει τεστ: http://www.youtube.com/watch?v=5UwOBKSHl-c
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
H X3 είναι καλό πολύ καλό αυτοκίνητο αν είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Στην έκδοση 2λτ βενζίνης είναι σχετικά βενζινοβόρα λόγω βάρους. Αργή όμως δεν είναι, αλήθεια δεν είναι, μια χαρά πάει.... αρκεί να ανακατεύεις το λεβιέ. Σαν πετρέλαιο είναι σαφώς καλύτερο και τότε πραγματικά δεν έχεις ανάγκη για πιο μεγάλο. Αλλιώς αν μπορείς να πάρεις 2,5 ή 3 λτ και μάλιστα αυτόματο θα είσαι πολύ καλύτερα.
Για την ποιότητα κύλισης λένε ότι έχει ένα θεματάκι αν είναι με τη σπορ ανάρτηση και τις 18άρες ζάντες. Επειδή φίλος μου έχει 3λτ αυτόματη με σπορ ανάρτηση και 18άρες δεν μπορώ να πω ότι ενοχλήθηκα αλλά χαλί άνεσης δεν είναι. Είναι και θέμα σε τι έχεις συνηθίσει και τί σου αρέσει.
Από την άλλη το Scout αποτελεί μια εξαιρετική λύση για αυτά που ζητάς αν θέλεις να πέσεις στα 1800 κυβικά. Μπορεί να μην έχει τη μούρη/πρεστίζ της BMW (και κάποια σπορτίφ στοιχεία) αλλά στην πράξη και σε αποτελεσματικότητα μάλλον καλύτερα θα είσαι γενικά. Και το καινούργιο είναι αλλιώς.Καταρχήν καλημέρα! ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Κι εγώ πιστεύω ότι το Χ3 είναι καλό αυτοκίνητο και ότι αν το πάρω δεν θα το μετανιώσω σε σχέση και με ένα XSARA 1.4 που έχω.Όσον αφορά την άνεση δεν περιμένω να είναι Γαλλικό αλλά το συγκεκριμένο έχει 17 άρες ζάντες χωρίς σπορ ανάρτηση οπότε ίσως να είναι καλύτερο από αυτό που αναφέρεις.θα το τεστάρω όπως και το SCOUT και βλέπουμε.
-
να σου προτεινω κατι που εκανα εγω πριν παρω το q5 ...
H AVIS εχει στην γκαμα της ενοικιαζομενα χ3 νοικιασε ενα 2.0 για ενα σαββατοκυριακο και δες το καλυτερα ... -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
να σου προτεινω κατι που εκανα εγω πριν παρω το q5 ...
H AVIS εχει στην γκαμα της ενοικιαζομενα χ3 νοικιασε ενα 2.0 για ενα σαββατοκυριακο και δες το καλυτερα ...παρεπιπτόντως το Q5 πρέπει να είναι άπαιχτο αλλά δεν το φτάνω
-
Είχα την εντύπωση μέχρι τώρα ότι κοίταζες την Χ3 γιατί πιστεύεις ότι σε συμφέρει η τιμή της και γιατί σου αρέσουν οι BMW.
Αν είναι έτσι πάρτη να μην σου μείνει απωθημένο .Αν τελικά θέλεις SUV BMW Χ3 .
Είναι καλό αμάξι , με καλή ποιότητα και καλή οδηγική συμπεριφορά , και όνομα pulmoure .
Έχει ακριβή συντήρηση , μέτρια ποιότητα κύλισης , και καίει 20-30% πάνω από ένα απλό 2λιτρο , και πάει σε πατημένο χώμα (μόνο!!!).
Αν θέλεις να υπερβείς τα εσκαμμένα ( αυτό έχει κόστος ) θέλεις λάστιχα και ανάρτηση . + Τσέπη να πληρώσεις τις ζημιές που θα γίνουν . Γιατί θα γίνουν .
πρόταση ...... Μην πας σε οποιοδήποτε μεταχειρισμένο με τα 18 και την σπορ ανάρτηση.
*
Αν τελικά δεν θέλεις ντε και καλά SUV.
*
Λοιπόν θα πάρω τον ρόλο της φωνής της Λογικής .
Liftback , Sedan , Station .Κάτι από αυτά χρειάζεσαι όχι SUV . Το SUV δεν έχει τους χώρους ούτε την οδήγηση ούτε την κατανάλωση από τα 3 προηγούμενα . κατά προτίμηση από 1.4t μέχρι 1,8t .
-
Λάστιχα και ανάρτηση θέλεις έτσι κι αλλιώς.... Συμβιβασμό κάνεις, και σε Defender αν βάλεις λάστιχα δρόμου δε θα πάει μακριά.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Οκ πειστηκα οτι θα το λυπομουν αφανταστα εκτος
Παντως με λαστιχα δρομου μην περιμενετε κανενα να ανεβει το λοφισκο στην αρχη ή να ξεκολλησει απο τη λασπη.. Το γεγονος ομως οτι η αναρτηση τερματιζει για πλακα και το αμαξωμα βρισκει τοσο ευκολα κατω θα με απετρεπε απο το να την βγαλω σε σημεια χωρις ασφαλτο...
