-
Τώρα που το σκέφτομαι θα 'πρεπε να γράψω κάτι του στυλ 'meeeeen, πάρτε και s40 με τον 1,25 του ΚΑ, έτσι και αλλιώς δεν τρέχουμε πλέον, όλα είναι όμορφα και λουλουδάτα, χαλαρότητα και ηρεμία¨ '
Η σ(Σ)οφία μου πηγάζει από τον κοινό βίο που έχω κάνει με underpowered μεσαίο. Ακόμα και ο τωρινός μου κουβαδίσκος είναι απλά επαρκής και θέλει ξεζούμισμα το μοτέρ για να πάω σβέλτα. Για το σβέλτα μέχρι το διαστρικά γρήγορα που πάω ώρες ώρες χρειάζονται το έξτρα ζευγάρι χέρια που αγόρασα από τον Μπακάκο και φοράω φου και φου.
Ας μας πει ο johnkyr που χει χορτάσει γκάζια με το κγουασάν με δισκόφγενα που είχε και δεν χρησιμοποιεί το V50 του 'για κόντρες' (sic) αν θα τον χαλούσαν 4-5 κιλά ροπής παραπάνω.
Και μια απορία: τι σημασία έχει που το κλειδί είναι πλαστικό;
-
Υπάρχει κανεις μέσος οδηγός που να έχει το focus 1.4 με 75 ιππους πρώτης γενιας να μας πει πως πάει?Λογικα πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από δύναμη.
-
Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
Υπάρχει κανεις μέσος οδηγός που να έχει το focus 1.4 με 75 ιππους πρώτης γενιας να μας πει πως πάει?Λογικα πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από δύναμη.τι ασχετο ειναι αυτο τωρα;
-
Υπάρχει κανεις μέσος οδηγός που να έχει το focus 1.4 με 75 ιππους πρώτης γενιας να μας πει πως πάει?Λογικα πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από δύναμη.Μη πας μακρυά. Και τα βαρύτερα Ficus MkII στα 1.4 με την ίδια μηχανή βγαίναν. Μήπως να κάναμε τοπικ με τα ποιο Underpowered Αυτοκίνητα;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Υπάρχει κανεις μέσος οδηγός που να έχει το focus 1.4 με 75 ιππους πρώτης γενιας να μας πει πως πάει?Λογικα πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από δύναμη.
τι ασχετο ειναι αυτο τωρα;
Πιο πάνω λέγαμε για το μέσο ΕΛΛΗΝΑ οδηγό, που οδήγει και είναι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτοκίνητα με ιππόδυναμη όπως volvo s40 1.6 100 hp
focus 1.4 75 hp
406 1.6 90 hp
golf 1.4 75 hp
307 1.4 75 hp
xsara 1.4 75 hp
Αυτα και άλλα τα αγοράζει ο μέσος ΕΛΛΗΝΑΣ οδηγός γιατί οι υπόλοιποι ευρωπαιοι ούτε καν τα γνωρίζουν αυτοι οι χαζοι αγοράζουν
volvo s40 1.8 125 hp
focus 1.6 115 hp
golf 1.6 105 hp
307 1.6 110 hp
xsara 1.6 110 hp
τοσο ξέρουν..... -
Όπως συμβαίνει συνήθως κάποιος ρωτάει κάτι, 2-3 του απαντούν, και οι υπόλοιποι λένε τα δικά τους.
Στο θέμα μας.
Το S40 πλέον είναι όντως απερχόμενο μοντέλο και σε ένα το πολύ δύο χρόνια η παραγωγή του μάλλον τερματίζεται, γι' αυτό όμως είναι σε τιμή ευκαιρίας. Το μοντέλο είναι πριμιουμ και μπορεί αυτό για κάποιους να μην λέει τίποτα (σεβαστό) για κάποιους άλλους όμως oi διαφορές από ένα προσιτού κόστους αυτοκίνητο είναι σημαντικές. Ο φίλος που ρώτησε για το 40άρι ανήκει προφανώς (και με βάση τα γραφόμενα του) στην δεύτερη περίπτωση. οπότε σε αυτά τα λεφτά καλύτερο αμάξι σε ποιότητα, συναρμογή, υλικά και γενικά πριμιουμ αίσθηση απλά δεν υπάρχει και φυσικά (για Volvo) με πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης.