Ναι είναι κι αυτό...ο Clarkson για να αποδείξει την ανικανότητα προφανώς της Χ3 (και την ανωτερότητα του Range Rover ) δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει τα λάστιχα...όπως και σε μια Χ6 που είχε πάλι κάνει τεστ: http://www.youtube.com/watch?v=5UwOBKSHl-c
Κατα τη γνωμη μου δικιο εχει ο Jeremy Clarkson για τον λογο οτι τα SUV πρεπει να πηγαινουν καλα στο χωμα και ολες οι BMW πολυ απλα δε πανε.Συγκρινε το X5 με ενα Cayenne.Αγορασε ενας Αιγιωτης μια Χ5 γυρω στα 100.000€ full extra και με τον κινητηρα τον τριλιτρο ντιζελ με τα 280 αλογα.Το αμαξι ειναι αχρηστο στο χωμα.Και ρωτω ο συγκεκριμενος κυριος δε μπορουσε να αγορασει ενα cayenne με τα ιδια λεφτα ισως με ποιο φτωχο εξοπλισμο και θα ειχεενεργη αναρτηση μπλοκε και ολα αυτα?Καλα λενε πως οι Ελληνες ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.!!!!!
-
Χωρίς λάστιχα χώματος δεν πάει στο χώμα. Τόσο απλά.
Είναι σαν να βάζεις σε moutain-bike σλικ λάστιχο δρόμου και να πας να κάνεις κατάβαση
-
παντως κ με τα καταλληλα λαστιχα δεν ειναι για πολλα πολλα, τα λεγαμε κ χθες για τη διαδρομη των αναρτησεων. Οπως ειπε κ ο φιλος πριν, αν πας να κανεις off road θα πληρωνεις μετα αναρτησεις. και καλα στο TG δεν τους νοιαζει, εδω εχουμε κ οικονομικη κριση ρε γμτ!!
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Καλημέρα στο forum! Θα ήθελα τα φώτα σας για την αγορά ενός μεταχειρισμένου ΒΜW X3 2λιτρου βενζινοκινητήρα,μοντέλο τέλος 2008 με 25.000 χιλ. σε άριστη κατάσταση, με πλούσιο εξοπλισμό(έχει και ηλιοροφή) και τιμή 28.000 €,από ιδιώτη.
τι λέτε, αξίζει η αγορά; to έχω δει το αμάξι,φαίνεται σα καινούριο αλλά προβληματίζομαι αν μ αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να πάρω καινούριο (πχ CRV ή RAV4) που βέβαια δεν είναι ΒΜW(μ οτι αυτό σημαίνει).
Να σημειώσω ότι έχω οικογένεια, άρα θέλω χώρους και με ενδιαφέρει να κανω και εκτός δρόμου χρήση(όχι βέβαια τίποτα extreme). Eπίσης είμαι λάτρης της BMW αλλά δεν με καλύπτει η σειρά 3.Τέλος δεν ξέρω αν ο 2λιτρος κινητήρας θα είναι επαρκής(150 άλογα).
Περιμένω τις γνώμες σας...Αφού δεν σε καλύπτει και τα 150 άλλογα δεν φτάνουν να περάσουν ενα uno 1,4άρι τι το θές?
Αν είσαι τόσο πολύ λάτρης της BMW κάνε υπομονή και δώσε παραπάνω για την επόμενη σειρά ....σε μεταχειρησμένο πάντα γιατί αλλιώς..........
Αν δεν μπορείς αγόρασε καινούριο ,ένα απο αυτά που ανέφερες .
Αν το πάρεις θέλω να σε πάω μια 'ψιλή' με ενα uno ........πλάκα κάνω -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Χωρίς λάστιχα χώματος δεν πάει στο χώμα. Τόσο απλά.Είναι σαν να βάζεις σε moutain-bike σλικ λάστιχο δρόμου και να πας να κάνεις κατάβαση
-
Καλησπέρα. Το βενζινοκίνητο δίλιτρο μοτέρ με τα 150 άλογα όντως του πέφτει λίγο. Ψάξε για το μοτέρ με τα 177 άλογα ή ακόμα καλύτερα για δίλιτρο πετρέλαιο που του ταιριάζει και καλύτερα (150 ή 170 άλογα και πολλά κιλά ροπή)...
-
... Και το κυριότερο... Skoda Octavia5 Scout... Ίσως το πιο value for money all-around οικογενειακό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς αυτήν την εποχή...
-
καλά είδα το SCOUT. Εντυπωσιάστηκα από ποιότητα,χώρους εμφάνιση και ο κινητήρας φαινέται διαμάντι! Αύριο μάλλον θα ξαναπάω για testdrive. Όμως δεν έχω απορρίψει το Χ3 το οποίο ήταν η αρχική μου επιλογή και θα το δοκιμάσω. Αν όντως δεν αξίζει να πληρώσω την φίρμα (θα ήθελα να αποκτήσω ΒΜW όπως ξαναέγραψα) θα κινηθώ προς καινούριο και για να μην σας τρελάνω μου μπαίνουν ιδέες για 5άρα μεταχειρισμένη χωρίς όμως τετρακίνηση και βλέπουμε μελλοντικά,καλά να μαστε! δεν είμαι διχασμένος απλά ψάχνω όλες τις επιλογές με βαση τα κριτήρια μου!
-
Αμα ειναι να αγορασεις μπεμπα να πας σε 3αρα η 5αρα.
-
καλά είδα το SCOUT. Εντυπωσιάστηκα από ποιότητα,χώρους εμφάνιση και ο κινητήρας φαινέται διαμάντι! Αύριο μάλλον θα ξαναπάω για testdrive. Όμως δεν έχω απορρίψει το Χ3 το οποίο ήταν η αρχική μου επιλογή και θα το δοκιμάσω. Αν όντως δεν αξίζει να πληρώσω την φίρμα (θα ήθελα να αποκτήσω ΒΜW όπως ξαναέγραψα) θα κινηθώ προς καινούριο και για να μην σας τρελάνω μου μπαίνουν ιδέες για 5άρα μεταχειρισμένη χωρίς όμως τετρακίνηση και βλέπουμε μελλοντικά,καλά να μαστε! δεν είμαι διχασμένος απλά ψάχνω όλες τις επιλογές με βαση τα κριτήρια μου!εχεις Π.Μ.
-
καλά είδα το SCOUT. Εντυπωσιάστηκα από ποιότητα,χώρους εμφάνιση και ο κινητήρας φαινέται διαμάντι! Αύριο μάλλον θα ξαναπάω για testdrive. Όμως δεν έχω απορρίψει το Χ3 το οποίο ήταν η αρχική μου επιλογή και θα το δοκιμάσω. Αν όντως δεν αξίζει να πληρώσω την φίρμα (θα ήθελα να αποκτήσω ΒΜW όπως ξαναέγραψα) θα κινηθώ προς καινούριο και για να μην σας τρελάνω μου μπαίνουν ιδέες για 5άρα μεταχειρισμένη χωρίς όμως τετρακίνηση και βλέπουμε μελλοντικά,καλά να μαστε! δεν είμαι διχασμένος απλά ψάχνω όλες τις επιλογές με βαση τα κριτήρια μου!Δες πόσα 'σκόντο'-ανιχνευτές κυκλοφορούν και πόσες Χ3 παρόλο που κοστίζουν 60% παραπάνω.
Όσο διαφορετικά κριτήρια και να 'χουν από σένα, λες να 'ναι μακάκες όλοι αυτοί και να 'χουν λεφτά για πέταμα;
Το οδήγησες το 'σκόντο' ή απλά είχε κάτι 'διαμαντένιο' ο κινητήρας πάνω του;
Ρώτα και πόσο καίνε και τα δύο γιατί φαίνεται στη συζήτηση ότι το Χ3 είναι βενζινοβόρο ενώ ο 'skodo'-πρόσκοπος καίει νεράκι...
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
καλά είδα το SCOUT. Εντυπωσιάστηκα από ποιότητα,χώρους εμφάνιση και ο κινητήρας φαινέται διαμάντι! Αύριο μάλλον θα ξαναπάω για testdrive. Όμως δεν έχω απορρίψει το Χ3 το οποίο ήταν η αρχική μου επιλογή και θα το δοκιμάσω. Αν όντως δεν αξίζει να πληρώσω την φίρμα (θα ήθελα να αποκτήσω ΒΜW όπως ξαναέγραψα) θα κινηθώ προς καινούριο και για να μην σας τρελάνω μου μπαίνουν ιδέες για 5άρα μεταχειρισμένη χωρίς όμως τετρακίνηση και βλέπουμε μελλοντικά,καλά να μαστε! δεν είμαι διχασμένος απλά ψάχνω όλες τις επιλογές με βαση τα κριτήρια μου!
Δες πόσα 'σκόντο'-ανιχνευτές κυκλοφορούν και πόσες Χ3 παρόλο που κοστίζουν 60% παραπάνω.
Όσο διαφορετικά κριτήρια και να 'χουν από σένα, λες να 'ναι μακάκες όλοι αυτοί και να 'χουν λεφτά για πέταμα;
Εχουν τα ιδια χρονια στην αγορα τα δυο μοντελα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δες πόσα 'σκόντο'-ανιχνευτές κυκλοφορούν και πόσες Χ3 παρόλο που κοστίζουν 60% παραπάνω.
Εχουν τα ιδια χρονια στην αγορα τα δυο μοντελα;
Φαντάσου ότι ο 'πρόσκοπος' έχει κάνει και face-lift Και πάλι δε 'σπρώχνεται' με τπτ.
ΑΓΟΡΑ ΒΜW X3 MEΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