Στο θέμα του μοτέρ τώρα. Έχω συμβιώσει με το μοτέρ (σε Focus Mk I) για 49.000 χλμ. και γενικά έχω καλές εντυπώσεις. Είναι ελαστικός και αν τον πιέσεις έχει να σου δώσει ειδικά στο 40άρι που είναι και με πιο κοντό κιβώτιο (το έχω και αυτό οδηγήσει). Είναι δοκιμασμένο και αξιόπιστο μοτέρ.
Συνολικά από την εμπειρία μου το αυτοκίνητο με το εν λόγω μοτέρ είναι κατάλληλο για χαλαρές μετακινήσεις που δεν σε κυνηγάει και δεν κυνηγάς κανέναν (το χρονόμετρο, τα άλλα αυτοκίνητα κτλ), να πηγαίνεις με ασφάλεια και άνεση τα ταξίδια σου χωρίς να χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα .
Όσοι το έχουν πάρει έχοντας συνειδητοποιήσει τα ανωτέρω είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Επίσης μια και το 80% των μετακινήσεών σου θα είναι αστικές με το S40 1,6 θα έχεις χαμηλές καταναλώσεις...
Για το σέρβις που ρώτησες εγώ στην Πάτρα μόνο τον Σφακιανάκη ξέρω και γενικώς είμαι ευχαριστημένος. Αλλά και από άλλους που έχουν επισκεφθεί αντιπροσωπείες και εξουσιοδοτημένα σέρβις στην Αθήνα και αλλού δεν έχω ακούσει κάποιο ιδιαίτερο παράπονο. Οπότε μπορείς να διαλέξεις περισσότερο με κριτήριο τιμής, ενώ μόλις λήξει η εγγύηση μπορείς να κάνεις τα σέρβις με βάσει τα χλμ που κάνεις και τις πραγματικές ανάγκες του αυτοκινήτου. Το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου δεν το λες οικονομικό αλλά είναι λογικό και δεν ξεφεύγει από τον μέσω όρο των περισσοτέρων μικρομεσαίων αυτοκινήτων.
Γενικά το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό, εγώ 2,5 χρόνια μετά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το δικό μου S40 στα 1,8 (κρίμα που δεν το δίνουν πια με αυτό το μοτέρ).
Καλή επιλογή -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τώρα στο ερώτημα απάντησα με εξτρα προσθήκη στη δημοσίευσή μου.(κοίτα παραπάνω).Και μην το συνεχίζεις διότι βγαίνουμε .Απόψεις διατυπώνουμε μην τα παίρνετε.Γιατί ως γνωστόν πολλες φορές μπορεί η άποψη κάποιου να είναι λάθος και για το λόγο αυτό συζητάμε πολιτισμένα(εξαιρέστε παρακαλώ την δημοσίευσή μου για τους Multiair.Ήταν μια στιγμή αδυναμίας )Κανεις δεν 'τα πηρε'...αποψεις διατυπωνουμε ολοι, γι αυτο ειμαστε εδω αλλωστε. Ομως οταν λεμε κατι να ισχυει κιολας...
Πλαισιο (chassis) και platform ειναι δυο διαφορετικα πραγματα..Η πλατφορμα ειναι η αρχιτεκτονικη δομη των μηχανικων μερων (τυπολογια αναρτησης, μηχανικα συνολα, μεταδοση κτλ) ενω το πλαισιο ειναι ουσιαστικα η monocoque κατασκευη.
Στο θεμα λοιπον πλατφορμα σχετικα με τα δυο συγκεκριμενα αυτοκινητα (φυσικα τετοιες διαφοροποιησεις ισχυουν και για τις υπολοιπες απλοποιημενες εξισωσεις που προαναφερθηκαν) μοιραζοντε την αρχιτεκτονικη, το οτι δηλαδη η εμπρος αναρτηση θα ειναι mcpherson με ψαλιδια βασης κτλ κτλ, η πισω ανεξαρτητη, η κινηση κι ο κινητηρας εμπρος κτλ στην οποια η Volvo εχει διαφοροποιησεις ως προς την διαθεση τετρακινητης εκδοσης, γεωμετριας αναρτησεων, συνδεσμολογιας υποπλαισιων, υλικων κα.
Οσον αφορα το πλαισιο εκει δεν υπαρχει απλα καμια σχεση...απο το floorpan και πανω τα δυο αυτοκινητα ειναι εντελως διαφορετικα, αποδειξη αυτου και τα αποτελεσματα τους στα crash tests. Η Volvo χρησιμοποιει την δικη της πατενταρισμενη δομη με συνδυασμο διαφορετικων βαθμιδων μεταλλου (VIVA-Volvo Intelligent Vehicle Architecture) η οποια δεν συναντατε σε κανενα αλλο αυτοκινητο. -
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Συνολικά από την εμπειρία μου το αυτοκίνητο με το εν λόγω μοτέρ είναι κατάλληλο για χαλαρές μετακινήσεις που δεν σε κυνηγάει και δεν κυνηγάς κανέναν (το χρονόμετρο, τα άλλα αυτοκίνητα κτλ), να πηγαίνεις με ασφάλεια και άνεση τα ταξίδια σου χωρίς να χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα .
Όσοι το έχουν πάρει έχοντας συνειδητοποιήσει τα ανωτέρω είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Επίσης μια και το 80% των μετακινήσεών σου θα είναι αστικές με το S40 1,6 θα έχεις χαμηλές καταναλώσεις...Θεωρείς δηλαδή ότι το δικό σου πχ έχει την ίδια ενεργητική ασφάλεια με το 1600αρι; Το μαύρο δεν γίνεται άσπρο και τώρα έξω έχει ήλιο. Από πότε το σωστό πακέτο αμαξώματος/κινητήρα είναι για 'απόδειξη κάποιου πράγματος;' Έλεος με τις κορόνες... Το αυτοκίνητο μπορεί να έχει χίλια δυο καλά, αλλά για οικογενειακό είναι underpowered ό,τι και αν λέμε.
Επίσης, από πότε η αστική μετακίνηση με τις σημερινές φάλαινες/μικρομεσαία συνεπάγεται χαμηλές καταναλώσεις;
-
Οπότε αλλες φορές είναι καλές κι άλλες όχι.Μακάρι το s40 να είχε κινητήρα volvo και όχι ford και μάλιστα 12ετίας για μένα είναι σοβαρό μειονέκτημα γιατι εγώ θέλω να είναι VOLVO 100%, όπως παλιά τα καλά τα χρόνια.100% Volvo οπως τα παλια καλα χρονια με κινητηρες Renault ή Mitsubishi? Ξερεις απο ποτε εχει η Volvo να σχεδιασει δικους της μικρους 4κυλινδρους κινητηρες?
Ακομα και στο παρελθον μεχρι και δικο της trademark μοτερ ηταν σχεδιασμενο μαζι με την Renault/Peugeot (γι αυτο αλλωστε λεγοταν και PRV-peugeot renault volvo)...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θεωρείς δηλαδή ότι το δικό σου πχ έχει την ίδια ενεργητική ασφάλεια με το 1600αρι; Το μαύρο δεν γίνεται άσπρο και τώρα έξω έχει ήλιο. Από πότε το σωστό πακέτο αμαξώματος/κινητήρα είναι για 'απόδειξη κάποιου πράγματος;' Έλεος με τις κορόνες... Το αυτοκίνητο μπορεί να έχει χίλια δυο καλά, αλλά για οικογενειακό είναι underpowered ό,τι και αν λέμε.Επίσης, από πότε η αστική μετακίνηση με τις σημερινές φάλαινες/μικρομεσαία συνεπάγεται χαμηλές καταναλώσεις;
Με τα σημερινα δεδομενα ακομα και το 1.8 ειναι underpowered...
Παντως στον δρομο υπο νορμαλ συνθηκες δεν φαινεται τοσο η διαφορα μεταξυ των δυο...τα νουμερα βεβαια λενε αλλα πραγματα.. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όσοι το έχουν πάρει έχοντας συνειδητοποιήσει τα ανωτέρω είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Επίσης μια και το 80% των μετακινήσεών σου θα είναι αστικές με το S40 1,6 θα έχεις χαμηλές καταναλώσεις...Θεωρείς δηλαδή ότι το δικό σου πχ έχει την ίδια ενεργητική ασφάλεια με το 1600αρι; Το μαύρο δεν γίνεται άσπρο και τώρα έξω έχει ήλιο. Από πότε το σωστό πακέτο αμαξώματος/κινητήρα είναι για 'απόδειξη κάποιου πράγματος;' Έλεος με τις κορόνες... Το αυτοκίνητο μπορεί να έχει χίλια δυο καλά, αλλά για οικογενειακό είναι underpowered ό,τι και αν λέμε.
Επίσης, από πότε η αστική μετακίνηση με τις σημερινές φάλαινες/μικρομεσαία συνεπάγεται χαμηλές καταναλώσεις;
Δεν διάβασες καλά το ποστ μου και βιάστηκες να σχολιάσεις. Λέω για την εμπειρία μου και παραπάνω γράφω ότι είχα το μοτέρ για 49.000 χλμ. και ότι έχω οδηγήσει το S40 1,6, αυτήν την εμπειρία εννοώ. Και ξέρω επίσης αρκετούς με οικογένεια που το έχουν και δεν παραπονιούνται ότι είναι underpowered.
Την συνολική μου γνώμη για το αυτοκίνητο (που φυσικά δεν είναι μόνο το μοτέρ) την στηρίζω στο δικό μου.
Τέλος πολλοί δεν έχουν χρήματα για 2 ή και 3 αυτοκίνητα οπότε με ένα ψάχνουν την χρυσή τομή... -
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Δεν διάβασες καλά το ποστ μου και βιάστηκες να σχολιάσεις. Λέω για την εμπειρία μου και παραπάνω γράφω ότι είχα το μοτέρ για 49.000 χλμ. και ότι έχω οδηγήσει το S40 1,6, αυτήν την εμπειρία εννοώ. Και ξέρω επίσης αρκετούς με οικογένεια που το έχουν και δεν παραπονιούνται ότι είναι underpowered.
Την συνολική μου γνώμη για το αυτοκίνητο (που φυσικά δεν είναι μόνο το μοτέρ) την στηρίζω στο δικό μου.
Τέλος πολλοί δεν έχουν χρήματα για 2 ή και 3 αυτοκίνητα οπότε με ένα ψάχνουν την χρυσή τομή...Συμφωνούμε απόλυτα νομίζω.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Οπότε αλλες φορές είναι καλές κι άλλες όχι.Μακάρι το s40 να είχε κινητήρα volvo και όχι ford και μάλιστα 12ετίας για μένα είναι σοβαρό μειονέκτημα γιατι εγώ θέλω να είναι VOLVO 100%, όπως παλιά τα καλά τα χρόνια.
100% Volvo οπως τα παλια καλα χρονια με κινητηρες Renault ή Mitsubishi? Ξερεις απο ποτε εχει η Volvo να σχεδιασει δικους της μικρους 4κυλινδρους κινητηρες?
Ακομα και στο παρελθον μεχρι και δικο της trademark μοτερ ηταν σχεδιασμενο μαζι με την Renault/Peugeot (γι αυτο αλλωστε λεγοταν και PRV-peugeot renault volvo)...
Αν κάποτε απαγκιστρωθεί από ολους αυτους που την κατατρέχουν τόσα χρόνια μπορεί να φτιάξει super κινητήρες, αλλα στο μέλλον βλέπω να φοράει μηχανές gelly made in china.
-
Οπότε αλλες φορές είναι καλές κι άλλες όχι.Μακάρι το s40 να είχε κινητήρα volvo και όχι ford και μάλιστα 12ετίας για μένα είναι σοβαρό μειονέκτημα γιατι εγώ θέλω να είναι VOLVO 100%, όπως παλιά τα καλά τα χρόνια.
100% Volvo οπως τα παλια καλα χρονια με κινητηρες Renault ή Mitsubishi? Ξερεις απο ποτε εχει η Volvo να σχεδιασει δικους της μικρους 4κυλινδρους κινητηρες?
Αν κάποτε απαγκιστρωθεί από ολους αυτους που την κατατρέχουν τόσα χρόνια μπορεί να φτιάξει super κινητήρες, αλλα στο μέλλον βλέπω να φοράει μηχανές gelly made in china.
Φιλος, αφου δεν γνωριζεις γιατι εκφερεις γνωμη?
-
-
giorgosk σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Ήσουν πολύ κατατοπιστικός.
-
Αν το κλειδί είναι πλαστικό το θεωρώ απαράδεκτο για Volvo. Δεν είναι δυνατόν η κονσόλα να έχει επικάλυψη αλουμινίου κ το κλειδί να ναι πλαστικό. Όχι ότι έχω τίποτα με τα πολυμερή, επειδή ασχολούμαι με το χώρο της επιστήμης ξέρω ότι υπάρχουν πλαστικά που αντέχουν πολύ περισσότερο από τα μέταλλα αλλά για αισθητικούς λόγους είναι απαράδεκτο.
-
Όσων αφορά για τον 1.6 που γίνεται τόσος λόγος... Ξέρω πως είναι τα χολιοεξακοσάρια, πόσο καίνε κ τι επιδόσεις έχουν, κι εγώ ένα τέτοιο κυκλοφορώ τώρα κ μάλιστα με λιγότερους ίππους από αυτόν του Volvo
Όμως το αμάξι για μένα δεν είναι μόνο ο κινητήρας. Είναι να χαίρεσαι κ να μπαίνεις μέσα. Στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της Αθήνας είτε έχεις 1000 ίππους είτε 100 την ίδια ώρα θα κάνεις.
Ακόμα το αμάξι μόνο μέσο μετακίνησης δεν είναι... άμα ήταν θα έπρεπε να είχαμε όλοι Lada, k Dacia κ τότε δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης αυτού του forum..... Το ιδανικό αμάξι για το νεοέλληνα θα ήταν ένα turbodiesel με 250 ίππους που να καίει 2.0 λίτρα βενζίνη. ΟΜΩΣ για να το πας ΠΟΥ??? στην Κορίνθου-Πατρών????
Κ κάτι τελευταίο. Το ποιός είναι ο χρηματοδότης μιας εταιρείας δεν έχει καμία σχέση με το επίπεδο των αυτοκινήτων. Εξισώσεις λύνουν οι οικονομολόγοι. Είναι δυνατόν να εξισώσεις ένα toyota k ena Lexus???
Μην τρελαθούμε κιόλας. -
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μη πας μακρυά. Και τα βαρύτερα Ficus MkII στα 1.4 με την ίδια μηχανή βγαίναν. Μήπως να κάναμε τοπικ με τα ποιο Underpowered Αυτοκίνητα;
Τα έχω οδηγήσει και τα δύο... τραγελαφικές καταστάσεις στις οποίες πατάς τέρμα γκάζι με 50 χ.α.ω. και 2α και αναρρωτιέσαι αν το μοτέρ δουλεύει ή είναι σβηστό...
Εγώ πάλι που το έχω εδώ και 155.000 χιλιόμετρα θεωρώ ότι είναι underpowered του κερατά...
-
Ο χρήστης Edward78 έγραψε:
Αν το κλειδί είναι πλαστικό το θεωρώ απαράδεκτο για Volvo. Δεν είναι δυνατόν η κονσόλα να έχει επικάλυψη αλουμινίου κ το κλειδί να ναι πλαστικό. Όχι ότι έχω τίποτα με τα πολυμερή, επειδή ασχολούμαι με το χώρο της επιστήμης ξέρω ότι υπάρχουν πλαστικά που αντέχουν πολύ περισσότερο από τα μέταλλα αλλά για αισθητικούς λόγους είναι απαράδεκτο.Ξέρεις κανένα αυτοκίνητο με μεταλλικό κλειδί; Επίσης γιατί να θέλεις τόσο βάρος στην τσέπη σου;
-
Το κλειδι ειναι πλαστικο γιατι ουσιαστικα δεν ειναι συμβατικο κλειδι. Το συμβατικο κλειδι κρυβεται μεσα στο κελυφος του πλαστικου και ανοιγει τις πορτες, κλειδωνει το ντουλαπακι (vallet lock-να μην ανοιγει ο χωρος αποσκευων). Το πλαστικο εξογκωμα του κλειδιου εχει το τσιπακι με τους κωδικους. Για να αισθανθεις καλυτερα ιδιο κλειδι ακριβως εχει και η Aston Martin
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Φιλος, αφου δεν γνωριζεις γιατι εκφερεις γνωμη?
οκ γραψτε ολοι οι άλλοι που τα ξέρετε όλα
-
αυτο ειναι;
Eρώτηση για Volvo S40 1.6 βενζίνης